Γιατί ψάχνω για συνεργείο κοντά στο Μενίδι

Παράπονα, προτάσεις για τα συνεργεία

Γιατί ψάχνω για συνεργείο κοντά στο Μενίδι

Δημοσίευσηαπό panoshm » Πέμ Ιαν 08, 2009 6:15 pm

Έχω να κάνω το service των 45.000 χλμ στο GV μου (παλιό). Στον Στέφο στην Κυψέλη που το έιχα πάει άλλωτε δεν έμεινα ευχαριστημένος. Στον Σφακιανάκη (που δουλεύω εκεί κοντά) πληρώνω τα μαλιοκέφαλά μου και σε διώχνουν από κοντά (λες και αν κάτσεις εκεί βλέπεις διακριτικά και κάνεις 1-2 ερωτήσεις στον υπεύθυνο που απλά γυρίζει γύρω-γύρω και δίνει εντολές, θα του αποσπάσεις την προσοχή ... τρομάρα τους ...) στην Personal Best δεν είμαι σίγουρος αν θέλω να το πάω μην συναντήσω τα ίδια....

.... πείτε μου ρε παιδιά κανά συνεργείο (εξουσιοδοτημένο ή τουλάχιστον να ασχολείται πάρα πολύ με GV και να χρησιμοποιεί γνήσια ανταλλακτικά, σωστά λάδια, βαλβολίνες κλπ) και να έχει μεράκι κατ' αρχάς ο άνθρωπος και να σου κλείνει το ραντεβουδάκι σου συγκεκριμένη ώρα για να κάθεσε και εσύ εκεί, μη σε τρώνε και τα ταξί πήγαινε έλα και να δείς και λίγο το GV σου από κάτω και να μάθεις κάποια πράγματα... Χρειάζονται οι γνώσεις πάνω στο βουνό και δεν τις βρίσκεις εύκολα... Οι άνθρωποι που θέλουν να βλέπουν δεν το κάνουν για έλεγχο, αλλά από αγάπη για το όχημα

Περιοχες: Μενίδι (όπου μένω), Ίλιον (όπου μεγάλωσα), Περιστέρι, Μπουρνάζι (όπου μένουν και οι γονείς μου, ξέρεις για τράμπες αυτοκινήτων, πατέρα το έχω συνεργείο κλπ...) άντε το πολύ-πολύ Νέα Φιλαδέλφεια, Άγ. Ανάργυροι, Καματερό κλπ
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό grvitara » Πέμ Ιαν 08, 2009 8:27 pm

Δεν μπορω για ευνοητους λογους (οσοι με ξερουν καταλαβαινουν) να σου συστησω καποιο συνεργειο αλλα εχω να σου πω το εξης:
ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ κατω απο το αυτοκινητο σου ή καπου πολυ κοντα του οταν το επισκευαζουν. Δεν ειναι θεμα ενοχλησης των μηχανικων (αν και μερικοι πελατες ειναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σπαστικοι και πραγματι αποσπουν την προσοχη) ειναι θεμα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Αν για καποιο λογω εσυ χτυπησεις επειδη γυροβολας γυρω και κατω απο το αυτοκινητο σου θα κυνηγαν τον υπευθυνο. Οποτε ελα και λιγο στη θεση τους.
Ζαλισε τον υπευθυνο με οσες αποριες θελεις. Για αυτο ειναι εκει για να δινει λυση στα προβληματα και να εξηγει. Δεν συμβαινει παντα για πολλους και διαφορους λογους (δεν ξυπναμε ολοι καθε μερα με κεφια) αλλα αν θες να του δειξεις κατι στο αυτοκινητο καντο και μετα απομακρυνσου.

Συγγνωμη για το off topic αλλα ειδα οτι επεμενες στο οτι θες να εισαι διπλα στο αυτοκινητο σου.
Άβαταρ μέλους
grvitara

Λάστιχα: Michelin A/T
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Μαμα
Aka: O...μή με διακόπτετε!!!
Name: Aργύρης

Δημοσίευσηαπό daemonhook » Πέμ Ιαν 08, 2009 10:57 pm

Φιλε Panoshm πηγαινε στην P.B. στη Μεταμορφωση.Πολυ καλα παιδια και γνωστες του αυτοκινητου.
Σαν παραδειγμα,ακομα και σε κατι τριξιματακια που ειχα,ασχοληθηκαν και εξαλειφθηκαν ενω σε αλλες αντιπροσωπειες μου ελεγαν οτι ''ετσι κανει'',''δεν ακουω τιποτα'' κλπ.

Φιλικα Γιωργος
Άβαταρ μέλους
daemonhook
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Yokohama Geolandar
Suspension: MAD Springs
Name: Γιωργος

Δημοσίευσηαπό panoshm » Πέμ Ιαν 08, 2009 11:58 pm

grvitara έγραψε:Δεν μπορω για ευνοητους λογους (οσοι με ξερουν καταλαβαινουν) να σου συστησω καποιο συνεργειο αλλα εχω να σου πω το εξης:
ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ κατω απο το αυτοκινητο σου ή καπου πολυ κοντα του οταν το επισκευαζουν. Δεν ειναι θεμα ενοχλησης των μηχανικων (αν και μερικοι πελατες ειναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σπαστικοι και πραγματι αποσπουν την προσοχη) ειναι θεμα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Αν για καποιο λογω εσυ χτυπησεις επειδη γυροβολας γυρω και κατω απο το αυτοκινητο σου θα κυνηγαν τον υπευθυνο. Οποτε ελα και λιγο στη θεση τους.
Ζαλισε τον υπευθυνο με οσες αποριες θελεις. Για αυτο ειναι εκει για να δινει λυση στα προβληματα και να εξηγει. Δεν συμβαινει παντα για πολλους και διαφορους λογους (δεν ξυπναμε ολοι καθε μερα με κεφια) αλλα αν θες να του δειξεις κατι στο αυτοκινητο καντο και μετα απομακρυνσου.

Συγγνωμη για το off topic αλλα ειδα οτι επεμενες στο οτι θες να εισαι διπλα στο αυτοκινητο σου.

Φυσικά και δεν εννοώ αυτού του τύπου "κάθομαι" κοντά. Αυτό έλειπε να του ζητούσα να γίνω και βοηθός να του δίνω κλειδιά. Εννοώ να είμαι παρών ώστε κάποια σημεία του αυτοκινήτου μου, που πιστεύει αυτός ότι θα μου ήταν χρήσιμο να δω, να μου το δείξει.
Ας μην ξεχνάμε ότι το 4χ4 το πας σε κακοτράχηλα σημεία και θες να ξέρεις ποια σημεία είναι ευάλωτα έχοντάς τα δει τουλάχιστον, γιατί δεν μπορώ να μπω και από κάτω από το αμάξι μόνος μου,ούτε έχω κανά φιλαράκι διαθέσιμο να το σηκώσω σε ράμπα του και να κάτσω με τις ώρες από κάτω και να το χαζεύω.
Αυτό το "κάτι" δεν μου το έχει δείξει κανείς αν και (νομίζω) ότι θα του έτρωγε πολύ λίγο από την εργατοώρα του (έτσι κι αλλιώς τόσα την πληρώνουμε την εργατοώρα, δεν αξίζουμε λίγη προσοχή?)
Επίσης το να είσαι εκεί, βοηθά σε πολλές περιπτώσεις του τύπου "ακούω ένα θόρυβο - α, εμείς δεν ακούσαμε τίποτα ξαναφέρτο αύριο γιατί τώρα πήγε 4 η ώρα και κλείνουμε".
Εγώ πάντως με το παλιό αυτοκίνητο δεν είχα κανένα πρόβλημα σε αυτό το τομέα. Στην Renault Κλαδάκης (έξοδος εθνικής για Ίλιον) ΠΟΤΕ δεν μου είπε "δεν μπορείτε να κάτσετε, το σαλόνι είναι εκεί αν θέλετε" και αν τον ρώταγα κάτι, μου έλεγε μόνος του πότε να πάω κοντά για να μου εξηγήσει οτιδήποτε δείχνοντας.
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Παρ Ιαν 09, 2009 12:08 am

daemonhook έγραψε:Φιλε Panoshm πηγαινε στην P.B. στη Μεταμορφωση.Πολυ καλα παιδια και γνωστες του αυτοκινητου.
Σαν παραδειγμα,ακομα και σε κατι τριξιματακια που ειχα,ασχοληθηκαν και εξαλειφθηκαν ενω σε αλλες αντιπροσωπειες μου ελεγαν οτι ''ετσι κανει'',''δεν ακουω τιποτα'' κλπ.

Φιλικα Γιωργος

Συμφωνώ με τον Γιώργο!
Αλλά να προσθέσω ότι παρόλο που τα παιδιά εκεί είναι εξυπηρετικότατοι,πάντα όλοι βρίσκονται υπό την ''στενή μας παρακολούθηση'' :twisted:
Τελευταία επεξεργασία από kaliakouda και Παρ Ιαν 09, 2009 4:46 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό ps » Παρ Ιαν 09, 2009 10:59 am

Για το συνεργείο του Κλαδάκη έχω να πώ και εγώ τα καλύτερα!
¨ομως δεν έχει γνώση σε vitara.
Τώρα επειδή και εγώ έχω το ίδιο αμάξι με το δικό σου θα σου πώ πως εκτός από τα 2 πρώτα service που έγιναν στην αντιπροσωπεία από εκεί και ύστερα τα υπόλοιπα τα έχω κάνει μόνος μου.
Λάδια-φίλτρα( αέρα-λαδιού)-μπουζί-υγρά ψυγείου ....
είναι απλές δουλειές που μπορούν να γίνουν εύκολα.
Επειδή και εγώ είμαι κοντά στα ίδια χλμ με εσένα προβληματίζομαι και εγώ για κάποιο πιο εξιδικευμένο συνεργείο ( όχι αντιπροσωπεία) οπότε θα παρακολουθήσω τη κουβέντα με προσοχή...
Αλήθεια γνωρίζεις το service των 45000 τί περιλαμβάνει ?
ps
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό panoshm » Παρ Ιαν 09, 2009 9:38 pm

Έχω την εξής παρατήρηση:

Στο manual στις σελίδες 8-4 και 8-5 αναφέρει σε πίνακα την περιοδικότητα και I ή R (έλεγχος ή αντικατάσταση) που αφορούν τον Έλεγχο/Συντήρηση του GV μας.

Στις αντιπροσωπείες μας δίνουν έναν πίνακα «Δελτίο Ανάλυσης εργασιών» ή «Δελτίο Συντήρησης» όπου βάζει «τσεκ» ο υπεύθυνος του συνεργείου για το τι εργασίες γίνανε στο αμάξι.

Δεν θα έπρεπε να είναι ίδια σε όλα τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία?

Συγκεκριμένα παρατήρησα τις εξής πιστεύω σημαντικές διαφορές:

Αντιπροσωπεία «Σφακιανάκης» Σπ. Πάτση & Ιερά Οδό
1.Αλλαγή λαδιού κινητήρα και φίλτρου λαδιού (κάθε 7.500)

8. Αντικατάσταση των:
-Λαδιών κιβωτίου ταχυτήτων/μετάδοσης/διαφορικών (στα 15.000χλμ και μετά κάθε 30.000 δηλ 15-45-75.000 χλμ κλπ)
-Υγρών φρένων και συμπλέκτη (κάθε 30.000 χλμ)

Όλα καλά μέχρι εδώ (όπως και στο manual και καλύτερα ακόμα)

Εξουσιοδοτημένο service «Στέφος» Αργοστολίου 23 Κυψέλη
1.Αλλαγή λαδιού κινητήρα (κάθε 7.500)

8. Αντικατάσταση των:
-Φίλτρου λαδιού (κάθε 15.000) (αλλά μου το άλλαζε μαζί με τα λάδια… πάλι καλά)
-Λαδιών κιβωτίου ταχυτήτων/μετάδοσης/διαφορικών (στα 30, 60, 90 χλμ κλπ)

17.Αντικατάσταση υγρών φρένων και συμπλέκτη (κάθε 45.000 χλμ)

Βλέπετε τις διαφορές??????

Μέχρι και το service των 22.500χλμ το πήγαινα στο Στέφο. Μετά στον Σφακιανάκη αφού είναι κοντά στην δουλειά μου

Έτσι εξηγείτε παίδες γιατί έφτασα στα 45.000 χλμ για να καταλάβω ότι δεν έχω αλλάξει ακόμα βαλβολίνες διαφορικών. Και άμα δεν είχα πάει στον Σφακιανάκη, ούτε υγρά φρένων δεν θα είχα αλλάξει ακόμα….

Πως λοιπόν να έχω εμπιστοσύνη μετά????????

Όποιος θέλει μπορώ να σκανάρω τα 2 φύλλα να του τα στείλω για να τα δει και με τα μάτια του.
Άβαταρ μέλους
panoshm

Επιστροφή στο Συνεργεία

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες