Πολυ ενδιαφερουσα η συζητηση
Εγω οταν εφτιαξα το σπιτι πριν 10 χρονια δεν εμειναν λεφτα για κεντρικη θερμανση, εβαλα λοιπον ενα μεγαλο κλιματιστικο με την προοπτικη να τοποθετηθει και ο λεβητας καποια στιγμη, οταν αρχισε να ανεβαινει το πετρέλαιο σκεφτηκα να περιμενω λιγο να ερθει το αεριο στην περιοχη μου, το αεριο δεν ηρθε, το πετρελαιο πηγε ενα ευρώ και ακομα εχω το κλιματιστικο
Το αποτελεσμα, την τετραμηνια του χειμωνα χρειαζομαι περιπου 500-600 ευρώ για θερμανση, καθολου ασχημα για 116 τετρ, σπιτι

μηδενικη συντηρηση και αμεση θερμανση, μειονεκτημα ο θορυβος και το σταματημα της εξωτερικης μοναδας οταν η εξωτερικη θερμοκρασια πεσει κατω απο τους τρεις βαθμους για να κανει αποψυξη
Για να ειμαι ειλικρινης μια χαρα μου ηρθε, αντε να ειχα βαλει εγκτασταση καλοριφερ με καμια δεκαρια χιλιαδες και τωρα να σκουριαζε.
Τωρα σχετικα με τις εναλλακτικες μορφες θερμανσης εχω να πω οτι δεν εμπιστευομαι κανεναν καραγκιοζη, δεν το εχουν για τιποτε να φορολογησουν και τις κοπριες εαν δουν οτι τις χρησιμοποιουμε σε κανενα μαγκαλι για να ζεστανουμε το κοκαλακι μας
Αυτονομια λοιπον και μονο, οποιος εχει καλη ηλιοφανεια στην ταρατσα του βαζει πανελ και ξεμπλεκει, θερμοσυσσωρευτες για θερμανση και ενεργειακο τζακι για τις πολυ συνεφιασμενες μερες του χειμωνα
Η γεωθερμια ειναι πολυ διαδεδομενη στην κεντρικη Ευρωπη, δεν επαρκει ομως, το πλεονεκτημα που προσφερει ειναι οτι εκμεταλευεται την σταθερη θερμοκρασια τους εδαφους και σου παρεχει το νερο στους 17 -20 βαθμους αντι για τους τρεις που θα το παρεις απο το δικτυο, μετα θες ρευμα η πετρελαιο να του ανεβασεις την θερμοκρασια ωστε να σε ζεστανει.