Ιδέες για roll cages

Re: Ιδέες για roll cages

Δημοσίευσηαπό mytilini » Σάβ Οκτ 16, 2010 11:29 am

dj aris έγραψε:
Συγνωμη ειναι λογικα ολα αυτα τα λευτα που ζηταει ο τυπος?Για ψαλιδια 500 ευρω ενω τα περνουμε 400 αναρτηση ολοκληρομενη 2200 ενω την καλμινι να παρεις εχει 1700 δυο αμορτισερ 550 ευρω.Τι ειναι φθηνο απο εδω δεν εχω καταλαβει.Και αυτες οι τιμες χωρις μεταφορικα.

Δεν τον ξέρω τον τύπο Αρη.Γνωρίζω ότι ετοιμάζει αγωνιστικά και expedition αυτοκίνητα.Ανάμεσα στ' άλλα κατασκευάζει και roll cages.Το έβαλα για εκείνους που θα ενδιαφερόντουσαν για αγορά cage.Σε ό,τι αφορά στις τιμές και εγώ διαπίστωσα ότι σε πολλά είναι "τσιμπημένος".Αυτό που αξίζει είναι το ρουλμάν ρύθμισης του εκκεντροφόρου για το 16βάλβιδο
Μη σβήνετε τα post μου, μπορώ και μόνος μου
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: 225-75-16
Suspension: OME
cb: Ναι
Name: ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευσηαπό kotsokias » Σάβ Οκτ 16, 2010 12:45 pm

Mastergunner έγραψε:Παρακολουθόντας το θέμα σας θα τολμήσω να εκφέρω τη ταπεινή μου γνώμη!Όλοι εμείς έχουμε ένα αμάξι καθημερινής χρήσης με το οποίο περνάμε και κάποιες στιγμές χαλάρωσης σε κάποια βουνά ή αλλού σε αρμονία πάντα με τη φυση.Το roll cages είναι καθαρά μέσο ασφαλείας για αγωνιστική και μόνο χρήση προκειμένου το πλήρωμα να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής γίνεται και συνδιάζεται πάντα με μέσα ασφαλείας που ορίζουν οι εκάστοτε κανονισμοί του οχήματος.Απο οτι έχω δεί οι σωλήνες είναι μεγάλης διατομής Φ60 και ένω ενω κατα την κατασκευή του περνάει σίγουρα απο τεστ αντοχής και βελτιόνεται συνεχώς ωστε να παρέχει τη μενιστη δυνατή ασφάλεια!
Μια τέτοια ιδιοκατασκευή σας εφε θα είναι καλή στα μάτια των έξω,σε περίπτωση όμως ατυχήματος ίσως αποβεί μοιραία για τους επιβαινοντες στο όχημα,κι;αυτό γιατί μια λάθος κόλληση ή μια λάθος διατομή σωλήνας ή ακόμα και μια λάθος βίδα μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά.Στα τριθυρα cabrio το ρόλο του roll cages τον παίζει η κεντρική αψίδα που σε συνδιασμό με τη ζώνη και τα προσκέφαλα προστατεύει (κατα το δυνατόν) τους επιβαίνοντες απο μια ανατροπή,στα ¨κλειστα¨ η καμπίνα παρέχει την απαιτούμενη προστασία στους επιβαίνοντες.
Αυτά τα ολίγα :wink:

1ον.οταν λεμε ιδιοκατασκευη δεν περνουμε σωληνες απο χωραφι.
2ον.εχουμε παρει σωληνες βαση του κανονισμου
3ον.οι κουρμπες γεινοντε απο ειδικα μηχανιματα και παντα με βαση τον κανονισμο
4ον.η κολληση γινετε απο καποιον ειδικο του χωρου και οχι απο ερασιτεχνη
5ον.σημφονω μαζι σου οτι ειναι για αγωνιστικη χρηση,
εκτος αν καποιος πηγενει βολτες με μεγαλο βαθμο δυσκολειας και επικηνδυνοτητας
6ον. και τελος οταν παμε σε αγωνα το αυτοκινιτο περναει απο τεχνικο ελενχω
αν δεν ειναι ολα βαση κανονησμου οπως ζωνες 4αρων,roll cage,κρανος,πυροσβεστηρες,
απλα δεν μπωρεις να τρεξεις.
kotsokias ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Άβαταρ μέλους
kotsokias
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Κυρ Οκτ 17, 2010 12:44 pm

Παλικάρια εκεί απάνω στην Ήπειρο πολύ καλά κάνετε ότι κάνετε και χαίρομαι το γεγονός ότι το 4χ4 το ζείτε σε όλα τα θέματα στο 100%.
και να μην ξεχνάμε το εξης.
Ο κατασκευαστής είναι σοφός έχει κάνει άπειρες δοκιμές πολύ σωστά αλλά για να προσφέρει τα λίγότερα δυνατά έτσι ώστε:
1)να μην εκτεθεί στο νόμο (όσον αφορά έγκριση τύπου για τα δάφορα μέρη του οχήματος) και σκάει χρήματα με το τσουβάλι μετά
2)για να ειναι ανταγωνιστικός και να πουλάει φτηνά.
3)για να αναγκάζει τον πελάτη να σκαει χρήματα και σε άλλα παρελκόμενα(βλέπε 17αρες ζάντες και τιμές ελαστικών που 17αρα ζάντα στο βουνό δεν ξέρω που κολλαει...)
4)και η επίσημη αντιπροσωπεία να είναι έτοιμη να σε ξυρίσει κόντρα όταν θα λήξει το "και καλά δωρεάν σέρβις και η εγγύηση"
Ένα σέρβις έχω κάνει στην αντιπροσωπεία και ελάτε να σας δείξω τι χαρτί μου στείλανε για ανανέωση-επέκταση της εγγύησης για άλλα 3 χρόνια.
5)Ηθελα να φέρω και ένα παράδειγμα για ένα ανταλακτικό που για το σαμι-τζιμνι κοστίζει στη μισή σχεδόν τιμή από το ΙΔΙΟ ανταλακτικό ακριβως για βιτάρα που έχει μονο διαφορετικό κωδικό αγοράς!!! :tsoukalas: :tsoukalas:
ετσι εγώ το αγοράζα για τζιμνι και τωρα που βρηκα και από που τα φέρνουν τα αγοράζω επιτοπίας από εκεί!!! :idea: :idea: :idea:
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό mytilini » Κυρ Οκτ 17, 2010 9:42 pm

Πολύ φοβάμαι ότι βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος και εξηγούμαι:
Τα τετρακίνητα οχήματα κατασκευάστηκαν πριν από 60 περίπου χρόνια για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες.Η αγάπη του κόσμου έστρεψε τις εταιρίες να μπουν για τα καλά στο χώρο.Σήμερα, μετά από δεκαετίες εξέλιξης σε αγώνες και πεδία δοκιμών, οι κατασκευαστές έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένες "φόρμες" που καλύπτουν τις ανάγκες του 99% του καταναλωτή, ήτοι, εκδρομή στο βουνό με την οικογένεια ή με φίλους, δυνατότητα κίνησης σε κάθε έδαφος, οικονομία χρήσης (όπως το βλέπει καθείς) και αντοχή στο χρόνο (και αυτό σχετικό).
Οι κατασκευαστές "ομογενοποιούν" βασικές προδιαγραφές ασφαλείας και ανταλλάσουν μεταξύ τους γνώση και εμπειρία για να συμπιέζουν το κόστος (βλ.σύστημα Haldex,μηχανισμοί μπλοκέ,αερόσακκοι κλπ).
Οταν λανσάρουν ένα νέο μοντέλο, στη σκέψη τους είναι ο "μέσος καθημερινός οδηγός" και όχι ο αγωνιζόμενος. Για εκείνον έχουν εναλλακτικές λύσεις "πακέτα" που όπως ξέρετε χρυσοπληρώνονται.
Οταν λοιπόν αγοράζουμε ένα όχημα το οποίο ΔΕΝ φτιάχτηκε εξ αρχής για αγωνιστική δραστηριότητα και εμείς αρχίζουμε τα "κόψε-ράψε-ράβε-ξήλωνε" τότε τι κάνουμε;Επεμβαίνουμε σε αυτό που βγήκε από το εργοστάσιο και αλλοιώνουμε βασικά του χαρακτηριστικά.Ετσι δεν φταίει ο κατασκευαστής αλλά εμείς που επεμβαίνουμε. Λέτε να μην έχουν μελετήσει οι κατασκευαστές τα κόλπα τύπου "μεταλλικός προφυλακτήρας", "snorkel","ψηλώματα" και λοιπά;Πολύ πριν από μας...Και είδαμε λοιπόν την Nissan να καταργεί τους μεταλλικούς προφυλακτήρες στα Patrol, είδαμε την Toyota να "χαμηλώνει" τα LandCruiser, είδαμε στο γκρουπ GMC/Chrysler να "πολιτικοποιούνται".Γιατί;Φλώρεψε το κοινό τους;Οχι βέβαια.Και είπαν για όσους θέλουν το extreme "έλα πάρε το εργοστασιακό κιτ" και κάνε ό,τι θες ή συνεργάστηκαν με ανεξάρτητους κατασκευαστές και λάνσαραν προϊόντα που πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας.Εμείς εδώ τι;Είδαμε 5 sites και άλλες 100 φωτό και "εμπρός γιούργια στα κουλούρια" χωρίς γνώση, χωρίς εμπειρία απλά φτιάξαμε "τούμπανα" τα οποία είναι ζήτημα αν θα κάνουν 2 βόλτες το χρόνο στο βουνό.Και ξεχνάμε κάτι βασικότατο:στις περισσότερες χώρες τα "τούμπανα" πάνε στο βουνό μεταφερόμενα σε τρέϊλερ γιατί απλά απαγορεύεται η κυκλοφορία τους στους δρόμους λόγω έλλειψης προδιαγραφών ασφαλείας.Είναι τυχαία η επιγραφή "not for road use" που υπάρχει στα περισσότερα αξεσουάρ (μεταλλικούς προφυλακτήρες κλπ);
Και καταλήγω για να μην κουράζω άδικα: να ξεκαθαρίσουμε την αγωνιστική χρήση από την καθημερινή μετακίνηση/περιστασιακή εξόρμηση.Πόσοι από μάς που κάποια στιγμή "τουμπανιάσαμε" τα αυτοκίνητά μας είχαμε ένα HiLift που ξέραμε να χρησιμοποιούμε, πόσοι ξέρουν να "γωνιάσουν" εργάτη,πόσοι ξέρουν να γυρίσουν πίσω με "φλατ" λάσιχο;Αυτά είναι τα ουσιώδη αγαπητοί φίλοι.Βλέπω γύρω μου "τούμπανα" που δεν έχουν μέσα ούτε απλό πυροσβεστήρα ή σωστό φαρμακείο θα καθήσουμε να συζητάμε για "roll cage";Δεν αμφισβητώ ούτη τη γνώση, ούτε το μεράκι φίλων που δαπάνησαν χρήματα,χρόνο και "ψυχή" για να φτιάξουν τα οχήματά τους σύμφωνα με τα γούστα τους.Δεν ξεχνώ ότι από το στάδιο αυτό πέρασα κι εγώ.Σέβομαι ιδιαίτερα εκείνους που "ψάχνονται" και ασχολούνται.Ομως "ψάχνονται" για πάρτη τους.Δεν μπορούν να γενικεύουν τα προσωπικά τους βιώματα και συμπεράσματα.Κάτι που "έκατσε" στο δικό μου Vit ενδεχομένως δεν "πήγε" στο Vit κάποιου άλλου.Και κλείνω:σε θέματα ασφαλείας δεν μπορούμε να παίξουμε.Αν διαβούμε το μονοπάτι, τότε μόνοι μας με τις δικές μας προσωπικές ευθύνες.
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό SpirosThiva » Κυρ Οκτ 17, 2010 11:02 pm

Θα συνμφωνισο με τον φύλο και θα πω το εξής για εμένα το πιο βασικό είναι να ξέρης τα όρια κάθε δραστηριότητας και να μην φερνής το αυτοκίνητο στα όρια. Καταρχάς τα αυτοκίνητα μας δεν είναι αγωνιστικά άρα το roll cases δεν χρειάζεται κάποιοι είπαν ότι κάνουν κάποιες εκδρομές πιο δύσκολες άρα να βάλλω ένα roll cases ε και με αυτήν την λογική θέλουμε και στα ΙΧ γιατί εγώ πάω μια βόλτα πιο γρήγορα από το κανονικό . Όσο για το θέμα του τουμπανιάσματος αν είναι δεύτερο αυτοκίνητο κάνε ότι θες αν είναι το μοναδικό εγώ θεωρό επικίνδυνο να κυκλοφορείς με ένα τέτοιο αυτοκίνητο και βάζεις και την οικογένεια σου σε κίνδυνο. Εμένα είναι το δεύτερο αυτοκίνητο δεν φανταζόμουν να το χρησιμοποιούσα για πρώτο και να έβαζα τους δίκοσμου μέσα. Όσοι δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια να μην κάνουν τέτοιες μετατροπές ας αρκεστούν σε κάτι πιο ήπιο πας να διασκεδάσεις όχι να πεις ότι εγώ δεν κόλλησα πουθενά....
SpirosThiva
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό nekmad » Δευτ Οκτ 18, 2010 10:20 am

καλημερα
θα συμφονησω με ολους για τα roll gage οτι πρεπει να ειναι με προδιαγραφες fia μια και πρωην κατοχος αγωνιστικου και νυν αγωνοδικης.
στο ibiza που ειχα ολα ειχαν ημερωμινια ληξεις ακομα και τα παραπανω, ομως μια και εχω ενα vitara 3d soft top δεν σας κρυβω οτι καθε φορα που παω μια βολτα τρεμει η ψυχη μου οταν εχω πισω επιβατες στο βουνο για καποιο τουμπαρισμα. Μηπως μονο πισω θα ηταν χρησιμο εσεις τι λετε?
Άβαταρ μέλους
nekmad
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: KUMHO 215/80/15
Name: ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοσίευσηαπό mytilini » Δευτ Οκτ 18, 2010 11:14 am

Νεκτάριε με βρίσκεις σύμφωνο για το πίσω cage.Πωλούνται στη Γερμανία με προδιαγραφές TUV
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό nekmad » Δευτ Οκτ 18, 2010 9:33 pm

Εδώ ξέρει κάποιος που τα πουλάνε η πως τα βρίσκουμε;
Άβαταρ μέλους
nekmad
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό mytilini » Τρί Οκτ 19, 2010 1:22 pm

Ξέρω ότι έφτιαχνε ο "Νίνος" στην Κλεισθένους στο Γέρακα καθώς και η RallyArt
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό nekmad » Τρί Οκτ 19, 2010 7:06 pm

Βοηθά λίγο παραπάνω κάποια διεύθυνση κάποιο site κάποιο φως βρε αδερφε
Άβαταρ μέλους
nekmad
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό nekmad » Τρί Οκτ 19, 2010 7:10 pm

Ασε που αν είναι ο κούκος αηδόνι θα προσπαθήσω να φτιάξω μόνος μου. Τώρα αν κάποιος έχει φτιάξει και θέλει να βοηθήση και έχει κάποιο Πατρών θα το περνά ευχαρίστως
Άβαταρ μέλους
nekmad
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό ILIAS4WD » Τετ Οκτ 20, 2010 3:07 pm

nekmad έγραψε:Βοηθά λίγο παραπάνω κάποια διεύθυνση κάποιο site κάποιο φως βρε αδερφε

http://www.ninosrd.gr/
Άβαταρ μέλους
ILIAS4WD
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: bfg km2 235/75/15
Suspension: ome
cb: Όχι
Name: Ηλιας

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Τετ Οκτ 20, 2010 5:09 pm

και ο πλεον γνωστός για όσους είναι στο χώρο των αγώνων τα τελευταία 35 χρόνια ο herby στην αθήνα
Επισκέπτης

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Ιδιοκατασκευές

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες