ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ.....

ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ.....

Δημοσίευσηαπό giannisV6 » Σάβ Δεκ 31, 2011 6:51 pm

Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια.
Καινουργιος στο club μολις αποκτησα ενα vitara v6 του 96,και αφου πηγα να του κανω το πρωτο του πλυσιμο-καθαρισμα ειδα πως απο την μερια του συνοδηγου το πατακι και η μοκετα απο κατω ηταν αρκετα βρεμενα. :( Το θεμα ομως ειναι πως ολη η δεξια μερια εχει αρκετη υγρασια μεχρι το πορτ μπαγκαζ. Μπορει καποιος να με φωτισει απο που να ξεκινισω το ψαξιμο, και μηπως γνωριζει την αιτια για ολο αυτο ?
ευχαριστω......
Άβαταρ μέλους
giannisV6
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Suspension: mad-kayaba-3.5 bodyl
cb: Ναι
Aka: giannisV6
Name: ΓΙΑΝΝΗΣ

Re: ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ.....

Δημοσίευσηαπό irineos » Σάβ Δεκ 31, 2011 9:40 pm

καλορίζικο, καλοτάξιδο και καλολάσποτο
το έπλυνες μόνος σου η σε πλυντήριο;
αν το έκανες σε πλυντήριο μήπως το έκανε ο βενζινάς πλένοντας το εσωτερικό τελάρο από τις πόρτες;
μήπως δεν ήταν καλά κλειστά τα τζάμια;
δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την στεγανοποίηση
irineos
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: BRIDGESTON 225 70 16
Suspension: KYB
Name: Ειρηναίος

Δημοσίευσηαπό giannisV6 » Σάβ Δεκ 31, 2011 9:50 pm

Σε ευχαριστω,το επλυνε ο μαντρας πριν το παρω με πιεστικο,το νερο ειναι αρκετο φαντασου πως βαζοντας το χερι σου στην μοκετα γινετε μουσκεμα,και το θεμα ειναι πωσ το αμαξι εχει νερο απο το πορτπαγκαζ(λιγο) μεχρι την θεση του σηνοδηγου που ειναι αρκετο....
Άβαταρ μέλους
giannisV6
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό irineos » Σάβ Δεκ 31, 2011 9:54 pm

μάλλον αυτός στα έκανε μούσκεμα και δεν σου είπε τίποτα :evil:
αν θες να το τσεκάρεις περίμενε να στεγνώσει και μετά ρίξε άφθονο νερό με πίεση γύρω από τις πόρτες βάζοντας χαρτί στο πάτωμα για να δείς αν σου τρέξει.
δεν πιστεύω να είναι όμως τίποτα μάλλον λαλακία του μαντρά είναι :twisted:
μην τρελένεσαι :D
irineos
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Σάβ Δεκ 31, 2011 9:56 pm

Για τσεκαρε βρε φιλε τα λαστιχα στις κασες(τελαρα) απο τις πορτες μηπως ειναι σκισμενα η εχουν ξεραθει!!Αν εχουν προβλημα θα εχεις προβλημα και ολο το χειμωνα με τις βροχες και οχι μονο στο πλυσιμο!!
Κανε και ενα τηλ στον προηγουμενο ιδιοκτητη μηπως ''ξεχασε'' να σου αναφερει αυτο το θεμα μονο και μονο για να ξερεις πιο αμεσα που να ψαξεις!!!
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis
Vitaraclub Platinum Member

cb: Όχι
Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό giannisV6 » Σάβ Δεκ 31, 2011 10:03 pm

Αυριο κιολας θα το κοιταξω ξεκινοντας απο μπροστα στους υαλοκαθαριστηρες,βγαζοντας το πλαστικο καλυμα μηπως και τα βαζει απο μπροστα πουθενα,η αλλιως απο πισω μηπως απο καμια τσιμουχα,κοιταξε,δεν τρελενομαι αλλα κατι τετοια δεν μου αρεσουν,και φαντασου ακομα δεν το εχω παει μια βολτα....
Άβαταρ μέλους
giannisV6
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό giannisV6 » Σάβ Δεκ 31, 2011 10:20 pm

Vasilis έγραψε:Για τσεκαρε βρε φιλε τα λαστιχα στις κασες(τελαρα) απο τις πορτες μηπως ειναι σκισμενα η εχουν ξεραθει!!Αν εχουν προβλημα θα εχεις προβλημα και ολο το χειμωνα με τις βροχες και οχι μονο στο πλυσιμο!!
Κανε και ενα τηλ στον προηγουμενο ιδιοκτητη μηπως ''ξεχασε'' να σου αναφερει αυτο το θεμα μονο και μονο για να ξερεις πιο αμεσα που να ψαξεις!!!

το ξερω,και μαλλον πρεπει να ξεκινισω το συντομοτερο γιατι μπορει οπως λες να ειναι τσιμουχες,ταπες,υδροροες σε πορτες και δεν ξερω και τι αλλο μπορει.
Άβαταρ μέλους
giannisV6
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό jon t » Κυρ Ιαν 01, 2012 5:17 pm

Και στο μεταξύ πρέπει να στεγνώσεις το νερό που έχεις τώρα μες το αμάξι σου, γιατί χειμωνιάτικα σε λίγο θα αρχίζει να μυρίζει και ποιος ξέρει τί άλλο.

Σε συμβουλεύω να βγάλεις το κάθισμα του συνοδηγού (είναι πανεύκολο) και με προσοχή να σηκώσεις την μοκέτα - αφαιρείς οτι άλλο χρειάζεται.
Με ένα σφουγγάρι πάρε τα πολλά και στην συνέχεια βάλε ένα μικρό αερόθερμο όλη την νύχτα μέσα στο αμάξι στα σημεία που υπάρχει η πολλή υγρασία. Μην ξεχάσεις να αφήσεις δυο δάκτυλα κατεβασμένο το παράθυρο για να αποβάλλεται η υγρασία στο εξωτερικό.

Αυτή κατά την γνώμη μου είναι η καλύτερη λύση και λειτούργησε σε μένα άψογα (ύστερα από μια ατοιχία σε ποτάμι) στο παλιό μου GV. Είχα ακούσει τότε και άλλες γνώμες π.χ. να δουλεύει φουλ το καλοριφερ, αλλά μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος.
jon t
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Name: Γιαννης

Δημοσίευσηαπό giannisV6 » Κυρ Ιαν 01, 2012 5:33 pm

jon t έγραψε:Και στο μεταξύ πρέπει να στεγνώσεις το νερό που έχεις τώρα μες το αμάξι σου, γιατί χειμωνιάτικα σε λίγο θα αρχίζει να μυρίζει και ποιος ξέρει τί άλλο.

Σε συμβουλεύω να βγάλεις το κάθισμα του συνοδηγού (είναι πανεύκολο) και με προσοχή να σηκώσεις την μοκέτα - αφαιρείς οτι άλλο χρειάζεται.
Με ένα σφουγγάρι πάρε τα πολλά και στην συνέχεια βάλε ένα μικρό αερόθερμο όλη την νύχτα μέσα στο αμάξι στα σημεία που υπάρχει η πολλή υγρασία. Μην ξεχάσεις να αφήσεις δυο δάκτυλα κατεβασμένο το παράθυρο για να αποβάλλεται η υγρασία στο εξωτερικό.

Αυτή κατά την γνώμη μου είναι η καλύτερη λύση και λειτούργησε σε μένα άψογα (ύστερα από μια ατοιχία σε ποτάμι) στο παλιό μου GV. Είχα ακούσει τότε και άλλες γνώμες π.χ. να δουλεύει φουλ το καλοριφερ, αλλά μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος.

απο εχθες εχω το αεροθερμο μεσα,εβγαλα καθισμα και σηκωσα την μοκετα,οντοσ η μοκετα ηταν μουσκεμα και απ οτι ειδα οι καλωδιωσεις κατω απο το ταμπλο ειναι ανεπαφες,ουτε καποιο ιχνος απο νερα.
ελπιζω να ειναι μεχρι εκει,γιατι ουτε οι τσιμουχες ειναι σκισμενες.
Άβαταρ μέλους
giannisV6
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό JOHNV6 » Κυρ Ιαν 01, 2012 10:08 pm

giannisV6 έγραψε:Αυριο κιολας θα το κοιταξω ξεκινοντας απο μπροστα στους καθαριστηρες,βγαζοντας το πλαστικο καλυμα μηπως και τα βαζει απο μπροστα πουθενα,η αλλιως απο πισω μηπως απο καμια τσιμουχα,κοιταξε,δεν τρελενομαι αλλα κατι τετοια δεν μου αρεσουν,και φαντασου ακομα δεν το εχω παει μια βολτα....

Μόλις το λύσεις το πλαστικό τροπέτο ρίξε μπόλικο νεράκι να καθαρίσεις καλά εκεί μέσα το χώρο (απο φύλλα ή λάσπες) γιατί αν είναι βουλωμένες οι εξόδοι θα σου φέρνει τα νερά μέσα!!
Μετά θα πρέπει να ελέγξεις την στεγανοποίηση στις δεξιές πόρτες... πρώτα θα τις αφήσεις ανοιχτές και θα ρίχνεις νερό πάνω στην εξωτερική γλυστρα για να ελέγξεις την στεγανοποίηση του εσωτερικού νάυλον της πόρτας, και μετά κλειστή για την στεγανοποίηση των ελαστικών!!!
Αν δεν είναι κάτι απο αυτά, έλεγξε και την στεγανοποίηση του παρμπρίζ!!!
Και να τσεκάρης αν έχουν περάσει κάποιο καλώδιο καινούργιο απο τον χώρο του μηχανοστασίου μέσα στην καμπίνα, δλδ. καλώδιο συναγερμού, προβολείς ή οτιδήποτε άλλο και να έχουνε πληγώση κάποιο λάστιχο στον καθρέπτη, και βάζει απο κει νερά!!
Ελεγξε όλα αυτά και τα ξαναλέμε! :wink:
το να είσαι γίδι και να μην ενοχλείς κανέναν, δεν με απασχολεί καθόλου!!!!!
το να προσπαθείς όμως να πείσεις και τους δίπλα σου ότι είναι και αυτοί γίδια για να μην αισθάνεσαι μόνος σου...
αυτό με τρελλαίνει!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
JOHNV6
S.A.S Member
S.A.S Member

Λάστιχα: 35"
Διάσταση ελαστικών: maxxis trepador
Suspension: coilover
Aka: γιάφκαρχος-σιδεροτζαμάς!!!
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό giannisV6 » Κυρ Ιαν 01, 2012 11:05 pm

JOHNV6 έγραψε:
giannisV6 έγραψε:Αυριο κιολας θα το κοιταξω ξεκινοντας απο μπροστα στους καθαριστηρες,βγαζοντας το πλαστικο καλυμα μηπως και τα βαζει απο μπροστα πουθενα,η αλλιως απο πισω μηπως απο καμια τσιμουχα,κοιταξε,δεν τρελενομαι αλλα κατι τετοια δεν μου αρεσουν,και φαντασου ακομα δεν το εχω παει μια βολτα....

Μόλις το λύσεις το πλαστικό τροπέτο ρίξε μπόλικο νεράκι να καθαρίσεις καλά εκεί μέσα το χώρο (απο φύλλα ή λάσπες) γιατί αν είναι βουλωμένες οι εξόδοι θα σου φέρνει τα νερά μέσα!!
Μετά θα πρέπει να ελέγξεις την στεγανοποίηση στις δεξιές πόρτες... πρώτα θα τις αφήσεις ανοιχτές και θα ρίχνεις νερό πάνω στην εξωτερική γλυστρα για να ελέγξεις την στεγανοποίηση του εσωτερικού νάυλον της πόρτας, και μετά κλειστή για την στεγανοποίηση των ελαστικών!!!
Αν δεν είναι κάτι απο αυτά, έλεγξε και την στεγανοποίηση του παρμπρίζ!!!
Και να τσεκάρης αν έχουν περάσει κάποιο καλώδιο καινούργιο απο τον χώρο του μηχανοστασίου μέσα στην καμπίνα, δλδ. καλώδιο συναγερμού, προβολείς ή οτιδήποτε άλλο και να έχουνε πληγώση κάποιο λάστιχο στον καθρέπτη, και βάζει απο κει νερά!!
Ελεγξε όλα αυτά και τα ξαναλέμε! :wink:

ok,ηδη εχω κανει καποια βηματα,ανοιξα το πλαστικο καλυμα στους υαλοκαθαριστηρες και ηταν εντελως καθαρο,εβγαλα το ντουλαπακι και δεν υπαρχει ιχνος νερου η υγρασιας,τωρα πρεπει να τσεκαρω τις πορτες ,αν και τα λαστιχα φαινοντε μια χαρα.
ειδωμεν......
Άβαταρ μέλους
giannisV6
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό giannisV6 » Δευτ Ιαν 02, 2012 7:18 pm

......τελικα το μυστηριο λυθηκε....(να αρχισω να βριζω το πακισταν......οχι,θα συγκρατιθω!!)
μετα απο τηλεφωνημα στον μαντρα και ερωτησει για μηπως εχει καμια ιδεα,μου εσκασε το παραμυθι....να οι πακιστανοι που το επλυναν,ειχαν ξεχασει ττισ δυο δεξιες πορτεσ ανοιχτες....!
δοξα τον αλαχ που ηταν μεχρι εδω !!!
Άβαταρ μέλους
giannisV6
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Δευτ Ιαν 02, 2012 7:35 pm

giannisV6 έγραψε:......τελικα το μυστηριο λυθηκε....(να αρχισω να βριζω το πακισταν......οχι,θα συγκρατιθω!!)
μετα απο τηλεφωνημα στον μαντρα και ερωτησει για μηπως εχει καμια ιδεα,μου εσκασε το παραμυθι....να οι πακιστανοι που το επλυναν,ειχαν ξεχασει ττισ δυο δεξιες πορτεσ ανοιχτες....!

:doh: :doh: :doh: ημαρτον δηλαδη!!! :evil:
Παλι καλα τουλαχιστον που δεν εχει καποιο θεμα το αμαξι!!!Στεγνωσε το καλα να μην μεινει μεσα υγρασια και ολα καλα!!! :wink:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis

cb: Όχι
Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό giannisV6 » Δευτ Ιαν 02, 2012 7:51 pm

Vasilis έγραψε:
giannisV6 έγραψε:......τελικα το μυστηριο λυθηκε....(να αρχισω να βριζω το πακισταν......οχι,θα συγκρατιθω!!)

:doh: :doh: :doh: ημαρτον δηλαδη!!! :evil:
Παλι καλα τουλαχιστον που δεν εχει καποιο θεμα το αμαξι!!!Στεγνωσε το καλα να μην μεινει μεσα υγρασια και ολα καλα!!! :wink:

το αεροθερμο δεν εχει σταματισει εδω και δυο μερες....!
Άβαταρ μέλους
giannisV6
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό irineos » Δευτ Ιαν 02, 2012 9:24 pm

μα μου έκανε εντύπωση γιατί το ίδιο αυτοκίνητο έχω και δεν έχω πρόβλημα με στεγανοποίηση
και αν κρίνω από τις φωτό είναι αστέρι το εργαλείο :D
irineos
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Επόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες