kaliakouda έγραψε:To τελευταίο που θα ήθελα να κάνεις θα ήταν να σωπάσεις, οι υγιείς αντιπαραθέσεις ποτέ δεν βλάπτουν φίλε μου, απλώς μπορεί να μην είμαι τεχνικός αλλά έφαγα τα πόδια μου στο τρέξιμο να τα βλέπω από κοντά και να τα ψάχνω για μήνες!
Είμαι ο τελευταίος που θα εγγυηθώ για το δικό μου σύστημα και θα παρακινήσω κάποιον να το τοποθετήσει, όμως σίγουρα δεν έχει καμμιά παρέμβαση στο αμάξι όσον αφορά πνεύμονες-ψυγεία-ανακάτεμα εγκεφάλων κλπ., επίσης μου άρεσε η ομοιογένεια Icom μέχρι την τελευταία βίδα !
Ακόμη θεώρησα ότι ψεκάζοντας υγρό οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές
Αυτά όλα με έκαναν και το τοποθέτησα και αυτό είναι όλο και ας κοστίζει πολύ ακριβότερα στα 1900 ευρώ για το δικό μου όχημα

Φίλε Γιώργο,για την ιστορία, έχω το σύστημα της icom στο gv και έχω διανύσει περίπου 15.000 χλμ. Το σύστημα λειτουργεί υποδειγματικά και η εγκατάσταση είναι εργοστασιακού επιπέδου. Αύξηση κατανάλωσης όχι πάνω από 10% σε σχέση με τη βενζίνη, καμία διαφορά στις επιδόσεις και επί πλέον μεγαλύτερες ροπές χαμηλά. Το σύστημα το τοποθέτησα μετά από ενδελεχή έρευνα στην αγορά Ελλάδας, FYROM, Bουλγαρίας και Ιταλίας, ρωτώντας από πτυχιούχους μηχανικούς πανεπιστημίου μέχρι και τον τελευταίο τεχνίτη, τα πάντα σε ότι αφορά τη χρήση lpg. Οι κινητήρες στα SUZUKI θεωρούνται κατά κάποιο τρόπο πιο ευαίσθητοι στη χρήση υγραερίου και έτσι η τοποθέτηση 5ης γενιάς
για μένα ήταν μονόδρομος. Μου στοίχισε 1.840 ευρώ χωρίς ΚΤΕΟ.
Διάβασα πιο πάνω από τα δικά σου γραφόμενα, ότι η icom είναι νέα εταιρία στο χώρο, αλλά αυτό είναι λάθος καθώς δραστηριoποιείται σε τρεις ηπείρους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Εξάλλου είναι εύκολο για τον καθένα να το διαπιστώσει.
Επίσης στα υγρού ψεκασμού δεν μπαίνει λαδιέρα. Γι αυτό ψεκάζουν υγρό, για να μειώνουν τις φθορές, λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών όπως σωστά ανέφερες.
5ης γενιάς είναι τα συστήματα υγρής έκχυσης και 4ης τα αέριας (πνεύμονας).
Η ποιότητα της icom και της vialle είναι πολύ υψηλή συγκρινόμενη με τα συστήματα αέριου ψεκασμού. Οποιοσδήποτε έστω και με λίγες γνώσεις, θα καταλάβει την διαφορά. Ετοιμάζεται και νέα εταιρία να μπει στο χώρο υγρού ψεκασμού και αναμένεται εφάμιλη ποιότητα.
Τα παραπάνω τα γράφω με κάθε ανιδιοτέλεια χωρίς να είμαι τεχνικός και χωρίς να έχω επαγγελματική σχέση με την εμπορία και το χώρο της αυτοκίνησης, μόνο από ενδιαφέρον να βοηθήσω τα μέλη. Οτι προανέφερα είναι η εμπειρία μου από το αυτοκίνητό μου και από την πολύμηνη έρευνα που έκανα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και μόνο μετά από αρκετές δεκάδες χλμ. θα έχουμε αποκρυσταλώσει καλύτερη άποψη για όλα τα συστήματα.
Με εκτίμηση....
"lyggas"