Διαφορά ύψους μπρός-πίσω,βοήθεια.

Διαφορά ύψους μπρός-πίσω,βοήθεια.

Δημοσίευσηαπό Απόστολος » Τετ Σεπ 30, 2009 10:00 am

:lol:
Καλησπέρα σε όλους.Είμαι πολύ καινούργιος στο forum(μόλις πριν από λίγο συστήθηκα στο "Νέα μέλη" αλλά το γοργόν και χάρην έχει.
Πήρα πριν λίγο καιρό ένα GV 2.000κ.εκ. 5πορτο του 2005 το οποίο φορά το σετάκι αμορτισέρ -ελατήρια της ΟΜΕ + 30mm.
Εχω το εξής πρόβλημα-απορία που δεν μπόρεσα να λύσω διαβάζοντας τα σχετικά forum:
Μέτρησα την ανάρτηση (φτερό -τροχός)και έχει διαφορά με το νορμάλ 3 πόντους μόνο πίσω! Μπροστά έχει το ίδιο ύψος με το νορμάλ!
Τα λάστιχα είναι στη μαμά διάσταση και στα δύο που μέτρησα.
Πέρασα και από τον αντιπρόσωπο (x treme 4x4)και μου είπε ότι μπροστά φορά τα ελατήρια που δεν προορίζονται για εργάτη γι αυτό είναι πιο χαμηλό!
Εγώ πιστέυω ότι τα ελατήρια που θα σηκώσουν το βάρος του εργάτη είναι πιο σκληρά ,όχι πιο ψηλά(με σκοπό να κάτσουν)
Πάντως τώρα το αμάξι φαίνεται και με το μάτι ότι γέρνει μπροστά.
Αλλα παιδιά απ΄ότι είδα στο forum δεν έχουν πρόβλημα διαφοράς ύψους μπρός-πίσω.
Κάθε γνώμη δεκτή.
Απόστολος
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Τετ Σεπ 30, 2009 12:15 pm

Χμμμμ πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο λογικά θα πρέπει να είναι +3 μπρος και πίσω περίμενε λίγο όμως κάποιος θα σου απαντήσει θετικά σύντομα. :wink: :wink: :wink:
mikeGV

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Τετ Σεπ 30, 2009 12:35 pm

Εμένα που έχει μόνο πίσω ΟΜΕ έχει διαφορά 2 πόντους κ κάτι....

Αυτό το κάτι μάλλον είναι απο το "κάτσιμο" με τον καιρό...

Οπότε κάτι πάει στραβά....

Οσο για το θέμα του εργάτη και γω νομίζω ότι το ελατηριο πρέπει να είναι πιο σκληρό και όχι πιο μεγαλό συμπιεσμένο....
Άβαταρ μέλους
ximikos00
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: BF Goodrich A/T
Suspension: ΟΜΕ/ΚΥΒ
cb: Ναι
Name: Ανδρέας

Δημοσίευσηαπό Απόστολος » Τετ Σεπ 30, 2009 10:01 pm

mikeGV έγραψε:Χμμμμ πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο λογικά θα πρέπει να είναι +3 μπρος και πίσω περίμενε λίγο όμως κάποιος θα σου απαντήσει θετικά σύντομα. :wink: :wink: :wink:

Σ΄ευχαριστώ.Θα δούμε.
Απόστολος
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό Απόστολος » Τετ Σεπ 30, 2009 10:04 pm

ximikos00 έγραψε:Εμένα που έχει μόνο πίσω ΟΜΕ έχει διαφορά 2 πόντους κ κάτι....

Αυτό το κάτι μάλλον είναι απο το "κάτσιμο" με τον καιρό...

Οπότε κάτι πάει στραβά....

Οσο για το θέμα του εργάτη και γω νομίζω ότι το ελατηριο πρέπει να είναι πιο σκληρό και όχι πιο μεγαλό συμπιεσμένο....

Ο αντιπρόσωπος υποστηρίζει ότι με εργάτη κάθεται περίπου δύο πόντους αλλά δεν μου φαίνεται καθόλου σωστό αφού πάλι θα γέρνει μπροστά.
Σ΄ευχαριστώ κι εσένα για την απάντηση και θα δούμε.
Απόστολος
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό dpol » Τετ Σεπ 30, 2009 10:26 pm

Το σετ ΟΜΕ δίνει 3 και κάτι πόνους (1,5”) μπρός - πίσω, μάλιστα το αυτοκίνητο ευθυγραμμίζετε γιατί μαμά όλα τα παλιά τουλάχιστον GV είναι ψηλότερα πίσω για να μην κάθονται πολύ όταν τα φορτώνεις.
Οπτικά μάλιστα θα νομίζεις ότι μπροστά ψήλωσε περισσότερο γιατί ο θόλος είναι μεγαλύτερος.
Η σωστή μέτρηση πρέπει να γίνεται πριν και αμέσως μετά το ψήλωμα.
Όλα τα ελατήρια μετά από κάποια χιλιόμετρα θα κάτσουν ίσως και ένα πόντο.
Πράγματι τα μπροστινά που προορίζονται για χρήση με εργάτη είναι σκληρότερα οχι μεγαλύτερα.

Με τα στοιχεία που δίνεις δεν μπορώ να δώσω εξήγηση στο πρόβλημα, θα κάνω μόνο μερικές υποθέσεις:
α) Η ανάρτηση έχει κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα και τα μπροστινά έκατσαν λόγω αυξημένου βάρους απο κινητήρα.
β) Είχε εγκατεστημένο εργάτη με λάθος ελατήρια και έκαστε το μπροστινό μέρος, ψάξε για σημάδια.
γ) Δεν το μέτρησες σωστά, πρέπει να το κάνεις με μαμά αυτοκίνητο.
δ) Μέτρα το σασί και όχι θόλους/μασπιέδες, μπορεί να είχε body lift το οποίο έβγαλε και άφησε κουσούρια όπως στρεβλωμένη καμπίνα, εύχομαι να μην είναι αυτό, ψάξε για σημάδια σέ στηρίγματα στους προφυλακτήρες, καισ τις βάσεις της καμπίνας.

Εύχομαι να βρείς την λύση
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό Απόστολος » Πέμ Οκτ 01, 2009 9:13 am

dpol έγραψε:Το σετ ΟΜΕ δίνει 3 και κάτι πόνους (1,5”) μπρός - πίσω, μάλιστα το αυτοκίνητο ευθυγραμμίζετε γιατί μαμά όλα τα παλιά τουλάχιστον GV είναι ψηλότερα πίσω για να μην κάθονται πολύ όταν τα φορτώνεις.
Οπτικά μάλιστα θα νομίζεις ότι μπροστά ψήλωσε περισσότερο γιατί ο θόλος είναι μεγαλύτερος.
Η σωστή μέτρηση πρέπει να γίνεται πριν και αμέσως μετά το ψήλωμα.
Όλα τα ελατήρια μετά από κάποια χιλιόμετρα θα κάτσουν ίσως και ένα πόντο.
Πράγματι τα μπροστινά που προορίζονται για χρήση με εργάτη είναι σκληρότερα οχι μεγαλύτερα.

Με τα στοιχεία που δίνεις δεν μπορώ να δώσω εξήγηση στο πρόβλημα, θα κάνω μόνο μερικές υποθέσεις:
α) Η ανάρτηση έχει κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα και τα μπροστινά έκατσαν λόγω αυξημένου βάρους απο κινητήρα.
β) Είχε εγκατεστημένο εργάτη με λάθος ελατήρια και έκαστε το μπροστινό μέρος, ψάξε για σημάδια.
γ) Δεν το μέτρησες σωστά, πρέπει να το κάνεις με μαμά αυτοκίνητο.
δ) Μέτρα το σασί και όχι θόλους/μασπιέδες, μπορεί να είχε body lift το οποίο έβγαλε και άφησε κουσούρια όπως στρεβλωμένη καμπίνα, εύχομαι να μην είναι αυτό, ψάξε για σημάδια σέ στηρίγματα στους προφυλακτήρες, καισ τις βάσεις της καμπίνας.

Εύχομαι να βρείς την λύση

:) 1000 ευχαριστώ κι εσένα φίλε μου.
Το αυτοκίνητο το μέτρησα με ίδιο νορμάλ GV.
Χιλιόμετρα πολλά δεν είχε και ο ιδιοκτήτης του δεν ήξερε σχεδόν τίποτα από τετρακίνητα.Απλά το πήρε όπως οι περισσότεροι που αγοράζουν τα σημερινά suv για τον όκγο αλλά δεν το βελεύτηκε γιατί είναι πιο σκληρό από το Tucson (που πήρε μετά -φτου φτου μακριά από εμάς)
Εστειλα κι ένα mail στην ΟΜΕ Αυστραλία για καμιά γνώμη και θα ενημερώσω μόλις πάρω απάντηση.
Απόστολος
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό dpol » Πέμ Οκτ 01, 2009 10:04 am

Και κάτι άλλο Απόστολε, η σωστή μέτρση είναι φτερό (στην μέση) με έδαφος όχι τροχό :wink:
Άβαταρ μέλους
dpol

Δημοσίευσηαπό Απόστολος » Τετ Οκτ 07, 2009 9:54 am

dpol έγραψε:Και κάτι άλλο Απόστολε, η σωστή μέτρση είναι φτερό (στην μέση) με έδαφος όχι τροχό :wink:

:P Οκ φίλε μου ,είδα τη συμβουλή σου και ακολουθώ.
Ευχαριστώ πολύ.
GV 2.000cc 5door 2005
Απόστολος
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό Γιώργος RANGER » Τετ Οκτ 07, 2009 7:45 pm

Êáé áöïý ï ðùëçôÞò Þôáí Üó÷åôïò ðùò ðÞãå êáé Ýâáëå OME ðïõ äåí åßíáé êáé ãéá ôüóï Üó÷åôïõò!!!!!!!??????
Åãþ Ý÷ù âÜëåé ðëÞñåò ôÝôïéï óåô (åëáôÞñéá áìïñôçóÝñ)êáé äåí ðáñïõóéÜæåé êáìßá ôÝôïéá äéáöïñÜ êáé ôá Ý÷ù æïñßóåé ëßãï êéüëáò.
Άβαταρ μέλους
Γιώργος RANGER
4x4 Grand member
4x4 Grand member

cb: Όχι

Δημοσίευσηαπό Απόστολος » Πέμ Οκτ 08, 2009 9:07 am

Γιώργος RANGER έγραψε:Και αφού ο πωλητής ήταν άσχετος πως πήγε και έβαλε OME που δεν είναι και για τόσο άσχετους!!!!!!!??????
Εγώ έχω βάλει πλήρες τέτοιο σετ (ελατήρια αμορτησέρ)και δεν παρουσιάζει καμία τέτοια διαφορά και τα έχω ζορίσει λίγο κιόλας.

:roll: Καλημέρα φίλε μου.
Κι εγώ την ίδια απορία έχω τη στιγμή που ο πωλητής μάλιστα δεν είναι απλός πωλητής σε κάποιο μαγαζι με αναρτήσεις αλλά ο ίδιος ο αντιπρόσωπος της ΟΜΕ στην Ελλάδα!!! (χ-treme 4x4 ,ο Βαγγέλης ο Τσούκας).
Αν έχεις το ίδιο GV με εμένα (2005,2.000κ.εκ.5πορτο)και λαμβάνοντας υπόψιν και τις άλλες απαντήσεις που έλαβα από τους υπόλοιπους φίλους του forum τότε έχει βάλει λάθος ελατήρια μπροστά.
Επεσα από κάτω και βρήκα μπροστά κωδικό ΟΜΕ 960 και πίσω ΟΜΕ 955.
Αν τους ξέρεις έχεις κι εσύ τους ίδιους;
Σ΄ευχαριστώ.
GV 2.000cc 5door 2005
Απόστολος
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό dpol » Πέμ Οκτ 08, 2009 10:31 am

Η ΟΜΕ δίνει το 960 σαν ligth και το 955 σαν medium, υποθέτω εννοεί στην σκληρότητα, βεβαια και για τα δύο δίνει +3.2cm ύψος, δεν διευκρινίζει στο site για ποια μοντέλα GV είναι.

Εϊναι λογικό με διαφορετική σκληρότητα και ειδικά μπροστά που υπάρχει αυξημένο βάρος να έχεις διαφορά ύψους.

Ο Τσούκας έπρεπε να σου τα έχει πεί αυτά αφου σου πούλησε και το αμάξι, εκτός επαναλαμβάνω και εάν δεν εχει γινει σωστά η μέτρηση ύψους.
Άβαταρ μέλους
dpol

Δημοσίευσηαπό Απόστολος » Πέμ Οκτ 08, 2009 3:07 pm

dpol έγραψε:Η ΟΜΕ δίνει το 960 σαν ligth και το 955 σαν medium, υποθέτω εννοεί στην σκληρότητα, βεβαια και για τα δύο δίνει +3.2cm ύψος, δεν διευκρινίζει στο site για ποια μοντέλα GV είναι.

Εϊναι λογικό με διαφορετική σκληρότητα και ειδικά μπροστά που υπάρχει αυξημένο βάρος να έχεις διαφορά ύψους.

Ο Τσούκας έπρεπε να σου τα έχει πεί αυτά αφου σου πούλησε και το αμάξι, εκτός επαναλαμβάνω και εάν δεν εχει γινει σωστά η μέτρηση ύψους.

:) Εχεις δίκιο φίλε μου,η αναφορά είναι στη σκληρότητα και το 960 το δίνει για μπροστά ενώ το 955 για πίσω.
Για να μην παρεξηγηθώ:το αμάξι το πήρα από φίλο μου που έβαλε την ανάρτηση στον Τσούκα.
Το ύψος το μέτρησα και από το έδαφος και πάλι γέρνει μπροστά.
Θα κοιτάξω και τη λύση του Μυρωνίδη με τους αποστάτες ελατηρίων για να δώσω 2 ποντάκια μόνο μπροστά.
Επίσης περιμένω mail από Αυστραλία όπου ρώτησα την ΟΜΕ για τους κωδικούς.
Σ΄ευχαριστώ.
GV 2.000cc 5door 2005
Απόστολος
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Πέμ Οκτ 08, 2009 3:37 pm

Βρε παιδιά χωρίς να είμαι ειδήμων, ας γέρνει λίγο εμπρός,και σε εμάς με τα RR το ίδιο κάνει,αν το φορτώσεις θα κάνει σούζα?
Ας πούν και οι άλλοι την άποψή τους :roll:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό dpol » Πέμ Οκτ 08, 2009 4:06 pm

kaliakouda έγραψε:Βρε παιδιά χωρίς να είμαι ειδήμων, ας γέρνει λίγο εμπρός,και σε εμάς με τα RR το ίδιο κάνει,αν το φορτώσεις θα κάνει σούζα?
Ας πούν και οι άλλοι την άποψή τους :roll:

Γιώργο και μαμά τα GV τουλάχιστον γέρνουν μπροστά ωστε να ευθυγραμμίζονται εάν τα φορτώσεις πολύ πίσω, εάν όμως έχεις ανάρτηση με ελατήρια διαφορετικής σκληρότητας όπως ο φίλος Αποστόλης
τότε έχεις θέμα στην οδική συμπεριφορά, ειδικά εάν μπροστά είναι πιο μαλακά από πίσω τότε ενδέχεται το μπροστινό μέρος να ψαρεύει σε στροφές με μεγάλες ταχύτητες και στο φρενάρισμα επίσης.

Να σκεφτείς ότι η ΟΜΕ δίνει ποιο σκληρά ελατήρια για μπροστά εάν σκοπεύεις να τοποθετήσεις εργάτη ώστε να εξισώσει με το αυξημένο βάρος την σκληρότητα των μπροστά με τα πίσω.
Άβαταρ μέλους
dpol

Επόμενο

Επιστροφή στο Αναρτήσεις/Λάστιχα

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες