Το GV μου σιγά-σιγά εξοπλίζεται!

Αξεσουάρ που αφορούν GV

Re: Το GV μου σιγά-σιγά εξοπλίζεται!

Δημοσίευσηαπό ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ » Δευτ Μάιος 31, 2010 1:02 pm

Ευχαριστούμε Πάνο για το κόπο σου και το χρόνο που αφιέρωσες. Πολύ καλή η δουλειά σου.
Ερώτηση - παρατήρηση: με το στρατζάρισμα των πλαινών δεν βελτιώνουμε λίγο την ακαμψία της ποδιάς; Όσο για την απορροή και το καθάρισμα της ποδιάς μερικές τρύπες με τρυπάνι Φ10-φ12στο χαμηλότερο σημείο δεν θα ήταν αρκετές χωρίς να επηρεαστεί η αντοχή της;
Άβαταρ μέλους
ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Λάστιχα: Wrangler AT/SA
Suspension: Μαμά
cb: Όχι
Name: ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Μάιος 31, 2010 1:16 pm

ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγραψε:Ερώτηση - παρατήρηση: με το στρατζάρισμα των πλαινών δεν βελτιώνουμε λίγο την ακαμψία της ποδιάς;

Σωστό κι αυτό, για τα "πλαϊνά" χτυπήματα από πέτρες εννοείς ε? :think: όντως καλύτερα είναι...

ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγραψε: Όσο για την απορροή και το καθάρισμα της ποδιάς μερικές τρύπες με τρυπάνι Φ10-φ12στο χαμηλότερο σημείο δεν θα ήταν αρκετές χωρίς να επηρεαστεί η αντοχή της;

Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η απορροή... το λασπόνερο έτσι κι αλλιώς φεύγει μόνο του.... με τα κομμάτια λάσπης όμως... Μερικοί δεν το πάνε σε πλυντήριο αλλά σκύβουν από κάτω μόνοι τους και χώνουν το χέρι με το λάστιχο από κάτω... οπότε το στρατζάρισμα των "αυτιών" θα πρέπει να γίνει με όσο γίνεται λιγότερη γωνία... Πιστεύω 5-10 μοίρες στρατζάρισμα είναι καλά.

Παράδειγμα, στην μπροστινή ποδιά μου, που δεν έχει αυτάκια, την καθάρισα μόνος μου, πάρα πολύ εύκολα με την πίεση του λάστιχου, μετά από εκδρομή και μάζεμα λάσπης σε αυτήν

Για τις τρύπες, δεν συμφωνώ καθόλου να έχει η ποδιά ούτε μία τρύπα, διότι μπορεί να σκαλώσει καμιά κοτρώνα σε αυτή τη τρύπα, και να γίνει μεγάλη ζημιά... καλύτερα να "γλυστράει η πέτρα / το αμάξι, παρά να "κοντραρίζονται".... η φυτευτή πέτρα θα βγει κερδισμένη σίγουρα από αυτή τη "μάχη" :lol:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ » Δευτ Μάιος 31, 2010 2:02 pm

Συμφωνώ ότι οι τρύπες μειώνουν την αντοχή της ποδιάς και αυξάνουν την πιθανότητα να περάσει κάποιο κλαδί.
Αν όμως είναι μικρής διαμέτρου (12χιλιοστά) οι πιθανότητες μειώνονται και ούτως ή άλλως τα κλαδιά δεν αποτελούν κίνδυνο για τα σημεία που προστατεύει η ποδιά.
Το ίδιο ισχύει και για τις πέτρες.
Ούτως ή άλλως αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει εκ των υστέρων με ένα τρυπανάκι.
Πάντως για τις γωνίες στα πλαινά συμφωνώ με τις μοίρες που αναφέρεις.
Το πλύσιμο σίγουρα είνα ένα πράβλημα, αλλά πιστεύω ότι περισσότερα είναι τα πλεονεκτήματα της ύπαρξής τους σε σχέση με τα μειονεκτήματα.
(Η μπροστινή σου ποδιά είναι διαφοετική από το πατρόν που υπάρχει στο Μαλιδάκη, σωστά;)
Άβαταρ μέλους
ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Λάστιχα: Wrangler AT/SA
Suspension: Μαμά
Name: ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Δευτ Μάιος 31, 2010 2:45 pm

ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγραψε:Συμφωνώ ότι οι τρύπες μειώνουν την αντοχή της ποδιάς και αυξάνουν την πιθανότητα να περάσει κάποιο κλαδί.
Αν όμως είναι μικρής διαμέτρου (12χιλιοστά) οι πιθανότητες μειώνονται και ούτως ή άλλως τα κλαδιά δεν αποτελούν κίνδυνο για τα σημεία που προστατεύει η ποδιά.
Ούτως ή άλλως αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει εκ των υστέρων με ένα τρυπανάκι.
Το πλύσιμο σίγουρα είνα ένα πράβλημα, αλλά πιστεύω ότι περισσότερα είναι τα πλεονεκτήματα της ύπαρξής τους σε σχέση με τα μειονεκτήματα.
(Η μπροστινή σου ποδιά είναι διαφοετική από το πατρόν που υπάρχει στο Μαλιδάκη, σωστά;)

Σκεφτομαστε μα τον Πανο να μικρυνουμε την γωνια των πλαινων πχ απο 45 σε 10μοιρες.
Αυριο θα εχετε νεα απο τον Μαλιδακη
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Μάιος 31, 2010 2:47 pm

ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγραψε:Συμφωνώ ότι οι τρύπες μειώνουν την αντοχή της ποδιάς και αυξάνουν την πιθανότητα να περάσει κάποιο κλαδί.
Άρα το προχωράμε με μικρή γωνία :D
ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγραψε:(Η μπροστινή σου ποδιά είναι διαφοετική από το πατρόν που υπάρχει στο Μαλιδάκη, σωστά;)
Ναι, γι αυτό λέω να κάνω καμιά προσθήκη αν είδες τα παραπάνω post μου. Ο Μαλιδάκης έχει σχέδιο για την μπροστινή ποδιά... για το Τ-Case του GV2.0 δεν έχει.... μέχρι τώρα :mrgreen:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Μάιος 31, 2010 3:45 pm

Το τελικό σχέδιο για την ποδιά είναι αυτό (μετά τις ιδέες-παρατηρήσεις :D )

PODIA_GV2.0_T-CASE_FINAL.jpg
Τελευταία επεξεργασία από panoshm και Τρί Ιουν 01, 2010 10:14 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Δευτ Μάιος 31, 2010 4:16 pm

Στις ποδιές (πιστεύω) οτι το στρατζάρισμα ενισχύει την ακαμψία τους ωστε να δύναται να χρησιμοποιήσεις λαμαρίνα σε λιγότερο πάχος.Όσο για τις προεκτάσεις που λές πιστεύω οτι θα χρειαστείς μετά περισότερα σημεία στηρίξεως με το σασί ωστε να είναι πιο ανθεκτική.Τέλος για τις τρύπες κάποιοι πιστεύουν (όπως και εγώ) οτι είναι απαραίτητες ωστε κατα τη κίνηση να ψύχουν με κρύο αέρα το κάρτερ σαν ένα υποτιπόδες ψυγείο ενα 12ράκι τρυπάνι είναι αρκετό ενω με το κατάλληλο κεντράρισμα και ελαφρύ φρεζάρισμα των οπών με ένα 13αρί πιστεύω οτι θα σε ικανοποιήσει. :wink:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Μάιος 31, 2010 4:29 pm

Mastergunner έγραψε:Όσο για τις προεκτάσεις που λές πιστεύω οτι θα χρειαστείς μετά περισότερα σημεία στηρίξεως με το σασί ωστε να είναι πιο ανθεκτική.
Δεν πρόκειται για σοβαρές προεκτάσεις.. γύρω στα 4-5cm ίσα ίσα να μην χωθεί καμιά πέτρα υπό γωνία :wink:

Mastergunner έγραψε:Τέλος για τις τρύπες κάποιοι πιστεύουν (όπως και εγώ) οτι είναι απαραίτητες ωστε κατα τη κίνηση να ψύχουν με κρύο αέρα το κάρτερ σαν ένα υποτιπόδες ψυγείο ενα 12ράκι τρυπάνι είναι αρκετό ενω με το κατάλληλο κεντράρισμα και ελαφρύ φρεζάρισμα των οπών με ένα 13αρί πιστεύω οτι θα σε ικανοποιήσει. :wink:
Θα είναι πολύ μικρές αυτές οι τρύπες για επαρκή φυσική ροή αέρα σε συνθήκες εντός πόλης εννοώ, γιατί αν σκεφτείς σε συνθήκες offroad.... ποιές τρύπες? θα έχουν βουλώσει από τη λάσπη... 12mm δεν είναι τίποτα...
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Δευτ Μάιος 31, 2010 5:15 pm

Πρώτα να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές σας.
1) για την εμπρός ποδιά που έβαλα..... σαν να είναι λίγο στενή :roll: και σκέφτομαι να κάνω αλουμινοκόλληση (KONGV βοήθεια!! :lol: ) ένα κομμάτι ώστε να καλύψω λίγο παραπάνω το διαφορικό, γιατί όπως το είδα ακριβώς από κάτω, δεν καλύπτεται όλο... Βέβαια, ο τοποθετών την ποδιά, μου είπε (για τον προβληματισμό μου) ότι η πέτρα θα ακουμπήσει την ποδιά και θα "εκδιωχθεί" είτε η πέτρα, είτε το αμάξι, επειδή η πέτρα θα βρει στο μεγάλο κομμάτι της ποδιάς... Όταν γύρισα από την βόλτα μου στη Λίμνη Πλαστήρα - Άγραφα δεν περίμενα να δω γρατζουνιές στην ποδιά, αλλά είδα τις είδα εχτές... 2)Παρεμπιπτόντως, μήπως χάνει η τσιμούχα του ημιαξονίου??????? :roll: Για πέιτε ρε παιδιά, φαίνεται να είναι τραγικό? Θα αντέξει άλλα 2000 km μέχρι να πάω στις 75000km όπου έχω Service και αλλαγή βαλβολίνων???

1)Συμφωνώ για την κόληση γιατί θα αποκτήσει "νεύρα" η ποδιά σου.
αν η ποδιά σου έχει παχος 5 χιλιοστά τότε κόλλα τα φτεράκια κατευθείαν στα πλάγια τοιχώματα.αν είναι λεπ΄τότερη άσε και φτεράκι και απο την άνω εσωτερική μεριά και κόλλα το και μέσα έτσι ώστε να έχει πιο πολύ αντοχή!
πριν κολλήσεις ήθελα να σου πω κάποια πράγματα. :wink:
η ποδιά σου έχει ανεξήγητο μεγάλο κενό από κάτω και στην ουσία επεκτήνει την εδαφική ανοχή της γέφυρας.αυτό σημαίνει ότι έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια για να τακάρεις η να γδέρνεις χωρίς λόγο μεγάλη επιφάνεια ποδιάς.
τι εννοώ....
%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B10018-qpr.jpg
%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B10018-qpr.jpg (34.89 KiB) 8058 προβολές

1-2 εκ μετά τη γέφυρα θα συμβούλευα να αρχίσει να ανεβαίνει η ποδιά με κλίση χωρίς να συνεχίζει ευθεία όπως τώρα.
φυσικά τόση κλίση όσο επιτρέπει το καβούκι να έχει 1 εκ κενό με την ποδιά.
έτσι θα έχεις μικρότερη επιφάνεια να βρίσκει κάτω και να σε φρενάρει(άλλο 15 εκ και αλλο 30 εκ επιφάνεια)
και επίσης θα μπορέσεις να κολλήσεις μεγαλυτερα φτερά(όσο είναι το κενό ανάμεσα στα ψαλίδια σου και με κλίση προς τα πανω τα φτερά.

έτσι θα γίνει πιο ανθεκτική ακόμη και όταν προσκρούσεις με φόρα σε εμπόδιο και θα έχει την τάση σα γλίστρα να σε ανεβάσει και όχι να σκαλώσει απότομα.
τις βίδες αν μπορέσεις να τις αλλάξεις με καρόβιδες η χωνευτές αλενόβιδες.

%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B10274-qpr.jpg
%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B10274-qpr.jpg (54.19 KiB) 8058 προβολές

2)χάνει λίγο αλλά χαλάρωσε.....δεν τρέχει τπτ....
3)για το t-case προσωπικά τρύπησα στο πρώτο κενό που είναι μονή η βάση και τοποθέτησα καρόβιδες και από πάνω ροδέλα με παξιμάδι.
η ποδιά πατάει από κάτω αλλά όχι στη βάση(...στο κενό της βάσης σφήνωσα δυο μεγάλα συνεμπλόκ από εξάτμιση )στα ελαστικά συνεμπλόκ.
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Δευτ Μάιος 31, 2010 5:31 pm

Για κόλληση Σπύρου Πάτση στο πρώτο στενό στο αριστερό χέρι καθώς κατεβαίνεις.....κυρ Κώστας...Μαστορας με" Μ "τεράστιο. :wink:
τα παραπανω τα ειχα αντιμετωπίσει και εγώ γιαυτό τό λόγο έχω κάνει 2 τσακίσεις μια μετά τη γέφυρα και μία μετά τα εμπρός ψαλίδια.
IMG_8045.jpg
IMG_8045.jpg (72.36 KiB) 8049 προβολές
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Δευτ Μάιος 31, 2010 8:04 pm

Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους σας για τον τόσο δημιουργικό διάλογο :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Μια ακόμη απόδειξη της αξίας αυτού του club :D :D :D :D
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Μάιος 31, 2010 8:19 pm

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια :D

Όσο για τις παρατηρήσεις:

Έχεις δίκιο για το άσκοπα ελεύθερο ύψος που χάνω, λόγο του ότι η ποδιά είναι λίγο παρακάτω από ότι πρέπει, αλλά δεν μπορώ να κάνω στράτζα με το που τελειώνει η γέφυρα και μετά να αρχίσει η ποδιά να ανηφορίζει, γιατί το διαφορικό, είναι σχετικά χαμηλά.... το κάτω μέρος του απέχει από την ποδιά σχεδόν από 2 έως 4 δάχτυλα... δεν θέλω να φτάσω την ποδιά σε οριακή απόσταση από το διαφορικό...

Έτσι σκέφτηκα να κοντύνω τα λαμάκια της εμπρός στήριξης της ποδιάς. Αν τα κοντύνω μέχρι την μέση (εννοώ να βάλω άλλα κοντύτερα) αυτή η εκνευριστική γωνία που βλέπεις στην φωτό και η οποία "χαμηλώνει" το αυτοκίνητο, θα ανέβει αρκετά επάνω, χωρίς ταυτόχρονα, να πλησιάσει το διαφορικό, την ποδιά στο πίσω μέρος της...

Σαν σημεία στήριξης πάντως, δηλαδή εκεί που πιάνουν τώρα οι βίδες, δεν τα αλλάζω με τίποτα, λόγω του ότι δεν θέλω να κάνω τρύπες αλλού, αφού τώρα η ποιδιά έχει πιάσει σε εργοστασιακές αναμονές (με βόλτες) που υπάρχουν για το σκοπό αυτό... μην κοιτάς που στην Ελλάδα τα GV τα φέρνουν χωρίς τοποθετημένη εργοστασιακή ποδιά διαφορικού....

Δες τις φωτό για να καταλάβεις τι εννοώ

Φωτογραφία0033-qpr.jpg

Φωτογραφία0273-qpr.jpg

Φωτογραφία0274-qpr.jpg
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Μάιος 31, 2010 8:22 pm

KON.GV έγραψε:Για κόλληση Σπύρου Πάτση στο πρώτο στενό στο αριστερό χέρι καθώς κατεβαίνεις.....κυρ Κώστας...Μαστορας με" Μ "τεράστιο. :wink:
τα παραπανω τα ειχα αντιμετωπίσει και εγώ γιαυτό τό λόγο έχω κάνει 2 τσακίσεις μια μετά τη γέφυρα και μία μετά τα εμπρός ψαλίδια.
IMG_8045.jpg

Καθώς κατεβαίνεις από που? Μπορείς να δώσεις διασταύρωση?

Πρέπει να έχω βρει εγώ ρετάλια αλουμινίου και να του τα πάω, ή θα έχει αυτός?
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Δευτ Μάιος 31, 2010 9:47 pm

Για τον μάστορα από την αρχή της Σπ πάτση.μόλις αφήσεις τη λεωφ Αθηνών. :wink:
εμπρός έχουμε την ίδια ποδιά άρα σε παίρνει να την γλυκάνεις λίγο...τράβα μια γραμμή με μαρκαδόρο 1 εκ. εμπρός από την γέφυρα και τσάκισε το λίγο.. :wink:
Βασικά η ποδιά δεν είναι ενοχλητική απλά η επιφάνεια είναι αρκετά μεγάλη και αν καθήσει εκεί το όχημα θα τακάρει ευκολότερα.Αλλιώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! :wink:
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Δημοσίευσηαπό ΚΑΚΑΒΟΣ » Δευτ Μάιος 31, 2010 10:03 pm

Καλολάσπωτη!!Ζηλεύω!
Ποτέ μην κάνεις ανοησίες εκτός αν αυτές σου προκαλούν..... ευχαρίστηση!
Άβαταρ μέλους
ΚΑΚΑΒΟΣ
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: 225/65/17 LAT.CROSS
Suspension: ΄Της μάνας του....
Name: Κώστας

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αξεσουάρ/Εξοπλισμός

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες