Το δικό μου έχει τα νέα όργανα, επειδή είναι το πιο νέο μοντέλο. Αισθητικά, είναι καθαρά υποκειμενικό, τι αρέσει στον καθένα. Στο κέντρο η οθόνη ενδείξεων είναι καλούλα.
Δεν ξέρω για το παλιό, αλλά να σε προειδοποιήσω ότι η νέα κονσόλα έχει ένα μικρό "bug". Ο πάνω αριστερός διακόπτης, που ρυθμίζει την θερμοκρασία, είναι απλά περιστροφικός, χωρίς αρχή και τέλος. Δηλ, όσο το γυρνάς, είτε προς τη μία κατεύθυνση είτε προς την άλλη, ακους ένα τικ, τικ, τικ και τίποτε άλλο. Αυτό δεν τερματίζει πουθενά, δηλ. δεν υπάρχει κάποιο (μηχανικό) όριο μέγιστης ή ελάχιστης θερμοκρασίας. Ο λόγος είναι, ότι επειδή ρυθμίζεται ηλεκτρονικά, όσο γυρνάς, απλά μειώνεται/αυξάνεται η θερμοκρασία στην οθόνη. Οταν φτάσεις στο μέγιστο/ελάχιστο απλά σταματάει να αλλάζει και όσο και αν το γυρνάς δεν κάνει κάτι.
Ποιο είναι το θέμα τώρα. Μου έχει τύχει πολλές φορές να θέλω, να αλλάξω την θερμοκρασία-δηλαδή το πόσο εξωτερικός αέρας έρχεται από τη μηχανή-χωρίς να ανοίξω το καλοριφέρ/aircondition. Αυτό απλά δεν γίνεται. Πρέπει να ανοίξεις το σύστημα με το mode, να γυρίσεις την θερμοκρασία εκεί που θέλεις, και να το ξανακλείσεις.
Είναι λίγο "κουφό" έτσι. Ασήμαντο βέβαια, αλλά θυμάμαι αυτοκίνητα τεχνολογίας 1980, μεετακινούσες λίγο ένα μοχλό ανάμεσα στο μπλέ και το κόκκινο, και απλά καθόριζες πόσο ζεστός/κρύος αέρας ερχόταν από τη μηχανή.
Μας έφαγε η τεχνολογία ρε φίλε

NGV 2.4 auto, ΚenWood DNX9260BT.