Antonioz έγραψε:Όσο αφορά την απωλεια βαλβολίνης, καταρχήν δεν ξέρω κατα πόσο μπορούμε να διασταυρώσουμε οτι ηταν όντως 300ml ή 150..(απο τα 1000ml που γεμίζει

) πάντως ο μόνος που μπορει να μας βοηθησει και να βοηθήσει τον εαυτό του να βγάλει μια ακρη ειναι ο ιδιος ο Διονύσης..
πες μας ρε'συ 2-3 πραγματάκια μπας και ξετυλιχτει το κουβάρι.. ειχα ρωτήσει αρχικα..
Antonioz έγραψε:Αρα πιστέυω οτι τα λάδια στον θόλο τα ειχες απο την τελευταία εκδρομη και απλα τα ειδες τώρα... (Πλένεις και ελέγχεις το αυτοκίνητο μετα απο κάθε εξόρμηση;)
Ηταν καθαρο πριν πας στο Αίγιο;
Ξανακοιτώντας λοιπον το S.Manual σχετικά με την διαρροή επανερχομαι με νέο κομμάτι(μπλέ στο συνημ.1) που λέει..
"Clogged breather plug --> Clean." μήπως ηταν βουλωμένο το σωληνάκι(που τελικα μάκρυνες) με αποτέλεσμα απο τα πολλά χιλιομετρα και το μεγάλο ταξίδι να είχες αυξηση θερμοκρασια και πίεσης μέσα στο διαφορικο με αποτέλεσμα να σου πετάξει τα λάδια απο το αδύναμο σημείο που πιθανόν ήταν η τσιμούχα του ημιαξονίου;
Επίσης στο s.m. φαινεται οτι το ενα ημιαξονιο εχει φλάντζα που βιδωνει με τρεις βιδες ενω το αλλο ειναι απλα "περαστο"(συνημ.2).. εσυ ειχες προβλημα στο "περαστο" (πρεπει να δω και στο δικο μου τι παιζει, ποιο ειναι που δηλ γιατι με το s.m. μπερδευτηκα λιγο). Αν ειναι το φλαντζωτο μήπως εχει λασκάρει και χάνει απο κει;(αυτο νομιζω εννοει το αλλο μπλε σημειο του συνημμένου).
Για τον θορυβο μαλλον έλεγα μ@@κιες(και δεν ξερω αν ειναι σκοπιμο να το αλλαξω για να μη μπερδευτει κανενας αλλος) και αφορα τον συνδεσμο και την λιπανση του(αυτο με τις τρεις μπιλιες) και οχι το διαφορικο αυτο καθε αυτο..
Παντως επίσης στο συνημμένο αν δεις τα κοκκινα σημεια αναφέρει οτι μπορει να έχει θορυβο(αλλα οπως το καταλαβαινω συνεχομενο) λόγο νερου στις βαλβολινες(κατι που ειχες).
Νομιζω οτι κατι απο αυτα ειναι ή τελοσπαντων ενας συνδιασμός τους.. πχ ανέβασε πίεση πέταξε τα λάδια απο την τσιμούχα του ημιαξονίου και ακούστηκε ο θορυβος..αλήθεια τι ειδους θορυβος ήταν; πχ μεταλλικός; σαν να χτυπούσε η οδοντωση του καρε; σαν να εσκαγε η βαλβίδα της χύτρας ή κολλάρου απο το ψυγείο εφευγε ο ατμός;
Σκεφτομαι οτι αν ανεβηκε πολύ η θερμοκρασια το νερο που ειχε μέσα το διαφορικο μπορει να εβρασε και να έγινε ατμος.. και ουσιαστηκα να εφυγε ατμός με βαλβολίνες απο την τσιμούχα..
Άιντε Νιονιο βοηθα!!! δωσε λεπτομέριες στον λαο γιατι στο τέλος Spielberg θα καταντήσω..
Aντωνη μου σε ευχαριστω για τις πληροφοριες σου
1.Ηταν 300γρ μου ειπαν κ στην απδ εχουν γραψει 300γρ
2.Μετα απο καθε εκδρομη πλενω το αμαξι σχολαστικα,οποτε οτι ηταν θα το ειχα δει...κ πριν 2 μηνες που εκανα κατι ταρζανιες (κ εκει ακουσα για πρωτη φορα τον μεταλλικο θορυβο) το επλυνα κ απο κατω κ δεν φανηκε τιποτα.
3.Το σημειο που ειπαν οτι φαινεται να εχει χασει βαλβολινες ειναι το σημειο που μπαινει το ημιαξονιο στο διαφορικο
4.Για το θεμα που βρηκαν νερο στις βαλβολινες κ με την θερμοκρασια να τις πεταξε,δεν το ρωτησα αν μπορει να συμβει αυτο..
5.Ο θορυβος ηταν μεταλλικος μονο οταν εστριβες δεξια κ ηταν λες κ ειχες πεταξει μπιλιες σε τσιγκινο κουτι