Ασάφεια και απότομη επαναφορά τιμονιού σε NV 2018

Δημοσίευσηαπό Simplicius » Κυρ Σεπ 29, 2019 11:35 pm

Αντιγράφω εδώ το αρχικό post στις Συζητήσεις ως αφορμή για κουβέντα και για μάθω τις δικές σας εμπειρίες στο συγκεκριμένο θέμα...

Simplicius έγραψε:.
Γειά σε όλους,
Με λένε Μάνο και είμαι 50κάτι χρονών.
Είμαι κάτοχος ενός 2019 Suzuki Vitara 1.0 2WD (λευκό-πέρλα).
Αγοράστηκε καινούργιο αρχές Αυγούστου και τώρα, δύο μήνες μετά, έχει γράψει 2.000 χλμ.
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε ως βασικό οικογενειακό, με καθημερινή χρήση από τη σύζυγο και από εμένα κυρίως στις οικογενειακές βόλτες.

Ζω σε βουνό και ο χωματόδρομος (σπαστήρι, με πολλές φυτευτές πέτρες και βράχια, ευτυχώς όχι για πολύ μεγάλη απόσταση πια) αποτελεί μια καθημερινότητα στις μετακινήσεις μας. Για το λόγο αυτό η Νο1 προτεραιότητα ήταν η αγορά ενός αρκετά «ψηλού» αυτοκινήτου, που να μη βρίσκει κάτω.

Δεν πήρα 4κίνητη έκδοση γιατί α) γενικά δεν πάμε εκδρομές και δεν κάνουμε (μη αναγκαστικές) βόλτες στα βουνά και β) οι 4κίνητες εκδόσεις συνοδεύονταν υποχρεωτικά από όλα τα ηλεκτρονικά «βοηθήματα» της Suzuki για τα οποία διάβασα και εδώ, αλλά κυρίως σε φόρουμ του εξωτερικού, τα χειροτερότερα για τις αλλοπρόσαλες, έως και επικίνδυνες, λειτουργίες τους!

Αυτό που δυστυχώς μου «ξέφυγε» και στο διαδίκτυο (φόρουμ και reviews στα οποία δυστυχώς γίνεται μόνο μια μικρή αναφορά και δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος του προβλήματος) αλλά και στο πολύ σύντομο test drive, ήταν η απαράδεκτη αίσθηση και η προβληματική επαναφορά του τιμονιού. Για μένα, ότι πιο ανασφαλές έχω οδηγήσει... Ίσως το καρφωμένο σε κολώνα ολοκαίνουργιο NV πίσω από το συνεργείο του Σφακιανάκη, όταν πήγα να παραγγείλω, έπρεπε να με έχει προβληματίσει διπλά!

Κατά τ' άλλα, έχω χωμάτινη «προϊστορία» με μοτοσυκλέτες, όχι όμως και με αυτοκίνητα. Μικρός ήμουν κολλημένος με τα Rally, αλλά δυστυχώς μετά το θάνατο του Group B ξενέρωσα αρκετά.

Γενικά μου αρέσει η γρήγορη οδήγηση, και σε χώμα και σε άσφαλτο, οπότε όπως καταλαβαίνετε το NV, το πρώτο μου «ψηλό», με το «φορτηγίστικο» στυλ του και το απαράδεκτο τιμόνι, ήταν δυστυχώς μια απογοήτευση… «Υπέμεινα» αρκετές ώρες οδήγησης για να μη βγάλω και σας γράψω ένα βιαστικό συμπέρασμα, αλλά τώρα πια είμαι σίγουρος. Έχω οδηγήσει γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια (εννοώντας ταχύτητα + ασφάλεια = οδηγική συμπεριφορά), με όλα τα προηγούμενα (καμιά 10αριά) αυτοκίνητα που είχα… Ευτυχώς αρέσει στη σύζυγο, μαθαίνω να το αντέχω σιγά-σιγά και γω, οπότε προς το παρόν το κρατάμε…

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, γενικά ως χαρακτήρας είμαι ένας δύστυχος τελειομανής, ο οποίος βλέπει σχεδόν πάντα το ποτήρι μισοάδειο...
Πάντως, εκτός από το χάλια τιμόνι και το «κάνω ότι να' ναι» start-stop (που το βγάζω μόλις το θυμηθώ, συνήθως μετά την πρώτη φορά), το NV είναι μια χαρά αυτοκίνητο σε όλα τα υπόλοιπα, ανάρτηση, δύναμη κινητήρα κλπ. Μακάρι η μαμά Suzuki να κάνει μια ανάκληση για (ουσιαστική) αναβάθμιση, έστω και με ένα μικρό κόστος, σε αυτό το πρόβλημα με το τιμόνι που κάνει, για μένα τουλάχιστον, οδηγικά άχρηστο ένα κατά τα άλλα καλό συνολικά αυτοκίνητο....

Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο για το φόρουμ σας (μας πλέον) !
Είναι αρκετά κατατοπιστικό και ενεργό! Μου έλυσε ήδη αρκετές απορίες σχετικά με το NV!!

Καλώς σας βρήκα λοιπόν!

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες "συναδέλφων" για το αυτοκίνητο, στο τόσο βασικό θέμα της οδηγικής συμπεριφοράς που με προβληματίζει. Άραγε είναι μόνο το δικό μου ή ισχύει σε όλα; Πάντως και ένα δεύτερο εκθεσιακό που οδήγησα επίσης πρόχειρα, μου φάνηκε ίδιο...
NV 2019 BoosterJet 1.0 (K10C-DITC) 112PS GL+ 2WD 5-Speed Manual
Simplicius
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Λάστιχα: LandSail Sentury Qirin990
Διάσταση ελαστικών: 225/55/17 XL 101W
Suspension: Standard
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι

Re: Ασάφεια και απότομη επαναφορά τιμονιού σε NV 2018

Δημοσίευσηαπό PGP » Κυρ Σεπ 29, 2019 11:48 pm

Γενικότερα η επαναφορά του τιμονιού μας λόγω ηλεκτρικής υποβοήθησης είναι ότι χειρότερο έχω δοκιμάσει και οδηγήσει.
Πλέον το έχω συνηθίσει και δεν μου κάνει εντύπωση. Όταν οδηγάω κανα σοβαρό αυτοκίνητο νομίζω ότι είναι gocart!
Είχα ένα άψογο NV 1.4 S auto
Άβαταρ μέλους
PGP
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: -
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: -
Aka: Captain
Name: Παναγιωτης

Δημοσίευσηαπό Simplicius » Δευτ Σεπ 30, 2019 12:02 am

Δόξα τω Θεώ! Τουλάχιστον δεν θα είμαι μόνος μου στο τρελοκομείο... λολ

Παναγιώτη, μη τα ρίχνουμε όλα στο ηλεκτρικό του πράγματος, αλλά στη Suzuki.
Ηλεκτρικά τιμόνια έχουν εδώ και καιρό σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα -και με τα μισά λεφτά - και οδηγώντας τα νιώθεις Loeb σε σχέση με αυτό το χάλι...
Τελευταία επεξεργασία από DENNISLA και Δευτ Σεπ 30, 2019 1:03 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Αφαίρεση Παράθεσης
Simplicius
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό MitsosX » Δευτ Σεπ 30, 2019 12:06 am

Παρότι σε γενικές γραμμές το αμάξι το έχω θάψει, οδηγικά το θεωρώ εξαιρετικό για τη κατηγορία του.
Καλύτερα φρένα θα ήθελα αλλά αυτό μάλλον είναι λόγω άδικης σύγκρισης που κάνω σε σχέση με άλλης κατηγορίας αμάξια που με έμαθαν να φρενάρω καθυστερημένα.
Η επαναφορά είναι τυπική για τέτοιου είδους οχήματα αλλά και πιο δρομίσια...
Μιλάω για το 1.4 αλλά δε πιστεύω να έχει και τόσο μεγάλη διαφορά.
Άβαταρ μέλους
MitsosX
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Yokohama Geolandar G015
Διάσταση ελαστικών: 215/60/17
Suspension: Eibach Pro-Lift Kit
Name: Μήτσος

Δημοσίευσηαπό StefanosM » Δευτ Σεπ 30, 2019 8:52 am

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι εννοουνε ασαφεια στο τιμονι? Γιατι η ασαφεια στο τιμονι με το "καρφωμενο σε κολωνα" nv με κάνει να νομίζω παλι οτι μιλαμε για αλλο αυτοκινητο?
Άβαταρ μέλους
StefanosM
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Michelin Latitude Cross
Suspension: ΜΑΜΑ, mad+3.5 ελατηρ
cb: Ναι
Aka: StefanosM
Name: Στέφανος

Δημοσίευσηαπό StefanosM » Δευτ Σεπ 30, 2019 9:19 am

Ακυρο..διαβασα καλυτερα το ποστ και επιασα το νοημα

Πιστευω ειναι αναλογως των γουστων παιδια.. εμένα δε μου δημιουργεί δυσκολια στο ντιζελ παντως..
Άβαταρ μέλους
StefanosM
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό Simplicius » Δευτ Σεπ 30, 2019 9:24 am

StefanosM έγραψε:Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι εννοουνε ασαφεια στο τιμονι? Γιατι η ασαφεια στο τιμονι με το "καρφωμενο σε κολωνα" nv με κάνει να νομίζω παλι οτι μιλαμε για αλλο αυτοκινητο?

Εάν ψάξεις για μια «επιστημονική προσέγγιση» του τι σημαίνει «ασάφεια» θα δεις ο όρος «ασάφεια» είναι, από τη φύση του ίσως, λίγο ασαφής!
Δηλαδή, πρόκειται για κάτι που ο καθένας μπορεί να το αντιλαμβάνεται αλλιώς, εφόσον είναι όρος συγκριτικός, σε σχέση με άλλα παρόμοια μεγέθη…
Μιλώντας για μένα, που το χρησιμοποίησα παραπάνω, λέγοντας «ασάφεια στο τιμόνι» εννοώ ότι «κάτι δεν πάει καλά με το τιμόνι του Suzuki Vitara, σε σχέση με όλα τα άλλα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει τα τελευταία 35 χρόνια» …

Υστ. Στεφ, είδα την απάντηση. Το ποστάρω μια και το 'γραψα, για να μην πάει χαμένο, πχ για όποιον άλλο έχει την ίδια απορία...
Simplicius
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό StefanosM » Δευτ Σεπ 30, 2019 10:02 am

Σε ευχαριστω για την απαντηση ουτως η αλλως..Νομιζω ειναι καθαρα θεμα συνηθειας..ελπιζω να τα "βρειτε" με το NV στο μελλον :D
Άβαταρ μέλους
StefanosM
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό Tony Louk » Δευτ Σεπ 30, 2019 10:07 am

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι στο δικό μου αλλά και σε άλλα NV που οδήγησα, ούτε το έχει αναφέρει κανείς στο φόρουμ.

Πιστεύω ότι είναι πρόβλημα μόνο στο δικό σου, που πρέπει να το αναφέρεις άμεσα στην αντιπροσωπεία.
NV 1.6 Diesel AllGrip GLX TCSS (Automatic)

Συν/χος Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος μηχανικός ΕΜΠ

- Γηράσκω αεί διδασκόμενος -

Άβαταρ μέλους
Tony Louk
Moderator
Moderator

Λάστιχα: Lat.cross/Malatesta Kobra
Διάσταση ελαστικών: 215/60/17-215/65/16
Suspension: +4/5 cm (αποστ+λαστ)
Εργάτης: Ναι
Name: Αντώνης

Δημοσίευσηαπό Simplicius » Δευτ Σεπ 30, 2019 10:25 am

Tony Louk έγραψε:Δεν έχω παρατηρήσει κάτι στο δικό μου αλλά και σε άλλα NV που οδήγησα, ούτε το έχει αναφέρει κανείς στο φόρουμ.
Πιστεύω ότι είναι πρόβλημα μόνο στο δικό σου, που πρέπει να το αναφέρεις άμεσα στην αντιπροσωπεία.

Αντώνη, όπως είπα οδήγησα και ένα δεύτερο και μου φάνηκε το ίδιο…
Θα έλεγα ότι είναι στο μυαλό μου, αλλά την ίδια ακριβώς αίσθηση είχε και η σύζυγος, πριν της το πω εγώ. Βέβαια έχουμε ίδιες αυτοκινητιστικές καταβολές….
Επίσης, όλες οι παρουσιάσεις αναφέρουν κάτι για το τιμόνι, αλλά κάπως πιο «καλυμμένα».

Σωστό και αυτό που λέει ο Στέφανος….

StefanosM έγραψε:Νομιζω ειναι καθαρα θεμα συνηθειας..ελπιζω να τα "βρειτε" με το NV στο μελλον :D

Σε κάθε περίπτωση δεν αναφέρομαι για τη συμπεριφορά του τιμονιού σε πολύ χαλαρές βόλτες, αλλά σε πιο «πιεσμένες καταστάσεις»
Σήμερα πχ το πήρα λίγο δικτατορικά, μιας και άνοιξα εδώ κουβέντα, να τσεκάρω ξανά αυτή την αίσθηση που έχω αποκομίσει οδηγώντας το περιστασιακά το τελευταίο 2μηνο.
Αυτή τη φορά απενεργοποίησα και το ESP για να τσεκάρω εάν επηρεάζει σε κάτι τη λειτουργία του τιμονιού. Τελικά όχι, η λειτουργία ή όχι του ESP δεν επηρεάζει την αίσθηση του τιμονιού, τουλάχιστον όχι στις πιο «προβληματικές» καταστάσεις που εξηγώ παρακάτω.

(Υστ. Παιδιά σόρρυ εάν αυτά τα πράγματα έχουν ειπωθεί ξανά ή είναι αυτονόητα. Γενικά έψαξα αρκετά το φόρουμ, δε βρήκα κάτι σχετικό).

Τα άσχημα…

Το Νο1 πρόβλημα το τιμονιού (για μένα πάντα) είναι «η απότομη επαναφορά».
Συγκεκριμένα, στις στροφές 90° με μέτρια ταχύτητα 40-70 χλμ. και κατά το άνοιγμα του γκαζιού αμέσως μετά τη στροφή. Εκεί το τιμόνι επανέρχεται απότομα και βίαια (θέλει «χέρια» να το κρατήσεις) προσπαθώντας να «ισιώσει» το αυτοκίνητο, δηλαδή με τάση να το στείλει ίσια στο εξωτερικό της στροφής. Πχ. σε μια αριστερή στροφή, αμέσως μόλις την πάρεις, σε πετάει έξω-δεξιά. Σκεφτείτε κάτι που θα έκανε η υποστροφή, αλλά δεν είναι υποστροφή, δεν είναι γλίστρημα, είναι κάτι άλλο όπως το περιέγραψα. Και αυτό, όπως είπα, συμβαίνει με ή χωρίς ESP.

Το Νο2 πρόβλημα το τιμονιού είναι η (sic) «ασάφεια».
Θα το περιέγραφα ως άλλοτε «δε ξέρω ακριβώς που πάνε οι ρόδες», άλλοτε «κάνω συνέχεια μικρές διορθώσεις για να μείνει στην ευθεία», άλλοτε «θέλω να αλλάξω λωρίδα και το κάνει ζόρικα …με βαριά καρδιά» όλα αυτά...

Τα καλά…

Κατά τα άλλα, σε λίγο πιο ανοικτές στροφές με 80-90+ χλμ. (με κλειστό ESP) μπαίνει πολύ ωραία με ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση, με τα τέσσερα χωρίς τάση υποστροφής ή υπερστροφής (τα λάστιχα είναι μαμά Con EC 5 και η πίεση μπρος-πίσω 35psi) και το τιμόνι δεν κάνει τίποτα απότομο… Λογικά σε πιστούλα (κάπου διάβασα κάτι σχετικό εδώ) και σε επαρχιακό στροφιλίκι θα πρέπει να είναι απόλαυση (δυστυχώς δεν έχω πάει ακόμα σε τέτοιες διαδρομές).

Υστ. Αυτό με τις παρουσιάσεις είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα… Θα ποστάρω κάτι από το σπίτι το βράδυ, τώρα δυστυχώς δεν έχω χρόνο.
Simplicius
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό Γιωργος ΗΛΙΑΣ » Δευτ Σεπ 30, 2019 10:51 am

Μανο, προφανώς κάποιο πρόβλημα έχει το δικό σου NV.
Στο δικό μου NV 4χ2. ΔΕΝ συμβαίνει κάτι από αυτά που αναφέρεις .

Επίσης να αναφέρω ότι τα ηλεκτρονικά συστήματά που διαθέτει το 4χ4
μακάρι να τα είχα
Σύστημα ελεγχόμενης κατάβασης με πολύ χαμηλή ταχύτητα τι ωραίο .
Σύστημα αποφυγής σύγκρουσης σε περιπτωσ αφηρημάδας του οδηγού δεν είναι ωραίο;

Εγώ αντίθετα ένας βασικοσ λόγος που θα ήθελα το 4x4 είναι αυτά τα ηλεκτρονικά βοηθήματα .
Οι ψαράδες ξέρουν ότι η θάλασσα είναι επικίνδυνη και η καταιγίδα τρομερή,
αλλά ποτέ δεν έχουν βρεί αυτούς τους κινδύνους αρκετούς για να μείνουν στην στεριά.
Άβαταρ μέλους
Γιωργος ΗΛΙΑΣ
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Michelin latitude cross
Διάσταση ελαστικών: 225/55/17
Suspension: Eibach prolift+2,5cm
Aka: Γιώργος
Name: Γιωργος

Δημοσίευσηαπό kostasRS » Δευτ Σεπ 30, 2019 11:02 am

Εγω λεω να συναντηθουμε να τα οδηγησουμε ,,,,η γρηγορη πχ επαναφορα εμενα δεν με πειραζει ,,ισα ισα θα με βολευε αφανταστα.
Και για να μην μπερδευτουμε εγω nv δεν εχω ,,αρα θα ειμαι ο καλυτερος κριτης,,,,μιας και μια μικρη εμπειρια θεωρω(οπως ολοι οι Ελληνες πριν γεννηθουν την εχω :mrgreen: :mrgreen: ) :lol: :lol:
Θα φερω και κατι να δειτε τι σημαινει γρηγορη επαναφορα :mrgreen: :mrgreen:
βαριεμαι
Άβαταρ μέλους
kostasRS

Διάσταση ελαστικών: 225/65/17
Suspension: 3,5
Aka: Παντου & πουθενα
Name: kostas

Δημοσίευσηαπό Γιωργος ΗΛΙΑΣ » Δευτ Σεπ 30, 2019 12:08 pm

Θα μας πας σε Λούνα Πάρκο να κάνουμε συγκρουόμενα
εκεί θα συγκρίνουμε την επαναφορά :lol:
Οι ψαράδες ξέρουν ότι η θάλασσα είναι επικίνδυνη και η καταιγίδα τρομερή,
αλλά ποτέ δεν έχουν βρεί αυτούς τους κινδύνους αρκετούς για να μείνουν στην στεριά.
Άβαταρ μέλους
Γιωργος ΗΛΙΑΣ

Διάσταση ελαστικών: 225/55/17
Suspension: Eibach prolift+2,5cm
Aka: Γιώργος
Name: Γιωργος

Δημοσίευσηαπό stelios8ess » Δευτ Σεπ 30, 2019 12:22 pm

Το τιμόνι των NV όπως προ αναφέρθηκε είναι ηλεκτρικό. Στο παρκάρισμα και στις πολύ πιο χαμηλές ταχύτητες είναι πιο χαλαρό (μαλακό) Για ευκολία του οδηγού.
Στις μεγάλες ταχύτητες το τιμόνι σφίγγει. Δεν παρατήρησα κάποια δυσλειτουργία στο δικό μου και σε 5-6 ακόμα που οδήγησα.
Στην θέση σου θα το έκανα μια ευθυγράμμιση. Σε κάποιο ιδικό συνεργείο εκτός αντιπροσωπείας. Η λάθος ευθυγράμμιση κάνει απότομες επαναφορές.

Από ηλεκτρονικά τα NV δεν μπορούμε να πούμε ότι πάσχουν, οι αναφορές ελάχιστες. Με τα ραντάρ υπήρχαν αναφορές, αλλά περισσότερο στα NV προ FaceLift.
Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και το επιτυχημένο Allgrip (4x4) το κατατάσσουν από τα καλύτερα στην κατηγορία του. Κατά τα άλλα είναι ένα μπροστοκίνητο
υπερυψωμένο αυτοκίνητο με πολύ καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο.

Φίλε Simplicius αναφέρεις πως κάθεσαι σε κάποιο βουνό, περνάς ταχτικά κακοτράχαλο δρόμο και να υποθέσω τον χειμώνα μπορεί να έχει λάσπη και χιόνι.
Στην θέση σου θα αγόραζα το NV 1.400 Allgrip (4x4) Εκεί θα έβλεπες την διαφορά. Μπορεί να μη "σήκωνε η τσέπη σου" καταλαβαίνω. :D
Ευτυχώς!! κάθε μέρα είναι διαφορετική.
Άβαταρ μέλους
stelios8ess

Λάστιχα: GoodyearVector4Season SUV
Διάσταση ελαστικών: 215-60 R17
Suspension: Της μαμά του
Aka: Stelios8es
Name: Στέλιος

Δημοσίευσηαπό kostasRS » Δευτ Σεπ 30, 2019 12:41 pm

Κι εγω αυτο σκεφτομουν οταν διαβασα για βουνο ,,,απο την αλλη ειπε ο ανθρωπος μικρη διαδρομη :D
Ηλια ελα εσυ αμα το κανονισουμε και θα δεις οντως λουνα παρκ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
βαριεμαι
Άβαταρ μέλους
kostasRS

Διάσταση ελαστικών: 225/65/17
Suspension: 3,5
Aka: Παντου & πουθενα
Name: kostas

Επόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες