Έχω ένα Honda CRV 2ης γενιάς, από τα τελευταία του 2006 και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο.
Είναι αξιόπιστο (έχει 270.000 χλμ και το πήρα με 250.000 χλμ), είναι με το αέριο οικονομικό - γιατί αλλιώς τα 12 λίτρα στην πόλη είναι πρόβλημα - έχει μεγάλους χώρους που επειδή είμαι και ερασιτέχνης μελισσοκόμος τους εκμεταλλεύομαι από καιρό σε καιρό.
Επιπλέον έχει και κάποια στοιχεία εξοπλισμού που δεν είχα σε αλλο μου αυτοκίνητο μέχρι σήμερα και μου αρέσουν πολύ, όπως το cruise control και η ηλιοροφή.
Τι δεν έχει όμως και σκέφτομαι να το δώσω ή να το ανταλλάξω με ένα New Grand Vitara.
Έχω αρχίσει και ψάχνομαι για off road και αν και το Honda δεν το έχω δοκιμάσει, νομίζω δεν μπορεί να κάνει ότι θα μπορούσε ένα New Grand Vitara.
Για New Grand Vitara όποια πέτρα και αν σηκώσεις - που λέει ο λόγος δηλαδή - θα βρεις εξοπλισμό να το κάνεις όπως θέλεις ώστε να απολαμβάνεις τις βόλτες σου εκτός δρόμου κτλ. Για το Honda ότι βρήκα ελατήρια ψηλώματος 3 πόντους - και τα έβαλα πέρυσι - μου έκανε εντύπωση και δεν το μετάνιωσα κιόλας.
Τώρα τι με προβληματίζει. Δεν θέλω να διαθέσω πολλά χρήματα για την αλλαγή του αυτοκινήτου, οπότε και σκέφτομαι να βρω σε κάποια μάντρα ένα για ανταλλαγή με το Honda. Θα με βολέψει φαντάζομαι από αποψη ευκολίας για την πωληση του δικού μου και παράλληλα για αν χρειαστεί κάποια χρηματοδότηση που θα μου βγάλει αναίμακτα την όποια διαφορά (που ξέρω ο μαντράς θα με φάει, αλλά ΟΚ).
Έχει καλομάθει λέει η γριά στα σύκα και έτσι θα ήθελα σίγουρα cruise control - δεν ξέρω αν τα New Grand Vitara που δεν έχουν μπορεί να μπει αργότερα - και αν είχε και ηλιοροφή έκανα μικρο πάρτι.
Από την άλλη επειδή το αέριο θα παίξει σίγουρα - αν δεν έχει - μιας και φαντάζομαι ότι και το New Grand Vitara περίπου σαν το CRV θα καίει το πρόβλημα είναι αν η δεξαμενή του αερίου μπορεί να μεταφερθεί εκτός χώρου αποσκευών. Το Honda πάλι με καλόμαθε γιατί μέσα στο χώρο αποσκευών έχει θέση για 2η ρεζέρβα - από κάτω - και έτσι μπήκε εκεί και δεν ενοχλεί σε τίποτα.
Πείτε μου γνώμες γενικότερα εσείς που και έχετε εμπειρία από τα New Grand Vitara εδώ αλλά και αν έχετε ιδέες για το cruise control και τη δεξαμενή του αερίου.