Το ανοίγω το θέμα απλά να θίξω το ζήτημα και να μου πείτε γνώμες αν πρέπει να το τραβήξω παραπάνω το θέμα ή όχι.
Για εμένα πολύ απλά μετά από αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω η συγκεκριμένη εταιρία δεν με καλύπτει όσον αφορά την αξιοπιστία της.
Την 2η εβδομάδα που είχα το αμάξι έτυχε να είμαι στο χωριό με την οικογένεια. Παίζοντας με το παιδί μπάλα έτυχε η μπάλα να σταματήσει στην πίσω αριστερά ρόδα μου..
Έσκυψα να την πιάσω και αντίκρισα αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία. Έλειπαν κομμάτια από το λάστιχο. Μιλάμε για 2-3 χιλιοστά βάθος αν όχι παραπάνω σε κάθε κομμάτι που βλέπετε ότι λείπει.
Το αμάξι εκείνη τη μέρα είχε ~400 χλμ συνολικά και σχεδόν όλα στην εθνική χωρίς να έχω μπει σε κανέναν ανώμαλο δρόμο ή να έχω καβαλήσει κάποιο πεζοδρόμιο ή να έχω πέσει σε κάποια λακούβα!
Με τη μία παίρνω την αντιπροσωπεία και τους εξηγώ τι βλέπω. Μου λένε έλα από εδώ αύριο να το δούμε. Πράγματι πηγαίνω από εκεί το βλέπουν το τραβάνε φωτογραφίες και μου λένε οκ θα σε ενημερώσουμε.
Την προηγούμενη Δευτέρα με φωνάζουν στην αντιπροσωπεία όπου είχαμε ραντεβού με πραγματογνώμονα από την Continental. Συγκεκριμένα από την ΕΜΑ που είναι όπως κατάλαβα ο επίσημος αντιπρόσωπος της Continental.
Ανεβάζουμε λοιπόν το αμάξι κοιτάει όλες τις ρόδες μία προς μία και δεν είχε καμία άλλη ρόδα πρόβλημα εκτός της συγκεκριμένης.
Το πόρισμα που έβγαλε ήταν αυτό προκλήθηκε από απότομη άσκηση πίεσης, πχ απότομα φρενάρισμα, χειρόφρενο κτλ.
Του εξηγώ ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη γιατί αν είχε γίνει κάτι τέτοιο θα είχε λογική να έχω το ίδιο πρόβλημα και σε άλλο ελαστικό και όχι μόνο σε αυτό.
Μου απάντησε πως συνήθως όντως δεν γίνεται μόνο σε ένα ελαστικό αλλά δεν μπορεί να το περάσει την εγγύηση γιατί το πόρισμα του είναι αυτό.
Για να μην το πολυλογώ δεν δέχθηκε ότι δεν ευθύνομαι εγώ και μετά μου πέταξε και ότι ανεπίσημα αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει ακόμα και στον τράκτορα κατά την μεταφορά του αυτοκινήτου!
Αλλά σοβαρά τώρα είναι δυνατόν όταν παρέλαβα το άμαξι να καθόμουν να έβλεπα τις ρόδες μία προς μία γύρω;
Τέλος πάντων προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο το πόρισμα ότι προκλήθηκε από απότομο φρενάρισμα γιατί πολύ απλά αν είναι έτσι κάθε φορά που θα χρειαστεί να πατάμε φρένο θα φοβόμαστε μήπως διαλύσει το λάστιχο; Τίθεται θέμα αξιοπιστίας και αντοχής του λάστιχου αν είναι έτσι.
Όπως και να 'χει για εμένα τα συγκεκριμένα ελαστικά προφανώς και δεν θα ξαναμπούν όταν θα έρθει η ώρα να αλλαχθούν (καλά να 'μαστε μέχρι τότε) και θα κοιτάξω κάτι άλλο.