alexisgon έγραψε:armoch45 έγραψε:Gr.Vitara 2.0L- 1η άδεια κυκλ/Ιαν-2000.
Βασικά εδώ λες,Gv,ενώ στο προφίλ σου έχεις NGV,πρέπει να αποφασίσεις
Λοιπόν δεν ξέρω αν είμαι εγώ αυτός που θα σε βοηθήσει αλλά την ερώτηση στην έκανα για να αρχίσεις να ψάχνεις μόνο σου για το προοτόκολλο της OBD που είναι το πιο βασικό και θα έπρεπε να το είχες κάνει πριν πάρεις τον εξοπλισμό...
Επίσης απο software οτι χρεισιμοποίησες βαβαιώθηκες οτι είναι συμβατά με OBD II ?
armoch45 έγραψε:Επιτρέπεις να σου στείλω ένα PM ??
Δεν χρειάζεται να ρωτάς τέτοια πράγματα,εδώ λειτουργούμε ελεύθερα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φίλε μου, και πάλι καλησπέρα,
Συγνώμη γιά το profile - πραγματικά δέν γνωρίζω πώς συνέβει.
Στήν πρώτη μου ερώτηση εγραψα όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως επίσης και στήν δεύτερη απάντήσή μου.
Από τα λεγόμενά μου θά έπρεπε (και όποιος άλλος τα διαβάζει) να καταλάβει ότι ασχολήθηκα πολύ αρκετά γύρω απο το
πρόβλημά μου. Ούτε οι τεχνίτες μέσα στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της σουζουκι (αυτοί που ασχολούνται με τα Τέστερ)
δέχονται να σου πούν γιατί απλα το μόνο που γνωρίζουν είναι να κάνουν connect το διαγνωστικό εργαλείο τους, που κρατούν στο χέρι,
η σε ένα laptop poy τρέχει πρόγραμμα δικό τους, (δηλαδή δουλιά που κάνει καί ένα παιδάκι του δημοτικού), χωρίς να γνωρίζουν
πρωτόκολα επικοινωνίας.
Τώρα σχετικώς με το OBDII όπως θά γνωρίζεις είναι τελείως διαφορετική απο οποιαδήποτε αλλη φίσα.Και από την OBD-I.
Μέσω αυτής διαβάζουν δεδομένα όλα τα σημερινά διαγνωστικά προγράμματα που κυκλοφορούν,ασχέτως πρωτοκόλλου.
Χρειάζεται δηλαδή κάποιο πρόγραμμα που να διαβάζει δεδομένα πρωτοκόλλου της Σουζούκι και μόνον.
Το λέω αυτό γιατί τα προγράμματα που έχω συνεργάζονται με ότι πρωτόκολλο κυκλοφορεί, και μόνον μέσα απο φίσσα OBD2.
ΠΧ CAN-J2284, iso-9141_2, bus-J8150 και κάποια αλλα ακόμη. Απο αυτά κάποια, εάν δεν το γνωρίζεις το βρίσκουν αυτόματα μόνα τους.Δηλαδή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ποιό πρωτόκολλο χρησιμοποιεί.και το τοποθετούν στο configuration που κάνουν.
Αφού το αυτοκίνητο έχει OBD2 πρέπει να συνεργάζεται μέ ένα από αυτά τα πρωτόκαλα. Σωστά ?? τώρα που ξέρω το πρόβλημα ΟΧΙ.
Που να φανταστώ από την αρχή πώς ΜΟΝΟ η Σουζούκι -και καμία άλλη Ιαπωνέζικη εταιρία- έχει κάνει παπαριά και μακακίες.
Πληροφοριακά σου λέω πώς ολα τα πρωτόκολλα έχουν 5 καλώδια. Η σουζούκι από ότι βλεπω στο δικό μου αυτοκίνητο έχει 4.
Επαναλαμβάνω όλες οι εταιρίες αναφέρωμαι σε OBDII, - VW-GROUP, FORD OPEL MAZDA TOYOTA SUBARU ISUZU RENAULT-σε κάποια, PEUZEOT CITROEN BMW M/BENZ ,all KOREAN κλπ. μπορεί να εχουν διαφορετική συνδεσμολογία δηλ. διαφορετικά πρωτόκολα- όλες σε OBD-II με 5 καλώδια σε 5 ακροδέκτες.
Συγνώμη που τα γράφω αναλυτικά δέν το κάνω για σένα - αλλά το κάνω για κάποιους που δέν γνωρίζουν και θέλουν να κατατοπιστούν.
Λοιπόν τα προγράμματα ειναι όλα συμβατά με ΟΒDII τσεκαρισμένα σέ άλλα αυτοκίνητα που έγινε διάγνωση.
Επιπλέον φίλε μου τα παραπάνω τα έγραψα για να αντιληφθείς πώς το έχω ψάξει το θέμα και δέν είμαι από αυτούς που περιμένουν έτοιμη τροφή.
Επίσης ξέρω πολύ καλά (-φιλικά- να μήν κρίνεις απο τον εαυτό σου και πώς εσύ κι'εγώ- συμπεριφέρεσαι μέσα στο φόρουμ)
υπάρχουν πολλά άτομα που δέν δέχονται προσωπικά μηνύματα, παρά μόνον εάν σου πούν >στείλε μου PM.
Πάντως σ'έυχαριστώ για το χρόνο σου ,που ασχολίθηκες μαζί μου.
Εάν έχεις κάτι νέο, η κάνω κάπου λάθος είμαι εν αναμονή.
Καλό Σαβατοκύριακο.