από Νίκος Ξένος » Δευτ Φεβ 10, 2020 8:14 pm
Διαβάζοντας ολόκληρο το νήμα είπα να γράψω και εγώ τους προβληματισμούς που είχα κατά τη διαδικασία αναζήτησης νέου αυτοκινήτου (με budget έως 25000 περίπου).
Το Vitara το πήρα τον Ιούνιο που μας πέρασε μετά από 6 μήνες περίπου έρευνας. Να πω ότι δοκίμασα αρκετά αμάξια (και test drive) Kuga, ecosport, Duster, Kadjar, Karoq, 500x, renegade, arona, qashqai, chr, asx, crv, 3008, c3 aircross, kona, s-cross, crossland και μπορεί να μου ξέφυγε και κανένα. Ενδεικτικά αναφέρω κάποιους από τους λόγους που απέρριψα κάποια από αυτά:
Kuga- πολύ ογκώδες για Αθήνα (ένα μόνο αμάξι στην οικογένεια) αλλά και για τις διακοπές (τα στενάκια της Παροικίας είναι πολύ στενά!), ακριβά τέλη (το σκεφτόμουν όμως)
Ecosport - πολύ μικροί χώροι
Duster - δε μου άρεσε το test drive (οδηγική συμπεριφορά) αλλά και οι χώροι του είναι μέτριοι (ο χώρο αποσκευών 445lt είναι για δικινητο, χωρίς ρεζέρβα αλλά άμα πας σε 4κίνηση και προσθέσεις και ρεζέρβα πάει πολύ χαμηλά για αυτοκίνητο με μήκος 4341)
Karoq-3008 - ακριβά στην έκδοση που τα ήθελα
500χ - μικροί χώροι (αν και ομορφούλι)
renegade - η τετρακίνηση πήγαινε ψηλά
arona,crv - πολύ πόλης, ήθελα κάτι πιο άγριο
asx - 5 ταχύτητες;
chr - πολύ κλειστοφοβικό πίσω και αυτό δεν άρεσε καθόλου στα παιδιά μου
κτλ κτλ
Τελικά, κατέληξα στο vitara για τους εξής λόγους: Καλή τιμή, τετρακίνηση, αξιοπιστία (λένε, θα δούμε...), καλή συμπεριφορά στο δρόμο (πολύ καλός ο κινητήρας του και σχετικά οικονομικός - μέτριο το τιμόνι του), καλός και φωτεινός χώρος πίσω (για το μέγεθός του), φορτώνω 4 ποδήλατα σε κοτσαδόρο και μία μεσοτοιχία πράγματα και τραβάει άνετα παντού (1.4) κτλ. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα όμως για εμένα ήταν η θέση οδήγησης. Με ύψος 2 μέτρα δεν ήταν εύκολο να βρω θέση οδηγού που να με βολεύει ακόμα και σε μεγαλύτερα αμάξια (ας πάει κάποιος δίμετρος να δοκιμάσει τη θέση στο καινούριο Rav4 και θα με θυμηθεί).
Ps: Όλα καλά λοιπόν μέχρι τώρα (και βλέπουμε) εκτός βέβαια από το πολύ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΌ μειονέκτημα της κακής ποιότητα πλαστικών και των τριγμών μέσα στο αμάξι (αλλά τα είπαμε αυτά σε άλλο νήμα).
Συγνώμη αν σας κούρασα