Το ταξίδι θα έχει πρώτο σταθμό Κροατία στο Plitvice,επόμενο Αυστρία κοντά σε Σάλτσμπουργκ ή Ίνστμπουργκ και κατηφορίζουμε πρός Τοσκάνι και αναχώρηση για Ελλάδα από Βενετία ή Ανκόνα με καράβι
Οι λεπτομέριες για ακριβείς τοποθεσίες και αξιοθέατα στις γύρω περιοχές εν καιρό!
Όσον αφορά τις ημέρες το υπολογίζω σε μια εβδομάδα με 6 διανυκτερεύσεις!2 Κροατία,2 Αυστρία,2 Τοσκάνι και μια στο καράβι της επιστροφής
Τα χιλιόμετρα με ένα γρήγορο υπολογισμό στο σύνολο είναι 3400 περίπου από Αθήνα-Κροατία-Αυστρία-Τοσκάνι-Βενετία ή Ανκόνα-Αθήνα(μέσω Ηγουμενίτσας)(οι Βόριοι λιγότερα).
ΑναλυτικάΑθήνα -Κροατία(Ζαγκρεμπ)1670
Κροατία - Αυστρία(Σάλτσμπουργκ) 420
Αυστρία - Τοσκάνι 575
Τοσκάνι - Βενετία 273
Ηγουμενίτσα - Αθήνα 450
Μπορεί να γίνει η αναχώρηση βραδυνές ώρες ώστε ξημερώματα να περνάμε Ευζώνους και να ταξιδέψουμε μέρα στις δύσκολες περιοχές Σκόπια,Κόσσοβο,Βοσνία οπότε αργά το μεσημέρι να είμαστε Ζάγκρεμπ.
Οι υπόλοιπες διαδρομές είναι χιλιόμετρα που γίνονται ευκολότερα πρός Αυστρία,Τοσκάνι και Βενετία!
Το κόστος για βενζίνες το υπολογίζω γύρω στα 600 υπολογίζοντας πάνω κάτω ότι τιμή λίτρου στίς πρώτες χώρες είναι κάπως φθηνότερη από εδώ(1,18 Σκόπι,1,08 Κόσσοβο)
Συν το καράβι που είναι περίπου 16 ώρες ταξίδι.Αναχωρεί μεσημέρι και φτάνει ξημερώματα Ηγουμενίτσα.
Στις τιμές εκεί υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα τι καμπίνα θα πάρεις ή αν πάρεις θέση αεροπορικού τύπου.Τσούζει πάντως αυτό λίγο
Επικοινώνησα με την ΑΝΕΚ και μου είπαν τα εξής
Επί των αναγραφόμενων τιμών περίπου δηλαδή για 4κλινη καμπίνα 100/άτομο υπάρχει έκπτωση 40% αν κλήσεις νωρίτερα δηλαδή πάει 60 ευρώ/άτομο.Το ίδιο και για το αμάξι οπότε 36ευρώ το αμάξι.
Υπάρχει και το τμήμα γκρούπ όμως της εταιρίας που μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να μας κάνει ακόμα κάτι καλύτερο αφού και τα άτομα με βάση λίστας ώς μπούσουλα δηλαδή τυγχάνουν γκρούπ αλλά και ο αριθμός αυτοκινήτων
Οπότε λέμε και 150 στο περίπου το καράβι\ ζευγάρι με αμάξι
Για διανυκτερεύσεις ρίχνοντας μια ματιά νομίζω ότι μπορούμε άνετα να βρούμε δωμάτια σε πολύ όμορφα Μοτέλ 5 χιλιόμετρα έξω από Σάλτσμπουργκ για παράδειγμα με 30-40 ευρώ που ίσως λόγο ατόμων πάρουμε και καλύτερες τιμές!
Οπότε μιλάμε στην χειρότερη για 240 ευρώ οι διανυκτερεύσεις!
300 να πούμε για φαγητο και καφέδες?
Βάλε και άλλα 200 extra για τον καθ'ένα?
Το υπολογίζω πλούσια για κανένα 1400άρι για 7 μέρες (Μας τσακίζουν οι βενζίνες αλλά αφού πάμε με τα αυτοκίνητά μας έτσι είναι)
Νομίζω ότι μπορούμε να κατεβάσουμε λίγο το κόστος αν το δουλέψουμε σωστά με τα μοτέλ και το πλοίο για ομαδικές κρατήσεις
Ακούω τώρα γνώμες και το συζητάμε.

Όσο γι αυτό που ρωτάει ο Πέτρος αυτό που ξέρω είναι ότι δεν υπάρχει απολύτος κανένα πρόβλημα αφού έχω φίλο σε δύναμη στο Κόσσοβο και ανεβοκατεβαίνει συνέχεια οδικός με το δικό του και απ'ότι λέει είναι όλα καλά
Δεν παίζει πρόβλημα κανένα.Εξάλλου σε αυτές τις χώρες θα ταξιδέψουμε πρωί