Harry έγραψε:γεια χαρα
Δυστυχώς δεν μπορούμε ακόμη να εντοπίσουμε το πρόβλημα. Εάν είναι κάτι ηλεκτρολογικό - μου λένε οι μάστορες - δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί αν το αυτοκίνητο δεν παρουσιάσει την βλάβη την ώρα που το ελέγχουν. Εμένα σβήνει ο κινητήρας και αμέσως ξαναπαίρνει μπρος με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τους το πάω να το δουν εκείνη την ώρα. Όταν το τέσταραν δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Η αντλία βενζίνης επίσης δείχνει ότι δουλεύει άψογα και το αυτοκίνητο δεν παρουσιάζει κανένα σκορτσαρισμα σε όλο το φάσμα το στροφών όσο και αν πιεστεί. Όλα δείχνουν να δουλεύουν ρολόι. Από τις συζητήσεις που είχα και από ότι έχω διαβάσει στο internet, συμβαίνει η κάτι ηλεκτρολογικό (ασφαλεια, επαφη, διακοπτης, καλωδιο, οτιδηποτε)που μπορεί να είναι πολύ φτηνό στην επισκευή αλλά δεν μπορεί να εντοπιστεί, η έχει πρόβλημα η αντλία βενζίνης και το παρουσιάζει απότομα χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση η τα έχει παίξει ο σενσορας γωνίας / θέσης στροφαλοφόρου ο οποίος μπορεί να προκαλέσει σβήσιμο. Ο σενσορας κοστίζει 500 ευρω το λιγότερο συν εργατικά από ότι ρώτησα και κανείς δεν μου δίνει εγγύηση ότι θα λυθεί σίγουρα το πρόβλημα αν τον αλλάξω, όπως έκανα και με την EGR άλλωστε και το πρόβλημα παραμένει. Προσπαθώ να αποκλείσω κάποια ενδεχόμενα προτού προβώ εκ νέου στην αντικατάσταση δαπανηρών ανταλλακτικών με αβέβαια αποτελέσματα αλλά από ότι φαίνεται τίποτα δεν είναι εύκολο να αποκλειστεί, η απλά δεν έχω βρει τους κατάλληλους μάστορες…!!
Ευχαριστώ όλους που προσπαθούν να βοηθήσουν. Οποιαδήποτε άλλη ιδέα η πληροφορία θα μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.
Και πάλι ευχαριστώ.
Φίλε Harry καλησπέρα,
Έχω ένα GV 2000 μοντ. 1,6cc 3πορτο.
Εμένα αντίστοιχο πρόβλημα μου έκανε ως εξής:
Ταξίδευα για Πελοπόννησο και μετά από τα διόδια της Ελευσίνας μου ψιλό ρετάριζε. Το ξεπέρασε γρήγορα και συνέχισα βρίζοντας τον βενζινά που ποιος ξέρει τι βενζίνη έβαλε.
Πέρασα τα διόδια προς Τρίπολη (μετά από κάποια ώρα) ξανά τα ίδια. Μετά από φουλάρισμα με 100αρα βενζίνη δεν είχα ξανά πρόβλημα.
Επόμενο Σ/Κ γυρνώντας από κυνήγι ίδιο πρόβλημα πριν το ΣΥΡΙΟ (εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας), μόλις και μετά βίας φτάνω στο ΣΥΡΙΟ και με αφήνει ξερό.
Αποτέλεσμα οδική βοήθεια – μεταφορά Αθήνα.
Την επόμενη μέρα (Δευτέρα) στο συνεργείο ο μηχανικός μου όταν του είπα τα σχετικά γέλασε μου είπε ότι δεν είναι τίποτα σπουδαίο και ότι αν το είχα αφήσει να κρυώσει και να το έβαζα πάλι μπροστά θα συνέχιζα.
Τελικά στο δικό μου μοντέλο έχει ένα ηλεκτρονικό μάτι στην πίσω μεριά της μηχανής που βλέπει τον εκεντροφόρο (στα λέω όπως τα θυμάμαι), όταν αυτό χαλάσει – μόλις ζεσταθεί το αυτοκίνητο ρετάρει στην αρχή και κατόπιν σβήνει. Όταν κρυώσει το αυτοκίνητο επανέρχεται σε κανονική κατάσταση μέχρι να ξανασυμβεί.