@ Γιωργος ΗλιαςΣε ευχαριστω πολυ Γιωργο και ανταποδιδω ευχες για ολους τους μηνες που ερχονται μπροστα μας (και θα τους απολαυσουμε και με 4χ2)
Τωρα...οσον αφορα το 4χ4 (για να γινεται και λιγο, τωρα που ειμαστε μεσα και βαριομαστε -
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ 4Χ4 ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΝΑ)
Μαζι σου σε ολα, ειναι αδιαμφισβητο οτι allgrip is the winner all day long! (βεβαια μεσα πολη και ταξιδι εθνικη, auto mode all the way για μενα, ποναει η τσεπη..και ασε τον Γατο και τους ντι ντι αι εσεδες να λενε).
Μεσα πολη και ταξιδι εθνικη πιασαμε μ αυτα και μ αυτα το 98% των χιλιομετρων που θα διανυσει ενα οχημα σαν το δικο μας στην διαρκεια ζωης του, μιλαμε για νορμαλ καταστασεις και βεβαια υπαρχουν και εξαιρεσεις, αλλα απ οτι εχω καταλαβει εδω μεσα οι περισσοτεροι που πηραμε νιβι σε αυτην την κατηγορια ανηκουμε. Και αυτο το ποσοστο πιστευω οτι και οι δυο εκδοσεις του νιβι το καλυπτουν αψογα!
Ακομα και αν υποθεσουμε οτι δικουνα και τετρακουνα ειχαν την ιδια τιμη αποκτησης (αρα δεν υπαρχει προβλημα αποκτησης εξ αρχης), και επιλεγαμε 4χ4 πιστευω οτι η τσεπη θα ποναγε περισσοτερο μακροπροθεσμα αντι για βραχυπροθεσμα (εφοσον υποθετικα κανουν και τα δυο 20Κ πχ). Και αυτα τα ανεφερα εν συντομια και απο πανω.
Κατοχοι 4χ4 νιβι ειναι καταλληλοι βεβαια για να διαψευσουν το οποιοδηποτε εξτρα κοστος κινησης-συντηρησης-επιδιορθωσης-ελαστικων-καταναλωσης-βαρους κλπ σε συγκριση με δικουνα!
Τωρα παιζει και ρολο αν ειναι το κυριο αυτοκινητο μετακινησης η ειναι καποιο δευτερο (πχ σαν εργαλειο). Γιατι εδω θεωρω οτι ενα αυτοκινητο που κινειται καθημερινα σε αττικες-ολυμπιες-ιονιες κλπ οδους και μεσα στην πολη, ειναι προτιμοτερο να το αφηνω ''απειραχτο'' απο ψηλωματα-λαστιχα και offroad βελτιωσεις, ειδικα το νιβι ε! (στο τζιβι που ειχα ηταν ολα μαμα)
Το νιβι τραβηξε αλλη κατευθυνση πλεον και το πηραν πρωτα χαμπαρι οι τζαπς! Ολα τα προηγουμενα βιτ ανηκουν σε αλλη οικογενεια, και οσο και αν προσπαθησουμε να κανουμε το βιτ να μοιαζει με τους προγονους του, νομιζω οτι ειμαστε καταδικασμενοι να αποτυχουμε, ειτε με 4χ2 ειτε με 4χ4.
Ειναι σαν να παρεις swift - sx cross allgrip και να προσπαθησεις να κανεις το ιδιο, ψηλωμα, αναρτηση, κλπ. Allgrip εχουν και αυτα, αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει κανενας που εχει παρει swift allgrip εχοντας στο μυαλο του την ασφαλεια που παρεχει το συστημα εντος δρομου. Γιατι στην τελικη περι αυτου προκειται.
Ειναι το ψυχολογικο κομματι της κληρονομιας του ονοματος ΒΙΤΑΡΑ που μας τζουζει Γιωργο. Και σε αυτην τη παγιδα επεσες και εσυ και εγω ακομα, δεν κρυβομαι. Το ειπες και μονος σου.
Βεβαια σχετικα με τους τυπαδες που γελανε η που θα γελασουν αν δουν ενα βιτ δικουνα μπορω να τους παρομοιασω με κατι hillbillies στου Τεξας οφ USA.Εχεις δει ποτε σου hillbillies George? Δεν θα σου αρεσουν, πιστεψε με (γοογλαρε hillbillies texas και βαλε αν θες και την λεξη 4χ4 μεσα για πλακα). Νομιζω οτι ειμαστε λιγο διαφορετικοι εμεις εδω μερια, ακομα και αν βγαζουμε καμια καγκουριαση καμια φορα (και εγω μαζι).
Βεβαια κοιταξε τωρα, εγω δεν εχω ουτε βαρκα να τραβηξω και ουτε στα χιονια παω για σκι πλεον. Αν ειχα βαρκα και πηγαινα στα χιονια θα επαιρνα allgrip me kleista ta matia ρε συ Γιωργο!!
ΑΛΛΑ, ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ,
Στην αμμο την παχια τη πολυ ψιλη ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΙΒΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ALLGRIP. Θελει κατι παραπανω απο αυτο το τσικ, που νομιζω οτι ουτε το lock mode δεν στο προσφερει (ριχνω λαδι στη φωτια χεχε)
Και ειναι το μοναδικο offroad topic που εχω λιγη εμπειρια εχοντας πειραματιστει αρκετα με τζιβι στο παρελθον. Δεν ειναι τα νιβι μας για τετοια Γιωωωωωργο.
Οταν οργωνα με τζιβι σαν μ@λ@κ@ς 20 χρονων αμμωδης παραλιες ν\δ πελ/νησου ερχοντουσαν κατι τυποι με suv 4x4 (νιβι καλη ωρα χεχε) και κολλαγαν για πλακα.
But guess what...δεν γελαγα. Και εγω κολλησα και με τραβηξανε, και 2 φορες μαλιστα, και δεν γελασανε, και το εκτιμησα!
Θα συγκρινω λοιπον (αν μου επιτραπει) την φιλοσοφια τετρακινησης του νιβι με ενα subaru τυπου forester (το ξερω οτι εχουν διαφορετικο συστημα τετρακινησης, μη πεσετε να με φατε, ειμαι διαβασμενος). Δλδ χαμηλο σχετικα, με προσανατολισμο ασφαλτινο αλλα και με τετρακινηση, η οποια προσεγγιζεται με την εννοια της ασφαλειας κινησης σε βρεγμενο και γενικα ολισθηρο οδοστρωμα. Τα λεω καλα?
Και στην τελικη Γιωργο μου, κολλαμε εμεις πρωτοι οταν εχουμε τετρακινηση συνηθως, και οχι οι δικουνητοι. Νομος αυτο. Το διδαχτηκα στην καλογρια νομου ηλειας

ρς - το τριτο μου αυτοκινητο θα ειναι νιβι allgrip (τωρα οδηγω το δευτερο)