Όλα ξεκίνησαν στις 10 Φεβρουαρίου.Αγανακτησμένος πλέον απο τη γκρίνια της γυναίκας,τη μουρμούρα του πατέρα μου και το σταυροκόπημα (κάθε φορά που πήγαινα) της μάνας μου,αποφάσισα να πουλήσω το καμάρι μου ένα μαύρο impreza 2001 sti 330 HP.Βέβαια σ΄αυτό συνέβαλλαν τα τέλη αλλα και η βενζίνη,όπως επίσης και οι δρόμοι του νησιού.
Έτσι αφου το πούλησα σε μάντρα στη Βαρυμπόμπη αυτό που με έτρωγε πλέον ήταν τι θα πάρω.Έτσι επιστράτευσα φράπες,τσιγάρα και αγόρασα όλα τα περιοδικά των αγγελιών τα οποία τα διάβαζα ανεληπώς και παντού (παντού),τα βράδια σερφάριζα στα site του χώρου χωρίς να μπορώ να αποφασίσω...
Οι προτάσεις πολλές απο stationvagon που ήθελε η γυναίκα,μέχρι BMW που άρεσε του πατέρα μου.Εμένα όμως δεν με γέμιζε τίποτα.Οσπου η ιδέα

Τώρα έπρεπε να βρώ πιο αμάξι,καταρχήν έπρεπε να αποκλειστεί η κατηγορία ψευτο 4ακίνητα κατα κόσμο SUV.Το τζιποειδές χαρακτηρίζεται απο μόνιμή κίνηση πίσω,κλειστό διαφορικό,αργό,κοντούς πρόβολους,επιλογέα 4χ4 ή 4χ2.Τα μοντέλα ήταν συγκεκριμένα Cherokee,Vitara,Niva,Jimny

Έτσι έψαχνα το συγκεκριμένο μοντέλο 1600 με 5 πόρτες.Εδω στη Χίο οι τιμές ήταν για γέλια,ενα κυπαρρισι του '93 σε τιμή 7000 ευρώ,3θυρο του ΄96 σε τιμή 6500 ευρώ (τα αμάξια ήταν μαμα) κτλ.Οπότε στράφηκα στο internet οπου σε γνωστό site βρήκα αυτό που έψαχνα και αυτό ήταν στις Σέρρες έναντι 4400 ευρώ με 1η άδεια 2000:
(με άσπρο έχει καλυφθεί το αυτοκώλλητο που είχε κολλήσει ο μαντράς με τη φίρμα του)
Τα τηλέφωνα έπεσαν και το προξενιό έκλεισε μέσω Alpha Bank όπου και κατέθεσα ένα μωβ χαρτονόμισμα (απο αυτά που πια έχουν εξαφανιστεί σαν τις καρετα-καρετα) για το ¨καπάρο.Η συμφωνία ήταν η εξής:οπως είναι,το πέρνω,φεύγω το χρήμα στο χέρι.
Το ραντεβού κλείστηκε για τις 18/2.Έτσι απο τις 17/02 ξεκίνησε η οδύσσεια μου.Αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει απευθύας απο Χίο,υπάρχει μόνο ανταπόκριση.Πέρνωντας των 18:30 19:10 ήμουν Αθήνα απο Αθήνα για Θεσ/νίκη έφευγε στις 23:30 στην αναμονή λοιπόν....Στις 23:30 (επιτέλους) μπήκα στο αεροπλάνο,φτάνοντας πάνω απο τη Θε/νικη ο Πιλότος αναφέρει λιτά ¨Ομιχλη δεν μπορούμε να προσγειωθούμε γυρνάμε Αθήνα" ετσι στις 02:00 ήμασταν πάλι Αθήνα.Φαντάζεστε τη έγινε,εξαγριωμένοι επιβάτες αναζητούσαν υπεύθυνο αλλα έκπληξη δεν υπήρχε κανένας...Καποια στιγμή εμφανίζεται ενας τύπος και μεταξύ άλλων αναφέρει οτι η Εταιρία θα βάλει έκτακτη πτήση στις 05:30,έκανα κράτηση και πήρα απο το everst το σάντουιτσ που πρόσφερε η εταιρία και κάθησα στις πολυθρόνες μασάζ (να τις δοκιμάσετε αν πάτε).Στις 05:30 πετάξαμε αλλα η ομίχλη ηταν ακόμα πυκνή αλλα ευτυχώς ο πιλοτος το κατέβασε.Οπότε στις 06:15 ήμουν-επιτέλους- Θεσ./νίκη πήρα ταξί και κατευθείαν στα ΚΤΕΛ,στις 07:15 ήμουν στο λεωφορείο για Σέρρες.Στις 08:15 ήμουν στη απέξω απο τη μάντρα η οποία ήταν κλειστή.Το αμάξι ήταν με πινακίδες και θεωρητικά έτοιμο,όμως έκπληξη

Στο πρώτο βενζινάδικο το φουλάρω γύρω στα 35 ευρώ κα βουρ για test drive με το γκάζι κάπου στη μέση και το φόβο μη σπάσω τη ντίζα το αμάξι έδειξε 160 Km.
Το αμάξι ήταν σταθερό χωρίς περίεργους θορύβους με καλή συμπεριφορά και φρένα.Φτάνοντας έξω απο τα Τέμπη η τροχαία μας βάζει στην παράκαμψη απο Σκοτείνα κτλ ασχημα νέα για την ταλαιπορία αλλα καλά νεα γιατί θα δοκίμαζα το αμάξι σε στροφές.Έμεινα ευχαριστημένος πάρα πολύ.Στην Αθήνα το πήγα κατευθείαν σε πληντήριο για μέσα-έξω πλύσιμο και βιολογικό.Όταν το είδε ο πατέρας μου έμεινε αρκετά ευχαριστημένος αλλά ο νους του στο BMW.Το φωρτώνο στο πλοίο και βουρ για Χίο.Η γυναίκα έμεινε ευχαριστημένη και τα παιδιά το φώναζαν ¨τζιπ¨,μπαίνοντας και στο club πιστεύω οτι ολοκλήρωσα το θέμα αμάξι και φίλοι για πολλά χρόνια...
Τι είχε επιπλέον:
Σκαλοπάτια - Κοτσαδόρο - Κάλυμμα ρεζέρβας - αμορτισέρ πίσω - κιτ xenon (μάρκας κλαιν,μάιν,φάιν) - Ξύλινο τιμόνι και λεβιέ - Φρύδια στους θόλους.
Τι δεν είχε:
Τασάκι στους πίσω - Σχισμένα καλύμματα εμπρός- Ψιλοτρακάρισμα εμπρός αριστερα - Συρματόσχοινα πισω παραθύρων -Έλλειψη καλύμματος τρίτου μπουζοκαλώδιου - Radiocd που δε δούλεψε ποτέ.
Τι έχω βάλει μέχρι τώρα:
Σετ καλλύματα καθισμάτων - Ηχοσύστημα - Αυτοκώλλητα Vitara Club (να ΄ναι καλά ο Φάνης και η ACD) - Πυξίδα - Φώτο της οικογένειας (να βλέπω όταν με γαργαλάει το δεξί πόδι) - Λάβαρο του club (ευχαριστώ τον Kaliakouda ακόμα περιμένω απάντηση στο pm) - Κάθισμα μωρού - Πεταλιέρες.
Ευχαριστώ για την Υπομονή που δείξατε να φτάσετε μέχρι εδώ