Έβαλα στο γούγλη "κεκλιμενο επιπεδο ρολο υγειας" μπας και.... και τι έβγαλε ΠΡΩΤΟ αποτέλεσμα;;;

Τούτο δω το topic!!!!!!!!

thanpol έγραψε:φιλαρακια δεν σωνομαστε με τιποτε ουτε με ενα ουτε με δυο κολωχαρτα... το ειπε ο τροσκναν ο γαλλος
"οι ελληνες ειναι χωμενοι στα σκατα μεχρι το λαιμο"![]()
![]()
Tzivitzonis έγραψε:Εγώ έκανα τσίτινγκ...το παραδέχομαι....![]()
Έβαλα στο γούγλη "κεκλιμενο επιπεδο ρολο υγειας" μπας και.... και τι έβγαλε ΠΡΩΤΟ αποτέλεσμα;;;![]()
Τούτο δω το topic!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tzivitzonis έγραψε:Εγώ να ρωτήσω κάτι τον κο. Κώστα....
Το πρόβλημα το έλαβες σε email;; Γιατί κάτι για μούφα-λύση το κόβω και τζάμπα στίβουμε τα μυαλά μας...
stratosGV έγραψε:Επισης δεν διευκρινιζετε εαν το χαρτι ειναι. . . . χρησιμοποιημένο οποτε αλλαζουν τα δεδομενα!!!!![]()
![]()
Το πρόβλημα το έλαβες σε email;; Γιατί κάτι για μούφα-λύση το κόβω και τζάμπα στίβουμε τα μυαλά μας...
Ναι αλλά είδες τι πόρτα έφαγα!ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:Αν κι εσυ την εκανες τη ζαβολια σου με τον γκουγκλη
Tzivitzonis έγραψε:Τη λύση την ξέρουμε βασικά;; Αυτό με ενδιαφέρει να μάθω. Γιατί αλλιώς.... τζάμπα πάνε τα κ^#*χαρτα που τσουλάω εδώ και 2 μέρες από τις σκάλες στο απίτι μου!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
stratosGV έγραψε:Ωραιο πρόβλημα και δύσκολο. Καταρχήν προϋπόθεση να υπάρχει στοιχειώδης τριβή, αλλιώς το ρολό δεν θα ξεδιπλωθεί αλλά απλά θα ολισθαίνει. Αν υποθέσεις ότι τα φύλλα είναι μια συμπαγής μάζα, που γίνονται φύλλα κατά την κύλιση χωρίς να χρειάζεται ενέργεια το πρόβλημα λύνετε εύκολο. Παραείναι όμως ιδανικές αυτές οι συνθήκες για να λύνετε τόσο απλά οπότε κατα τη γνωμη μου χρειαζεται :
Εφαρμογή του νομου του νευτωνα κατα τη διευθυνση του κεκλιμενου επιπεδου που παιζει μεσα και μια ταση Τ στην επαφη του ρολου με διευθυνση αντιθετη απο τη φορα ξετυλιγματος καιτη πρωτη παραγωγος της στροφορμης = ροπη που κανει το ρολο να περιστρεφεται !
- το μηκος του ρολου l που ξετυλιγεται ανα πασα στιγμη ειναι ισο με τη μετατοπιση του κεντρου βαρους του ρολου. αρα ο ρυθμος ξετυλιγματος = ταχυτητα ρολου !!
αν υποθεσουμε πλατος ρολου b, παχος χαρτιου δ, μηκος χαρτιου l, ακτινα κυλινδρικου ρολου r και πυκνοτητα κωλοχαρτου ρ, τοτε εχουμε δυο τροπους για να εκφρασουμε τη μαζα m τη ρολου. μια θεωρωντας ολο το κωλοχαρτο ξεδιπλωμενο σαν ενα μακρυ ορθογωνιο παχους δ, και μια θεωρωντας το κωλοχαρτο σαν κυλινδρο ακτινας r.
m = ρ*b*δ*l
m = ρ*b*π*r^2 προκυπτει l = (π/δ)* r^2
παραγωγίζουμε και βρισκουμε μια σχεση που συνδεει την ταχυτητα του ρολου με το ρυθμο μείωση της ακτινας του χαρτιού καθως ξετυλιγεται
u = 2*(π/δ)*r*r'
Αν μας δοθούν η ακτίνα του ρολού και η απόσταση που διανύουν μπορούμε να απαντήσουμε στην ερώτηση!!
Επίσης στο σημειο επαφης του ρολου με το κεκλιμενο επιπεδο υπαρχει και μια ταση Τ αντιθετα απτη φορα κινησης που δεν την λαμβανεις υποψι (το εργο της εδω) !
ο λογος δηλ που ξετυλιγεται το κωλοχαρτο ειναι γιατι κραταμε πακτωμενη τη μια ακρη του χαρτιου???
Αν ναι χρειάζετε εξίσωση κίνησης, η Λαγκρανζιανή είναι (L=T-V=(3/4)M(1-x/S)(dx/dt)^2-Mgxsinφ) η οποία οδηγεί σε διαφορική της μορφής
M(d/dt dx/dt)=(3/4)(M/S)(dx/dt)^{2}+Mgsinφ.
antonis1627 | Παρ Ιουν 06, 2025 6:38 am | Καλημέρα σας. |
LEMON | Πέμ Ιουν 05, 2025 7:51 am | Καλημέρα σας πουλάκια μου |
antonis1627 | Πέμ Ιουν 05, 2025 6:39 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Ιουν 04, 2025 8:58 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Ιουν 04, 2025 6:45 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τρί Ιουν 03, 2025 11:44 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Ιουν 03, 2025 6:36 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Δευτ Ιουν 02, 2025 9:03 am | Καλήμερα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Ιουν 02, 2025 6:36 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Κυρ Ιουν 01, 2025 6:47 am | Καλημέρα σας και καλό μήνα. |
arahova | Σάβ Μάιος 31, 2025 10:09 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Μάιος 31, 2025 7:20 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Μάιος 30, 2025 6:29 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Πέμ Μάιος 29, 2025 9:41 am | Ενημέρωση για την καλοκαιρινή μας κολεξιόν . |
antonis1627 | Πέμ Μάιος 29, 2025 7:20 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τετ Μάιος 28, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
Σταύρος 4x4 | Τετ Μάιος 28, 2025 6:12 am | Καλημέρα |
arahova | Τρί Μάιος 27, 2025 9:15 am | Καλημέρα σε όλους. |
sumi | Τρί Μάιος 27, 2025 7:10 am | Καλημέρα |
antonis1627 | Τρί Μάιος 27, 2025 6:27 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Δευτ Μάιος 26, 2025 7:26 pm | Τετάρτη 28-5-2025 πάμε για καφεδάκι στο . |
arahova | Δευτ Μάιος 26, 2025 4:15 pm | Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
Zoderman | Δευτ Μάιος 26, 2025 2:07 pm | Καλησπέρα ομάδα. Εχω ένα θέμα με το μοτέρ της τετρακίνησης. Υπάρχει καμία ασφάλεια να τσεκάρω μήπως έχει καεί η τι άλλο μπορεί να φταίει ; |
antonis1627 | Δευτ Μάιος 26, 2025 6:33 am | Η Ομαδική μας για την καλοκαιρινή κολεξιόν ανέβηκε |
antonis1627 | Δευτ Μάιος 26, 2025 6:32 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 213 επισκέπτες