Σημερα εβαλα τον προσθετο διακοπτη ωστε να μπορω να επιλεγω αργο 2L μονο στους πισω τροχους, για ελιγμους σε ξηρο οδοστρωμα με τρεηλερ, για να μην καταπονειται ο δισκος με 2Η και για μην κουρδιζει με 4L.
Τον εβαλα σε σειρα με το καλωδιο 1 και ανοιγοκλεινει το κυκλωμα χωρις επαναφορα του λεβιε τετρακινησης , που ανεφερε ο Tony Louk παραπανω .
Περιγραφω την διαδικασια με λιγα λογια και εικονες, μην τυχον το χρειαστει καποιος.
Ξεβιδωνουμε τις 4 βιδες ( 6 ανα εχει βαλμενες και τις μεσαιες) της κονσολας, ξεβιδωνουμε το πομολο απο τον λεβιε ταχυτητων , αφαιρουμε το πομολο του λεβιε τερακινησης, αφου πρωτα ξεβιδωσουμε την βιδα απο το πομολο του λεβιε τερακινησης και αφαιρουμε προσεκτικα τα 2 τμηματα της μεσαιας κονσολας.
Ξεβιδωνουμε το μεταλλικο πλαισιο της φουσκας του λεβιε τετρακινησης και αφαιρουμε την φουσκα.
Το ασπρο φις , που θα δουμε ειναι αυτο απο την βαλβιδα-διακοπτη του λεβιε τετρακινησης.

- ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΤΟΥ ΛΕΒΙΕ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ.JPG (66.44 KiB) 2132 προβολές
Κοβουμε το ενα απο τα δυο καλωδια και ενωνουμε με ενα δικλωνο καλωδιο. Εγω τυχαια εκοψα αυτο πριν την βαλβιδα , αλλα εσεις καλυτερα κοψτε το αλλο, που ειναι μετα την βαλβιδα. Ετσι θα εχετε φως στην λυχνια του διακοπτη, που θα βαλετε , μονο οταν απενεργοποιειτε την τετρακινηση. Αντιθετα εγω εχω συνεχεια φως στην λυχνια και δεν εχω φως, οταν εχω τετρακινηση και ο διακοπτης στην θεση , που το κυκλωμα ειναι κλειστο. Ενα πλεονεκτημα αν παρεμβαλετε τον διακοπτη μετα την βαλβιδα της τετρακινησης ειναι οτι μπορειτε να τσεκαρετε την λειτουργια της βαλβιδας. Ολα αυτα τα σκεφτηκα μετα , που τελειωσα τις κολλησεις και τις μονωσεις στην περιοχη , οποτε τα αφησα ετσι.

- ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΚΛΩΝΟ ΚΑΛΩΔΙΟ - κοψτε καλυτερα το αλλο απο οτι εγω.JPG (43.76 KiB) 2132 προβολές

- ΚΟΛΛΑΜΕ ΜΕ ΚΟΛΛΗΤΗΡΙ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ.JPG (60.83 KiB) 2115 προβολές
ΠΡΙΝ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΕΡΜΟΣΥΣΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ , ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΡΜΟΣΥΣΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ ΘΕΣΡΜΟΥ ΑΕΡΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΝΑΠΤΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΤΑΛΟΥΝ.

- ΠΡΙΝ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΕΡΜΟΣΥΣΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΥΜΕ.JPG (39.87 KiB) 2132 προβολές
ΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΙΣ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟΣΥΣΤΕΛΛΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ. Ανοιγοντας τον διακοπτη τιμονιου, το καλωδιο πριν την βαλβιδα τετρακινησης , εχει μονιμα ρευμα και δεν ειχε επιπλεον μονωση , εκτος αν το πειραξαν τα μαστορια, πριν απο μενα.
Στην περιοχη , που θα βαλουμε τον διακοπτη υπαρχει μια γειωση για να την συνδεσουμε στην λυχνια του διακοπτη.
Συνδεουμε τα ακρα των καλωδιων απο το δικλωνο καλωδιο και την γειωση στον διακοπτη με λυχνια.
Βρισκουμε τους ακροδεκτες , που θα συνδεσουμε τα 2 καλωδια απο το δικλωνο και την γειωση ή απο το σχεδιο του διακοπτη ή με ενα πολυμετρο ανοιγοκλεινοντας τον διακοπτη. Αν δεν λειτουργει καθολου η λυχνια του διακοπτη , αλλαξτε την πολικοτητα με το δικλωνο καλωδιο , πανω στον διακοπτη.
Αν ο διακοπτης δεν εχει λυχνια , δεν χρειαζεται γειωση, η οποια με παιδεψε γιατι δεν ξεβιδωνε η βιδα , εφερνε τρελλα γυρω και χρειαστηκε να κολλησω.
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ, οποτε εχουμε μπροστα κινηση, αν επιλεξουμε 4L ή 4Η
ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ , οποτε εχουμε 2L μονο στους πισω, αν επιλεξουμε το αργο.