LEMON έγραψε: "διαφορικο" δηλαδή οι δυο τροχοί χωρίς σπινιαρουν ενω οι άλλο δυο με "πιάνουν" και απο όσο ξέρω εγώ έτσι "κουρδίζονται " τα διαφορικα με αποτέλεσμα άσχημα ξεμπερδεματα ! ! !
To διαφορικό κουρδίζει οταν υπάρχει πρόσφυση και η διαφορετική περιστροφή του κάθε τροχού δεν μπορεί να εκτονωθεί....Στο χιόνι οτι και να κάνεις το διαφορικό δεν κουρδίζει...το ίδιο ισχύει για τη λάσπη-χώμα
Εγώ νομιζω ή βάζεις και στους τέσσερις τροχούς και κομπλαρεις
Απο τα πρώτα πράγματα που είχα διαβάσει εδω μέσα....Η καλύτερη συνταγή για να κολλήσεις....Διοτι οι τροχοι σου σκάβουν και σε βαθυ χιόνι καθεσαι κατω...Αντιθέτως αν ειναι σκέτο το λάστιχο εχεις τη δυνατοτητα να πας πισω και να προσπαθήσεις...
vaggoulas έγραψε:LEMON έγραψε:Υπάρχει και μια λεπτομέρεια που πρεπει να έχετε παντα στο νου σας όλοι εσείς που βαζετε αλυσίδες ειτε μονο πίσω ειτε μονο μπροστά ! ! !
Πρεπει να σκεφτείτε ότι βάζοντας αλυσιδες και κομπλαροντας 4χ4 το αυτοκίνητο κανει "διαφορικο" δηλαδή οι δυο τροχοί χωρίς σπινιαρουν ενω οι άλλο δυο με "πιάνουν" και απο όσο ξέρω εγώ έτσι "κουρδίζονται " τα διαφορικα με αποτέλεσμα άσχημα ξεμπερδεματα ! ! !
Εγώ νομιζω ή βάζεις και στους τέσσερις τροχούς και κομπλαρεις ή βάζεις μονο στους δυο και πας χωρίς να κομπλαρεις τετρακίνηση.
Μπορεί όμως να τα ξέρω κι εγώ λάθος οποτε μια γνώμη απο πιο ειδικούς(george b, κυριακος,σακκας,κλπ )θα βοηθουσε περισσότερο.
Μα δεν εχουμε διαφορικο στη μεση..... Tranfer case εχουμε οτι δινει μπροστα δινει και πισω. Σαν μπλοκε ενα πραγμα.
gv2000 έγραψε:έχει δίκιο ο vaggoulas! πρέπει να προσέχουμε την πρόσφυση στους ίδιους άξονες (δηλαδή αριστερά-δεξθά) παρά μπρος-πίσω...ας το επιβεβαιώσουν και οι πιο έμπειροι ωστόσο!
panoshm έγραψε:Σωστά, ανέμενε μεταφορά και συγχώνευση θεμάτωνHunter 76 έγραψε:Παιδιά καλημέρα...Ξέρω ότι ανοίγω ένα "πολυφορεμένο" θέμα![]()
Για μένα πίσω... ο λόγος: Σε κατηφόρα θες να "κρατάς" το κώλο για να μην σου έρθει "μπροστά", σε ανηφόρα το θες για να "σπρώχνει"Hunter 76 έγραψε: α)Τελικά οι αλυσίδες μπαίνουν εμπρός ή πίσω (όσο το διαβάζω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι)???ΦΥΣΙΚΑ πάντα σε πάγο με κλίση οδηγείς πάρα πολύ αργά χωρίς πολλές εναλλαγές στο γκάζι-συμπλέκτη.... γενικώς βάζεις 1η-2α αργό και πας σιγούλια-σιγούλια
Στο φρέσκο οι αλυσίδες δεν είναι πάντα απαραίτητες, σίγουρα 4hilock..... τώρα, το 4LowLock για μένα είναι καλύτερο (όσο αυξάνει η ποσότητα του χιονιού) για να μην καταπονείς τον δίσκο σουHunter 76 έγραψε:β) Όταν βρούμε χιόνι λοκάρουμε το 4hilock και βάζουμε και αλυσίδες???Ως άνωHunter 76 έγραψε:γ) Γενικότερα (είτε φοράμε είτε όχι) το 4hilock το κουμπώνουμε καθ όλη την πορεία μας στο χιόνι???
Αν ο δρόμος είναι παγοδρόμιο και με τρελή κλίση, τότε μόνο, αλλιώς γιατί? Εκσκαφές θες να κάνεις?Hunter 76 έγραψε:δ) Είχα ακούσει παλιότερα ότι σε 4 χ 4 βάζεις και στους 4 τροχούς!!!Ισχύει???
panoshm έγραψε:gv2000 έγραψε:έχει δίκιο ο vaggoulas! πρέπει να προσέχουμε την πρόσφυση στους ίδιους άξονες (δηλαδή αριστερά-δεξθά) παρά μπρος-πίσω...ας το επιβεβαιώσουν και οι πιο έμπειροι ωστόσο!
Πάνο, σε "χάνω"για γίνε πιο συγκεκριμένος, σε ποιες ρόδες λες?
Και με αυτό το σκεπτικό σου λοιπόν, που θα έβαζες τις αλυσίδες?gv2000 έγραψε:εννοώ πως αν είμαστε κλειδωμένοι σε στεγνό οδόστρωμα τότε παρατηρούμε πως το τιμόνι βαραίνει όταν στρίβουμε. κλασσικά γιατί ο εξωτερικός τροχός έχει μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής από τον εσωτερικό (της στροφής). έτσι μας συμφέρει να γλιστράει ο εξωτερικός τροχός προς εκτόνωση του διαφορικού όπου και έχουμε και μπροστά και πίσω. σε αντίθεση με το κεντρικό tranfer όπου δεν μας ενοχλεί αν γλιστράνε οι μπροστά τροχοί ενώ οι πίσω έχουν πρόσφυση γιατί δεν υπάρχει διαφορικό...
costas66 έγραψε:Γιατί πρέπει να ανακαλύπτουμε τον τροχό κάθε φορά;
Πιστεύει κανείς ότι μια εταιρεία σαν τη Suzuki, με παράδοση ετών στην τετρακίνηση, αναφέρει κάτι στο manual χωρίς να το ψάξει;
costas66 έγραψε:Γιατί πρέπει να ανακαλύπτουμε τον τροχό κάθε φορά;
Πιστεύει κανείς ότι μια εταιρεία σαν τη Suzuki, με παράδοση ετών στην τετρακίνηση, αναφέρει κάτι στο manual χωρίς να το ψάξει;
panoshm έγραψε:Και με αυτό το σκεπτικό σου λοιπόν, που θα έβαζες τις αλυσίδες?gv2000 έγραψε:εννοώ πως αν είμαστε κλειδωμένοι σε στεγνό οδόστρωμα τότε παρατηρούμε πως το τιμόνι βαραίνει όταν στρίβουμε. κλασσικά γιατί ο εξωτερικός τροχός έχει μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής από τον εσωτερικό (της στροφής). έτσι μας συμφέρει να γλιστράει ο εξωτερικός τροχός προς εκτόνωση του διαφορικού όπου και έχουμε και μπροστά και πίσω. σε αντίθεση με το κεντρικό tranfer όπου δεν μας ενοχλεί αν γλιστράνε οι μπροστά τροχοί ενώ οι πίσω έχουν πρόσφυση γιατί δεν υπάρχει διαφορικό...
gv2000 έγραψε:για αυτό τείνω να συμφωνήσω με Θοδωρή και Πάνο
panoshm έγραψε:Για μένα πίσω... ο λόγος: Σε κατηφόρα θες να "κρατάς" το κώλο για να μην σου έρθει "μπροστά", σε ανηφόρα το θες για να "σπρώχνει"ΦΥΣΙΚΑ πάντα σε πάγο με κλίση οδηγείς πάρα πολύ αργά χωρίς πολλές εναλλαγές στο γκάζι-συμπλέκτη.... γενικώς βάζεις 1η-2α αργό και πας σιγούλια-σιγούλια
![]()
Επιστροφή στο Αξεσουάρ/Εξοπλισμός Γενικά
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am | Καλημέρα σας. |
Γιώργος Κατσαμάκας | Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm | Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη! |
arahova | Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm | Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
makis_V | Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am | Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη ! |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες