Η απολυτη απογοητευση

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Δημοσίευσηαπό 4troxos » Πέμ Μάιος 07, 2009 11:12 pm

Πρώτα ζητάω συγνώμη και μετά τα "χώνω" !!!!!!!!!
03/08,5D,full extra,esp/tcs,Ποδιές XMC,lift +2",cruise control,
Φιλτρο αερος K&N , kenwood 7200,Nuvicam ,κοτσαδορος απ/νος,
λασπ/ρες,parktronic, rear view camera, σποτάκια ,προστ/κα πλαινα,
alarm,ανεμοθ/στες, μπαγαζιέρα ορφ,7-8 lit/100km.
Άβαταρ μέλους
4troxos
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: COOPER AT3-sport2
Διάσταση ελαστικών: 225/75/16
Suspension: MAD
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Name: Χρήστος

Δημοσίευσηαπό pantelis » Πέμ Μάιος 07, 2009 11:16 pm

4troxos έγραψε:
Καλά ...συγνώμη κιόλας.Πήγες να κάνεις μαγκιές με τα μαμά λάστιχα?????
Τότε εμείς που τα αλλάξαμε ακαριαία την ώρα που πήραμε το αυτοκίνητο γιατί το κάναμε????είμαστε χαζοί?????

Ρε παιδιά δείξτε λίγο επιείκεια με εμάς τους αρχάριους

Την ίδια απογοήτευση με το φίλο Νίκο πέρασα και εγώ το ΣΚ, όταν πήγα στην ΑΤΑΡΤ, και στην αρχή νόμιζα ότι αντί για Vitara είχα αγοράσει Papara. Δε μπορούσα να περάσω καμμία μα καμμία διαδρομή. Θα είχα φύγει σαν κλαμμένο μ*&*# αν δεν επενέβαινε ο Στέφανος. Αφου μου έδειξε πέντε πράγματα, ευτυχώς ξαναβρήκα τη χαμένη (για λίγο) πίστη μου στο εργαλείο...

Η γνώμη μου είναι ότι τα μαμά ελαστικά πρέπει να τα ξεσκίζεις στις μαγκιές, για να τα βγάλεις off και να τα αντικαταστήσεις με τα G012 το συντομότερο
Άβαταρ μέλους
pantelis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: G012 225/65R17
Suspension: Rocky Road
cb: Ναι
Name: Παντελής

Δημοσίευσηαπό NίκοςDDIS » Πέμ Μάιος 07, 2009 11:28 pm

4troxos έγραψε:Καλά ...συγνώμη κιόλας.Πήγες να κάνεις μαγκιές με τα μαμά λάστιχα?????
Τότε εμείς που τα αλλάξαμε ακαριαία την ώρα που πήραμε το αυτοκίνητο γιατί το κάναμε????είμαστε χαζοί?????

Μην βαρας ρε 4τροχε :lol: :lol: :lol: .Καλα τα λες εχεις δικιο.Δεν ημουν προετοιμασμενος για τετοια διαδρομη.Αλλα πιστευα οτι θα πηγαινα καλυτερα απο τα Terios εστω και με μαμα λαστιχα....
New Grand Vitara 1.9DDIS
Άβαταρ μέλους
NίκοςDDIS
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Yo Geolandar AT G015
Suspension: Εργοστασιακη
Name: Νικος

Δημοσίευσηαπό Mitsos-Feroza » Πέμ Μάιος 07, 2009 11:48 pm

Φιλε μου ακομα δεν εχεις καταλαβει τα 2 πραγματα που κανουνε το "μικρο" βουνισιο..... ο πισω αξονας κ το LSD.....
Κ θα ξαναπω οτι με τις σχεσεις του η απουσια των "αργων" ειναι αισθητη μονο στα πολυ δυσκολα....
Βοηθαει πολυ αυτο το αμαξι εναν απειρο οδηγο οσο κ αν σου φαινεται περιεργο!!
Mitsos-Feroza

Δημοσίευσηαπό ----------- » Παρ Μάιος 08, 2009 12:07 am

ZΗΡΕΙΑ έγραψε:
kaliakouda έγραψε:Εγώ φταίω που σας ανοίγω δρόμο :!: :lol:
Από εδώ και πέρα σκούπα θα κάθομαι άτιμοι :P :P

Ελα τωρα , αφου το ξερεις οτι μονο εσενα θελουμε να μας οδηγεις!!! :wink: :lol:

:lol: :lol: Πάρε και ένα φαράσι να είσαι κομπλέ :lol: Έλα ρε Κώστα δεν τον ξέρεις?Χαιδολογήματα θέλει,τραβάτεμε και άς κλαίω :lol: :lol: Ούτε πίσω,στην μέση γιατί είσαι ικανός να χαθείς εκεί :lol: :lol:

Φιλαράκο νούμερο ένα πρόβλημα τα λαστιχάκια σου.Όταν θέλεις να κάνεις τέτοιες ''ταρζανιες'' με ασφάλτινα λάστιχα θέλει και πιό επιθετική οδήγιση σε δύσκολα κομμάτια και που είμαι σίγουρος όπως οι περισσότεροι μας δεν έκανες από φόβο για το τουτούνι σου.Και καλά έκανες :wink: Δεν θα άξιζε ζημιές για να μην κολλήσεις.Οπότε ήταν επόμενο το συμβάν επί τρεία.
Αντίθετα όταν έχεις τα απαραίτητα για τέτοιες εκδρομές(λάστιχα,αμορτισέρ.ποδιά ,εξοπλισμός βασικός αυτοκινήτου) εκτιμάς ανάλογα το κάθε εμπόδιο πας άλλοτε αργά και άλλοτε πιο γρήγορα αφού εμπιστεύεσαι τις δυνατότητες που σου δίνουν τα παραπάνω.Νιώθεις πιό σίγουρος.
Από τις επόμενες εξορμήσεις σου Α/Τ και θα δείς τα αποτελέσματα.Θα το γράψεις να το μάθουμε με την πρώτη ευκαιρία.Από αυτές τις καταστάσεις αποκομίζεις και εμπειρίες και γνώσεις για το μέλλον. :wink:
Τελευταία επεξεργασία από ----------- και Παρ Μάιος 08, 2009 12:16 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
-----------

Δημοσίευσηαπό NίκοςDDIS » Παρ Μάιος 08, 2009 12:11 am

------- έγραψε:
ZΗΡΕΙΑ έγραψε:
kaliakouda έγραψε:Εγώ φταίω που σας ανοίγω δρόμο :!: :lol:
Από εδώ και πέρα σκούπα θα κάθομαι άτιμοι :P :P

Ελα τωρα , αφου το ξερεις οτι μονο εσενα θελουμε να μας οδηγεις!!! :wink: :lol:

:lol: :lol: Πάρε και ένα φαράσι να είσαι κομπλέ :lol: :lol: :lol: Έλα ρε Κώστα δεν τον ξέρεις?Χαιδολογήματα θέλει,τραβάτεμε και άς κλαίω :lol: :lol: Ούτε πίσω,στην μέση γιατί είσαι ικανός να χαθείς εκεί :lol: :lol:

Φιλαράκο νούμερο ένα πρόβλημα τα λαστιχάκια σου.Όταν θέλεις να κάνεις τέτοιες ''ταρζανιες'' με ασφάλτινα λάστιχα θέλει και πιό επιθετική οδήγιση σε δύσκολα κομμάτια και που είμαι σίγουρος όπως οι περισσότεροι μας δεν έκανες από φόβο για το τουτούνι σου.Και καλά έκανες :wink: Δεν θα άξιζε ζημιές για να μην κολλήσεις.Οπότε ήταν επόμενο το συμβάν επί τρεία.
Από τις επόμενες εξορμήσεις σου Α/Τ και θα δείς τα αποτελέσματα.Θα το γράψεις να το μάθουμε με την πρώτη ευκαιρία.Από αυτές τις καταστάσεις αποκομίζεις και εμπειρίες και γνώσεις για το μέλλον. :wink:

Ποσο δικιο εχεις....
New Grand Vitara 1.9DDIS
Άβαταρ μέλους
NίκοςDDIS
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό panoshm » Παρ Μάιος 08, 2009 12:14 am

Καλά κάνεις και κάνεις μαγκιές με τα μαμά λάστιχα... Πως αλλιώς θα εκτιμήσεις τα ΑΤ? :D :D
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό triptec » Παρ Μάιος 08, 2009 12:44 am

Φίλε Νίκο την πάτησα και εγω μια φορά έτσι και με το terios το 1300, το ρημάδι το μπλοκέ κάνει δουλειά καλή.
Μόλις όμως έμαθα το vitara μου, σε κάθε βόλτα ή θα έμενε πίσω ή θα άναβε το δίσκο του (το terios), του έκανα δώρο και ιμάντα :lol: :lol: :lol:
Μη στεναχωριέσε και ακολούθα στις εκδρομές οσο πιο συχνά μπορείς! :wink:
VIT' 1.6, '00, JLX, 5D
Καλό ταξίδι παναγιώτη..
Άβαταρ μέλους
triptec
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: BF goodrich km2 mud
Διάσταση ελαστικών: 215/75/15
Suspension: 5 πόντους
Name: Κωνσταντίνος Τρύπας

Δημοσίευσηαπό SsimosS » Παρ Μάιος 08, 2009 8:41 am

Κύριοι, ξέρετε κανέναν που γεννήθηκε και τα ήξερε όλα. Το είπε ο άνθρωπας. Τώρα ξεκινάει εκμάθηση. Φίλε Νίκο κατ΄ εμέ σε πρώτη ευκαιρία άλλαξε λαστιχάκια. Η διαφορά είναι τεράστια. Τα υπόλοιπα που σου προτείνουν οι φίλοι συμφορουμήτες είναι απαραίτητα αλλά μπορούν να φορεθούν και αργότερα. Όσο για τα μαμά λάστιχα άστα πεσκέσι στο βουλκανιζατέρ. Ούτε για μαγκιές δεν κάνουν. Το vitaraki σου προσπαθεί εκτός δρόμου αλλά άμα δεν γαντζώνει στο έδαφος τι θες να σου κάνει.
Αααα και ακολούθα στις αποδράσεις του club. Μεγάλο σχολείο :wink:
Φιλικά πάντα
SsimosS

Re: Η απολυτη απογοητευση

Δημοσίευσηαπό vaxevana » Παρ Μάιος 08, 2009 9:54 am

nikos79 έγραψε:Απο χθες ζω ενα δραμα.Η εκδρομη στο Παικο ηταν καταστροφη για μενα.Γιατι;Στις ομολογουμενως,απο ολη την παρεα,δυσκολες διαδρομες με νεροφαγωματα που κοβουν την ανασα,λασπη μπολικη,καιρικα φαινομενα(απο ηλιο μεχρι χαλαζι)κολλησα 3 :shock: :shock: :shock: φορες σε σημεια που τα 2 Terios της παρεας περνουσαν για πλακα.

Φιλε nikos79, με το ESP/TSC έχεις;
Πάντως αν βγαίνεις με παρέα νομίζω το καλό με το να κολλάς που και που είναι ότι έτσι μαθαίνεις ...
Όσο για τα πειράγματα των άλλων ... κάπου είχα διαβάσει ότι "δεν κολλά ποτέ αυτός που δεν δοκιμάζει" ... εσύ θέλεις να δοκιμάζεις ... και καλά κάνεις ...
Nissan Qashqai +2, 1.6 dci,
vaxevana
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Michelin Latitude Cr

Δημοσίευσηαπό NίκοςDDIS » Παρ Μάιος 08, 2009 11:00 am

vaxevana έγραψε:
nikos79 έγραψε:Απο χθες ζω ενα δραμα.Η εκδρομη στο Παικο ηταν καταστροφη για μενα.Γιατι;Στις ομολογουμενως,απο ολη την παρεα,δυσκολες διαδρομες με νεροφαγωματα που κοβουν την ανασα,λασπη μπολικη,καιρικα φαινομενα(απο ηλιο μεχρι χαλαζι)κολλησα 3 :shock: :shock: :shock: φορες σε σημεια που τα 2 Terios της παρεας περνουσαν για πλακα.

Φιλε nikos79, με το ESP/TSC έχεις;
Πάντως αν βγαίνεις με παρέα νομίζω το καλό με το να κολλάς που και που είναι ότι έτσι μαθαίνεις ...
Όσο για τα πειράγματα των άλλων ... κάπου είχα διαβάσει ότι "δεν κολλά ποτέ αυτός που δεν δοκιμάζει" ... εσύ θέλεις να δοκιμάζεις ... και καλά κάνεις ...

Το μεγαλο λαθος μου ειναι οτι το πηρα χωρις.... :cry:
New Grand Vitara 1.9DDIS
Άβαταρ μέλους
NίκοςDDIS
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό mytilini » Παρ Μάιος 08, 2009 11:02 pm

Καλύτερα ποου έγιναν έτσι τα πράγματα φίλε.Στο off-road δυστυχώς πρέπει να πάθεις για να μάθεις.Δεν υπάρχει ούτε ένας που να γεννήθηκε ξέροντάς τα όλα.Ολοι μαθαίνουμε, κάθε φορά είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία.Αλλιώς δεν θα είχε ενδιαφέρον.Ξεκίνα από τα απολύτως βασικά και σιγά-σιγά, ήτοι:λάστιχα(πρώτα και καλύυτερα),αμορτισεράκια,μια ποδιά προστασίας,ιμάντες, ναυτικά κλειδιά,ένα φτυάρι.Καλή παρέα (ποτέ μόνος) με διάθεση και υπομονή.Ξεκίνα από απλές διαδρομές (το Dakar μπορεί να περιμένει, μην τρελλαθούμε κιόλας...).Ρώτα, έχε απορίες, δές κάποιους άλλους πιό πεπειραμένους και μην μπαίνεις στο τριπάκι του "ανταγωνισμού".Στο βουνό βγαίνουμε για ευχαρίστηση και όχι για κόντρες του τύπου "εγώ την έχω πιό μεγάλη" (την ανάρτηση εννοείται.. :lol: ).
Μη σβήνετε τα post μου, μπορώ και μόνος μου
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: 225-75-16
Suspension: OME
Name: ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευσηαπό SAM » Παρ Μάιος 08, 2009 11:08 pm

Καθε φορα αποκταμε και μια νεα εμπειρια και καθε φορα βλεπουμε τι κανει το vitara μας
εχω suzuki εδω και 10 χρονια με αρκετα χιλιομετρα στο βουνο και......... ΔΕΝ θα το αλλαζα με κανενα terios :wink:
Πάω παντού γιατί μπορώ
Τους σέβομαι όλους δεν φοβάμαι κανέναν
Γειά και χαρά Πάνος
Άβαταρ μέλους
SAM

Λάστιχα: BF TA MAD KM2
Suspension: MAD + calmini
Aka: Σατανικό μπιζέλι ο Ελαφοκυνηγος
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό Dimis » Σάβ Μάιος 09, 2009 12:04 pm

Οπως πολύ σωστά είπαν και οι προηγούμενοι κανείς δεν γεννήθηκε γνώστης.... :wink:

Απλά ένα θα σου πω: Μην μετανιώνεις για τίποτα.....

Σιγά σιγά θα καταλάβεις ότι έχεις πάρει ένα πολύ καλό εργαλείο που όταν του πάρεις τον αερα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.... :wink:
Grand Vitara 2.0 JLXEW, ESP/TCS, Xenon, RR Lift Kit, GEOLANDAR A/T-S (225/65/17), XMC Ποδιές

ΔΙΑΙΤΗΜΑΣΙ ΤΕ ΧΡΗΖΟΜΑΙ ΕΠ'ΩΦΕΛΕΙΗ ΚΑΜΝΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΝ ΕΜΗΝ, ΕΠΙ ΔΗΛΗΣΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΗ ΕΙΡΞΕΙΝ.
Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: Yokohama G012
Suspension: Rocky Road
Name: Δημοσθένης

Δημοσίευσηαπό jimeleysina » Σάβ Μάιος 09, 2009 2:36 pm

dpol έγραψε:
nikos79 έγραψε:Απο χθες ζω ενα δραμα.Η εκδρομη στο Παικο ηταν καταστροφη για μενα.Γιατι;Στις ομολογουμενως,απο ολη την παρεα,δυσκολες διαδρομες με νεροφαγωματα που κοβουν την ανασα,λασπη μπολικη,καιρικα φαινομενα(απο ηλιο μεχρι χαλαζι)κολλησα 3 :shock: :shock: :shock: φορες σε σημεια που τα 2 Terios της παρεας περνουσαν για πλακα.Εγω το αποδιδω στα μαμα ασφαλτινα λαστιχα και στην απειρια του γραφοντος.Αλλα ουτε τα Terios φορουσαν ΑΤ ουτε εμπειροι ειναι οι οδηγοι τους.Ο μοναδικος με εμπειρια της παρεας ηταν ο κατοχος του Cherokee που ηταν αυτος που με ξεκολλησε(αν και κολλησε κι αυτος μια φορα).Η αμβισβητηση απεναντι στο αυτοκινητο μου απο εμενα τον ιδιο ηταν μαχαιρι στην καρδια.Τα πειραγματα ηταν πολλα :lol: :lol: .Τι γινεται ρε παιδια;Νομιζα ειχαμε καλυτερα αυτοκινητα εκτος δρομου απο τα Terios.Ειναι ελαφρυτερα,το ξερω.Εχουν συστημα περιορισμενης ολισθησης αλλα δεν εχουν αργα ουτε την δυναμη του DDIS.Θελω να πιστευω οτι εφταιγαν τα λαστιχα μου.........

Φίλε Νίκο καταρχάς μην απογοητεύεσαι, το το κόλλημα είναι στην ημερήσια διάταξη και έχει κα πλάκα, εγώ το διασκεδάζω πολύ γιατί δένει η παρέα αφού πλέον εξαρτάσαι άμεσα από αυτό που είναι κοντά σου.

Τώρα σημαντικό ρόλο παίζει ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου λάστιχα, ψήλωμα κ.λ.π αλλά πολύ σημαντικότερο το δέσιμο του οδηγού με αυτό.

Χρειάζεται να περάσεις πολλές ώρες μαζί του το βουνό για να το μάθεις και να σε μάθει, όταν αρχίσουν τα λάστιχα να γίνονται προέκταση των ποδιών σου και νιώθεις στην σπονδυλική σου στήλη τις αρθρώσεις της ανάρτησης σου τότε θα έχεις φτάσει σε ικανοποιητικό σημείο.

Όλοι περάσαμε από αυτό το σημείο και μαθαίνουμε ακόμα, είμαι από το 1995 στο βουνό και πάλι νιώθω πρωτάρης, δεν είναι ντροπή να κολλήσεις αλλά να κάνεις μαγκιές χωρίς να υπολογίζεις τις συνέπειες.

Τέλος τα Terios έχουν πολλές παραπάνω δυνατότητες απο τα κοινά SUV αλλά Vitara δεν είναι :wink:

Ξαναβγές στο βουνό και θα διαπιστώσεις ότι κάθε φορά θα πηγαίνεις και ποιο άνετα, και φυσικά λάστιχα και εάν μπορείς ψήλωμα, όχι για μαγκιά αλλά για προστασία του αυτοκινήτου σου και κατά συνέπεια εσένα του ιδίου και της τσέπης σου :wink:

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου.
Μια αλλαγη στα λαστιχακια θα ητανε σωτἠρια.
δἐν υπἀρχει κανἐνας που να μην εχει κολησει.
εγω με τα μαμἀ λἀστιχα εχω κολλἠσει σε χωματινη ανἀβαση στους αγ.θεοδὠρους,την μεθεπὀμενη μἐρα την ανἐβηκα με αλλο βιτἀρα με λαστιχακι α\τ ανετα.και τωρα την ανεβαἰνω με το δικὀ μου που φορἀει μαμἀ λἀστιχα!
ειναι και η εμπιστοσυνη στις κινἠσεις που κἀνεις με το αμἀξι σου.
jimeleysina
4x4 Grand member
4x4 Grand member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες