Vasilis έγραψε:Πιές του το αίμα Κωστήηη!!!!

Αυτό εννοείται.....φυσικά μετά από τις δοκιμές που θα γίνουν σε όλα μόλις το περατώσω. όπως και κάθε χρονιά θα το λυσάξω..
Μακράν το πιό σωστά βελτιωμένο τουμπανιασμένο στρογγυλό!!
Ναι αφού ίσως να είναι και το μοναδικό 1,6 αξονάτο τζι βι..

(Δεν υπάρχει σωστό η λάθος...αποφασίσεις σετ-απ και προχωράς.....και με τη χρήση ότι βγει λάθος απλά το βελτιώνεις η το διωρθώνεις.

)
Σήμερα τελείωσα και με τις βαλβολίνες καθώς και με την ανακούφιση του σασμάν και του βοηθητικού κιβωτίου.
Κάποιες από βαφές που χρωστούσα από χτες...
Τώρα όσον αφορά την ανακούφιση του σασμάν και της βοηθητικής τα έχω ενώσει όπως ήταν και πριν μαμά αλλά
να αναφέρω κάτι που αφορά όλα τα GV ανεξαρτήτως αν είναι ψηλωμένα ή όχι...\
Το σασμάν και το βοηθητικό κιβώτιο έχουν ενιαίο σήστημα με σωληνάκι για ανακούφιση και είναι ενωμένα με ένα Τ πλαστικό στο σασμάν από το πλάι και κάτω από τη μεριά του συνοδηγού.
Επίσης αυτή η ακακούφιση ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ με αποτέλεσμα να είναι αρκετά χαμηλά όταν περνάω κάποιο υδάτινο κώλυμα ποτάμι κλπ...
για να καταλάβουμε το ύψος της μίζας είναι 5 εκ πιο πάνω από εκεί που τελειώνει το κάρτερ.

Με απλά λόγια για όσους θέλουν να χώνονται και λίγο σε ποτάμια και μπάρες με νερό ΘΑ πρέπει να αλλάξουν την ανακούφιση και να την φτάσουν πάνω στην μπαταρία του οχήματος.(εκεί την έφτασα εγώ και μάλιστα στο τέλος έχει σχήμα σα μπαστούνι η "u" ανάποδο για να μην εισέρχονται νερά κλπ.
Επιπρόσθετα κατά καιρούς να κάνουμε τσεκ αν η ανακούφιση του σασμάν είναι σωστά τοποθετημένη μέσα στο σωληνάκι του σασμάν (από την πάνω μεριά) και δεν ταξίδεύει κάπου εκεί δίπλα όπως η δικιά μου και το είδα σήμερα.

(βέβαια εμένα βγήκε γιατί έκανα εργασίες για τη βοηθητική και ίσως τραβήχτηκε αλλά ας φατναστούμε να μην το είχα πάρει είδηση και να το έχωνα σε κανά ποτάμι....

Τι θα συμβεί αν πάρει νερό το σασμάν και το βοηθητικό κιβώτιο???
Στην καλύτερη περίπτωση, αν το πάρω είδηση, να χρειαστεί να αλλάξω άμεσα βαλβολίνες, ενώ στη χειρότερη αν δεν το καταλάβω τότε θα κάνει σαπουνάδα μέσα και θα φουσκώσουν τα γρανάζια και τα μπακίρια(συγχρονιζέ δακτύλιοι-ο λόγος που βάζω gl 4 βαλβολινες στο σασμάν) και θα χρειαστεί αγορά νέου σασμάν και βοηθητικού.

και μερικές φώτο να βοηθήσουν την κατάσταση...
να η ανακούφιση όπως έρχεται από το βοηθητικό ενώνεται με το σωληνάκι του σασμάν και καταλήγει στη μίζα κοντά.
το δικό μου σωληνάκι του σασμάν ταξίδευε...
Και όλο το σύστημα ανακούφισης από την αρχή....Βοηθητικό κιβώτιο-Σασμάν-Χώρος μπαταρίας.
υγ.Σήμερα μετά τα λαδόξυδα το έκανα βόλτα...

διαβάζει δρόμο λέμε...μένει το χώμα και φυσικά όποιος θέλει βόλτα να το δει μόνος του εδώ θα είμαι....

"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."