Γνώμη για GPS-RECEIVER

Νavigation, GPS, Χάρτες

Γνώμη για GPS-RECEIVER

Δημοσίευσηαπό SsimosS » Τρί Απρ 14, 2009 2:02 pm

Ψάχνοντας βρήκα αυτό

Εικόνα

Εικόνα

Θέλω να έχω στίγμα στο ASUS που έχει Toponavigator. Αν δεν βρω άκρη με το Kenwood

Tι γνώμη έχετε καθότι είναι και φτηνό

http://www.easydevices.co.uk/pp/GPS_Rec ... APTOP.html
SsimosS

Δημοσίευσηαπό MAVERICK » Τρί Απρ 14, 2009 2:33 pm

Σίμο φαίνετε μια πολλύ καλή λύση και καλή τιμή.Χωρίς καλώδια και βολικό.
Τώρα όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του,αν κρίνω και συγκρίνω με την δική μου την κεραία(Haicom HI-204III-RJ11) δείχνει ότι και εκεί έχει πολύ καλές προδιαγραφές.
Σου λέω ενημερωτικά ότι τους δορυφόρους που αναφαίρει το post για την δική μου τους πιάνει και με το παραπάνω και τους χρόνους τους τσακίζει :wink: Βλέπω ότι σε κάτι τέτοια βασικά χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη που αναφαίρεις μπορώ να πώ ότι είναι και καλύτερη.
Καλές τιμές και στον επαναπροσδιορισμό!
Λίγο στην ακρίβεια μετρήσεων βλέπω μια διαφορά αλλά για να καταλάβεις τι εννοώ ειναι διαφορά microsecond :wink:
Ακόμα και το chipset φαίνετε να είναι κάτι της πιο νεωτέρας εκδόσεως της SERF START.Εκεί που θα καταλάβεις επίσης τις δυνατότητές της είναι σε δύσκολα σημεία που θέλεις σήμα(δάσος.συννεφιά.τούνελ,πολλά σήματα)και άν κρίνω από την δική μου θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος και πάντα βάση των χαρακτηριστικών που αναφέρονται στην δική σου επιλογή.
Για εμένα αφού βρήκες κάτι τέτοιο μην το πολύψάχνεις γιατί θα χάσεις και την μπάλα για τρελλές μικρολεπτομέριες.Το σίγουρο είναι ότι την δουλειά της θα την κάνει και σίγουρα καλύτερα από την κεραία ενός navi ενσωματομένου στο kenwood.
Σου παραθέτω και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της δικής μου να κάνεις και μόνος σου την σύγκριση που με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο από τα βασικά που ζητάμε σε μια πλοήγηση.Όχι ότι είναι το απόλυτο η δική μου αλλά το λέω ώς μέτρο σύγκρισης ώστε να καταλάβεις τι εννοώ
ήτε εκτός ήτε εντός δρόμου.Και συνεργάζετε και απόλυτα με garminmobile pc. :wink:

Ο Haicom HI-204III-RJ11 είναι ένας δέκτης GPS με RJ11 σύνδεση, που στηρίζεται στο chipset SiRF Star IIΙ και προσφέρει μεγάλη ταχύτητα και ευαισθησία κατά τον προσδιορισμό της θέσης σας, ακόμα και σε κλειστές αστικές, φυλλώδεις ή με περιορισμένη ορατότητα περιοχές. Αποτελεί την ιδανική αναβάθμιση για τις βάσεις PDA που δέχονται RJ11 mouse GPS δέκτες (όπως οι Arkon, Holux κ.λπ.).

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Γενικά:

* Chipset: SiRF Star III
* Συχνότητα: L1, 1575.42 MHz, C/A code
* Αριθμός Καναλιών: 20 all-in-view tracking
* Τύπος Κεραίας: Ενσωματωμένη

Ακρίβεια Μετρήσεων:

* Θέση: 10m, 2D RMS / 5m 2D RMS, WAAS corrected / <5m (50%), DGPS corrected
* Ταχύτητα: 0.1 m/s
* Χρόνος: 1 microsecond συγχρονισμένο στον χρόνο GPS

Προσδιορισμός Τιμών:

* Επαναπροσδιορισμός: 0.1 sec. (μέσος όρος)
* Snap Start: 1 sec. (μέσος όρος)
* Cold Start: 42 sec. (μέσος όρος)
* Warm Start: 38 sec. (μέσος όρος)
* Hot Start: 8 sec. (μέσος όρος)

Δυναμικές Συνθήκες:

* Ύψος: 18.000m max.
* Ταχύτητα: 515m/sec max.
* Επιτάχυνση: 4g max.

Παρεχόμενες Θύρες: RJ11

Τροφοδοσία: Μέσω της θύρας RJ11

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά:

* 4000 ταυτόχρονα time-frequency search bins
* Υποστήριξη SBAS (WAAS/EGNOS)
* Υποστήριξη LVTTL-level και RS232-level serial διασύνδεσης / Τάσης 3.3V, ή 3.8V~12V.
* Ευαισθησία ανίχνευσης -159dBm
* 0.38W κατανάλωση ενέργειας σε συνεχή κατάσταση
* Μπαταρία Backup 3V Lithium-Ion
* Ενδεικτική λυχνία κατάστασης
* Αδιάβροχη κατασκευή
* Μαγνητική βάση στήριξης
MAVERICK

Δημοσίευσηαπό Mitsos-Feroza » Τρί Απρ 14, 2009 2:55 pm

Εχω ακριβως αυτο που περιγραφεις σε laptop asus toponavigator.
Οταν χρειαστηκε να βρω κεραια πηρα μια στην ...τυχη, η οποια βγηκε πολυ πολυ καλη!
Κ γρηγορο στιγμα κ ακριβειας κ τα παντα....
Ειναι μαρκας "navibe" (χαρακτηριστικα δεν τα ξερω) δεν ειναι στικακι αλλα κεραια μαγνητικη με καλωδιο (εγω την εχω δουλεψει κ μεσα στο αμαξι καμια φορα την βαζω κ στην οροφη) παιζει μια χαρα σε ανοιχτους κ κλειστους χωρους κλπ....

Για να σου δωσω να καταλαβεις εχω το garmin nuvi 200 κ το στιγμα αυτης της κεραια που σου λεω στο laptop με τους ιδιους χαρτες autodrive 1.6 εχει πολυ ακριβεστερο σημα.

Επειδη αυτο τον καιρο το λαπτοπ δεν το εχω εγω, εχω την κεραια αν θες να την βαλεις για δοκιμη κ αν σ'αρεσει παιρνεις μια ιδια.
Mitsos-Feroza

Δημοσίευσηαπό MAVERICK » Τρί Απρ 14, 2009 3:17 pm

kfanis έγραψε:Θα σε συμβούλευα να μην πάρεις κεραία σε usb-stick! :!: :!: :wink:

Εδώ έχει ένα δίκιο ο Φάνης.
Είχα ακούσει και εγώ την ίδια συμβουλή όταν έψαχνα.
Προτίμησε αν είναι μια όπως της Δήμητρας ή την δική μου.Και άν είναι δυνατόν μια επώνυμη λόγο του ότι σε αυτά τα πράγματα παίζει και πολύ μαιμου με ημερομηνία λήξης.Δευτεράτζες με λίγα λόγια :wink: :wink: :wink:

Εδώ μπορείς να βρείς και άλλες εκτός τις δικής μου
http://www.haicom.com.tw/product.aspx
και από εδώ την αγόρασα
http://www.play247.gr/index.php?main_pa ... c_subcat=1

:wink: :wink: :wink:
Τελευταία επεξεργασία από MAVERICK και Τρί Απρ 14, 2009 3:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
MAVERICK

Δημοσίευσηαπό SsimosS » Τρί Απρ 14, 2009 3:47 pm

Δήμητρα σ ευχαριστώ πολύ. Αμα είναι θα σου στείλω πμ

Ελεγα σε USB stick για να μην έχω άλλα καλώδια αλλά για να το λέτε κάτι θα ξέρετε. Λογικό μου ακούγεται να μην έχει το ίδιο σήμα με αυτήν την τύπου mouse εξαιτίας του ότι δεν μπορείς να βγάλεις πχ στην οροφή του αυτοκινήτου. Σπύρο και Φάνη ευχαριστώ :wink:
SsimosS

Δημοσίευσηαπό Dimis » Τρί Απρ 14, 2009 6:29 pm

Simo αυτή που έχει ο Μάβερικ είναι μια από τις καλύτερες που κυκλοφορούν στην αγορά..... οχι επειδή την έχω και εγώ :wink:

Αλλά επειδή είναι Chipset Sirf Type III .... (ότι και να πάρεις φρόντισε να έχει αυτό τον δέκτη - πρόσεχε να είναι ο ΙΙΙ φυσικά...)

Αααα.. και να μην ξεχάσω αν θέλεις κορυφαία λήψη και μέσα στις πόλεις με τα κτίρια..... να είναι WAAS EGNOS enabled
Grand Vitara 2.0 JLXEW, ESP/TCS, Xenon, RR Lift Kit, GEOLANDAR A/T-S (225/65/17), XMC Ποδιές

ΔΙΑΙΤΗΜΑΣΙ ΤΕ ΧΡΗΖΟΜΑΙ ΕΠ'ΩΦΕΛΕΙΗ ΚΑΜΝΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΝ ΕΜΗΝ, ΕΠΙ ΔΗΛΗΣΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΗ ΕΙΡΞΕΙΝ.
Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: Yokohama G012
Suspension: Rocky Road
cb: Ναι
Name: Δημοσθένης

Δημοσίευσηαπό Dimis » Τρί Απρ 14, 2009 6:36 pm

Δες εδώ για να πάρεις μια ιδέα...

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0352060561
(εγώ αυτή πήρα)

26 ευρω + 8 ευρώ τα μεταφορικα = 34 σύνολο

Αν ψάξεις θα βρεις πολλές τέτοιες και σε καλή τιμή :wink:

Υ.Γ. και μην αγχώνεσαι γιατί και εγώ Asus eee pc 900 την φοράω και δουλεύει καλύτερα και από ελβετικό ρολοι... :wink:
Grand Vitara 2.0 JLXEW, ESP/TCS, Xenon, RR Lift Kit, GEOLANDAR A/T-S (225/65/17), XMC Ποδιές

ΔΙΑΙΤΗΜΑΣΙ ΤΕ ΧΡΗΖΟΜΑΙ ΕΠ'ΩΦΕΛΕΙΗ ΚΑΜΝΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΝ ΕΜΗΝ, ΕΠΙ ΔΗΛΗΣΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΗ ΕΙΡΞΕΙΝ.
Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό Mitsos-Feroza » Τρί Απρ 14, 2009 6:54 pm

http://cgi.ebay.com/Navibe-GM720-SiRF-I ... 0130914481

Γι αυτην εδω σου λεω....
Απ οτι βλεπω πληρει ολες τις προδιαγραφες του γιατρου....
Οι γνωστες αν θελουνε ας βοηθησουνε....

Παντως αν την θες για δοκιμη μεσα στις γιορτες δεν την χρειαζομαι ειναι στην διαθεση σου!
Mitsos-Feroza

Δημοσίευσηαπό SsimosS » Τρί Απρ 14, 2009 7:00 pm

Thanx Δημοσθένη - Δήμητρα. Κοίταξα και τις 2 και έχουν σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά. Οπότε κορώνα γράμματα αν και δεν νομίζω ότι θα έχουν διαφορά :wink:
SsimosS

Δημοσίευσηαπό logo » Τρί Απρ 14, 2009 7:53 pm

εγω εχω παρει μια που ποιανει και μεσα στο σπιτι πολυ καλη αυριο θα βρω τα χαρακτιριστικα και θα σασ πω αλλα ειναι blue tooth και εχει 50 ευροπουλα
ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΠΑΣ ΠΑΝΤΟΥ . . .
Άβαταρ μέλους
logo
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: CONTINENTAL A/T

Δημοσίευσηαπό Dimis » Τετ Απρ 15, 2009 12:21 am

φίλε μου η κεραία που λέμε πιάνει δοκιμασμένα μέσα στο σπίτι με παράθυρα και πατζούρια κλεισμένα και μέσα στο μπάνιο ακόμα με πόρτες κλεισμενες....

Μετά από πειραμα που έκανα από περιέργια για να δω απόδοση... :wink:

Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό logo » Τετ Απρ 15, 2009 12:31 am

κεραια που λετε τι βαζουν στην αναβαθμιση των land drover το μονο προβλημα που εχω συναντισει ειναι οτι σου κανει virtual θυρες usb και εαν τη βγαλεις και βαλεις ποντικη στην ιδια θυρα και μετα παλι την κεραια πολλες φορες (εχει γινει σε car pc σε πολλα ταξι) βλεπει την κεραια σαν ποντικι . . . γενικα εγω τα usb δεν τα συμπαθω . . . για πολους και διαφορους λογους . . . τωρα για μεσ στο μπανιο που μου ειπες τρομαζω . . . :shock: :shock:
ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΠΑΣ ΠΑΝΤΟΥ . . .
Άβαταρ μέλους
logo
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: CONTINENTAL A/T

Δημοσίευσηαπό MAVERICK » Τετ Απρ 15, 2009 12:37 am

Dimis έγραψε:φίλε μου η κεραία που λέμε πιάνει δοκιμασμένα μέσα στο σπίτι με παράθυρα και πατζούρια κλεισμένα και μέσα στο μπάνιο ακόμα με πόρτες κλεισμενες....
:wink:

Έτσι!Δεν έκανες τελικά μόνο εσύ αυτό το πείραμα Δημοσθένη.
Πολύ δύναμη η συγκεκριμένη!!!!!!
MAVERICK

Δημοσίευσηαπό Dimis » Τετ Απρ 15, 2009 12:40 am

Για αποφυγή παρανόησης τότε να ενημερώσω πως το Αsus eee pc μου δουλευει ρολοι με τα κατωθι...

GPS USB Haicom

500 GB Lacie HDD USB

Intelli mouse USB

και λιαν συντόμως αναμένω ένα 3G HSDPA Modem USB....

Ολα αυτά έχουν δουλέψει συχρόνως αλλά και με όλους του δυνατους συνδυασμούς και στις 3 θύρες USB που έχω.... :wink:

Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό SsimosS » Τετ Απρ 15, 2009 8:25 am

Ενημερώνω ότι η κεραία Haicom παραγγελθηκε από το E-bay 34€ σύνολο. Το πότε θα παραλάβω βέβαια, άγνωσται αι βουλαί
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την βοήθεια:wink:
SsimosS

Επόμενο

Επιστροφή στο GPS χαρτογράφηση

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες