Πελλετ

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Re: Πελλετ

Δημοσίευσηαπό 4troxos » Σάβ Δεκ 24, 2011 10:10 pm

panoshm έγραψε:Χρήστο, ψάξτο ΚΑΛΑ με την γεωθερμία .........και φυσικά μην ξεχνάς σωστή συντήρηση

Οικοπεδο υπαρχει , εταιρια θα βρω ,μπορω και με γεωτρηση μπορω και λιγο κατω απο το εδαφος.Εκεινο που δεν καταλαβα ειναι η συντηρηση???
Μια αντλια θερμοτητας ειναι ,οπως εχουν τα ψυγεια στα σπιτια....τι συντηρηση να θελει???
03/08,5D,full extra,esp/tcs,Ποδιές XMC,lift +2",cruise control,
Φιλτρο αερος K&N , kenwood 7200,Nuvicam ,κοτσαδορος απ/νος,
λασπ/ρες,parktronic, rear view camera, σποτάκια ,προστ/κα πλαινα,
alarm,ανεμοθ/στες, μπαγαζιέρα ορφ,7-8 lit/100km.
Άβαταρ μέλους
4troxos
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: COOPER AT3-sport2
Διάσταση ελαστικών: 225/75/16
Suspension: MAD
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Name: Χρήστος

Δημοσίευσηαπό elpa02 » Δευτ Δεκ 26, 2011 9:13 pm

Διαβαζοντας τα περι εναλλακτικων θερμανσεων δεν εχω καταλαβει την αναλογια 1000 ευρω πετρελαιο=500 πελλετ. Δηλαδη χρειαζομαι λιγοτερο πελλετ γι ατην ιδια θερμανση??

Οσον αφορα την γεωθερμια όντως ειναι μια ενδιαφερουσα περίπτωση αλλα δεν παει μονη της... εκτος απο το αρχικο κοστος εγκατάστασης της ιδιας συνεργαζεται με ενδοδαπέδια που εχει επίσης αυξημενο κοστος αρχικής εγκατάστασης και κεντρικό συστημα ψύξης. Οποτε μιλάμε για ενα σημαντικο κοστος και προφανώς για οικοδομή που χτιζεται. Να χουμε υπόψη όμως οτι καταναλώνει αρκετο ρευμα η γεωθερμία
Η βασικος προβληματισμός μου παντως ειναι η υλοποίηση τοσο της γεωθερμίας όσο και της ενδοδαπέδιας
elpa02
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Latitude Cross
Suspension: Mama
cb: Ναι
Name: Ηλίας

Δημοσίευσηαπό dpol » Δευτ Δεκ 26, 2011 10:03 pm

Πολυ ενδιαφερουσα η συζητηση :clap: :clap:

Εγω οταν εφτιαξα το σπιτι πριν 10 χρονια δεν εμειναν λεφτα για κεντρικη θερμανση, εβαλα λοιπον ενα μεγαλο κλιματιστικο με την προοπτικη να τοποθετηθει και ο λεβητας καποια στιγμη, οταν αρχισε να ανεβαινει το πετρέλαιο σκεφτηκα να περιμενω λιγο να ερθει το αεριο στην περιοχη μου, το αεριο δεν ηρθε, το πετρελαιο πηγε ενα ευρώ και ακομα εχω το κλιματιστικο :D

Το αποτελεσμα, την τετραμηνια του χειμωνα χρειαζομαι περιπου 500-600 ευρώ για θερμανση, καθολου ασχημα για 116 τετρ, σπιτι :dance: μηδενικη συντηρηση και αμεση θερμανση, μειονεκτημα ο θορυβος και το σταματημα της εξωτερικης μοναδας οταν η εξωτερικη θερμοκρασια πεσει κατω απο τους τρεις βαθμους για να κανει αποψυξη :think:

Για να ειμαι ειλικρινης μια χαρα μου ηρθε, αντε να ειχα βαλει εγκτασταση καλοριφερ με καμια δεκαρια χιλιαδες και τωρα να σκουριαζε. :mrgreen:

Τωρα σχετικα με τις εναλλακτικες μορφες θερμανσης εχω να πω οτι δεν εμπιστευομαι κανεναν καραγκιοζη, δεν το εχουν για τιποτε να φορολογησουν και τις κοπριες εαν δουν οτι τις χρησιμοποιουμε σε κανενα μαγκαλι για να ζεστανουμε το κοκαλακι μας :twisted:

Αυτονομια λοιπον και μονο, οποιος εχει καλη ηλιοφανεια στην ταρατσα του βαζει πανελ και ξεμπλεκει, θερμοσυσσωρευτες για θερμανση και ενεργειακο τζακι για τις πολυ συνεφιασμενες μερες του χειμωνα :idea:

Η γεωθερμια ειναι πολυ διαδεδομενη στην κεντρικη Ευρωπη, δεν επαρκει ομως, το πλεονεκτημα που προσφερει ειναι οτι εκμεταλευεται την σταθερη θερμοκρασια τους εδαφους και σου παρεχει το νερο στους 17 -20 βαθμους αντι για τους τρεις που θα το παρεις απο το δικτυο, μετα θες ρευμα η πετρελαιο να του ανεβασεις την θερμοκρασια ωστε να σε ζεστανει.
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό sumi » Δευτ Δεκ 26, 2011 10:28 pm

Παιδια έχω αρχίσει να εξετάζω κ την περίπτωση για τζάκι καλοριφέρ!!!
Για να δούμε, το ψάξιμο συνεχίζεται.......
sumi
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: BF Goodrich
Διάσταση ελαστικών: 225Χ75Χ16
Suspension: custom
Name: Μιχάλης

Δημοσίευσηαπό 4troxos » Δευτ Δεκ 26, 2011 10:58 pm

elpa02 έγραψε:Διαβαζοντας τα περι εναλλακτικων θερμανσεων δεν εχω καταλαβει την αναλογια 1000 ευρω πετρελαιο=500 πελλετ. Δηλαδη χρειαζομαι λιγοτερο πελλετ γι ατην ιδια θερμανση??...

Ας υποθεσουμε οτι φετος ζεστανες το σπιτι σου με πετρελαιο (με τιμη κοντα στο 1 ευρω) και εβαλες ας πουμε 1000 λιτρα και σου στοιχισε 1000 ευρω.Κατανοητο μεχρι εδω???
Ε λοιπον εαν χρησιμοποιουσες αντι για πετρελαιο , πελλετ για την ιδια θερμανση (χωρις δηλαδη να κρυωνεις) το πελλετ θα σου στοιχιζε περιπου 500 ευρω .....δεν ειναι λιγα χρηματα!!!
Εαν χρησιμοποιουσες αντι για πετρελαιο ,ξυλα, σε ενεργειακο ΤΖΑΚΙ ,για την ιδια θερμανση (χωρις δηλαδη να κρυωνεις) θα σου στοιχιζε περιπου 200-250 ευρω και πολλα λεω....Εκτος εαν εχεις δικα σου ξυλα οποτε σου στοιχιζει 0 ευρω.!!!!!
Άβαταρ μέλους
4troxos

Δημοσίευσηαπό elpa02 » Τρί Δεκ 27, 2011 2:49 am

Με τι τιμη υπολογιζεις το πελλετ?
Με 0,33 που διαβασα λιγο παραπανω σημαινει 1500κιλα πελλετ. Δηλαδη 1/1,5 πετρελαιο πελλετ. Δηλαδη αν εχει μεγιστη θερμογονο το πετρελαιο 10kcal/h*kg το πελλετ ειναι στα 6,6 ? Λιγο αισιοδοξο το βλεπω.
Το πλεονεκτημα της ξυλοσομπας που θα καιει πελλετ ή ξυλα στην περιπτωση που ειναι μεσα το σπιτι ειναι οτι η θερμοτητα που αποβαλλεται απο την σομπα παραμενει μεσα στο σπιτι. Για κεντρική θερμανση με λεβητοστασιο πελλετ οι απωλειες αυτες ειναι οι ιδιες.

Οσον αφορα το ενεργειακο τζακι δυσκολα θα πειστω οτι μπορει να κανει οσα υποσχονται. Σιγουρα ειναι πολύ καλυτερο απο ενα συμβατικο ειδικα στην περιπτωση που εχει και ενα αεροθερμο ή κατι αλλο ωστε να ειναι περισσοτερο εκμεταλλευσιμη η παραγομενη θερμοτητα και να μη περιμενεις να ζεσταθεις απο ακτινοβολια μονο Το βασικο μειονεκτημα για μενα με τα τζακια ειναι οτι τοποθετουνται σχεδον παντα σε εξωτερικο τοιχο του σπιτιου με αποτελεσμα πολυ θερμοτητα να ξοδευεται ασκοπα
Απο κει και περα παραπανω απο το δωματιο στο οποιο βρισκονται δε νομιζω οτι μπορουν να ζεστανουν. Αντε με κανα αεροθερμο να ζεστανεις και κανα δωματιο ακομα. Εννοειται με λογικη χρηση ξυλου.
Με το δικό μου ενεργειακο παντως αυτο συμβαινει.
Δεν ειμαι υπερμαχος του πετρελαίου αλλα στην παρουσα φαση νομιζω οτι δυσκολα θα βρεθει εναλλακτικο συστημα θερμανσης με το χαμηλο κοστος εγκαταστασης, την ευκολια χρησης, την αξιοπιστια και την αποδοση ενος μονοσωληνιου με καυστηρολεβητα πετρελαιου ή αεριου. Και με την προσθηκη καποιων αυτοματισμων το βελτιώνεις λιγο παραπανω
elpa02
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Latitude Cross
Suspension: Mama
Name: Ηλίας

Δημοσίευσηαπό johndrama » Πέμ Δεκ 29, 2011 7:02 pm

Εδω και 4 χρονια εχω ενεργειακο τζακι κοβω ξυλα και ζεσταινω το σπιτι μου δεν υπαρχει αλλη λυση, αν ειχα και καυστηρα ξυλου θα ταν ακομα καλυτερα. Εχει ο κουμπαρος μου και σε συνδυασμο με επιδαπεδια θερμανση δεν αναβει πια το τζακι παρα μονο για εφε και εχει και μικροτερη καταναλωση σε αντιθεση με μενα που το καιω μερα νυχτα απο Οκτωβριο-Απριλιο.
Καιω περιπου 4-5 τονους ξυλα τη σεζον δηλαδη 5χ100ευρω που παει ο τοννος συν πλην 20 ευρω αναλογα το ειδος του ξυλου μας κανει 500 ευρω που γλυτωνω αν ηταν πετρελαιο δε θελω να το σκεφτομαι ειδικα στη κατασταση την τωρινη.
Η εγκατασταση μου κοστισε πριν απο 4 χρονια περιπου 5.000ευρω με Ιταλικη εστια 88%αποδοσης σε θερμοτητα και σωληνες που πανε στα δωματια ζεστο αερα.
Αν δεν ειχα τη δυνατοτητα να κοβω ξυλα δε θα μπαινα στη διαδικασια αποσβεση εχω κανει το μονο εξοδο που εχω ειναι οι βενζινες για το αλυσοπριονο και ο προσωπικος κοπος .Αλλα με καλη παρεα σε δυο μερες κοβω και κουβαλαω σπιτι τα ξυλα της χρονιας.
Τα πελλετ χρησιμοποιουνται εδω πανω απο πολλους απο οσο ξερω υπαρχουν πολλες διαφορετικες ποιοτητες και τιμες εδω εχουμε δυο τρεις που εισαγουν απο βουλγαρια σανιδια περισευματα απο ξυλοβιομηχανιες ρεταλια και τα κανουν πελλετ με ροκανιδια και αλλα διαφορα.Εχει και πολλες τιμες απο 190-250 αν δε κανω λαθος.
KYNΗΓΙ-ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΟ-ΚΑΛΗ ΖΩΗ
Άβαταρ μέλους
johndrama

Λάστιχα: Bridgestone
Διάσταση ελαστικών: 225/65/18
Suspension: MP & KYB
Aka: sj410 LWB
Name: Γιαννης.

Δημοσίευσηαπό 4troxos » Πέμ Δεκ 29, 2011 7:09 pm

johndrama έγραψε:Τα πελλετ .........Εχει και πολλες τιμες απο 190-250 αν δε κανω λαθος.

Για αυτο και εγω εδωσα μια εικονα κοστους με πελλετ προηγουμενως στα μισα του πετρελαιου.......
Άβαταρ μέλους
4troxos

Δημοσίευσηαπό sumi » Πέμ Δεκ 29, 2011 9:37 pm

Έχω αρχίσει κ σκέφτομαι σοβαρά το τζάκι-καλοριφέρ γιατί η θέση του τζακιού, που ήδη έχω, με το λεβητοστάσιο μου επιτρέπει να συνδεθώ στις υπάρχουσες σωληνες κ με την δυνατότητα να κρατήσω κ τον λέβητα πετρελαίου κ να επιλέγω τι απο τα δύο θέλω να δουλέψει.
Σκέφτομαι οτι καιω στο τζακι μου 3 με 3,5 τονους ξυλα κ ζεσταίνω μονο το μισο περίπου σπίτι, γιατι να μην καίω λίγα παραπάνω ξύλα κ να θερμαίνετε ολο το σπίτι??
Κάποιος που να έχει τζακι καλοριφερ να μας πει την άποψη του?
sumi
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό 4troxos » Πέμ Δεκ 29, 2011 9:56 pm

ΦΟΥΡΝΟΣ και ζεστο νερο χρησης.
Το αναβουν απο το απογευμα και μεχρι το επομενο πρωι εχουν ζεστη!!!!Καμμια σχεση με την μιζερια του πετρελαιου.
Εβαλα προσφατα σε ενοικιαζομενα διαμερισματα.
Πρεπει να εχεις αποθηκευτικο χωρο και εαν ειναι σε καποιο οροφο , λιγη φασαρια στο ανεβασμα.

Τυχεροι αυτοι......εγω ειμαι με πετρελαιο!!!!!
Άβαταρ μέλους
4troxos

Δημοσίευσηαπό sumi » Πέμ Δεκ 29, 2011 10:29 pm

4troxos έγραψε:ΦΟΥΡΝΟΣ και ζεστο νερο χρησης.
Το αναβουν απο το απογευμα και μεχρι το επομενο πρωι εχουν ζεστη!!!!Καμμια σχεση με την μιζερια του πετρελαιου.
Εβαλα προσφατα σε ενοικιαζομενα διαμερισματα.
Πρεπει να εχεις αποθηκευτικο χωρο και εαν ειναι σε καποιο οροφο , λιγη φασαρια στο ανεβασμα.

Τυχεροι αυτοι......εγω ειμαι με πετρελαιο!!!!!

Απο αποθηκευτικό χώρο είμαι άνετος, κ καθόλου φασαρία στο ανέβασμα γιατί έχω μονοκατοικία οπότε αυτά δεν είναι πρόβλημα, το ζητούμενο είναι να έχει απόδοση.... μην κάνω τσάμπα έξοδα κ φασαρίες!!
sumi
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό johndrama » Πέμ Δεκ 29, 2011 10:30 pm

sumi έγραψε:Έχω αρχίσει κ σκέφτομαι σοβαρά το τζάκι-καλοριφέρ γιατί η θέση του τζακιού, που ήδη έχω, με το λεβητοστάσιο μου επιτρέπει να συνδεθώ στις υπάρχουσες σωληνες κ με την δυνατότητα να κρατήσω κ τον λέβητα πετρελαίου κ να επιλέγω τι απο τα δύο θέλω να δουλέψει.
Σκέφτομαι οτι καιω στο τζακι μου 3 με 3,5 τονους ξυλα κ ζεσταίνω μονο το μισο περίπου σπίτι, γιατι να μην καίω λίγα παραπάνω ξύλα κ να θερμαίνετε ολο το σπίτι??

To εγκατεστησε φιλος στο σπιτι του τζακοσομπα με δοχειο αδρανειας που συνδεεται με τα καλοριφερ εδω και ενα μηνα περιπου μεχρι στιγμης ειναι απολυτα ικανοποιημενος το σπιτι ζεστο χωρις να το δυναμωνει πολυ του κοστισε 1500 ευρω απο βουλγαρια .
KYNΗΓΙ-ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΟ-ΚΑΛΗ ΖΩΗ
Άβαταρ μέλους
johndrama

Λάστιχα: Bridgestone
Διάσταση ελαστικών: 225/65/18
Suspension: MP & KYB
Aka: sj410 LWB
Name: Γιαννης.

Δημοσίευσηαπό sumi » Πέμ Δεκ 29, 2011 10:50 pm

johndrama έγραψε:
sumi έγραψε:Έχω αρχίσει κ σκέφτομαι σοβαρά το τζάκι-καλοριφέρ γιατί η θέση του τζακιού, που ήδη έχω, με το λεβητοστάσιο μου επιτρέπει να συνδεθώ στις υπάρχουσες σωληνες κ με την δυνατότητα να κρατήσω κ τον λέβητα πετρελαίου κ να επιλέγω τι απο τα δύο θέλω να δουλέψει.

To εγκατεστησε φιλος στο σπιτι του τζακοσομπα με δοχειο αδρανειας που συνδεεται με τα καλοριφερ εδω και ενα μηνα περιπου μεχρι στιγμης ειναι απολυτα ικανοποιημενος το σπιτι ζεστο χωρις να το δυναμωνει πολυ του κοστισε 1500 ευρω απο βουλγαρια .

το δοχείο αδράνειας τι είναι??
sumi
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ » Παρ Δεκ 30, 2011 2:26 pm

johndrama έγραψε:

Μπορει ο φιλος να δωσει διευθυνση του μαγαζιου στη Βουλγαρια ή του αντιπροσωπου του εδω? Και για να μην θεωρηθει οτι το διαφημιζεις,στειλτο μου με π.μ.Ευχαριστω.
Ποτε πια αναγομωμενα Black Star
Άβαταρ μέλους
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Δημοσίευσηαπό haritak » Παρ Δεκ 30, 2011 4:16 pm

Εγώ πάλι, πήρα μπουφάν σε όλους.
nGV 1.9 DDiS ESP TCS -- June 2009
King Spring + Kayaba / XMC front shield / LLumar
8.5lt/100km, 180.000 km
http://ych.gr
Άβαταρ μέλους
haritak
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Michellen Latitude c
Suspension: King Springs
Name: Γιάννης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Σάβ Μάιος 17, 2025 10:36 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 17, 2025 7:23 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Μάιος 16, 2025 9:10 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Παρ Μάιος 16, 2025 6:55 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Μάιος 15, 2025 10:16 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Μάιος 15, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Μάιος 14, 2025 10:03 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Μάιος 14, 2025 9:03 am Τετάρτη 14-5-2025 πάμε για καφεδάκι στο
antonis1627 Τετ Μάιος 14, 2025 9:00 am Η Ομαδική μας για την καλοκαιρινή κολεξιόν ανέβηκε
antonis1627 Τετ Μάιος 14, 2025 6:29 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Μάιος 13, 2025 9:35 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Μάιος 13, 2025 6:37 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Μάιος 12, 2025 10:37 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Μάιος 12, 2025 7:04 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Μάιος 12, 2025 6:25 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Μάιος 11, 2025 12:19 pm Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Κυρ Μάιος 11, 2025 7:18 am Ας μην ξεχάσουμε σήμερα την ημέρα αυτή που είναι αφιερωμένη στην και ας της ευχηθούμε.
arahova Σάβ Μάιος 10, 2025 10:19 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
gi@nn@kis Σάβ Μάιος 10, 2025 8:57 am καλημερα!!!
antonis1627 Σάβ Μάιος 10, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Μάιος 09, 2025 11:54 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 09, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Πέμ Μάιος 08, 2025 12:03 pm Τετάρτη 14-5-2025 πάμε για καφεδάκι στο
antonis1627 Πέμ Μάιος 08, 2025 11:32 am Η Ομαδική μας για την καλοκαιρινή κολεξιόν ανέβηκε
arahova Πέμ Μάιος 08, 2025 9:30 am Καλημέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες