Ευχές για πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα! Κι οταν λέμε πολλά εννοούμε 400.000χλμ+++ έτσι;
Που έκανες την τοποθέτηση;
vaxevana έγραψε:Τώρα τελευταία μου άναβε συχνά το λαμπάκι για το DPF (το πορτοκαλί που δείχνει ότι είναι μπουκωμένο) και το οποίο έσβηνε με την γνωστή διαδικασία. Μία φορά μου άναψε και εκείνο με τον οριζόντιο ζικ-ζακ, οπότε αποφάσισα να πάω αντιπροσωπεία. Το έβαλαν στον υπολογιστή και τους έδειξε καμένο προθερμαντήρα (1 ή περισσότεροι). Τα χλμ είναι 103.000 και φυσικά δεν παίζει να τους αλλάξω στην αντιπροσωπία με τις τιμές που άκουσας (γύρω στα 500 με ΦΠΑ). Θα ενημερώσω για την λύση που ακολούθησα ...
vaxevana έγραψε:vaxevana έγραψε:Τώρα τελευταία μου άναβε συχνά το λαμπάκι για το DPF (το πορτοκαλί που δείχνει ότι είναι μπουκωμένο) και το οποίο έσβηνε με την γνωστή διαδικασία. Μία φορά μου άναψε και εκείνο με τον οριζόντιο ζικ-ζακ, οπότε αποφάσισα να πάω αντιπροσωπεία. Το έβαλαν στον υπολογιστή και τους έδειξε καμένο προθερμαντήρα (1 ή περισσότεροι). Τα χλμ είναι 103.000 και φυσικά δεν παίζει να τους αλλάξω στην αντιπροσωπία με τις τιμές που άκουσας (γύρω στα 500 με ΦΠΑ). Θα ενημερώσω για την λύση που ακολούθησα ...
Σε πρώτο βήμα αλλάξαμε φίλτρο πετρελαίου και ριξαμε PROTEC στο ρεζερβουάρ ... δεν πέρασε το πρόβλημα, τα λαμπάκια ξαναάναψαν, ο υπολογιστής έδειξε αυξημένα μικροσωματίδια στο DPF, έγινε καθαρισμός της EGR (είχε μαζέψει πολύ πράμα μου είπαν), έγινε regeneration του DPF, έπεσαν τα μικροσωματίδια, έγινε και αλλαγή λαδιών, φίλτρου λαδιών ... είδομεν ... κόστος για όλα τα παραπάνω 238 €.
4troxos έγραψε:Δεν ειναι να παιζουμε με τα ενδεικτικα λαμπακια.
Οταν αναψει αυτο που εχει να κανει με το ξεμπουκωμα του φιλτρου , δεν πρεπει να το περναμε για αστειο........
Το ποσο ευκολα η οχι μπουκωνει το φιλτρο ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ.
Με αλλα λογια με οτιδηποτε εχει να κανει με την καπνα που θα εβγαζε εαν δεν ειχε το φιλτρο.π.χ. τροπος οδηγησης, ποιοτητα καυσιμου κ.λ.π.
4troxos έγραψε:Το Νο1 για την συντηρηση του dpf ειναι το ΣΩΣΤΟ ΛΑΔΙ και Νο2 το καλης ποιοτητας πετρελαιο
Shell Ultra Extra
"Specially designed to work in diesel vehicles fitted with particulate filters, Shell Helix Ultra Extra is a low-SAPS motor oil. This means that it contains low levels of sulphated ash, phosphorous and sulphur to protect after-treatment devices."
viewtopic.php?f=27&t=1206
Εσυ vaxevana τι λαδι εβαζες??..οεο????...Ξερεις ή δεν προσεχες καθολου στα service???
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.
viewtopic.php?f=27&t=3372&p=269743#p269743
"Το πετρέλαιο κίνησης θα πρέπει να έχει δείκτη κετανίου μεγαλύτερο του 50 και περιεκτικότητα σε θείο μικρότερη των 50 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο).
Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πετρέλαιο κίνησης το οποίο πληροί την προδιαγραφή EN590 που ανταποκρίνεται στην οδηγία ελέγχου εκπομπής ρύπων Euro IV. "
vaxevana έγραψε:Φίλε 4τροχε, πόσα χλμ έχεις στο αμάξι σου οεο? που τα έχεις κάνει οεο? έχεις μαζί σου φορητό κιτ ελέγχου ποιότητας πετρελαίου στα ταξίδια που κάνεις οεο? Από τις παραπάνω απαντήσεις νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα και μόνος σου για το πόσο εφικτό είναι να έχεις σωστό πετρέλαιο στην Ελλάδα, όταν μετακινείς το αμάξι σου ...
Ας πάμε στα λάδια, όλα τα service έγιναν σε αντιπροσωπείες, συνεπώς έχω βάσιμες υποψίες ότι έβαζαν το σωστό λάδι. Ιδιαίτερα τα τελευταία 20.000 χλμ γινόταν και σε αντιπροσωπεία που είχα γνωστό στο συνεργείο. Εσύ φίλε 4τροχε, στα service κάνεις τον επιβλέποντα? και σε ανέχονται? αν ναι τότε να τους δώσεις και ένα μπράβο από μένα, πρέπει να έχουν μεγάλη υπομονή, ...
Έχεις την εντύπωση ότι τόσοι και τόσοι που έχουν πρόβλημα με το DPF είναι μαζόχες ή δεν προσέχουν ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται? Ελπίζω η πράξη να σε βγάλει σωστό, καθώς δεν μου αρέσει να έχουν οι άλλοι προβλήματα.
Α, και κάτι ακόμα, το να βγάλεις το DPF είναι λύση, για μένα, μόνο γι'αυτούς που δεν έχουν κάτι άλλο εφικτό (τεχνικά και οικονομικά) να κάνουν. Αν όχι για τον εαυτό σου, αν έχεις παιδιά τότε σίγουρα θα σε ενδιαφέρει το τί αναπνέουν ... Σίγουρα θα έχεις βρεθεί πίσω από π.χ. ταξί που ξεκινώντας βγάζει ντουμάνι και σε αναγκάζει να κλείσεις τον εξωτερικό αέρα στην καμπίνα, θέλεις να γίνεις ένας από αυτούς? ή μήπως νομίζεις ότι ο ντιζελοκινητήρας σου δεν θα βγάζει μαυρίλα ακόμα και με τα "σωστά" πετρέλαια και λάδια, διότι το DPF του το φόρεσαν από την SUZUKI για κόσμημα και για να μπορέσουν να χαλιναγωγήσουν τα πολλά άγρια άλογά του ...
4troxos έγραψε:vaxevana έγραψε:Φίλε 4τροχε, πόσα χλμ έχεις στο αμάξι σου οεο? που τα έχεις κάνει οεο? έχεις μαζί σου φορητό κιτ ελέγχου ποιότητας πετρελαίου στα ταξίδια που κάνεις οεο? Από τις παραπάνω απαντήσεις νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα και μόνος σου για το πόσο εφικτό είναι να έχεις σωστό πετρέλαιο στην Ελλάδα, όταν μετακινείς το αμάξι σου ...
Ας πάμε στα λάδια, όλα τα service έγιναν σε αντιπροσωπείες, συνεπώς έχω βάσιμες υποψίες ότι έβαζαν το σωστό λάδι. Ιδιαίτερα τα τελευταία 20.000 χλμ γινόταν και σε αντιπροσωπεία που είχα γνωστό στο συνεργείο. Εσύ φίλε 4τροχε, στα service κάνεις τον επιβλέποντα? και σε ανέχονται? αν ναι τότε να τους δώσεις και ένα μπράβο από μένα, πρέπει να έχουν μεγάλη υπομονή, ...
Έχεις την εντύπωση ότι τόσοι και τόσοι που έχουν πρόβλημα με το DPF είναι μαζόχες ή δεν προσέχουν ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται? Ελπίζω η πράξη να σε βγάλει σωστό, καθώς δεν μου αρέσει να έχουν οι άλλοι προβλήματα.
Α, και κάτι ακόμα, το να βγάλεις το DPF είναι λύση, για μένα, μόνο γι'αυτούς που δεν έχουν κάτι άλλο εφικτό (τεχνικά και οικονομικά) να κάνουν. Αν όχι για τον εαυτό σου, αν έχεις παιδιά τότε σίγουρα θα σε ενδιαφέρει το τί αναπνέουν ... Σίγουρα θα έχεις βρεθεί πίσω από π.χ. ταξί που ξεκινώντας βγάζει ντουμάνι και σε αναγκάζει να κλείσεις τον εξωτερικό αέρα στην καμπίνα, θέλεις να γίνεις ένας από αυτούς? ή μήπως νομίζεις ότι ο ντιζελοκινητήρας σου δεν θα βγάζει μαυρίλα ακόμα και με τα "σωστά" πετρέλαια και λάδια, διότι το DPF του το φόρεσαν από την SUZUKI για κόσμημα και για να μπορέσουν να χαλιναγωγήσουν τα πολλά άγρια άλογά του ...
επειδη ειμαστε εκτος ενοτητας παρακαλω να το μεταφερουν στη σωστη ενοτητα του dpf.
Λοιπον....ενα ενα τα θεματα.
-Πετρελαιο βαζουμε ΜΟΝΟ απο ενα πρατηριο εκει που κατοικουμε.Δεν παμε απο το ενα στο αλλο.Οταν ταξιδευουμε ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ να μην βαζουμε απο την Εθνικη , αλλα μεσα στις πολεις.Δεν ειναι δυνατον να κανουμε εμεις ελεγχους ποιοτητας καυσιμων .Το καλο πετρελαιο "ακουγεται" στην μηχανη εαν κτυπαει σαν πυρακια , εαν τραβαει κ.λ.π.
-Στο service ειμαι απο πανω......
-οπως εχω γραψει και ξαναγραψει , εαν γινει σωστα η δουλεια με την αφαιρεση του dpf , το αμαξι μας καπνιζει ΕΛΑΧΙΣΤΑ, και μαλιστα λενε οτι μονο υστερα απο καλη γκαζιά ,και ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ.Πρεπει να εχει μαζευτει καποια σχετικη καπνα μεσα στην εξατμιση για να την βγαλει καποια στιγμη.Το οτι μαζευει την οποια καπνα το dpf και μετα την βγαζει καμμενη σε δευτερο χρονο , αφου καποιος καταναλωσει και αρκετη ποσοτητα καυσιμου πρωτα , θεωρείται προστασια του περιβαλλοντος αυτο????
4troxos έγραψε:νομιζω οτι απαντησα σε ολα.
Μεσα στη πολη χαμηλοτερους ρυπους και εξω απο την πολη "τρεχατε ποδαρακια μου" λες και ο πλανητης εχει φραχτες απο εδω και απο εκει.
Εχεις βρεθει ποτε πισω απο ngv που κανει αναγεννηση - καθαρισμο του dpf να δεις την καπνα????
Εχω απολυτη επιστοσυνη σε αυτα που γραφουν στα ξενα φορουμ σχετικα με την συμπεριφορα του κινητηρα μετα την ΣΩΣΤΗ καταργηση του dpf.
Καπνα ελαχιστη,μεγαλυτερη αποδοση , και λιγοτερα καυσιμα.Τι αλλο???
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am | Καλημέρα σας. |
Γιώργος Κατσαμάκας | Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm | Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη! |
arahova | Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm | Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
makis_V | Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am | Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη ! |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες