sos αναρτηση gv 3d

Re: sos αναρτηση gv 3d

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Σάβ Μάιος 08, 2010 8:17 am

Όπως σου έιπαν και τα παιδιά υπάρχουν πόλλες λύσεις αλλα και πολλά προβλήματα.Το δίπτυχο είναι γιατί θες να το κάνεις και πόσα θες να ξοδέψεις.Η ανάρτησα αλλάζει όλη την φιλοσοφία και το στήσιμο του αυτοκινήτου.Αν επιλέξεις σκληρή το τουτού θα πηδάει στα σαμάρια και λάκους των Ελληνικών δρόμων,αν θες μαλακή σε κάθε πλευρικό άνεμο θα λυκνίζεται βάρκα γυαλό.Μεγάλο ύψος των θόλων πρέπει να συνδιαστεί και με ανάλογα ζαντολάστιχα οι 15άρες θα χάνονται εκει μέσα,μετα θέλει ζαμφόρ,αντιστρεπτικές,σινεμπλόκ κτλ.Όπως σου είπαν απλά θα μπλέξεις :wink:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
cb: Όχι
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Σάβ Μάιος 08, 2010 3:41 pm

κάτι τελευταίο να δημοσιεύσω που πολλοί ίσως να μην το γνωρίζουν για ελατήρια και αναρτηση του gv.
τα calmini ελατηρια από την ανάρτηση 2,5" μπαίνουν σε μαμά ψαλίδια και δίνουν το ίδιο ύψος με τα mad. :idea: :idea:
σε δοκιμή που κάναμε με τον john v6 από το ένα ψαλίδι mad και από το άλλο calmini το όχημα ήτανε στο ίδιο ύψος χωρίς΄την παραμικρή απόκλιση.
Αυτό συνεπάγεται ότι το calmini είναι λίγο πιο μαλακό από το mad γιατί είναι λίγο πιο ψηλό(4 εκ) και με περισσότερες σπείρες ενώ αντιθέτως το mad πιο κοντό και με πιο λίγες και αραιές σπείρες. :wink:
οπότε σαν λύση παίζουν και τα ελατήρια calmini 2,5" όμως. :wink:
στο ολόκληρο πακέτο ανάρτησης calmini σηκώνεσαι παραπάνω και λόγω μακρύτερου ψαλιδιού. :wink:
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
cb: Ναι
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό babis » Παρ Ιουν 04, 2010 11:32 am

Καλημέρα σε όλους.Ήρθε ο καιρός να αλλάξω αναρτήσεις στο gv μου (95000 χλμ) & προσπαθώ να αποφασίσω τι να βάλω.Τώρα φοράω της μαμάς.Το προβλημά μου είναι ότι για 4-5 μήνες το χρόνο,έχω μόνιμα πίσω εξωτερικό σκυλόκουτο,με αποτέλεσμα να χαμηλώνει το πίσω μέρος & να βρίσκει συνέχεια στο έδαφος (με αποτέλεσμα να μην μπορώ να περάσω το σημείο ή να ξηλώνεται η μπρίζα κλπ.).Όμως το gv είναι & το οικογενειακό μας & προσπαθώ να μην φτάσω σε μια λύση που θα άλλαζε προς το χειρότερο την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου μιας & κάνουμε (γυναίκα-παιδιά) αρκετά ταξίδια.Όσο & να διάβασα στο φόρουμ είδα ότι δεν υπάρχει στάνταρ λύση.Σε 2 συνεργεία που ειδικεύονται μου πρότειναν επίσης διαφορετικές λύσεις.Συγκεκριμένα 1)old man αμορτ+ mad ελατήρια με σήκωμα στους 3,5 πόντους & με διπλά ελατήρια πίσω & 2)old man αμορτ+ old man ελατήρια με προσθήκες πίσω ή με heavy duty (αν δεν κάνω λάθος) μόνο πίσω & ψήλωμα πάλι 3,5 πόντους.& στις 2 περιπτώσεις,ο ένας δεν προτείνει την λύση του άλλου περιγράφοντας τα μειονεκτήματα της & προτείνει την δική του.Αποτέλεσμα;Πελάγωσα :( .Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής.Υπάρχει κάποιος που είχε το ίδιο πρόβλημα & βρήκε μια αξιόπιστη λύση με γνώμονα επαναλαμβάνω την οδική ασφάλεια;
babis
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΠΠΑΣ » Παρ Ιουν 04, 2010 11:53 am

Με πασα επιφυλαξη φιλε babis(λιγοτερη γνωση απο τους πιο εμπειρους) και με γνωμονα παντα τη προσωπικη μου εμπειρια επειδη ειχα ακριβως τον ιδιο προβληματισμο αφου και γω εχω τη κουτα ολους τους μηνες του κυνηγιου θα σου πω τι εκανα...Καταρχην φοραω ηδη μονιμα(χωρις κουτα)προσθηκες 3ποντες...Πεστο κολλημα αλλα θελω το πισω μερος κατα λιγο ψηλοτερο απο μπροστα...Και εχω μια διαφορα περιπου 2,5 ποντων...Το χειμωνα που βαζω τη κουτα εχω προσαρμοσει με πατεντα τις βασεις απο το παλιο vitara που ειχα των 2 βοηθητικων ελατηριων(διπλων οπως λες) διοτι λογω της μπαρας ζαμφορ απο τη πλευρα του οδηγου πισω στο νεο πλεον μου οχημα(grand) ειχα θεμα(εβρισκε) με αποτελεσμα το ελατηριακι να καθοταν στραβα...Τελος παντων το ελυσα...Εκτοτε τα βαζω μονιμα με τη κουτα λυνοντας το προβλημα καθισματος του αυτοκινητου και ουσιαστικα μη μεταβαλλοντας το υψος απο τη τωρινη κατασταση αφου ισοβαθμιζεται καθισμα-σηκωμα...Αυτα απο προσωπικη εμπειρια ξαναλεω αφου το θεωρω προχειρη λυση ομως δεν ηθελα ουτε το αυτοκινητο να σηκωσω αλλα και ουτε και να εχω προβλημα οδικης συμπεριφορας του αυτοκινητου με τη μουρη ορθια τους μηνες αυτους και ελυσα το προβλημα μου...
ΣΕΤΤΕΡ & ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΜΟΝΟ...
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΠΠΑΣ
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Geolander a/t
Suspension: KYB

Δημοσίευσηαπό babis » Κυρ Ιουν 06, 2010 1:09 pm

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΠΠΑΣ έγραψε:Με πασα επιφυλαξη φιλε babis(λιγοτερη γνωση απο τους πιο εμπειρους) και με γνωμονα παντα τη προσωπικη μου εμπειρια επειδη ειχα ακριβως τον ιδιο προβληματισμο αφου και γω εχω τη κουτα ολους τους μηνες του κυνηγιου θα σου πω τι εκανα...Καταρχην φοραω ηδη μονιμα(χωρις κουτα)προσθηκες 3ποντες...Πεστο κολλημα αλλα θελω το πισω μερος κατα λιγο ψηλοτερο απο μπροστα...Και εχω μια διαφορα περιπου 2,5 ποντων...Το χειμωνα που βαζω τη κουτα εχω προσαρμοσει με πατεντα τις βασεις απο το παλιο vitara που ειχα των 2 βοηθητικων ελατηριων(διπλων οπως λες) διοτι λογω της μπαρας ζαμφορ απο τη πλευρα του οδηγου πισω στο νεο πλεον μου οχημα(grand) ειχα θεμα(εβρισκε) με αποτελεσμα το ελατηριακι να καθοταν στραβα...Τελος παντων το ελυσα...Εκτοτε τα βαζω μονιμα με τη κουτα λυνοντας το προβλημα καθισματος του αυτοκινητου και ουσιαστικα μη μεταβαλλοντας το υψος απο τη τωρινη κατασταση αφου ισοβαθμιζεται καθισμα-σηκωμα...Αυτα απο προσωπικη εμπειρια ξαναλεω αφου το θεωρω προχειρη λυση ομως δεν ηθελα ουτε το αυτοκινητο να σηκωσω αλλα και ουτε και να εχω προβλημα οδικης συμπεριφορας του αυτοκινητου με τη μουρη ορθια τους μηνες αυτους και ελυσα το προβλημα μου...

Βαγγέλη δηλαδή τους υπόλοιπους μήνες με τις προσθήκες πίσω είσαι μονίμως με τη μούρη χαμηλότερα;Δεν επηρρεάζει αυτό την οδική συμπεριφορά του gv;Αν κατάλαβα καλά προτείνεις διπλά ελατήρια πίσω που θα τα βγάζω κάθε φορά που βγάζω την κούτα;
babis
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΠΠΑΣ » Δευτ Ιουν 07, 2010 8:45 am

Δεν θα ελεγε με τη μουρη χαμηλοτερα...Μου κολλαει καλυτερα με το πισω μερος κατα 2,5 ποντους μονιμα ψηλοτερο...Οσο για την οδικη συμπεριφορα κανενα απολυτως προΒλημα...Και για τα διπλα ελατηρια αυτο ακριβως...Μπαινουν οταν φορτωνεται η κουτα και βγαινουν παρεα της... :wink:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΠΠΑΣ
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό babis » Τρί Ιουν 08, 2010 4:34 pm

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΠΠΑΣ έγραψε:Δεν θα ελεγε με τη μουρη χαμηλοτερα...Μου κολλαει καλυτερα με το πισω μερος κατα 2,5 ποντους μονιμα ψηλοτερο...Οσο για την οδικη συμπεριφορα κανενα απολυτως προΒλημα...Και για τα διπλα ελατηρια αυτο ακριβως...Μπαινουν οταν φορτωνεται η κουτα και βγαινουν παρεα της... :wink:

Μάλλον σε αυτή τη λύση προσανατολίζομαι αν & θα το ψάξω λίγο ακόμα.old man emu αναρτήσεις με mad ελατήρια και διπλά πίσω.Μένει να ρωτήσω το κόστος του βάλε-βγάλε των διπλών κάθε φορά.Ευχαριστώ Βαγγέλη.....
babis
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΠΠΑΣ » Τετ Ιουν 09, 2010 8:43 am

Οκ... :wink: ...Παντως για να ξερεις το κοστος βαλε-βγαλε των διπλων πισω ειναι Ο...Με ενα σηκωμα του πισω μερους του αυτοκινητου τα βαζω και τα βγαζω μονος...Οποτε μη σε προβληματιζει... :wink:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΠΠΑΣ
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό akis1977 » Παρ Ιουν 18, 2010 12:07 pm

φιλε βαλε ΟΜΕ ελατηρια με ΟΜΕ αναρτησεις για να γλιτωσεις χρονο και χρημα.εγς ειχα βαλει ΟΜΕ αναρτησεις και ΜΑD ελατηρια.μιλαμε για ταλαιπωρια ειναι πολθθθσκληρα για το 1.6,ενοειτε για χωμα μην κανεις το λαθος και μπεις θα βγεις με δισκοπαθεια.
ουτε σκονη μη πατησεις.
φιλικα ακης
Άβαταρ μέλους
akis1977
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Name: akis

Δημοσίευσηαπό babis » Δευτ Ιουν 21, 2010 10:57 am

akis1977 έγραψε:φιλε βαλε ΟΜΕ ελατηρια με ΟΜΕ αναρτησεις για να γλιτωσεις χρονο και χρημα.εγς ειχα βαλει ΟΜΕ αναρτησεις και ΜΑD ελατηρια.μιλαμε για ταλαιπωρια ειναι πολθθθσκληρα για το 1.6,ενοειτε για χωμα μην κανεις το λαθος και μπεις θα βγεις με δισκοπαθεια.
ουτε σκονη μη πατησεις.
φιλικα ακης

Πάνω που είχα αποφασίσει για OME+MAD..... :doh: .Φίλε Άκη με OME ελατήρια πάλι θα κάθεται το πίσω μέρος με το βάρος της κούτας & τα σκυλιά.Βέβαια η κούτα θα είναι στο αυτοκίνητο 4 μήνες & αν είναι έτσι όπως τα λες, τους υπόλοιπους 8 μήνες θα τρέχω στους γιατρούς,άσε που τα παιδιά πίσω θα υποφέρουν.Πάντως με όποιον μάστορα μίλησα & πρότεινε OME ελατήρια,τα πρότεινε μαζί με προσθήκες (άρα μόνιμα πιεσμένα τα πίσω ελατήρια)ή με διπλά ελατήρια(που όμως σε πολλούς έχει αποδειχθεί κακή λύση).Ευχαριστώ πολύ φίλε,θα πρέπει να το ξαναδώ :roll:

Μήπως & κάποιος φίλος με OME+MAD σε GV 1,6 μπορεί να δώσει τα φώτα του;Μην ξεχνάτε μιλάμε για οικογενειακό GV........
babis
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό dpol » Δευτ Ιουν 21, 2010 2:27 pm

babis έγραψε:
akis1977 έγραψε:φιλε βαλε ΟΜΕ ελατηρια με ΟΜΕ αναρτησεις για να γλιτωσεις χρονο και χρημα.εγς ειχα βαλει ΟΜΕ αναρτησεις και ΜΑD ελατηρια.μιλαμε για ταλαιπωρια ειναι πολθθθσκληρα για το 1.6,ενοειτε για χωμα μην κανεις το λαθος και μπεις θα βγεις με δισκοπαθεια.
ουτε σκονη μη πατησεις.
φιλικα ακης

Πάνω που είχα αποφασίσει για OME+MAD..... :doh: .Φίλε Άκη με OME ελατήρια πάλι θα κάθεται το πίσω μέρος με το βάρος της κούτας & τα σκυλιά.Βέβαια η κούτα θα είναι στο αυτοκίνητο 4 μήνες & αν είναι έτσι όπως τα λες, τους υπόλοιπους 8 μήνες θα τρέχω στους γιατρούς,άσε που τα παιδιά πίσω θα υποφέρουν.Πάντως με όποιον μάστορα μίλησα & πρότεινε OME ελατήρια,τα πρότεινε μαζί με προσθήκες (άρα μόνιμα πιεσμένα τα πίσω ελατήρια)ή με διπλά ελατήρια(που όμως σε πολλούς έχει αποδειχθεί κακή λύση).Ευχαριστώ πολύ φίλε,θα πρέπει να το ξαναδώ :roll:

Μήπως & κάποιος φίλος με OME+MAD σε GV 1,6 μπορεί να δώσει τα φώτα του;Μην ξεχνάτε μιλάμε για οικογενειακό GV........

Φιλε μου τα εχω εγω και θα σου πω οτι εχω πει απειρες φορες σε οσους ρωτουν εντυπωσεις, το αμαξι το εχω για δευτερο, παει μονο βουνο το χειμωνα και τον υπολοιπο καιρο SuperMarket το Σαββατο για να ξεσκουριαζει, στο βουνο ο συνδιασμος ειναι ο καλυτερος δυνατος, ειναι αρκετα σκληρα αλλα εχει πολλα πλεονεκτηματα τα οποια εχουν αναλυθει απειρες φορες στις σχετικες ενοτητες, εαν ομως ηταν το πρωτο μου αυτοκινητο, το ειχα για καθημερινες μετακινήσεις οπως δουλεια-παιδια σχολεία κ.λ.π θα εβαζα ΟΜΕ+ΟΜΕ.

Τωρα για την κουτα πισω η οι λυσεις ειναι, α) προσθηκες μονο πισω, β)διπλά ελαηρια, γ) κεντρική φουσκα με αέρα, μακραν η καλυτερη και ακριβοτερη λυση
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
cb: Ναι
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό babis » Τετ Ιουν 23, 2010 10:54 am

dpol έγραψε:
babis έγραψε:
ουτε σκονη μη πατησεις.
φιλικα ακης

Φιλε μου τα εχω εγω και θα σου πω οτι εχω πει απειρες φορες σε οσους ρωτουν εντυπωσεις, το αμαξι το εχω για δευτερο, παει μονο βουνο το χειμωνα και τον υπολοιπο καιρο SuperMarket το Σαββατο για να ξεσκουριαζει, στο βουνο ο συνδιασμος ειναι ο καλυτερος δυνατος, ειναι αρκετα σκληρα αλλα εχει πολλα πλεονεκτηματα τα οποια εχουν αναλυθει απειρες φορες στις σχετικες ενοτητες, εαν ομως ηταν το πρωτο μου αυτοκινητο, το ειχα για καθημερινες μετακινήσεις οπως δουλεια-παιδια σχολεία κ.λ.π θα εβαζα ΟΜΕ+ΟΜΕ.

Τωρα για την κουτα πισω η οι λυσεις ειναι, α) προσθηκες μονο πισω, β)διπλά ελαηρια, γ) κεντρική φουσκα με αέρα, μακραν η καλυτερη και ακριβοτερη λυση

Παιδιά ευχαριστώ πολύ.Μάλλον απομακρύνεται η επιλογή ΟΜΕ + MAD.Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Μάλλον για ΟΜΕ + ΟΜΕ με βλέπω βάζοντας & την πρίζα του κοτσαδόρου ψιλότερα για να μην βρίσκει :?
babis
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό akis1977 » Σάβ Ιουν 26, 2010 2:34 pm

βαλε ομε ελατηρια και τιποτα αλλο ουτε προσθηκες ουτε τιποτα βαλε και κουτες και σκυλια και γατια και προβατα και δεν θα παρει χαμπαρι τιποτα,κανε οπως στο λεω και θα με θυμηθεις...και στο χωμα θα εισαι πανω σε μαγικο χαλι....
Άβαταρ μέλους
akis1977
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Σάβ Ιουν 26, 2010 2:41 pm

akis1977 έγραψε:βαλε ομε ελατηρια και τιποτα αλλο ουτε προσθηκες ουτε τιποτα βαλε και κουτες και σκυλια και γατια και προβατα και δεν θα παρει χαμπαρι τιποτα,κανε οπως στο λεω και θα με θυμηθεις...και στο χωμα θα εισαι πανω σε μαγικο χαλι....

Ουαχαχαχα! :lol: :lol: :lol: :lol: Ωραίος ! :lol:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό akis1977 » Σάβ Ιουν 26, 2010 10:19 pm

εεε μα τωρα την εχουμε δει επιστημονες πατεντα στη πατεντα..εδω μιλαμε για εταιρια κολοσος παμε να κανουμε τους ειδικους.
επισης για να μη παρεξηγηθω μιλαμε παντα για καποιον που θελει να κανει ενα φτιαξιμο παντα εντος οριων του αυτοκινητου.. δεν μιλαμε για ψηλωματα πανω απο 5 ποντους γιατι εκει αναγκαστηκα πας σε συνδιασμους και πατεντες.
Άβαταρ μέλους
akis1977
4x4 Regular member
4x4 Regular member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αναρτήσεις/Λάστιχα

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες