stelios8ess έγραψε:david_bodoΠάρε με το καλό το αυτοκίνητο σου και θα κάνεις αλλαγές στις λάμπες. Εδώ είμαστε.
Κατά την γνώμη μου έχει άλλες προτεραιότητες το αυτοκίνητο σου. Δεν ξέρω αν έκανες τις ανάλογες κινήσεις.
Το αυτοκίνητο που θα παραλάβεις
δεν έχει ρεζέρβα και γρύλο. Κάτι που θεωρώ απαραίτητο
Έχει ένα κοφλεράκι με ένα υγρό που είναι για πολύ μικρά φούιτ. Μιας χρήσης το πανάκριβο υγρό.
Κοίτα τι γράφω εδώ:
https://www.vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=104&t=29386Προσοχή στον γρύλο να είναι ο γνήσιος της suzuki να έχει εγκοπή στο σημείο που πιάνει για να σηκώσει το αυτοκίνητο.
Επίσης παίρνεις ένα αυτοκίνητο SUV που
δεν είναι 4Χ4 Το σκεφτικές καλά
Χάνεις το 50% των δυνατοτήτων του

Ναι το γνωρίζω αυτό με το θέμα ρεζέρβας...εχω διαβάσει το post αλλά μπερδεύτηκα λιγάκι.
Εννοώ οτι κάποιοι βάζουν ένα μέγεθος αλλά χάνουν στο πορτ μπαγκαζ (που είναι λίγο μικρό η αλήθεια αν δεν ρίξεις καθίσματα).
Σκέφτηκα να πάω σε γνωστό μου λαστιχά κ να μου κάνει μια εκτίμηση κ μετά να ψαχτώ σε κάτι μάντρες στην περιοχή μου όπου μαζευουν αυτοκίνητα για ανακύκλωση.
Εκεί πάνε όλοι κ ψάχνουν ανταλλακτικά . Οπότε θα βρώ μια σιδερένια ζάντα με βάση την γνώμη του λαστιχά κ αυτός θα με βοηθήσει στο λάστιχο αν δεν βρώ κάτι ποιοτικό στην μάντρα.
Οσο αναφορά τον γρύλο ελπίζω να είμαι τυχερός κ να έχει μέσα στο κιτ με το κομπρεσερ κ το υγρό. Ειδάλλως θα χρειαστεί να πάρω γνήσια + βίδα για ισορροπία της ρεζέρβας. (Δηλαδή δεν κάνει κανένας άλλος....έχω ήδη έναν απο το παλιό αγροτικό μου καθώς και σταυρό για τα μπουλόνια και έλεγα πως θα βολευτώ)
Βέβαια θα ρωτήσω πόσο θα μου δώσει ο αντιπρόσωπος την γνήσια μαζί με γρύλο κ βίδα.
Οταν έκλεισα την συμφωνία η κατάσταση είχε ώς εξής....
Ηταν δωρεάν το μεταλλικό χρώμα -600€....οπότε ζήτησα για δώρα το 1)υποβραχιόνιο 2) αισθητήρες παρκαρίσματος ή ογκομετρικό συναγερμό (πήρα αισθητήρες καθώς έχω φίλο που περνάει συναγερμούς και θα μου πάρει μόνο κόστος συσκευής) 3) Φαρμακείο + Γιλέκο Ασφαλείας+ Πυροσβεστήρα + Κουβέρτα έκτακτης ανάγκης + φυσικά τέλη ταξινόμησης+έξοδα PDI.
Μόλις του είπα να μου βάλει κ την μάσκα GLX με τις ΧΡΩΜΙΟ γρίλιες μου είπε ...άλλο τίποτα
Οπότε για την μάσκα ζήτησα προσφορά απο κάποιες επιχειρήσεις οπου επιχρωμιώνουν κ πλαστικά ώστε να τις κάνω χρώμιο κ περιμένω απο Δευτέρα να μάθω.
Η μάσκα Suzuki GLX κοστίζει 220 € Ελλάδα κ 170+20€ μεταφορικά απο Γερμανία
Στο μυαλό μου είχα πως θα βρώ εύκολα ρεζέρβα στις μάντρες που προανέφερα καθώς γρύλο + σταυρό κλειδί για μπουλώνια έχω (απο το αγροτικό μου)
Αλλά τελικά θέλει παραπάνω ψάξιμο.
Οσο για το 4χ4 δεν το πήρα διότι ανεβαίνει το κόστος αρκετά κ δεν δύναμαι. Ασε που θα φάω εφορία γιατί το αγόρασα "μετρητά"-δηλαδή χωρίς δόσεις κ ....τα τεκμήρια διαβίωσης μας τρώνε πλέον.
Επίσης θα κάνω ασφάλεια πυρός κλοπής άλλα 300-400€. Πιθανόν να αγοράσω τρέιλορ κ να βάλω κοτσαδόρο.
Βασικά για αγροτικό 4χ4 μεταχειρισμένο ξεκίνησα...κ κατέληξα να ψάχνω μεταξύ Mitsubishi ASX και Suzuki Vitara.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ασχετο....
Γείτονάς μου έχει το SUZUKI GRAND VITARA GLX με τα αργά!!!! 1600cc έκδοση ---->
https://www.picknbuy24.com/photo/00/00/01/54/68/01_l3.jpgΤο χειρότερο πρόβλημα που έπαθε ήταν να του κολλήσει η αντλία λαδιού κ να του κολλήσει η μηχανή. Οπότε μετά βρήκε κ έβαλε μια Japan. Φορούσε Ισπανικής προελευσης.
Πλεόν το έκανε αέριο.