Προβλημα στο κινητηρα, μαλλον στη καυση

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Τετ Νοέμ 25, 2009 6:25 pm

Kaliakouda ευχαριστω!
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό GEORGE.B » Πέμ Νοέμ 26, 2009 10:20 am

Ευχαριστω για ολα, αλλα το παω συνεργειο. Σε καποιον καλο βελτιωτη να γινει σωστη δουλεια. Με φλατζες πιστονια με ολα.

Σε βλεπω αποφασισμενω να τα χωσεις χοντρα μηπως να σκεφτοσουνα για αλλο μοτερ απο 2000cc να ξενοιασης και να εχεις και αξιοποιστια,γιατι εκει που παμε εμεις η αξιοποιστια ειναι το ζητουμενο :?: :?:
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.
Άβαταρ μέλους
GEORGE.B
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: KOBRA
Suspension: O.M.E-MX6+3CMbodylif
cb: Ναι
Name: ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Πέμ Νοέμ 26, 2009 10:30 am

Καλημερα.
Ξερεις τι μου εκανες μολις τωρα ετσι ? BRAINSTORM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αν βαλω μοτερ απο διλιτρο, ισως χρειαστω αλλη πλεξουδα. Αν βαλω αλλη πλεξουδα τοτε γιατι να μην βαλω και esp-tcs-cruise control-4h-4l και οτι αλλο εχει το διλιτρο... Δε ξερω αν με καταλαβαινεις.. Θα μου πεις για κλιεδωματα πρεπει να αλλαξουμε και σαζμαν. Αλλα εδω θα φυγει αλλο μοτερ. Στο σαζμαν κολλησαμε ? και εχει νομιζω και τις υποδοχες-υποδομη.. Απλα του λειπουν καποια πραγματακια..Και μετα εσωτερικα? Ολα αυτα τα οργανα τα εχω μαθει, θα μου λειψουν. Βαλε και λιγο το ψωνιο που εχει ο καθενας μεσα του...
Πριν 2 μερες ημουν σχεδον ετοιμος να φυγω γερμανια να φερω 2,4 3d αλλα κρατηθηκα ευτυχως. Ειναι να μη μου την βαρεσει..

Οποτε, οχι. Δε θελω να βαλω αλλο μοτερ γιατι τα εχω σκασει που τα χω σκασει στον!#$^@@.. ε τουλαχιστον ας τα ξανασκασω σε καποιον πιο σωστο τουλαχιστον να γινει δουλεια ομορφη. Και δεν ειπα οτι θα το φτασω 200 αλογα να σηκωνεται σουζα. Ετσι οπως ειναι και σωστα φτιαγμενο επιτελους. Να μην ανεβαζει θερμοκρασια, να μη τρωει τα νερα να μη καει τα λαδια να μην σβηνει καθε λιγο και λιγακι με την #%^$#@!@ ρυθμιση που εχει κανει στον εγκεφαλο με τιγκα καυσιμο για να μην στεγνωσει ο κινητηρας ( γιατι βαριοταν να ανοιξει μοτερ να ριξει την συμπιεση ) και απο κει ξεκινησανε ολα τα προβληματα... 5000ε για 0,3 bar δε βρεθηκε καποιος να μου ριξει συο σφαλιαρες να μου πει ξυπνα Βασιληηηηηηηηηη..
Οποτε αφου την πατησα για τα καλα.. ξεκιναμε ανακατασκευη τουλαχιστον με τα υπαρχοντα.. Τουρμπινα,intercooler εγκεφαλο κλπ Κατι θα γλυτωσω δε μπορει.. Αυτα ( Συγχιστηκα παλι με τον @$#^%@#$^ που τον θυμηθηκα... )
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Τρί Δεκ 01, 2009 1:04 pm

Πρωτη διαγνωση με το αυτι στροφαλος μαζι με καποια μπιελα.
Οποτε ψαχνουμε για στροφαλοοοο.
Απο οτι ειχα μιλησει με 2-3 και απο οτι ειδα στο site της suzuki αναφερει πως το swift sport εχει τον ιδιο κινητηρα με εμας τον Μ16Α οποτε σε αυτη τη περιπτωση τιθονται εκ νεου καποια ερωτηματα.
Πως γινεται ο ιδιος κινητηρας να βγαζει 106 και 125 αλογα αντιστοιχα.
Παιζει μονο με σχεση συμπιεσης? η εχει και αλλα πραγματα?
Επισης! αν παρω ανταλλακτικα του swift θα ταιριαζουν ? απο οτι εχω δει σε ενα προγραμμα που βρηκα "εντελως τυχαια" οι κωδικοι για μπιελοπιστονα και στροφαλλο ειναι διαφορετικοι ( αλλα ευχομαι να βαζω λαθος δεδομενα προς αναζητηση στο προγραμμα )
Περα απο αυτα ομως εχω καποιες σκεψεις που θα ηθελα να τις συζητησουμε.
Λυνεται ο κινητηρας και μπαινουν στροφαλος μπιελοπιστονα σφυριλατα καινουριες φλατζες και παμε για μια πιεση 0,7-0,8 max με αποδοση γυρω στα 200.
Αντ΄αυτου τι προτεινετε να κανω?
Να αλλαξω μοτερ και να βαλω του διλιτρου οπως ειπε καποιος παραπανω?
Να φτιαξω το υπαρχον?
να βαλω του 3,2? ( καλα πλακα κανω! )
αν τελικα βαλω του 2λιτρου ( εννοειται δε το λεμε πουθενα ) θα παιξει και νεος εγκεφαλος? αρα νεα πλεξουδα ( αρα ανοικτο τον ενδεχομενο για κοντο σαζμαν μαζι με tcs-esp αντε και cruise control δωρο απο μενα για το αμαξι μου )

Ρωταω απλα γιατι η δικη μου λογικη λεει πως ναι γινεται.
Καποιος πιο λογικος εχει να προτεινει κατι καινουριο ?
Υποψην απαντησεις τυπου βαψτο ( το χρωμα της προτιμησης του καθενος ) και πετα το ( περιοχη προτιμησης του καθενος ) ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ. Θα γελαμε βεβαια γιατι για γελια ειμαι ωρες ωρες αλλα ας μην το παρακανουμε!!!

Μαλλον θα αργησω να ερθω μαζι σας σε καποια εκδρομη αλλα μολις ειναι ετοιμο.. ΑΧ~~~~
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό vitaroulas » Πέμ Δεκ 03, 2009 4:44 pm

Εγώ θα σου έλεγα να φτιάξεις το υπάρχον
Απλά για να μην μπλέκεις περισσότερο
vitaroulas

Λάστιχα: Univergoma Hamada
Suspension: Mad,Kyb,αποστάτες
Aka: damino
Name: Δαμιανός

Δημοσίευσηαπό Georgios » Πέμ Δεκ 03, 2009 5:27 pm

Ειμαι της γνωμης οτι ενω ακομα και ακραιες επεμβασεις στον κινητηρα ειναι θεμιτες, το να ξηλωσεις τη μηχανη και να βαλεις αλλη ειναι απαραδεκτο. Αν πραγματικα θες να αρχισεις μετατροπες απο μεγαλυτερο κυβισμο παρε το 2.4. Νομιζω μαλιστα οτι ειδικα ο 2.4 ειναι βασισμενος στον 2.4 της World Engines

http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Engine_Manufacturing_Alliance

ο οποιος φοριεται σε μεγαλη γκαμα αυτοκινητων, και ειδικοτερα στην περιπτωση του Dodge Caliber SRT-4 με υπερτροφοδοτηση εχει φτασει κοντα στα 300 αλογα.

Οσον αφορα τον 1600 που φοραμε, η PB απαντηση που ειχα περυσι στη διαφορα ιπποδυναμης απο το swift sport ειναι οτι αυτη εντοπιζεται στα κουφια πιστονια στην περιπτωση του swift μαζι με εγκεφαλο, ροικη και τελικα και τι ταιριασμα με τι κιβωτιο γινεται σε καθε περιπτωση, αν και βρισκω τις διαφορες λιγες για τετοια διαφορα σε ατμοσφαιρικα αλογα.

Γνωμη μου να συνεχισεις προς το παρον με τον τουρμπισμενο 1600 με σωστες βασεις, αλλα να μην ξεχνας οτι οσα αλογα και να φτασει θα πρεπει να εξασφαλισεις οτι θα τα σηκωσει το υπολοιπο αυτοκινητο. Πιστευω οτι μεχρι τα 170 περιπου που εχει το 2.4 (το οποιο ομως σιγουρα εχει κι αλλες μηχανολογικες διαφορες απ το 1600) θα εισαι ανετος.
Άβαταρ μέλους
Georgios
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό grvitara » Πέμ Δεκ 03, 2009 6:07 pm

Πετρο αν πας για αλλο μοτερ πας για πολλα διαφορετικα πραγματα. εγκεφαλο θα χρειαστεις σιγουρα. Δεν μπορω να σου πω τι να κανεις απο τα δυο. Αν αποφασισεις να φτιαξεις το υπαρχον φροντισε να κανεις καλη δουλεια και να το θωρακισεις οσο μπορεις. Το μονο που με φοβιζει στο δικο μας κινητηρα ειναι αν θα αντεξει το καπακι. Αν βρεις καποιο τροπο ενισχησε το.

Καλο κουραγιο.
Άβαταρ μέλους
grvitara

Λάστιχα: Michelin A/T
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Μαμα
Εργάτης: Όχι
Aka: O...μή με διακόπτετε!!!
Name: Aργύρης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Πέμ Δεκ 03, 2009 9:12 pm

Ωραια πραγματα!
Αρχικα σας ευχαριστω γιατι μου δινετε κουραγιο.
Με εχει παρει απο κατω ολη αυτη η κατασταση.
Ναι θα παραμεινει ως εχει λοιπον. Φτιαχνουμε τον υπαρχον κινητηρα. Αλλαγη σε πιστονια και μπιελες. Καλη θωρακιση οπως ειπες. Οχι στα ορια της λειτουργιας του.

Και τωρα λοιπον που θα γινει γενικη στο μοτερ.. Μπορουμε να κατεβασουμε και τα χιλιομετρακια του ? 122,000 ειναι αυτα.. Καλα εννοειται πως κανω πλακα απο την μια αλλα απο την αλλη δε θα με χαλαγε κιολας!!!!
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Πέμ Δεκ 03, 2009 9:15 pm

Aφού είμαι σίγουρος ότι θα το κάνεις.. :twisted:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Πέμ Δεκ 03, 2009 9:16 pm

Οχι δε θα το εκανα.. Αυτο ειναι μεγιστη απατεωνια και με ενα απλο χτυπημα του αριθμου πλαισιου στο προγραμμα της PB φαινονται οι επισκεψεις και τα σερβις... Δεν εχει νοημα να κανω κατι τετοιο !!!
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Πέμ Δεκ 03, 2009 9:25 pm

Κάτι σύντομο off,πουλάω αμάξι με 90.000 χλμ.σε μαντρά, το παίρνει τυχαία συνάδελφος και τι βλέπω :shock: 30.000
Δεν του το ανέφερα γιατί είναι νεύρο, εκτός ότι θα στεναχωριόταν θα τον τσάκιζε στο ξύλο και θα τον έτρεχαν κιόλας
Από τότε ορκίστηκα ότι αν αφήσω ξανά αμάξι σε μάντρα θα πετσοκόβω τα χλμ.

Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Παρ Δεκ 04, 2009 1:32 pm

Μηχανικο κοντερ ή ηλεκτρονικο ? γιατι με ενδιαφερει.....
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Παρ Δεκ 04, 2009 2:37 pm

Άσε τις απατεωνιές εσύ :twisted:

Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Παρ Δεκ 04, 2009 2:38 pm

Ειπαμε πλακα κανω!!!
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Σάβ Δεκ 05, 2009 4:08 am

Με μεγαλη μου χαρα ( ή λυπη ? ) διαπιστωσα πως τον ιδιο στροφαλο τον φοραει και το SX4 και οχι το swift 1,6 που εως τωρα νομιζα. Ο κωδικος ειναι 12221-54GB0 ( αν δεν επιτρεπεται η αναδειξη κωδικου του ανταλλακτικου παρακαλω οπως διαγραφει ). Το ερωτημα μου ειναι το εξης :

Παμε στο συνεργειο και τι παραγγελνουμε ?
Το ανταλλακτικο με βαση τον κωδικο του, ή η πολιτικη της εταιριας λεει πως για το grand vitara το ανταλλακτικο κοστιζει παραπανω απο οτι στο SX4 ? η το σντιστροφο...
Και με βαση το κωδικο εχει μια εκ νεου τιμη? αρα μιλαμε για 3 διαφορετικς τιμες..
Γνωριζει καποιος ?
Το ξερω πως ειναι τραβηγμενο αυτο απλα μου ηρθε μια σκεψη αυτη τη φισιολογικη για ολους ( που κοιμουνται ) ωρα... Τετοιες στιγμες,τετοιοες σκεψεις ( οπως λεμε τετοια ωρα να αγαπιομαστε,ή αλλα λογια τετοια λογια , αναποδα ειναι οι παροιμιες σαν το γλωσσεψα την μπερδα μου )
Επισκέπτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες