Αγορα NV και προβληματισμοι

Re: Αγορα NV και προβληματισμοι

Δημοσίευσηαπό david_bodo » Τρί Απρ 07, 2020 5:23 pm

Τελευταία επεξεργασία από DENNISLA και Τρί Απρ 07, 2020 9:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Διόρθωση εμφάνισης βίντεο
New Suzuki Vitara Gl+ 2WD Βενζίνη Cosmic Black Pearl Metallic

Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον έβριζαν. Ο φιλόσοφος απάντησε: «Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι ακόμα και να με μαστιγώνουν».

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/40-pnevmatodi- ... -anekdota/
Άβαταρ μέλους
david_bodo
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Continental EcoContact™ 5
Διάσταση ελαστικών: 215x55 R17
Suspension: MANISIA
cb: Όχι
Aka: Doctor
Name: George

Δημοσίευσηαπό SCOUTER » Τετ Απρ 08, 2020 12:23 am

@George

Πως παει η δικουνα σου? Τα εχει βρει σκουρα ποτε η δεν μασαει τιποτα?

Μοντελα τεστ ντραιβ σαν αυτο του βιντεο τα σπανε κανονικα και δεν τους νοιαζει! Αντε βαλε το δικο σου εκει μεσα...να ειχαν και αγγλικους υποτιτλους κατι τετοια βιντεο ωραια θα ηταν, γιατι τα καλυτερα τεστ ντραιβ σουζ βιτ κατι ανατολικοευρωτυπαδες τα εχουν κανει στο γιουτουμπ, αλλα μιλανε βλαχικα και δεν καταλαβαινεις (περα απ τα προφανη,ΓΚΟΛΗΣΕ,ΟΛΓΚΡΙΠ)
Άβαταρ μέλους
SCOUTER
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: Continental
Διάσταση ελαστικών: 215/55 R17
Suspension: Εργοστασιακη
Εργάτης: Όχι
Name: Big Papa

Δημοσίευσηαπό david_bodo » Τετ Απρ 08, 2020 2:47 am

Να σου πω την αληθεια το μετάνιωσα που δεν πηρα την τετρακουνα....το all grip και το συστημα καταβασης πολύ χρησιμα. Η τετρακινηση σε βοηθάει να μην χάσεις πρόσφυση σε στροφή ακομη και σε βρεγμένο τερεν ...δεν ειναι μονο για λασπες και χιόνια.

Πχ εχω σπιτι σε χωριο στα 1000μ υψομετρο. Με την δικουνα πηγα και εβαλα χιονοκουβερτα στα χιονα. Δεν δικομασα χωρις για να εχω αποψη να σου πω την αληθεια

Τωρα σε δασικο δρομο με απλη λασπη κλπ τα παει μια χαρα.

Εσυ?
Τελευταία επεξεργασία από DENNISLA και Πέμ Απρ 09, 2020 2:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Αφαίρεση Παράθεσης.. Οταν απανταμε αμεσα σε δημοσιευση & οχι σε μερος της δεν χρειαζεται η παραθεση
New Suzuki Vitara Gl+ 2WD Βενζίνη Cosmic Black Pearl Metallic

Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον έβριζαν. Ο φιλόσοφος απάντησε: «Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι ακόμα και να με μαστιγώνουν».

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/40-pnevmatodi- ... -anekdota/
Άβαταρ μέλους
david_bodo
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Continental EcoContact™ 5
Διάσταση ελαστικών: 215x55 R17
Suspension: MANISIA
Aka: Doctor
Name: George

Δημοσίευσηαπό SCOUTER » Τετ Απρ 08, 2020 8:33 am

Καλημερα George,

Λοιπον...
Δεν εχω προλαβει να το ζορισω ακομα, μονο ασφαλτο εχει πατησει, το πηρα μια βδομαδα πριν τον εγκλεισμο μας οποτε περιοριζομαι στα βασικα..
Οταν (και αν) τελειωσει αυτη η ιστορια σκοπευω να το χωσω σε κατι μονοπατια που πηγαινα με το τζιβι ακομα και χωρις 4χ4.

Γενικα ποτε δεν εκανα χειμερινο οφροουντ, το τζιβι 1.6 το εσπαγα κυριως καλοκαιρι σε αμμο και δασος (με ωραια παρεα...ειμαι καλοκαιρινος τυπος)
Σε μονοπατια δασικα κλπ αλλα και βουνισιες ανηφορες με λασπη και φυτευτη πετρα και νεροφαγωματα (αιολικο παρκο νοτιας ευβοιας πχ) πηγαινε ανετα και με 4χ2 προς εκπληξη μου! Το υψος απο εδαφος και η γωνια προσεγγισης, σε συνδυασμο με κοντο μεταξονιο, βοηθουσε πιο πολυ απο τετρακουνα.
Οταν εμπαινα αμμο ομως, εβαζα απο πριν 4 low, πηγαινε δεν λεω (ειχα μαθει κιολας να το οδηγω αμμο γιατι ειχα κολλησει 2 φορες πιτσιρικας και ειχα μαθει να προσεχω) αλλα του ελλειπε ροπη.
Με 4 HIGH κολλαγε για πλακα (μιλαμε για αμμο φουσκωμενη καλοκαιρινη hardcore..οχι βρεγμενη πατημενη χειμερινη) οποτε μονο 4 low αλλιως δεν γλιτωνες το σκαψιμο!

Ο μονος λογος που σκεφτομουν λοιπον allgrip στο καινουριο νιβι ηταν καθαρα θεμα ασφαλειας-προσφυσης, κυριως σε βρεγμενη-γλιστερη(απο το οτιδηποτε) ασφαλτο.
Το οχημα ειναι κουκλι και θα το λυπομουν αρκετα σε offroad, και πιστευω οτι θα επαιρνα στο χερι μπροστινο προβολο.
Επισης minimum ground clearance 130mm απο το χαμηλοτερο σημειο του κατω (και οχι 185mm), δλδ δυσκολο..δλδ πληρωνεις...δλδ παθαινεις και μαθαινεις!

Για μενα ειναι και ηταν καθαρα συναισθηματικο το θεμα τελικα, με ψυχολογησα και γι αυτο δεν ενεδωσα, aka VITARA=4X4
Απο την αλλη, ολα τα ηλεκτρονικα συστηματα τετρακινησης, σενσορες, αχαρτογραφητα νερα και νεα συστηματα δυσκολα για μαστορια στην επαρχια, περισοοτερα υλικα, αρα ισως και πιο πιθανη αστοχια αυτων, αυξημενη (ισως και οχι) καταναλωση, αυξημενη φθορα ελαστικων κλπ κλπ, για καποιον που οδηγει ασφαλτο 95-99% και σκοπευει να κρατησει το οχημα για χρονια, ε λοιπον halfgrip αλλα και με μιση καρδια!

Τωρα δεν γινεται οποιος ανθρωπος οδηγαει 4χ2 να εχει αυξημενες πιθανοτητες να συναντησει τον δημιουργο του..απλα δεν γινεται. Θα ειχαμε αποχαιρετησει το 90% του πλυθησμου ηδη!

Προσοχη στην ασφαλτο λοιπον..ειτε με τα 4 ειτε με τα 2.

*Θα του πιω το αιμα ομως, δεν πηρα σουζουκι για να το γυαλιζω και να το πλενω, θα φτυσει αιμα σιγα σιγα και θα το παω και θα το παω, και θα στειλω και φοτος να τριβετε τα ματια σας (φιλικα παντα ε)
Άβαταρ μέλους
SCOUTER
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό stelios8ess » Τετ Απρ 08, 2020 12:00 pm

Λάτρης του off road δεν είμαι. Το allgrip (4X4) είναι η όλη "γλύκα" στα NV.
To allgrip μαζί με τα άλλα ηλεκτρονικά βοηθάει και την καλή ευστάθεια στην άσφαλτο.
Από την στιγμή που το έχουμε σε Auto mode, στις νορμάλ ασφάλτινες διαδρομές, κινείται
με μπροστινή κίνηση. Σπάνια θα "τσιμπήσει" και το πίσω διαφορικό.
Όταν πάμε στα δύσκολα τότε ανάλογα επιλέγουμε τα υπόλοιπα mode. ;-)
Ευτυχώς!! κάθε μέρα είναι διαφορετική.
Άβαταρ μέλους
stelios8ess
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: GoodyearVector4Season SUV
Διάσταση ελαστικών: 215-60 R17
Suspension: Της μαμά του
Aka: Stelios8es
Name: Στέλιος

Δημοσίευσηαπό Γιωργος ΗΛΙΑΣ » Τετ Απρ 08, 2020 6:21 pm

Φίλε Ανδρεα, καλησπέρα .
Καλορίζικο καλοτάξιδο το NV σου.
Διαβάζοντας τα γραφόμενα σου θα ήθελα να γράψω
και εγώ τις σκέψεις μου μετά από 18 μήνες συμβίωσης με NV 4x2.
Όπως πολλάκις έχω γράψει είμαι και εγώ σαν τον φίλο Γιώργο
απογοητευμένος γιατί πήρα δικηνητο .
Οικονομικά όμως δεν μπορούσα .
Με το δικηνητο λοιπόν έχω δοκιμάσει
και σε άμμο θαλασσης, και σε γλυστρα διαφορά πράγματα.
Πάντα ήμουν με την ψυχή στο στόμα . Μόλις άρχιζαν τα πρώτα
σπινιαρισματα ήξερα ότι ως εδώ ήταν, για ποτέ η κοιλιά ακουμπούσε στη άμμο δεν το φαντάζεστε.
Και το έχω ψηλωσω κιόλας .
Τι ξεφούσκωνα λάστιχα, τι έβαζα πέτρες σκάβοντας κάτω από την ρόδα, το κόλλημα ,
φίλοι μου δεν αργούσε να έρθει .
Κοιτούσα απεγνωσμένα πίσω που δεν έγραφε
All Grip
Τώρα ψάξε κάποιον να σε τραβήξει Γιωργακη...
Και πριν, που τα έκανα πάλι με το Ibiza είχα μια δικαιολογία .
Τώρα... τώρα που βλέπουν όλοι Vitara να έχει κολλήσει ...για πλακα ...
Οι πιο πολλοί για να μην πω όλοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν και δικηνητα Vitara
Νομίζουν ότι είναι όλα 4χ4 και μάλιστα λένε κόλλησε το Vitara ;
Για να μην μιλήσω για τα χιόνια απογοήτευση φίλοι μου ...
Δεν θέλω να σας κόψω τα φτερά, και τον ενθουσιασμό σας , ίσως εγώ να κάνω κάτι λάθος .
Παλέψτε το και εσείς , σκίστε το , πιείτε του το αίμα όπως λέτε.
Να ξέρετε όμως ότι αυτό το λίγο που θα θέλετε για να ξεκολλήσετε
γιατί λίγο θα θέλετε, Δεν θα το έχετε φίλοι μου .
Αυτήν την λεπτομέρεια , να γυρίζουν και οι πίσω ρόδες , ένα μικρό τσικ δηλαδή,
δεν θα το έχετε να σας βοηθήσει να βγείτε.
Και τότε θα πείτε γιατί δεν έπαιρνα 4χ4 .
Περαστικά μου !!!
Οι ψαράδες ξέρουν ότι η θάλασσα είναι επικίνδυνη και η καταιγίδα τρομερή,
αλλά ποτέ δεν έχουν βρεί αυτούς τους κινδύνους αρκετούς για να μείνουν στην στεριά.
Άβαταρ μέλους
Γιωργος ΗΛΙΑΣ

Λάστιχα: Michelin latitude cross
Διάσταση ελαστικών: 225/55/17
Suspension: Eibach prolift+2,5cm
cb: Ναι
Aka: Γιώργος
Name: Γιωργος

Δημοσίευσηαπό kmeles22 » Τετ Απρ 08, 2020 6:49 pm

Σαν νεος κατοχος του vitara all grip θα συμφωνησω με τον φιλο παραπανω με τα λεγομενα του.Δεν εχω μεγαλη εμπειρια γιατι το αμαξι το αγορασα λιγο πριν το lockdown,δεν εχω βρεθει σε δυσκολες καταστασεις ακομα.Οταν ημουν στην διαδικασια αναζητησης αυτοκινητου (τυπου suv) ενω υπαρχουν απειρες επιλογες σε αυτα τα χρηματα και με καλυτερο εξοπλισμο ολα κοβοντουσαν γιατι ηθελα 4χ4.Ο πρωταρχικος λογος ηταν αυτη η extra ασφαλεια που σε προσφερει το συστημα all grip.
I love My Vitara
Άβαταρ μέλους
kmeles22
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: nexen n blue 4 season 2
Διάσταση ελαστικών: 215/55/17
Aka: kmeles
Name: kostas

Δημοσίευσηαπό Nikola Tenv » Τετ Απρ 08, 2020 8:12 pm

david_bodo έγραψε:

Πάμε Νότια .... για καφέ :lol: :lol: :arrow:

" 19 Μαίου 2018 :D
N.Vitara 1.6 D.Allgrip MP coil springs+2cm, Falken A/T3 , 4mm alum. engine skid plate.

51°13'N 07°38'E
Άβαταρ μέλους
Nikola Tenv

Λάστιχα: Falken wildpeak A/T3wa
Διάσταση ελαστικών: 215-60-17
Suspension: εργ +3,5 εκ ΜΡ
Aka: the yachtsman
Name: Νικος

Δημοσίευσηαπό SCOUTER » Τετ Απρ 08, 2020 9:25 pm

@ Γιωργος Ηλιας

Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο και ανταποδιδω ευχες για ολους τους μηνες που ερχονται μπροστα μας (και θα τους απολαυσουμε και με 4χ2)

Τωρα...οσον αφορα το 4χ4 (για να γινεται και λιγο, τωρα που ειμαστε μεσα και βαριομαστε - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ 4Χ4 ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΝΑ)

Μαζι σου σε ολα, ειναι αδιαμφισβητο οτι allgrip is the winner all day long! (βεβαια μεσα πολη και ταξιδι εθνικη, auto mode all the way για μενα, ποναει η τσεπη..και ασε τον Γατο και τους ντι ντι αι εσεδες να λενε).
Μεσα πολη και ταξιδι εθνικη πιασαμε μ αυτα και μ αυτα το 98% των χιλιομετρων που θα διανυσει ενα οχημα σαν το δικο μας στην διαρκεια ζωης του, μιλαμε για νορμαλ καταστασεις και βεβαια υπαρχουν και εξαιρεσεις, αλλα απ οτι εχω καταλαβει εδω μεσα οι περισσοτεροι που πηραμε νιβι σε αυτην την κατηγορια ανηκουμε. Και αυτο το ποσοστο πιστευω οτι και οι δυο εκδοσεις του νιβι το καλυπτουν αψογα!

Ακομα και αν υποθεσουμε οτι δικουνα και τετρακουνα ειχαν την ιδια τιμη αποκτησης (αρα δεν υπαρχει προβλημα αποκτησης εξ αρχης), και επιλεγαμε 4χ4 πιστευω οτι η τσεπη θα ποναγε περισσοτερο μακροπροθεσμα αντι για βραχυπροθεσμα (εφοσον υποθετικα κανουν και τα δυο 20Κ πχ). Και αυτα τα ανεφερα εν συντομια και απο πανω.

Κατοχοι 4χ4 νιβι ειναι καταλληλοι βεβαια για να διαψευσουν το οποιοδηποτε εξτρα κοστος κινησης-συντηρησης-επιδιορθωσης-ελαστικων-καταναλωσης-βαρους κλπ σε συγκριση με δικουνα!

Τωρα παιζει και ρολο αν ειναι το κυριο αυτοκινητο μετακινησης η ειναι καποιο δευτερο (πχ σαν εργαλειο). Γιατι εδω θεωρω οτι ενα αυτοκινητο που κινειται καθημερινα σε αττικες-ολυμπιες-ιονιες κλπ οδους και μεσα στην πολη, ειναι προτιμοτερο να το αφηνω ''απειραχτο'' απο ψηλωματα-λαστιχα και offroad βελτιωσεις, ειδικα το νιβι ε! (στο τζιβι που ειχα ηταν ολα μαμα)

Το νιβι τραβηξε αλλη κατευθυνση πλεον και το πηραν πρωτα χαμπαρι οι τζαπς! Ολα τα προηγουμενα βιτ ανηκουν σε αλλη οικογενεια, και οσο και αν προσπαθησουμε να κανουμε το βιτ να μοιαζει με τους προγονους του, νομιζω οτι ειμαστε καταδικασμενοι να αποτυχουμε, ειτε με 4χ2 ειτε με 4χ4.
Ειναι σαν να παρεις swift - sx cross allgrip και να προσπαθησεις να κανεις το ιδιο, ψηλωμα, αναρτηση, κλπ. Allgrip εχουν και αυτα, αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει κανενας που εχει παρει swift allgrip εχοντας στο μυαλο του την ασφαλεια που παρεχει το συστημα εντος δρομου. Γιατι στην τελικη περι αυτου προκειται.

Ειναι το ψυχολογικο κομματι της κληρονομιας του ονοματος ΒΙΤΑΡΑ που μας τζουζει Γιωργο. Και σε αυτην τη παγιδα επεσες και εσυ και εγω ακομα, δεν κρυβομαι. Το ειπες και μονος σου.
Βεβαια σχετικα με τους τυπαδες που γελανε η που θα γελασουν αν δουν ενα βιτ δικουνα μπορω να τους παρομοιασω με κατι hillbillies στου Τεξας οφ USA.Εχεις δει ποτε σου hillbillies George? Δεν θα σου αρεσουν, πιστεψε με (γοογλαρε hillbillies texas και βαλε αν θες και την λεξη 4χ4 μεσα για πλακα). Νομιζω οτι ειμαστε λιγο διαφορετικοι εμεις εδω μερια, ακομα και αν βγαζουμε καμια καγκουριαση καμια φορα (και εγω μαζι).

Βεβαια κοιταξε τωρα, εγω δεν εχω ουτε βαρκα να τραβηξω και ουτε στα χιονια παω για σκι πλεον. Αν ειχα βαρκα και πηγαινα στα χιονια θα επαιρνα allgrip me kleista ta matia ρε συ Γιωργο!!

ΑΛΛΑ, ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ,
Στην αμμο την παχια τη πολυ ψιλη ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΙΒΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ALLGRIP. Θελει κατι παραπανω απο αυτο το τσικ, που νομιζω οτι ουτε το lock mode δεν στο προσφερει (ριχνω λαδι στη φωτια χεχε)
Και ειναι το μοναδικο offroad topic που εχω λιγη εμπειρια εχοντας πειραματιστει αρκετα με τζιβι στο παρελθον. Δεν ειναι τα νιβι μας για τετοια Γιωωωωωργο.
Οταν οργωνα με τζιβι σαν μ@λ@κ@ς 20 χρονων αμμωδης παραλιες ν\δ πελ/νησου ερχοντουσαν κατι τυποι με suv 4x4 (νιβι καλη ωρα χεχε) και κολλαγαν για πλακα.
But guess what...δεν γελαγα. Και εγω κολλησα και με τραβηξανε, και 2 φορες μαλιστα, και δεν γελασανε, και το εκτιμησα!

Θα συγκρινω λοιπον (αν μου επιτραπει) την φιλοσοφια τετρακινησης του νιβι με ενα subaru τυπου forester (το ξερω οτι εχουν διαφορετικο συστημα τετρακινησης, μη πεσετε να με φατε, ειμαι διαβασμενος). Δλδ χαμηλο σχετικα, με προσανατολισμο ασφαλτινο αλλα και με τετρακινηση, η οποια προσεγγιζεται με την εννοια της ασφαλειας κινησης σε βρεγμενο και γενικα ολισθηρο οδοστρωμα. Τα λεω καλα?

Και στην τελικη Γιωργο μου, κολλαμε εμεις πρωτοι οταν εχουμε τετρακινηση συνηθως, και οχι οι δικουνητοι. Νομος αυτο. Το διδαχτηκα στην καλογρια νομου ηλειας :lol:

ρς - το τριτο μου αυτοκινητο θα ειναι νιβι allgrip (τωρα οδηγω το δευτερο)
Άβαταρ μέλους
SCOUTER
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό Γιωργος ΗΛΙΑΣ » Τετ Απρ 08, 2020 10:06 pm

Ανδρεα σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Το ότι είναι το καλύτερο Forum για 4χ4
για μένα αποδυκνειεται με το ότι οι άνθρωποι με δέχτηκαν,να μπω στο club
και ας ήταν βασική προϋπόθεση να έχεις Vitara 4χ4 .
Σημειώνω ότι πριν το NV δεν υπήρχε Vitara 4x2
Και δεν φτάνει που με δέχτηκαν με ανέχονται κιόλας,
να λέω συνέχεια το ίδιο πράγμα .
Χαίρομε που ήσουν κάτοχος Vitara 4χ4 . Η επιλογή σου τότε,
είναι προϊόν ώριμης σκέψης και σωστής απόφασης.
Μπράβο σου !!!
Να το ευχαριστηθείς λοιπόν όπως εσύ θέλεις ,
και είμαι σίγουρος θα αποφύγεις από εμπειρία τις << κακοτοπιές >>.
Βάλε και καμία φωτό το NV.
Οι ψαράδες ξέρουν ότι η θάλασσα είναι επικίνδυνη και η καταιγίδα τρομερή,
αλλά ποτέ δεν έχουν βρεί αυτούς τους κινδύνους αρκετούς για να μείνουν στην στεριά.
Άβαταρ μέλους
Γιωργος ΗΛΙΑΣ

Λάστιχα: Michelin latitude cross
Διάσταση ελαστικών: 225/55/17
Suspension: Eibach prolift+2,5cm
Aka: Γιώργος
Name: Γιωργος

Δημοσίευσηαπό peterpan » Πέμ Απρ 09, 2020 12:45 pm

Αν το 4Χ2 δεν ήταν ασφαλές αμάξι τότε όλοι εμείς που τα οδηγούμε θα είχαμε σκοτωθεί. Το 4Χ4 είναι ασφαλής επιλογή για αυτούς που κινούνται ΠΟΛΥ σε χιόνι (για τους υπόλοιπους υπάρχουν οι αλυσίδες και οι κουβέρτες) και σε extreme off road διαδρομές είτε λόγω ανάγκης είτε λόγω hobby. Για όλους τους υπόλοιπους (εκτός και αν είναι ''κουλοί'') το 4Χ2 υπερκαλύπτει τις ανάγκες τους.
Προσωπικά αν και δεν είναι ούτε ανάγκη ούτε hobby μου το off road, πρόσφατα πέρασα το διάσελο της Καλιακούδας το οποίο είναι 40χλχ συνολικά (χώμα κροκάλα και υψομετρικές διαφορές) από Ανιάδα-Γέφυρα-Κρικελιώτη-Ανιάδα άνετα και χαλαρά χωρίς να έχω ξανά εμπειρία σε τέτοιους δρόμους τόσο εγώ όσο και ένας φίλος με opel corsa. Τώρα αν κάποιος πιστεύει πως όταν οδηγεί σε άσφαλτο στη πόλη ή σε ΕΟ είναι πιο ασφαλής με το 4Χ4, αυτό που έχω να πω είναι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
peterpan
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: ContiEcoContact 5
Suspension: εργοστασιακή
Name: Πέτρος

Δημοσίευσηαπό PGP » Πέμ Απρ 09, 2020 12:52 pm

Πρέπει να πας κάποια βολτίτσα είτε με τον γάτο είτε με μένα!!!! Θα αλλάξεις γνώμη.
Είχα ένα άψογο NV 1.4 S auto
Άβαταρ μέλους
PGP
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: -
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: -
Aka: Captain
Name: Παναγιωτης

Δημοσίευσηαπό SCOUTER » Πέμ Απρ 09, 2020 2:14 pm

@PeterPan
Ερχεσαι στα λογια μου, well said!

Τωρα, για χιονια, επενδυεις σε ενα καλο σετ χιονολαστιχα η χειμερινα (ζαντολαστιχα ακομα καλυτερα), οπως κανουν σε ολη την ευρωπη, και λυθηκε και το θεμα χιονι ως επι το πλειστον.

Οταν δουλευα Ευβοια στο βουνο, ειμασταν ολοι με 4χ4 (εγω με τζιβι), οι περισσοτεροι με duster, ειχε παρει το ματι μου και κατι νιβια αλλα κυριως ντατσια και πικαπς.
Ανεβαινα καθε μερα πανω κατω σε δρομους εργοταξιακους με πισω κινηση μονο, δεν χρειαστηκα ποτε 4χ4.
Κατι παιδια της Ανυψωτικης που κουμανταρανε φορτηγα και γεννητριες, ανεβαινανε καθε μερα με VW POLO και ενας δικος μας πορτογαλος ειχε νοικιασει suzuki swift παλιο :dance:

Ανεβαιναν με την ιδια ασφαλεια που ανεβαιναμε ολοι μας, και ειχαν και περισσοτερη ασφαλεια μολις παταγανε πλεον ασφαλτο για να γυρισουν σπιτια τους.

Μια μερα επειδη ειχε κλεισει ο εργοταξιακος δρομος απο κατι φορτηγα, επρεπε να ακολουθησω τον εργοταξιαρχη (αυτος με toyota hillux) απο πισω, επειδη ηξερε ενα βοσκοκατσικοδρομο γυρω γυρω απ το βουνο, για να παμε στα γραφεια μας που ηταν στην κορυφη! Ωραια διαδρομη, παρολο που ειχε βρεξει και ειχε παλιοκαιρο και καθε 10 λεπτα ξαναβρεχε'
Αυτος με την καροτσα μπροστα και εγω απο πισω με το τζιβι.
ΑΝΕΒΗΚΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ, ουτε 4high δεν χρειαστηκα, και νομιζω καταλαβατε για τι ειδος δρομου μιλαω (αυτον που πιο πολυ φοβασαι μη σκισεις λαστιχο)

Τ'ακους Γιωργο Ηλια? 8)
Μη μασας τιποτα, εχεις παρει αμαξαρα και ας ειναι 4χ2. Στο τσακ ημουν να παρω ενα ιδιο με το δικο σου, ιδιο χρωμα 1.6 βι βι τι (εχω ερωτα με το συγκεκριμενο ακριβως προ φεισλιφτ)
Άβαταρ μέλους
SCOUTER
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό peterpan » Πέμ Απρ 09, 2020 2:32 pm

ακριβώς έτσι Αντρέα...δες και το βιντεάκι αν και νομίζω πως έχει ξανανέβει στο φόρουμ άλλα είναι πάντα επίκαιρο και λέει αλήθειες

Τελευταία επεξεργασία από Tony Louk και Τρί Δεκ 20, 2022 12:25 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Ενσωμάτωση video με MEDIA
peterpan
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: ContiEcoContact 5
Suspension: εργοστασιακή
Name: Πέτρος

Δημοσίευσηαπό TRIANTOS » Πέμ Απρ 09, 2020 3:37 pm

Κατ΄αρχάς μια χαρά αυτοκίνητο είναι το 4χ2, πιο ευέλικτο και ποιο οικονομικό σε κατανάλωση και service και με άριστο-άνετο ταξίδι επιπέδου citroen. Όσοι έχουμε τετρακίνηση θα την χρειαστούμε λίγο, αφού κυρίως θα κινηθούμε στην άσφαλτο (εκτός από τους γνωστούς ΄΄παλαβούς΄΄ του forum με τις γνωστές ΄΄ταρζανιές΄΄ τους σε διάφορα video). Το γεγονός αυτό όμως δεν αναιρεί την ικανότατη τετρακίνηση του NV που το μέσο οδηγό θα τον πάει μακρύτερα από όπου ο ίδιος μπορεί ή αντέχει και φυσικά είναι πολύ ικανότερη από την τετρακίνηση άλλων SUV. Τέλος μέτρο σύγκρισης μεταξύ 4χ2 και 4χ4 δεν είναι οι δρόμοι με πέτρες και φαγώματα, όπου μπορεί να πάει και το απλό Ι.Χ. αν δεν βρίσκει το πάτωμα, αφού οι τροχοί σε σταθερό οδόστρωμα έχουν πάντα πρόσφυση. Η τετρακίνηση πραγματικά χρειάζεται σε ολισθηρούς δρόμους ( χιόνι, λάσπη, άμμο, βρεγμένο κ.λ.π.) όποτε κάποιος τη χρειαστεί .
TRIANTOS
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: CONTINETAL/ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ
Διάσταση ελαστικών: 215/55/R17
Suspension: ΕΜΠΡΟΣ/ΑΝΕΞ.ΠΙΣΩ/ΗΜΙ
Aka: PANOS11
Name: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες