από libero » Πέμ Ιούλ 25, 2013 1:28 am
ΟΚ. Παρακαλώ για το χρόνο μου...αντί να παπαρίζω στο ιντερννετ τουλάχιστον προσπαθώ να κάνω κάτι εποικοδομητικό και να μάθω αν γίνεται από αυτό άρα η κουβέντα είναι και προς δικό μου όφελος οπότε θα σε ταλαιπωρήσω κι άλλο με τις θεωρίες μου....
Μία λοιπόν από αυτές, τις θεωρίες, παρατηρώτνας την πρώτη φώτο που ανέβασες προ αρχαιοτάτων χρόνων (υπόψη ότι δεν έχω ιδέα από τα λαμπάκια του NGV) δείχνει ότι όταν ανάβει το κίτρινο λαμπάκι με τους άξονες και τις μπροστά ρόδες στριμμένες, δίπλα ακριβώς έχει 4L. Αυτό σημαίνει ότι στο αυτοκίνητο σου ανάβει το λαμπάκι 4low. Τώρα, εγώ δεν ξέρω πως έχουν τα πράγματα στο NGV αλλά θεωρώ πως αν το πρόβλημα ήταν γενικό στην τετρακίνηση θα άναβαν όλα...Θέλω να πω, γιατί ανάβει το 4L και όχι το 4Η; Γιατί το κόλημα το έφαγε στο L και όχι στο H; Από εκεί προήλθε και μεγάλο μέρος της σκέψης μου περί ρυθμίσεων. Κι εντάξει, πολλοί που έχουν στο ίδιο όχημα tartarini δεν έχουν πρόβλημα, όμως οι ηλεκτρονικές συνδέσεις είναι οι ίδιες; Θέλω να πω, προσπάθησες να ελέγξεις το ενδεχόμενο κάποιος από τους μαστοροεγκαταστάτες να έχει κάνει λάθος κάποια σύνδεση; Επιπλέον, μου κάνει εντύπωση που στον εγκέφαλο δεν αναφέρεται πλήρως η ζημία εφόσον αυτό ελέγχεται ηλεκτρονικά. Δηλαδή ο εγκέφαλος δε λέει κάτι; πχ Λανθασμένη έναρξη 4L ή λανθασμένο κούμπωμα διαφορικού κλπ; Αυτό το λέω γιατί, αν το θέμα είναι απλά ηλεκτρονικό ως προς τις ενδείξεις, τότε είσαι λίγο στο "μη σε νοιάζει" και λίγο στο "αφού λειτουργεί άσε να έχει και φωτορυθμικά". Αν όμως εκτός από όλα τα άλλα, το πρόβλημα είναι και μηχανικό, δηλαδή μαζί με το λαμπάκι σου κουμπώνει και τα διαφορικά και αρχίζει να περπατάει με κοντές σχέσεις τότε το θέμα είναι σε όλο το κύκλωμα. Τώρα πάλι αν δεν τα κουμπώνει και ακούγεται απλώς ο θόρυβος απο τα ρελέ η απλή ηλεκτρολογία λέει ότι τα ρελέ ή κάποια από τα ρελέ ή ο ρευματοδότης των ρελέ ή οι ασφάλειες ή τελοσπάντων κάτι στο κύκλωμα την έχει ακούσει. Και συνήθως αυτό που την ακούει είναι ή το ρελέ ή η ασφάλεια(αυτό στον πίνακα του σπιτιού).
Η τρελλή θεωρία είναι , εκτός από την μπαταρία που παραμένει μεγάλο ερωτηματικό και αν έχεις άκρη θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να βάλεις μια μεγαλύτερη μπας και φιλοτιμηθεί το αφιλότιμο, μήπως εκεί που λες ότι συνδέθηκε στις κεντρικές ασφάλειες το καλώδιο, θα έπρεπε να βάλεις μεγαλύτερη ή μικρότερη ασφάλεια; Στην κοινή ηλεκτρολογία των σπιτιών, ένα τέτοιο πραγματάκι μπορεί να σου ρίχνει το "ηλεκτροπληξίας" μόνο και μόνο ανάβοντας την ηλεκτρική σκούπα. Εμένα πχ τις προάλλες, σε μπρίζα ελεγχόμενη από 10Α ασφάλεια στον πίνακα μου έβαλαν ένα πλυστικό πιεστικό και με το που σύνδεσαν έπεσε η ασφάλεια. Τόσο που όταν προσπάθησαν να το λειτουργήσουν μου έλεγαν ότι έχει πρόβλημαη μπρίζα και δεν έβγαζαν άκρη. Μέχρι που κοίταξα στον πίνακα και είδα πεσμένη ασφάλεια οπότε και κατάλαβα τι γινόταν. Τώρα, καταλαβαίνω ότι αυτά είναι θεωρίες, ίσως εσφαλμένες, κάποιου με στοιχειώδεις γνώσεις οικιακής ηλεκτρογικής αλλά αν κάποιος τις εφαρμόσει σε κλίμακα στη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος του αυτοκινήτου και περνάνε, ίσως να σου δώσουν τροφή για σκέψη.