ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΠΠΑΣ έγραψε:Με πασα επιφυλαξη φιλε babis(λιγοτερη γνωση απο τους πιο εμπειρους) και με γνωμονα παντα τη προσωπικη μου εμπειρια επειδη ειχα ακριβως τον ιδιο προβληματισμο αφου και γω εχω τη κουτα ολους τους μηνες του κυνηγιου θα σου πω τι εκανα...Καταρχην φοραω ηδη μονιμα(χωρις κουτα)προσθηκες 3ποντες...Πεστο κολλημα αλλα θελω το πισω μερος κατα λιγο ψηλοτερο απο μπροστα...Και εχω μια διαφορα περιπου 2,5 ποντων...Το χειμωνα που βαζω τη κουτα εχω προσαρμοσει με πατεντα τις βασεις απο το παλιο vitara που ειχα των 2 βοηθητικων ελατηριων(διπλων οπως λες) διοτι λογω της μπαρας ζαμφορ απο τη πλευρα του οδηγου πισω στο νεο πλεον μου οχημα(grand) ειχα θεμα(εβρισκε) με αποτελεσμα το ελατηριακι να καθοταν στραβα...Τελος παντων το ελυσα...Εκτοτε τα βαζω μονιμα με τη κουτα λυνοντας το προβλημα καθισματος του αυτοκινητου και ουσιαστικα μη μεταβαλλοντας το υψος απο τη τωρινη κατασταση αφου ισοβαθμιζεται καθισμα-σηκωμα...Αυτα απο προσωπικη εμπειρια ξαναλεω αφου το θεωρω προχειρη λυση ομως δεν ηθελα ουτε το αυτοκινητο να σηκωσω αλλα και ουτε και να εχω προβλημα οδικης συμπεριφορας του αυτοκινητου με τη μουρη ορθια τους μηνες αυτους και ελυσα το προβλημα μου...
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΠΠΑΣ έγραψε:Δεν θα ελεγε με τη μουρη χαμηλοτερα...Μου κολλαει καλυτερα με το πισω μερος κατα 2,5 ποντους μονιμα ψηλοτερο...Οσο για την οδικη συμπεριφορα κανενα απολυτως προΒλημα...Και για τα διπλα ελατηρια αυτο ακριβως...Μπαινουν οταν φορτωνεται η κουτα και βγαινουν παρεα της...
akis1977 έγραψε:φιλε βαλε ΟΜΕ ελατηρια με ΟΜΕ αναρτησεις για να γλιτωσεις χρονο και χρημα.εγς ειχα βαλει ΟΜΕ αναρτησεις και ΜΑD ελατηρια.μιλαμε για ταλαιπωρια ειναι πολθθθσκληρα για το 1.6,ενοειτε για χωμα μην κανεις το λαθος και μπεις θα βγεις με δισκοπαθεια.
ουτε σκονη μη πατησεις.
φιλικα ακης
babis έγραψε:akis1977 έγραψε:φιλε βαλε ΟΜΕ ελατηρια με ΟΜΕ αναρτησεις για να γλιτωσεις χρονο και χρημα.εγς ειχα βαλει ΟΜΕ αναρτησεις και ΜΑD ελατηρια.μιλαμε για ταλαιπωρια ειναι πολθθθσκληρα για το 1.6,ενοειτε για χωμα μην κανεις το λαθος και μπεις θα βγεις με δισκοπαθεια.
ουτε σκονη μη πατησεις.
φιλικα ακης
Πάνω που είχα αποφασίσει για OME+MAD......Φίλε Άκη με OME ελατήρια πάλι θα κάθεται το πίσω μέρος με το βάρος της κούτας & τα σκυλιά.Βέβαια η κούτα θα είναι στο αυτοκίνητο 4 μήνες & αν είναι έτσι όπως τα λες, τους υπόλοιπους 8 μήνες θα τρέχω στους γιατρούς,άσε που τα παιδιά πίσω θα υποφέρουν.Πάντως με όποιον μάστορα μίλησα & πρότεινε OME ελατήρια,τα πρότεινε μαζί με προσθήκες (άρα μόνιμα πιεσμένα τα πίσω ελατήρια)ή με διπλά ελατήρια(που όμως σε πολλούς έχει αποδειχθεί κακή λύση).Ευχαριστώ πολύ φίλε,θα πρέπει να το ξαναδώ
![]()
Μήπως & κάποιος φίλος με OME+MAD σε GV 1,6 μπορεί να δώσει τα φώτα του;Μην ξεχνάτε μιλάμε για οικογενειακό GV........
dpol έγραψε:babis έγραψε:akis1977 έγραψε:φιλε βαλε ΟΜΕ ελατηρια με ΟΜΕ αναρτησεις για να γλιτωσεις χρονο και χρημα.εγς ειχα βαλει ΟΜΕ αναρτησεις και ΜΑD ελατηρια.μιλαμε για ταλαιπωρια ειναι πολθθθσκληρα για το 1.6,ενοειτε για χωμα μην κανεις το λαθος και μπεις θα βγεις με δισκοπαθεια.
ουτε σκονη μη πατησεις.
φιλικα ακης
Πάνω που είχα αποφασίσει για OME+MAD......Φίλε Άκη με OME ελατήρια πάλι θα κάθεται το πίσω μέρος με το βάρος της κούτας & τα σκυλιά.Βέβαια η κούτα θα είναι στο αυτοκίνητο 4 μήνες & αν είναι έτσι όπως τα λες, τους υπόλοιπους 8 μήνες θα τρέχω στους γιατρούς,άσε που τα παιδιά πίσω θα υποφέρουν.Πάντως με όποιον μάστορα μίλησα & πρότεινε OME ελατήρια,τα πρότεινε μαζί με προσθήκες (άρα μόνιμα πιεσμένα τα πίσω ελατήρια)ή με διπλά ελατήρια(που όμως σε πολλούς έχει αποδειχθεί κακή λύση).Ευχαριστώ πολύ φίλε,θα πρέπει να το ξαναδώ
![]()
Μήπως & κάποιος φίλος με OME+MAD σε GV 1,6 μπορεί να δώσει τα φώτα του;Μην ξεχνάτε μιλάμε για οικογενειακό GV........
Φιλε μου τα εχω εγω και θα σου πω οτι εχω πει απειρες φορες σε οσους ρωτουν εντυπωσεις, το αμαξι το εχω για δευτερο, παει μονο βουνο το χειμωνα και τον υπολοιπο καιρο SuperMarket το Σαββατο για να ξεσκουριαζει, στο βουνο ο συνδιασμος ειναι ο καλυτερος δυνατος, ειναι αρκετα σκληρα αλλα εχει πολλα πλεονεκτηματα τα οποια εχουν αναλυθει απειρες φορες στις σχετικες ενοτητες, εαν ομως ηταν το πρωτο μου αυτοκινητο, το ειχα για καθημερινες μετακινήσεις οπως δουλεια-παιδια σχολεία κ.λ.π θα εβαζα ΟΜΕ+ΟΜΕ.
Τωρα για την κουτα πισω η οι λυσεις ειναι, α) προσθηκες μονο πισω, β)διπλά ελαηρια, γ) κεντρική φουσκα με αέρα, μακραν η καλυτερη και ακριβοτερη λυση
akis1977 έγραψε:βαλε ομε ελατηρια και τιποτα αλλο ουτε προσθηκες ουτε τιποτα βαλε και κουτες και σκυλια και γατια και προβατα και δεν θα παρει χαμπαρι τιποτα,κανε οπως στο λεω και θα με θυμηθεις...και στο χωμα θα εισαι πανω σε μαγικο χαλι....
Επιστροφή στο Αναρτήσεις/Λάστιχα
arahova | Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am | Καλημέρα σας. |
KonKalamata | Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm | Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα! |
Γιωργος ΗΛΙΑΣ | Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm | Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!! |
makis_V | Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am | Καλημέρα και καλό μήνα ! |
arahova | Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am | Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα. |
antonis1627 | Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am | Καλημέρα σας και καλό μήνα. |
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης