Tzivitzonis έγραψε:gba έγραψε:Εχω κανει χιλιαδες χιλιομετρα χωρις προβλημα με τρεηλερ, περιπου 1400 κιλα, σε ξηρη ασφαλτο με 4H
gba έγραψε:Ολα αυτα βασει του εγχειδιου χρησης, που δεν απαγορευει πουθενα την χρηση 4H σε ξηρη ασφαλτο και μαλιστα υποδεικνυει την χρηση της οταν ρυμολκουμε.
Θα το ψάξω κι εγώ, αλλά δε νομίζω να ισχύει....

Επειδη το τρεηλερ με ενα φουσκωτο εξαμετρο ηταν σχετικα βαρυ, κοντα στα 1400 κιλα, παντα κατα την ρυμουλκηση, βασει και της υποδειξης του εγχειριδιου χρησης, εβαζα 4H.
Αν και δεν μας ενδιαφερει εχω αδεια οδηγησης κατηγοριας Β+Ε για ρυμουλκηση πανω απο 750 κιλα και πιστοποιηση ελξης για το τρεηλερ 1400 κιλα με 2 αξονες και υδραυλικα φρενα και στους 4 τροχους.
Πως προκυπτουν τα χιλιαδες χιλιομετρα. Χονδρικα τωρα να αναφερω στο περιπου και απο οσο θυμαμαι: 4 διαδρομες Αγρινιο-Αγια Μαρινα Στυλιδας απο 700 χιλιομετρα πηγαινε-ελα η καθε μια, μια Αγρινιο -Πυλο 800 χιλιομετρα, Αγρινιο -Παργα 300 χιλιομετρα και καμια 20 εξορμησεις το χρονο, απο το 2003 ως το 2015, στα παραλια της Αιτωλοακαρνανίας με μεσο ορο 120 χιλιομετρα η καθε μια πηγαινε-ελα. Οποτε βγαινουν 4*700+800+300+20*120*12=32.700 χιλιομετρα.
Να αναφερω οτι ποτε δεν εκανα σπινιαρισματα και αλλα τετοια, παρα μονο οταν χρειαζοταν να ξεκολλησει το τρεηλερ με την βαρκα απο δυσκολες παραλιες με κροκάλα , οπου απαιτουνταν 4L και απο την εμπειρια που ειχα, επρεπε να ξεκινησω λιγο αποτομα για να βγει, προσεχοντας κατα κανονα οι τροχοι να ειναι γενικα σε ευθεια.
Η φαση ειναι οτι το δοντι απο την κορωνα στο πισω διαφορικο, εσπασε το 2018, οπου απλως με το απλο τρεηλερ κουβαλουσα ειτε ξυλα, ειτε τις ελιες στο ελαιοτριβειο, ειτε πραγματα προς μετακομιση απο και προς τα παιδια μου - φοιτητες, ενω ειχα σταματησει να ρυμουλκω το τρεηλερ βαρκας απο το 2015 , οπου πραγματι ολο το συστημα καταπονουνταν για να βγαλω την βαρκα απο παραλιες με κροκάλα. Το σπασιμο του δοντιου το αντιληφθηκα , λιγες μερες μετα, που ειχε παρει ο γιος μου το αυτοκινητο για να παει στο χωραφι με τον ανιψιο μου, οπου ο ανιψιος μου εκανε καποια σπινιαρισματα στο χωμα. Δεν ημουν εκει, για να ξερω τι ακριβως εκαναν, αλλα κατα την γνωμη μου το σπασιμο του δοντιου οφειλονταν στην σκληρη χρηση ολα τα χρονια , που περασαν.
Επισης αξιζει να αναφερω οτι μετα την αλλαγη του πισω αξονα με αυτον απο το GRAND VITARA 2.7 XL7 V6 2003, που εχει το ιδιο βημα , μετεφερα χωρις προβλημα , ενα 6μετρο τροχοσπιτο του αδελφου μου απο την Αθηνα στο Αγρινιο , μεσω Ιτεας , με 4H σε ολο τον δρομο και με 4L στην κατηφορα με στροφες πριν την Ιτεα, για να μην αναψουν τα φρενα.
Δεν θελω να παρω καποιον στο λαιμο μου, κανοντας τετοια χρηση και να του βγουν ζημιες , απλα σας μεταφερω την δικη μου εμπειρια , μετα απο την παραπανω σκληρη χρηση.