Παναγιώτη συμφωνώ. Και εγώ το πνεύμα και τη ευαισθητοποίηση για παραπάνω ψάξιμο προσπαθώ να περάσω. Ο χρόνος αντίδρασης 2 δευτερολέπτων όντως είναι πολύς. Το 0,5 όμως είναι ανέφικτο. Ο Σένα νομίζω είναι στο 0,4. Μιλάμε για πραγματικές συνθήκες που πρέπει να δεις - να επεξεργαστείς - να αποφασίσεις - και να αντιδράσεις και όχι να το περιμένεις. Στο να το περιμένεις έχω 0,36.
Ο πίνακας είναι ενδεικτικός και μέσος όρος. Το Vitara έχει 38,6 μέτρα με τεχνολογία 2015 καινούρια λάστιχα ,σε στεγνό ,(θεωρώ με καλή ποιότητα ασφάλτου) και σωστό φρενάρισμα (Άραγε πόσοι ξέρουμε να φρενάρουμε). Όσο αποκλίνουμε από τα παραπάνω η απόσταση μεγαλώνει. Τα όρια είναι για όλα τα αυτοκίνητα. Ακόμη κυκλοφορούν στους δρόμους αυτοκίνητα χωρίς ABS και για τα ελαστικά ας μην το συζητάμε (θα μου πεις τι φταίω εγώ; Οκ).
Κάποια όρια είναι υπερβολικά. Δυστυχώς αυτά μας έχουν μάθει να μην σεβόμαστε κανένα όριο. Όταν μέσα σε κατοικημένες περιοχές κινούμαστε με 100χλμ/h ο πεζός ,η γιαγιά , το παιδί , το σκυλί δεν έχουν καμία ελπίδα. Ας πρόσεχαν…. Όχι ας προσέξουμε εμείς για αυτούς!
Τα 10Χλμ διαφορά μπορούν να σε σκοτώσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσουμε σπίτι μας . Εκεί που πρέπει θα πάμε με 130 και εκεί που πρέπει με 50. Τώρα ξεκινάει η μεγάλη κουβέντα. Να μάθουμε να σεβόμαστε τα πρέπει και τα πρέπει να είναι σωστά και να κάνουν εύκολη την ζωή μας.
Μεγάλη κουβέντα το όλο θέμα και θα παρεξηγηθούμε στο τέλος
Κανένας δεν έχει διάθεση να παρεξηγηθεί. Γνώμες λέμε. Διαφορετικές.
Απλά εγώ έχω πάντα δίκιο!

Δεν είναι ο κόσμος ιδανικός για το ταξίδι είναι δανεικός.