Antonioz έγραψε:DENNISLA έγραψε:κ επισης να σημειωσουμε οτι αλλη συμπεριφορα εχουν τα λαστιχα σε ενα αυτοκινητο 1200κιλ κ αλλη σε 1,7++ εκει που ζεσταινονται πιο γρηγορα λογω βαρους.... κ λογω κυβικων
Ειναι πολλοι οι παραμετροι.....
Για την ακρίβεια η μια τετράδα πήγε στα 1200kg κ οι άλλες δύο στα 1800kg (τόσο ζυγίζει το ngv μου ζυγισμενο)
kaliakouda έγραψε:Για να βάλουμε κάποια πράγματα σε σειρά:
Άλλη η συμπεριφορά των ελαστικών σε 2κίνητα και άλλη σε 4κίνητα, λάβετέ το υπόψιν για όλα τα ελαστικά, άσε που τα αμάξια με ESP δεν αφήνουν τα λάστιχα να ταλαιπωρούνται αφού δεν σπινιάρουν άδικα
Τώρα συγκεκριμένα για τα BF μετά από 3 χρόνια οδήγησης σε βουνά και άσφαλτο άρχισαν να γλυστράνε σε μένα, 30.000χλμ. περίπου είχαν τότε σκληρής χρήσης θα έλεγα
Esp δεν εχω, άρα τα δικά μου ταλαιπωρούνται..
Τι θα έκανε λοιπόν ένα άλλο ΑΤ με αυτήν την μεταχείριση (εάν δεν είχε σκιστει); θα κολλούσε στην άσφαλτο;
Τα βασικότερα μειονεκτήματα τους για μένα είναι ο θόρυβος κ το βάρος
Αντωνη, τα λαστιχα αν τα αλλαζεις σε τακτα χρονικα διαστηματα δεν σκιζονται απο νορμαλ χρηση, αλλα ουτε και λειωνουν ετσι ευκολα, ειδικα οσα εχουν κ λιγο τακουνι. Αυτο που εννοουν τα παιδια, νομιζω οτι ειναι οτι τα 2κινητα γλυστρανε πιο ευκολα ειδικα αν ειναι ελαφρια και ολο αυτο το συγκρινουμε με τα μονιμα τετρακινητα.
Τα bf ειναι για πιο σκληρη χρηση, οπως ειπε ο Γιωργος για βουνο. Εκει τα λαστιχα πρεπει να ειναι πιο σκληρα, γιατι θα ζοριστουν, θα ζεσταθουν και θα πρεπει να αντεξουν. Εξου και κατασκευαζονται με περισσοτερα λινα και απο πιο σκληρη γωμα.
Το θεμα ομως οπως ξεκινησε, αφορουσε το Nv, οχημα πιο ελαφρυ και οχι μονιμα τετρακινητο. Αρα δεν θελει ενα λαστιχο κατα τη γνωμη μου σκληρο αλλα κατι πιο μαλακο. Για αυτο προτεινα το go12, τα οποια εχω χρησιμοποιησει. Το ελαστικο αυτο πιστευω οτι ειναι το ιδανικο για βροχη σε ασφαλτο ( η οποια ειναι και χαλια στην Ελλαδα) και για χιονι.
Τελος οσο αφορα το esp και τα λαστιχα, δεν σημαινει οτι αν δεν εχεις κανεις πιο σκληρη χρηση. Οταν το αμαξι σπινιαρει συνεχεια, ειναι ενδειξη λαθους ελαστικου 'η και φθαρμενου ελαστικου. Οσο πιο σκληρο ειναι το λαστιχο, τοσο θα αργει να ζεσταθει κ θα γλυστραει. Επισης με τους χαλια δρομους που χουμε πιανει γλυτσα ο δρομος αλλα και το σκληρο ελαστικο ( ειδικα οταν δεν προλαβαινει να ζεσταθει) και γλυστραει περισσοτερο.
Στην περιπτωση του Καλια που το λαστιχο το ταλαιπωρουσε και στο βουνο (αν υποθεσουμε οτι δεν ειχε αφησει το μισο στο βουνο, πραγμα που δεν το νομιζω γιατι ειναι ψειρας και δεν θα ελεγε τη γνωμη του για κατεστραμενο λαστιχο), τα λαστιχα του δεν θα ηταν πετρωμενα, ουτε θα ειχαν πιασει γλυτσα. Ως εκ τουτου δεν θα επρεπε να γλυστρανε. Αρα το αντιθετο γεγονος κατι σημαινει.
Συνιψιζοντας για μενα go12: για πιο ηπια χρηση. Πολυ καλα σε βροχη και χιονι.
Bf: πιο καλα για πετρα και κροκαλα. Μειονεκτημα σκληρη γομα, αρα πιο ακαταλληλα για βροχη.
Με το συμπαθειο αδερφια.ειπα απλα τη γνωμη μου!