οπότε ανάρτηση και ελαστικά θα πρέπει να είναι ανάλογα και πάντα σε σχέση με το βήμα που έχεις για να μην "ψοφήσει" το βιταρα.

KON.GV έγραψε:Alexakis έγραψε:Σ ευχαριστω φιλε μου για την συμβουλη, με ψηνει αυτο το ολοκληρωμενο πακετο της calmini απο την μια γιατι προσφερει πολλα σε σχεση με την καλη τιμη για ενα entry level upgrade σε υψος και αντοχη σε off road, αν και οι αποψεις διαφερουν και εδω ερχομαι στο step by step που στην περιπτωση μου πιστευω θα ειναι κατι πιο ακριβο και χρονοβορο αλλα πιθανως πολυ καλυτερο στο μελλον...υπαρχει διλημμα..
άκου και κάποιες διαπιστώσεις και γιατί μερικοί την καλμίνι την αποκαλούν γκαλμίνι και δεν εχουν και αδικο....![]()
1)η ηλεκτροστατική βαφή σπάει και σκουριάζει το ψαλιδι η βάση και το κακό είναι ότι δνε μπορείς να τα βάψεις από πανω,θέλει διαδικάσια(αμμοβολή φωσφορικό οξύ και βαφή μετάλλων μετα.
2)τα αμορτισερ χαλάνε αρκετά γρήγορα
3)τα ελατηρια πατιούνται οι σπείρες και αν στο μελλον βάλεις εργάτη θα γίνουν μαλακώτερα απο ελατήριο τσακμακόπετρας αναπτήρα.![]()
4)τα συνεμπλοκ πολυορεθάνης όντως πιο σκληρα και δυνατα δεν ειναι ότι καλύτερο για τους κραδασμούς.
5)το πισω τοπ λινκ η Α μπαρ έχει ball joint που χαλάει και δεν δέχεται ανταλακτικο οπότε από πριν θέλει κοψε ραψε με καποιο αλλο πιο δυνατο και πατεντα να δέχεται αλλαγη.
6)τα ψαλίδια όσο και αν σου φαίνεται περίεργο στα χοντρά ζόρια στραβώνουν στα μπαλάκια(εγώ τα πηρα στραβά μεταχειρισμένα)
για τα παραπάνω όλα αξίζει να σκάσεις τόσα χρήματα για το πακέτο που στο τέλος θα σου μείνουν μόνο τα ψαλίδια και οι βάσεις του καβουκιου?φαντάσου θα θέλεις και πίσω μπράτσα ρυθμιζόμενα που να ρυθμίζονται π'άνω στο όχημα και όχι κάθε φορά να τα βγάλεις για να τα ρυθμίσεις....
όλα αυτά τα παραπάνω τα έχω διαπιστώσει ο ίδιος απο την γκαλμίνι που είχα αποκτήσει και γιαυτό προχώρησα σε χειροποίητη αναρτηση.
και ένα ακόμη με την καμπερ τι θα κανεις?
υγ.Αν έχει χρόνο διάβασε και αυτό....
http://www.vitaraclub.gr/viewtopic.php? ... 70&start=0
υγ.και πάλι στο λεω ότι και να αγράσεις και από οποιδήποτε μαγαζί δεν εχω κανενα συμφέρον.
mytilini έγραψε:Ενα πλήρες σετάκι Ο.Μ.Ε. με μια καλή τετράδα ελαστικών και πάπαλα...Ακου που σου λέω...Το σετ Calmini φτιάχτηκε για rock-crawling.Εδώ στο "Ελλάντα" με την ανύπαρκτη after-market υποστήριξη της συγκεκριμένης εταιρίας τι γίνεται;
KON.GV έγραψε:Εσυ προσωπικά έχεις τον τελευταίο λόγο στο το θα κάνεις και τι όχι.![]()
Alexakis έγραψε:Δεν εχω παει σε κανενα μαγαζι να ρωτησω τι παιζει ακομα απλα προσπαθω να μαθω τι θα ηταν καλυτερο για το Tracker
KON.GV έγραψε:Alexakis έγραψε:Δεν εχω παει σε κανενα μαγαζι να ρωτησω τι παιζει ακομα απλα προσπαθω να μαθω τι θα ηταν καλυτερο για το Tracker
3" ανάρτηση είναι ότι καλ'ύτερο για ψαλίδια εμπρός και σε συνδιασμό με ένα πίσω μπλοκέ χαλαρά πας σε δύσκολα τεραιν με αρκετή ευκολία.![]()
το θέμα είναι η ανάρτηση να είναι πληρέστερη και οσο πιο ανθεκτική γίνεται με το λιγότερο κόστος.
KON.GV έγραψε:KON.GV έγραψε:Εσυ προσωπικά έχεις τον τελευταίο λόγο στο το θα κάνεις και τι όχι.![]()
Σωστές οι τοποθετήσεις σου συνονόματε και γιαυτό πόσταρα τα παραπάνω.![]()
γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει ενημέρωση και τα ανακαλύπτεις αφού τα τοποθετήσεις στο όχημα σου και στο τέλος καταλήγεις ότι θέλεις άλλο όχημα!
γιαυτό βλέπω πολύ καιρό άτομα που βελτιώσανε τα οχήματά τους, φιλοι μου, και τώρα τα σκοτώνουνε.
Προσωπικά προτού κάνω το παραμικρό αποφάσισα να το κρατρήσω μέχρι να γίνει κοτέτσι με όποιο κόστος.![]()
από την άλλη το χομπυ και το πάθος του καθενώς σεβαστό και δεν μπορεί να περιοριστεί.
και το ξαναλέω ο καθένας να κάνει ότι θέλει ΑΡΚΕΙ να του αρέσει και να είναι ΔΙΚΗ του απόφαση και όχι πίεση των άλλων η έτσι γιατί είναι μόδα.
dj aris έγραψε:KON.GV έγραψε:Alexakis έγραψε:Δεν εχω παει σε κανενα μαγαζι να ρωτησω τι παιζει ακομα απλα προσπαθω να μαθω τι θα ηταν καλυτερο για το Tracker
3" ανάρτηση είναι ότι καλ'ύτερο για ψαλίδια εμπρός και σε συνδιασμό με ένα πίσω μπλοκέ χαλαρά πας σε δύσκολα τεραιν με αρκετή ευκολία.![]()
το θέμα είναι η ανάρτηση να είναι πληρέστερη και οσο πιο ανθεκτική γίνεται με το λιγότερο κόστος.
Κωστα σωστα ολα αυτα αλλα δεν του ειπαμε οτι τα αμορτισερ της calmini με το που τα βαλεις τα πετας κιολας.φιλε μου ειναι πολη χαλια τα αμορτισερ θα πρεπει να βαλεις κατι αλλο σε θεμα αμορτισερ μονο.
KON.GV έγραψε:Απόλυτα κατανοητό Σπύρο αυτό που λες και σεβαστό.
Γιαυτό το λόγο δημιουργήθηκε εδω το vitaraclub.gr για να ποστάρουμε ότι γνωρίζουμε για ότι έχει συμβεί στα διάφορα θέματα πάνω στο 4χ4 όχημά μας!!!Να μην το κρύβω όταν ξεκίνησα να ψάχνομαι για καλμίνι οι μόνοι που γνώριζα και από τότε ποστάρανε αρκετά θέματα ήτανε ο Mitilini και ο Βασίλης από την Κρήτη!![]()
Μακάρι να τα ανάγαγουμε όλα τα θέματα σε επιστήμη έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να έχει μια πιο πλήρη εικόνα για το τι θέλει και το τι του ταιριάζει.
Για να μην ξεφεύγω από το θέμα που είναι οι απόψεις για την καλμινι 3" προσωπικά θέλω να δηλώσω ότι η εν λόγω ανάρτηση δεν ειναι και τόσο μεγάλη μετατροπη όσον αφορά την οδική συμπεριφορά αρκεί να προσέξεις 2-3 ουσιώδη θέματα.
εμένα με 3,5" και είναι πιο τρένο από ποτε.
Alexakis έγραψε:Για να βαλω ενα ελαστικο 235/75/15 ποσο υψος πρεπει να δωσω στο οχημα αρχικα? Τωρα φοραει 205/70/15
Επιστροφή στο Αναρτήσεις/Λάστιχα
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am | Καλημέρα σας. |
Γιώργος Κατσαμάκας | Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm | Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη! |
arahova | Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm | Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
makis_V | Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am | Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη ! |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες