Πρόβλημα με μαμά λάστιχα Continental - Contiecocontact 5

Πρόβλημα με μαμά λάστιχα Continental - Contiecocontact 5

Δημοσίευσηαπό tazanikos » Πέμ Οκτ 01, 2020 2:45 pm

Το ανοίγω το θέμα απλά να θίξω το ζήτημα και να μου πείτε γνώμες αν πρέπει να το τραβήξω παραπάνω το θέμα ή όχι.
Για εμένα πολύ απλά μετά από αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω η συγκεκριμένη εταιρία δεν με καλύπτει όσον αφορά την αξιοπιστία της.

Την 2η εβδομάδα που είχα το αμάξι έτυχε να είμαι στο χωριό με την οικογένεια. Παίζοντας με το παιδί μπάλα έτυχε η μπάλα να σταματήσει στην πίσω αριστερά ρόδα μου..
Έσκυψα να την πιάσω και αντίκρισα αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία. Έλειπαν κομμάτια από το λάστιχο. Μιλάμε για 2-3 χιλιοστά βάθος αν όχι παραπάνω σε κάθε κομμάτι που βλέπετε ότι λείπει.

Το αμάξι εκείνη τη μέρα είχε ~400 χλμ συνολικά και σχεδόν όλα στην εθνική χωρίς να έχω μπει σε κανέναν ανώμαλο δρόμο ή να έχω καβαλήσει κάποιο πεζοδρόμιο ή να έχω πέσει σε κάποια λακούβα!
Με τη μία παίρνω την αντιπροσωπεία και τους εξηγώ τι βλέπω. Μου λένε έλα από εδώ αύριο να το δούμε. Πράγματι πηγαίνω από εκεί το βλέπουν το τραβάνε φωτογραφίες και μου λένε οκ θα σε ενημερώσουμε.
Την προηγούμενη Δευτέρα με φωνάζουν στην αντιπροσωπεία όπου είχαμε ραντεβού με πραγματογνώμονα από την Continental. Συγκεκριμένα από την ΕΜΑ που είναι όπως κατάλαβα ο επίσημος αντιπρόσωπος της Continental.

Ανεβάζουμε λοιπόν το αμάξι κοιτάει όλες τις ρόδες μία προς μία και δεν είχε καμία άλλη ρόδα πρόβλημα εκτός της συγκεκριμένης.
Το πόρισμα που έβγαλε ήταν αυτό προκλήθηκε από απότομη άσκηση πίεσης, πχ απότομα φρενάρισμα, χειρόφρενο κτλ.
Του εξηγώ ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη γιατί αν είχε γίνει κάτι τέτοιο θα είχε λογική να έχω το ίδιο πρόβλημα και σε άλλο ελαστικό και όχι μόνο σε αυτό.
Μου απάντησε πως συνήθως όντως δεν γίνεται μόνο σε ένα ελαστικό αλλά δεν μπορεί να το περάσει την εγγύηση γιατί το πόρισμα του είναι αυτό.

Για να μην το πολυλογώ δεν δέχθηκε ότι δεν ευθύνομαι εγώ και μετά μου πέταξε και ότι ανεπίσημα αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει ακόμα και στον τράκτορα κατά την μεταφορά του αυτοκινήτου!
Αλλά σοβαρά τώρα είναι δυνατόν όταν παρέλαβα το άμαξι να καθόμουν να έβλεπα τις ρόδες μία προς μία γύρω;

Τέλος πάντων προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο το πόρισμα ότι προκλήθηκε από απότομο φρενάρισμα γιατί πολύ απλά αν είναι έτσι κάθε φορά που θα χρειαστεί να πατάμε φρένο θα φοβόμαστε μήπως διαλύσει το λάστιχο; Τίθεται θέμα αξιοπιστίας και αντοχής του λάστιχου αν είναι έτσι.

Όπως και να 'χει για εμένα τα συγκεκριμένα ελαστικά προφανώς και δεν θα ξαναμπούν όταν θα έρθει η ώρα να αλλαχθούν (καλά να 'μαστε μέχρι τότε) και θα κοιτάξω κάτι άλλο.

small_8.jpg

small_7.jpg
Τελευταία επεξεργασία από TAKIS L. και Πέμ Οκτ 01, 2020 8:36 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: πατάμε πάντα το ''προβολή στην δημοσίευση'' για να αναρτηθεί σωστά η φώτο.
tazanikos
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Λάστιχα: Contiecocontact 5
Διάσταση ελαστικών: 17"
Suspension: ΜΑΜΑ
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Name: Petros

Re: Πρόβλημα με μαμά λάστιχα Continental - Contiecocontact 5

Δημοσίευσηαπό stelios8ess » Πέμ Οκτ 01, 2020 4:14 pm

Σύμφωνα με τα γραφόμενα σου η ζημιά είναι μόνο σε ένα ελαστικό.
Οι "πληγές" στο ελαστικό είναι μόνο αυτές που βλέπουμε στην φώτο
ή υπάρχουν και αλλά σημεία του ελαστικού :?:
Ευτυχώς!! κάθε μέρα είναι διαφορετική.
Άβαταρ μέλους
stelios8ess
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: GoodyearVector4Season SUV
Διάσταση ελαστικών: 215-60 R17
Suspension: Της μαμά του
Aka: Stelios8es
Name: Στέλιος

Δημοσίευσηαπό tazanikos » Πέμ Οκτ 01, 2020 4:21 pm

Μόνο αυτές που βλέπεις στη φώτο. Σε κανένα άλλο σημείο του συγκεκριμένου ελαστικού και σε κανένα άλλο ελαστικό δεν έχει το παραμικρό.

Το είχα τσεκάρει και μόνος πριν το ραντεβού με την ΕΜΑ αλλά το είδαμε και κατά το ραντεβού που το σηκώσαμε και τσεκάραμε και τ' άλλα λάστιχα.
tazanikos
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Λάστιχα: Contiecocontact 5
Διάσταση ελαστικών: 17"
Suspension: ΜΑΜΑ
Name: Petros

Δημοσίευσηαπό stelios8ess » Πέμ Οκτ 01, 2020 7:08 pm

To μυαλό μου πάει χρονιά πίσω σε ένα καινούργιο Οpel kadeet που είχα.
Στα πρώτα km διαπίστωσα ακριβώς ότι και εσύ στο πείσω ελαστικό.
Παρατηρώντας προσεχτικά ανακάλυψα ένα κομματάκι γαλιού σφηνωμένο στο πέλμα του ελαστικού.
Προφανώς σε κάποιο παρκάρισμα πάτησα γυαλιά από σπασμένο μπουκάλι.
Ευτυχώς!! κάθε μέρα είναι διαφορετική.
Άβαταρ μέλους
stelios8ess

Λάστιχα: GoodyearVector4Season SUV
Διάσταση ελαστικών: 215-60 R17
Suspension: Της μαμά του
Aka: Stelios8es
Name: Στέλιος

Δημοσίευσηαπό kostasRS » Πέμ Οκτ 01, 2020 8:04 pm

Ε να πω κι εγω τοτε :lol:
Παιρνω το punto gt κουτα Φεβρουαριο 1995 και φευγω την αλλη μερα για στρωσιμο(και καλα :mrgreen: ) σε ολη την εθνικη τακα τουκα τακα τουκα ,,σταματαω Λαμια βλεπω μια βιδαρα τερας στο πισω λαστιχο παω σε βουλκανιζατερ την βγαζουν ,,,δεν μπορουσαν να κλεισουν την τρυπα ,,με τα χιλια ζορια την εκλεισαν ,μου λενε αυτο το λαστιχο εχει τελειωσει με τετοια βιδαρα ,θα πρεπει να το βγαλεις και απο την μεσα να γινει γεμισμα και τετοιες π@π@ριες.
Παω στην fiat οταν γυρισα λεω μαγκες το και το ,,αλLαξτε το λαστιχο ,,,,,μου λενε αααααα καπου θα την πατησες ,,,λεω ρε σεις αυτη ηταν τεραστια βιδα ,,,δεν παιζει ,,,οοοχι μου λενε εσυ καπου κλπ κλπ κλπ .
Βγαζω την βιδα την δινω στον πωλητη που ειχε πουλησει το αμαξι και του λεω,,,τσακωσε την και διαβασε ,,,την παιρνει και στο πισω μερος εγραφε FIAT :mrgreen: :dance:
Με λιγα λογια φιλε μου δυσκολα θα βρεις το δικιο σου ,,βαλε ενα λαστιχακι και ευχαριστησου το αμαξακι σου :D
Γιατι απο την αλλη λογικο μου φαινεται να μην σε καλυψει 400 χιλ εκανες,,,οκ εγω μαζι σου ειμαι αλλα οπως λεει και ο στελιος που το ξερεις οτι δεν πατησες κανενα γυαλι;;
βαριεμαι
Άβαταρ μέλους
kostasRS

Λάστιχα: Michelin latitude cross
Διάσταση ελαστικών: 225/65/17
Suspension: 3,5
cb: Ναι
Aka: Παντου & πουθενα
Name: kostas

Επιστροφή στο Αναρτήσεις/Λάστιχα

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες