ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγραψε:Ερώτηση - παρατήρηση: με το στρατζάρισμα των πλαινών δεν βελτιώνουμε λίγο την ακαμψία της ποδιάς;
ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγραψε: Όσο για την απορροή και το καθάρισμα της ποδιάς μερικές τρύπες με τρυπάνι Φ10-φ12στο χαμηλότερο σημείο δεν θα ήταν αρκετές χωρίς να επηρεαστεί η αντοχή της;
ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγραψε:Συμφωνώ ότι οι τρύπες μειώνουν την αντοχή της ποδιάς και αυξάνουν την πιθανότητα να περάσει κάποιο κλαδί.
Αν όμως είναι μικρής διαμέτρου (12χιλιοστά) οι πιθανότητες μειώνονται και ούτως ή άλλως τα κλαδιά δεν αποτελούν κίνδυνο για τα σημεία που προστατεύει η ποδιά.
Το ίδιο ισχύει και για τις πέτρες.
Ούτως ή άλλως αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει εκ των υστέρων με ένα τρυπανάκι.
Πάντως για τις γωνίες στα πλαινά συμφωνώ με τις μοίρες που αναφέρεις.
Το πλύσιμο σίγουρα είνα ένα πράβλημα, αλλά πιστεύω ότι περισσότερα είναι τα πλεονεκτήματα της ύπαρξής τους σε σχέση με τα μειονεκτήματα.
(Η μπροστινή σου ποδιά είναι διαφοετική από το πατρόν που υπάρχει στο Μαλιδάκη, σωστά;)
Άρα το προχωράμε με μικρή γωνίαΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγραψε:Συμφωνώ ότι οι τρύπες μειώνουν την αντοχή της ποδιάς και αυξάνουν την πιθανότητα να περάσει κάποιο κλαδί.
Αν όμως είναι μικρής διαμέτρου (12χιλιοστά) οι πιθανότητες μειώνονται και ούτως ή άλλως τα κλαδιά δεν αποτελούν κίνδυνο για τα σημεία που προστατεύει η ποδιά.
Το ίδιο ισχύει και για τις πέτρες.
Ούτως ή άλλως αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει εκ των υστέρων με ένα τρυπανάκι.
Πάντως για τις γωνίες στα πλαινά συμφωνώ με τις μοίρες που αναφέρεις.
Το πλύσιμο σίγουρα είνα ένα πράβλημα, αλλά πιστεύω ότι περισσότερα είναι τα πλεονεκτήματα της ύπαρξής τους σε σχέση με τα μειονεκτήματα.
Ναι, γι αυτό λέω να κάνω καμιά προσθήκη αν είδες τα παραπάνω post μου. Ο Μαλιδάκης έχει σχέδιο για την μπροστινή ποδιά... για το Τ-Case του GV2.0 δεν έχει.... μέχρι τώραΣΠΑΘΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγραψε:(Η μπροστινή σου ποδιά είναι διαφοετική από το πατρόν που υπάρχει στο Μαλιδάκη, σωστά;)
Δεν πρόκειται για σοβαρές προεκτάσεις.. γύρω στα 4-5cm ίσα ίσα να μην χωθεί καμιά πέτρα υπό γωνίαMastergunner έγραψε:Όσο για τις προεκτάσεις που λές πιστεύω οτι θα χρειαστείς μετά περισότερα σημεία στηρίξεως με το σασί ωστε να είναι πιο ανθεκτική.
Θα είναι πολύ μικρές αυτές οι τρύπες για επαρκή φυσική ροή αέρα σε συνθήκες εντός πόλης εννοώ, γιατί αν σκεφτείς σε συνθήκες offroad.... ποιές τρύπες? θα έχουν βουλώσει από τη λάσπη... 12mm δεν είναι τίποτα...Mastergunner έγραψε:Τέλος για τις τρύπες κάποιοι πιστεύουν (όπως και εγώ) οτι είναι απαραίτητες ωστε κατα τη κίνηση να ψύχουν με κρύο αέρα το κάρτερ σαν ένα υποτιπόδες ψυγείο ενα 12ράκι τρυπάνι είναι αρκετό ενω με το κατάλληλο κεντράρισμα και ελαφρύ φρεζάρισμα των οπών με ένα 13αρί πιστεύω οτι θα σε ικανοποιήσει.
Πρώτα να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές σας.
1) για την εμπρός ποδιά που έβαλα..... σαν να είναι λίγο στενήκαι σκέφτομαι να κάνω αλουμινοκόλληση (KONGV βοήθεια!!
) ένα κομμάτι ώστε να καλύψω λίγο παραπάνω το διαφορικό, γιατί όπως το είδα ακριβώς από κάτω, δεν καλύπτεται όλο... Βέβαια, ο τοποθετών την ποδιά, μου είπε (για τον προβληματισμό μου) ότι η πέτρα θα ακουμπήσει την ποδιά και θα "εκδιωχθεί" είτε η πέτρα, είτε το αμάξι, επειδή η πέτρα θα βρει στο μεγάλο κομμάτι της ποδιάς... Όταν γύρισα από την βόλτα μου στη Λίμνη Πλαστήρα - Άγραφα δεν περίμενα να δω γρατζουνιές στην ποδιά, αλλά είδα τις είδα εχτές... 2)Παρεμπιπτόντως, μήπως χάνει η τσιμούχα του ημιαξονίου???????
Για πέιτε ρε παιδιά, φαίνεται να είναι τραγικό? Θα αντέξει άλλα 2000 km μέχρι να πάω στις 75000km όπου έχω Service και αλλαγή βαλβολίνων???
KON.GV έγραψε:Για κόλληση Σπύρου Πάτση στο πρώτο στενό στο αριστερό χέρι καθώς κατεβαίνεις.....κυρ Κώστας...Μαστορας με" Μ "τεράστιο.![]()
τα παραπανω τα ειχα αντιμετωπίσει και εγώ γιαυτό τό λόγο έχω κάνει 2 τσακίσεις μια μετά τη γέφυρα και μία μετά τα εμπρός ψαλίδια.
Επιστροφή στο Αξεσουάρ/Εξοπλισμός
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am | Καλημέρα σας. |
Γιώργος Κατσαμάκας | Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm | Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη! |
arahova | Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm | Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
makis_V | Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am | Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη ! |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες