Cold cranking amperes (CCA) is the amount of current a battery can provide at 0 °F (−18 °C). The rating is defined as the current a lead-acid battery at that temperature can deliver for 30 seconds and maintain at least 1.2 volts per cell (7.2 volts for a 12-volt battery). It is a more demanding test than those at higher temperatures. This is the most widely used cranking measurement for comparison purposes.
έχει νόημα μεγάλο εδώ στην Ελλάδα;
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!
ivan έγραψε:Πρόκειται να αλλάξω μπαταρία. Η παλιά δεν με έχει αφήσει ακόμη αλλά από τη δυσκολία με την οποία παίρνω μπρος τον τελευταίο καιρό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, νομίζω ότι δεν θα βγάλει το χειμώνα. Για να γλυτώσω την ταλαιπωρία λοιπόν, θα την αλλάξω από τώρα. Αυτή που έχω τώρα είναι 65Ah –την είχα αλλάξει πριν από 3 χρόνια σε ηλεκτρολόγο χωρίς να ασχοληθώ-. Διάβασα εδώ τα σχόλια τα περί αμπερωρίων (Ah) που πρέπει να έχει η μπαταρία. Βρήκα και ένα ψαχτήρι μπαταριών το οποίο προτείνει για παλαιό GV 2.0 αυτή την μπαταρία. Αυτό που δεν θίγεται καθόλου μέχρι τώρα είναι τα Αμπέρ (A) εκκίνησης, τα οποία μάλλον αναγράφονται στην μπαταρία ως CCA. Ψάχνοντας διάφορες μπαταρίες είδα ότι ακόμα και ίδιας εταιρίας π.χ. Bosch υπάρχουν μπαταρίες με τα ίδια Ah και διαφορετικά Αμπέρ Εκκίνησης.
Ξέρουμε τίποτα για αυτό?
Η μπαταρία που βρήκες BOSCH S4024 60 αμπέρ (540 εκκίνησης) έχει CCA 540A Όσο πιο μεγάλα είναι αυτά, τόσο καλύτερη και "δυνατότερη" είναι
Δες εδώ: για περισσότερες πληροφορίες
Και ΝΑΙ υπάρχουν μπαταρίες με μεγαλύτερα CCA στα ίδια Ah, οι οποίες κάνουν ΦΥΣΙΚΑ και ακριβότερα Έχω πει πολλές φορές... "ότι πληρώνεις παίρνεις"
Θα σου πρότεινα να έψαχνες 72 Ah (αρκεί να χωράει....)
Και εγώ είμαι για μπαταρία, αν αφήσω 2 μέρες ακίνητο το αμάξι, στην μιζιά δυσκολεύεται τα πρωϊνά, και κλείνω και 4ετία αυτές λιγουρεύομαι, αλλά μάλλον θα πάω σε αυτές θα ψάξω να βρω τα μεγαλύτερα CCA και τα οικονομικότερα έχω βρει και εδώ: όπου πήρα τηλέφωνο, και σε DELTA για να χωράει στη θήκη μας, (μήκος μπαταρίας 25cm) βγαίνει σε 65Ah με CCA 560 (στα 75-80€ κυμαίνονται).... Για μεγαλύτερα Ah (75), θα πρέπει να βάλω μήκος μπαταρίας 27cm (που δεν χωράει, θέλει κοπτοραπτική)....
Άρα πάμε για DELTA 65Ah με CCA 560A (μιας και ο εργάτης είναι ακόμα μακρυνό όνειρο για μένα )
Μια ερωτηση και μια απαντηση.Ας αρχισω με την απαντηση,σε καλο ηλεκτρολογο(ετσι φημολογειται) μου ειπε οτι στα καινουργια αυτοκινητα δεν σβηνεις ποτε τη μηχανη για αντικατασταση μπαταριας,το αμαξι δουλευει,την βγαζεις και βαζεις αμεσως την καινουργια και ολα οκ για να μην χαθουν οι ρυθμισεις και να λειτουργει οπως πριν χωρις προβληματα, με ιδιο ρελαντι κτλ. Ο φιλος apollo αναφερει πως το 3d εχει 80ΑΗ ενω σε μενα λεει 60ΑΗ(παιζει ρολο η χρονολογια?δεν ξερω ,εμενα ειναι του 06) Τωρα και η ερωτηση,απο την μανα του εχει 45ΑΗ με ψιλους πολους και θελω να την αλλαξω και να βαλω μεγαλυτερη,αλλα κολλαω σε μια πλακετα που εχει πανω ο θετικος πολος (και δεν ξερω τι ειναι),ο ηλεκτρολογος μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα αλλα στη suzuki μου ειπαν καλυτερα να μην πειραχθει γνωριζεται κατι?
IMG_20121123_093826 (800 x 600).jpg (99.54 KiB) 6301 προβολές
΄Οντως είιναι καλύτερα να μην σβήνει ο κινητήρας. ΄Οταν άλλαξα μπαταρία πριν τρεις μήνες, ο κινητήρας τς πρώτες ώρες δεν δούλευε σωσστά. Συγκεκριμένα, δεν "κρατούσε" σταθερό ρελαντί. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε όταν γύρισα πέντε έξι φορές το κλειδί της μίζας, χωρίς φυσικά να λειτουργεί ο κινητήρας.
Τελικά άλλαξα την παλιά μπαταρία μου (μία ότι να'ναι 65Ah) με την Bosch S4024 60Ah/EN 540A. Κόστισε 85€ με την απόσυρση της παλιάς στο κατάστημα Παύλος στο Ντεπώ, Θεσσαλονίκη, και ήταν η φθηνότερη τιμή που βρήκα ακόμη και από γνωστά μεγάλα πολυκαταστήματα.
Επίσης, κατά την αλλαγή της μπαταρίας, χρησιμοποίησε ένα γκατζετάκι που ήταν μια μικρή μπαταρία με μανταλάκια που έπιαναν στους ακροδέκτες και παρείχαν το λίγο ρεύμα που χρειαζόταν το σβηστό αυτοκίνητο ώστε να μην χαθούν ρυθμίσεις εγκεφάλου, αερίου, μνήμες ραδιοφώνου κλπ.
Στα ερωτήματα που μας απασχολούν πήρα τις εξής απαντήσεις: Ερώτηση: Μπορώ να βάλω αρκετά μεγαλύτερα Ah και να μου διαρκέσει η μπαταρία περισσότερο? Απάντηση: Μην το κάνεις. Δεν θα καταφέρει να την φορτίσει ποτέ το δυναμό σου και επειδή θα δουλεύει συνεχώς ίσως καεί. Οπότε έβαλα την προβλεπόμενη και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
scriptalex έγραψε:Τωρα και η ερωτηση,απο την μανα του εχει 45ΑΗ με ψιλους πολους και θελω να την αλλαξω και να βαλω μεγαλυτερη,αλλα κολλαω σε μια πλακετα που εχει πανω ο θετικος πολος (και δεν ξερω τι ειναι),ο ηλεκτρολογος μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα αλλα στη suzuki μου ειπαν καλυτερα να μην πειραχθει γνωριζεται κατι?
Γιατί δεν αλλάζεις μόνο τον πόλο? Μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο πόλο στο δεξιά μπουλόνι και να αφήσεις ανέπαφη την πλακέτα. (Επίσης νομίζω ότι από την πίσω αριστερά βίδα της πλακέτας πρέπει να φεύγει κάποιο καλώδιο)
Σε περιπτωση που αλλαξω πολο πρεπει να γινει και στους δυο,απλα για να αλλαχθει ο θετικος πολος πρεπει να βγει και η πλακετα γιατι ειναι ενσωματωμενος πανω σε αυτη και φοβαμαι για ζημια,παντως η βαση που μπαι ει η μπαταρια ειναι πιο μεγαλη
Την άλλαξα και γω: DELTA 80Ah, CCA(-18οC):650A (κατά ΕΝ)90€
ivan έγραψε:κατά την αλλαγή της μπαταρίας, χρησιμοποίησε ένα γκατζετάκι που ήταν μια μικρή μπαταρία με μανταλάκια που έπιαναν στους ακροδέκτες και παρείχαν το λίγο ρεύμα που χρειαζόταν το σβηστό αυτοκίνητο ώστε να μην χαθούν ρυθμίσεις εγκεφάλου, αερίου, μνήμες ραδιοφώνου κλπ.
Και σε μένα αυτό έκανε
ivan έγραψε:Στα ερωτήματα που μας απασχολούν πήρα τις εξής απαντήσεις: Ερώτηση: Μπορώ να βάλω αρκετά μεγαλύτερα Ah και να μου διαρκέσει η μπαταρία περισσότερο? Απάντηση: Μην το κάνεις. Δεν θα καταφέρει να την φορτίσει ποτέ το δυναμό σου και επειδή θα δουλεύει συνεχώς ίσως καεί. Οπότε έβαλα την προβλεπόμενη και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Εγώ το "τόλμησα" και έβαλα 80Ah ας έχω εναλλάκτη 70Α, ίδωμεν εν καιρό τι θα γίνει
εγω την αλαξα τον σεπτεμβρη,το αμαξι ειχε μεινει χωρις μπαταρια απο τον αυγουστο (την εβγαλα απο πανω), εβαλα μια hankook 55amb στα 60 ε,επειδει δεν εμπαινε στην βαση εγινε πατεντα χωρις κανενα προβλημα,το περιεργο ειναι οτι σε μενα δεν μου εκανε κανενα προβλημα το ρελαντι,μονο στην πρωτη βολτα του δουλεψε περιπου 1000 με 1100 στροφες,στην επομενη κανονικα επανηλθε.
Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.
scriptalex έγραψε:κολλαω σε μια πλακετα που εχει πανω ο θετικος πολος (και δεν ξερω τι ειναι),ο ηλεκτρολογος μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα αλλα στη suzuki μου ειπαν καλυτερα να μην πειραχθει
Έχω την εντύπωση ότι είναι ασφάλεια..... και μάλλον έχει δίκιο η Suzuki
scriptalex έγραψε:μηπως γνωριζει καποιος τι ειναι τελικα αυτη η πλακετα?
Κάτι σαν ασφάλεια μου φαίνεται . Μάλιστα γράφει πάνω έναν κωδικό και 80Α που πρέπει να σημαίνει 80 Amper . H μίζα νομίζω παίρνει κατευθείαν από την μπαταρία , οπότε αυτή πρέπει να είναι η μοναδική της ασφάλεια . Τα παραπάνω τα γράφω με επιφύλαξη . Αυτά πιστεύω , χωρίς να είμαι σίγουρος .