TIGUAN 23 ΠΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ?

Γενικές ερωτήσεις για τα αμάξια μας, που δεν είναι σχετικές με κάποια από τις αντίστοιχες ενότητες

TIGUAN 23 ΠΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ?

Δημοσίευσηαπό Σταματης » Τετ Απρ 21, 2010 7:37 pm

Γινεται αλλα μαλλον θα κοστιζει αρκετα,δεν ξερω πως και τι αλλα μηπως ειναι δυσκολο λογω του
οτι εχει επανω ηλεκτρονικη αναρτηση (DCC).Αλλα θα ηθελα απο τα σαινια εδω μεσα που σιγουρα υπαρχουν να
μου πουν τι,πως,που,γιατι,ποσο κτλ
Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω, αν τελικα γινεται ,θα εχω τα διακοσαρισματα (μαλλον αδυνατον) που ανετα εχω τωρα,ασφαλεια που εχω τωρα σε κρατηματα,ευσταθεια ?
Με λιγα λογια,τι θα χασω και τι θα κερδισω,για να δω αν αξιζει τον κοπο.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ.... ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.... ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ !!!
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
Άβαταρ μέλους
Σταματης
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: YOKOHAMA A/T-S
Suspension: +6 MAD - MONROE
cb: Ναι
Name: Σταματης

Re: TIGUAN 23 ΠΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ?

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Τετ Απρ 21, 2010 7:52 pm

Μια μέρα βρισκόμουν στην πίστα του Στέφανου Αττάρτ και είδα ένα κομμάτι από ανάρτηση που προορίζονταν για το TIGUAN. Το project ήταν να δουλεύει με αέρα (αερανάρτιση) έτσι θα έχεις αυτό που θες και ύψος και γκάζια ( για το δεύτερο σε είδα σε καμάρωσα και το έχεις :lol: :lol: :lol: ) για ρίξε καμιά ερώτηση
mikeGV

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Τετ Απρ 21, 2010 7:53 pm

Επίσης δώσε μας και το link που το διάβασες να ρίξουμε μια ματιά :geek:
mikeGV

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Τετ Απρ 21, 2010 7:53 pm

Σταμάτη ανέμενε νεώτερα απο κάτι μεταλοκαμμένους για λεπτομέρειες :wink: Κώστας ακούει? :lol: :lol:
Εμείς που έχουμε ψηλώσει περίπου 5 πόντους, δεν έχουμε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα όσον αφορά την συμπεριφορά του αυτοκινήτου, όσον αφορά την τελική δε κάποιοι γρήγοροι :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: έχασαν κάτι ελάχιστα χιλιόμετρα τελικής αλλα αυτό ήταν συνέπεια των ελαστικών που φορούν { για τα all terain οπως αυτά που φόραγα εγώ η διαφορά είναι πολύ μικρή } και σίγουρα εσείς δεν πρόκειται ποτέ να πάτε σε κάποιο ελαστικό πιό πέρα απο all terain και εκεί υπάρχουν και διαφορετικά πέλματα άλλα πιό ασφάλτινα και άλλα πιό χωμάτινα.Την κυριακή σίγουρα θα έχεις την ευκαιρία απο κοντά να δείς και να πούμε ορισμένα πράγματα 8)
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
cb: Όχι
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό Σταματης » Τετ Απρ 21, 2010 7:56 pm

mikeGV έγραψε:Μια μέρα βρισκόμουν στην πίστα του Στέφανου Αττάρτ και είδα ένα κομμάτι από ανάρτηση που προορίζονταν για το TIGUAN. Το project ήταν να δουλεύει με αέρα (αερανάρτιση) έτσι θα έχεις αυτό που θες και ύψος και γκάζια ( για το δεύτερο σε είδα σε καμάρωσα και το έχεις :lol: :lol: :lol: ) για ρίξε καμιά ερώτηση

Ευχαριστω φιλε για τα καλα σου λογια και για την πληροφορια :D
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
Άβαταρ μέλους
Σταματης
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Δημοσίευσηαπό fluflitsa » Τετ Απρ 21, 2010 8:12 pm

εχουμε βρει αυτά τα ελατήρια. τι γνώμη έχετε?
http://hrsprings.com/scripts/appguide.php?Mode=Make+Guide&SubMode=Find3&MakeID=38
Tiguan 1.4 Escape
Άβαταρ μέλους
fluflitsa

Λάστιχα: Geolandar A/T-S
Name: Νίνα

Δημοσίευσηαπό dj aris » Τετ Απρ 21, 2010 8:22 pm

Εχω την εντυποση πως αυτα τα ελατηρια δεν σε ψηλωνουν.αλλα να δουμε τη θα πει και ο μαντεμενοκαμενος μας.Με μια αεροαναρτηση μπορεισ να ψηλονεις και να χαμιλονεις οποτε θες εσυ αλλα κοστιζει
GV 1600 3D 2005
Άβαταρ μέλους
dj aris
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: A/T&mud
Suspension: + 10 homemade
Name: αρης

Δημοσίευσηαπό dpol » Τετ Απρ 21, 2010 8:26 pm

Λοιπον Σταματη, αντιλαμβανεσαι φυσικα πως οτι γραψουμε ειναι απλα ασκησεις επιχαρτου αφου δεν εχει κανενας εμπειρια απο ψηλωμα Tiguan.

Ας κανουμε λοιπον μια προσπάθεια.

Απ'οτι γνωριζω το αμαξι σου εχει ανεξαρτητη αναρτηση μπρος πισω με γονατα Μακφερσον μπροστα και Coil over (το αμορτισερ μεσα στο ελατηριο), θεωρητικα εχει την ιδια αναρτηση με το NGV απλα δεν εχει βγαλει καποιος κατασκευαστής λυση για ψηλωμα αλλα μονο για χαμηλωμα :o αφου ειναι περισσότερο SUV επιδοσεων ειδικα το 2.0 TSI παρα εκτος δρόμου.

Μια φθηνη λυση ειναι η παρεμβολη αποστατων μεταξυ του ελατηρίου και του σημειου στηριξης (πιατέλου) στο πανω παντα μερος, αυτο εχει σαν αποτελεσμα το αμαξι να ψηλωσει αναλογα με το μηκος του αποστατη, δυστυχως δεν μπορω να σου πω στους ποσους ποντους αποστατη θα παρεις τους τρεις ποντους γιατι εξαρταται απο το βαρος και την γωνια στηριξης, φανταζομαι οτι με 5cm αποστατη θα παρεις τους 3cm που θες.

Ο αποστατης συνηθως ειναι απο τεφλον η πολυουρεθανη, απο την μια μερια ακουμπαει στο πιατελο ακαι απο την αλλη στο ελατηριο, δες το link παρακατω να παρεις μια ιδεα πως ειναι :arrow:

http://www.bits4vits.co.uk/store/index. ... roductId=3

Το ιδιο πρεπει να κανεις και με τα αμορτισερ ωστε να διατηρησεις την σωστη συμπιεση και λειτουργια και να μην τρελαθει το DCC, δες παρακατω παλι πως ειναι :arrow:

http://www.bits4vits.co.uk/store/index. ... oductId=16

Το θεμα ειναι που θα τα βρεις, να υπαρχουν ετοιμα δεν νομιζω σε τορνο ομως μπορείς να τα φτιαξεις εαν δωσεις τις διστάσεις, κοστος οχι παραπάνω απο 200-300 euro.

Επομενη λυση ειναι ελαηρια custom made στο μηκος που θες απο τον Μυρωνιδη, σου τα φτιαχνει στο μηκος και σκληροτητα που θες, ο ιδιος φτιαχνει και αποστάτες για ελατηρια αμορτισερ.

Και τις δυο παραπανω λυσεις εχουν εφαρμοσει πολλοι φιλοι με Vitara GV & NGV και κανουν την δουλεια τους οικονομικα.

Επιπτωσεις :think:

Ψηλωνει το αμαξι αλλαζει η αεροδυναμική και το κεντρο βαρους, οι συνεπειες γνωστες, λυση για το δευετρο αποστατες στους τροχους να ανοιξει το μετατροχιο, σιγουρα υπαρχουν αφου ειναι βασικο ανταλλακτικο γαι μοντιφες σε σπορ αυτοκινητα.

Αλλαζει η γωνια στηριξης με αποτελεσμα να σκληρυνει η αναρτηση με επιπτωσεις στην ανεση και το κρατημα, τα αμορτισερ ισως δεν λειτουργουν πλεον οπως πριν.

Πιθανο προβλημα στις ρυθμισεις γωνιων camper & caster, δυστυχως θα το δεις μετα την μετατροπη εάν μπορουν οι γωνιες σου να ερθουν στις αρχικες ρυθμισεις.

Αυτα εχω τωρα στο μυαλο μου :D :D :D

Ελπιζω να σε φωτισα, σε καθε περιπτωση πριν παρεις αποφαση σκεψου σοβαρα εαν σου ειναι πράγματι απαραίτητο :!:
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Τετ Απρ 21, 2010 10:53 pm

Φίλε Σταμάτη , η γνώμη μου φίλε είναι να μην πειράξεις την ανάρτηση του αυτοκινήτου σου !

Μιλάς για διακοσαρίσματα και είναι φανερό ότι απολαμβάνεις την δύναμη και την ταχύτητα του Tiguan σου!Και εγώ αν είχα επιλέξει ένα τέτοιο αυτοκίνητο ,το ίδιο θα έκανα !

Να ξέρεις όμως , ότι και μία πολύ μικρή επέμβαση στην ανάρτησή σου ( δεν μιλάμε βέβαια για τα 5ποντα των δικών μας , ούτε να το σκέφτεσαι ...) , θα επιφέρει τεράστια διαφορά στην σταθερότητα του οχήματός σου σε υψηλές ταχύτητες , σε ξαφνικούς ελιγμούς , σε πλευρικούς ανέμους κλπ. !

Και δεδομένου του ότι η κατηγορία του αυτοκινήτου σου ούτως ή άλλως δεν ενδείκνυται ...για σκληρό ροκ , μην του μειώσεις και τις επιδόσεις στην άσφαλτο !

Η γνώμη μου πάντα ...! :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό daemonhook » Τετ Απρ 21, 2010 11:08 pm

Το συγκεκριμενο link φιλε Σταματη,μιλαει για ελατηρια χαμηλωματος και οχι ψηλωματος.Κοιταξε πανω πανω στον πινακα και θα δεις οτι γραφει ''Approx. Front Lowering'' και ''Approx.Rear Lowering''.Δεν ειδα καπου να μιλαει για ψηλωμα. Τα cm που αναφερει,μιλανε για χαμηλωμα. :shifty:
NGV '07 2.0 5D
Άβαταρ μέλους
daemonhook
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Yokohama Geolandar
Suspension: MAD Springs
Name: Γιωργος

Δημοσίευσηαπό char » Τετ Απρ 21, 2010 11:19 pm

daemonhook έγραψε:Το συγκεκριμενο link φιλε Σταματη,μιλαει για ελατηρια χαμηλωματος και οχι ψηλωματος.Κοιταξε πανω πανω στον πινακα και θα δεις οτι γραφει ''Approx. Front Lowering'' και ''Approx.Rear Lowering''.Δεν ειδα καπου να μιλαει για ψηλωμα. Τα cm που αναφερει,μιλανε για χαμηλωμα. :shifty:

Κι όμως Γιώργο, κάτω κάτω (εκεί που αναφέρεται στα Tiguan) λέει για ελατήρια ανύψωσης!!! :wink:
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Εργάτης: Όχι
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό Σταματης » Τετ Απρ 21, 2010 11:20 pm

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τα κατατοπιστικα σας ποστς και για το ενδιαφερον σας :clap: :clap: :clap:
Ετσι οπως το καταλαβαινω η ιδανικοτερη λυση ειναι η αεροαναρτηση για να μην χανω τιποτα αλλα μαλλον
ειναι απαγορευτικη οσο αναφορα το κοστος :think:
Κοιταξτε,δεν εχω παραπονο απο τ αμαξι,ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ,εχω παει σε σημεια που δεν πιστευα οτι μπορει να παει και με λαστιχα 90/10 (αν δεν κανω λαθος).Οταν το πηρα περιμενα πχ 10 και μου εδωσε 20,και ακομα δεν το εχω ανακαλυψει (ετσι μου λενε και οι πιο παλαιοι στο clubtiguan) 100% ,εχω κανει 9000 χλμ στους 5 μηνες που το εχω.Το να εισαι τη μια στιγμη στο βουνο και στις λασπες και μετα να κατεβαινεις στην ασφαλτο και να κοιτας το ψηφιακο κοντερ να δειχνει 212 χλμ/ω (204 στο gps) και να νοιωθεις οτι μπορει να παει κι αλλο ......ε μονο χαρα μπορεις να νοιωσεις :clap: :clap:
Επισης δεν εχω τρελα με trial και τετοια, ουσιαστικα δεν μου χρειαζεται....απλα, επειδη εχω βρει κατω μια δυο φορες ελεγα μπας και το ψηλωνα.......και ενας αλλος λογος ειναι οτι παντα θελουμε αυτο που δεν εχουμε χαχαχαχαχα.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
Άβαταρ μέλους
Σταματης
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Δημοσίευσηαπό daemonhook » Τετ Απρ 21, 2010 11:29 pm

char έγραψε:
daemonhook έγραψε:Το συγκεκριμενο link φιλε Σταματη,μιλαει για ελατηρια χαμηλωματος και οχι ψηλωματος.Κοιταξε πανω πανω στον πινακα και θα δεις οτι γραφει ''Approx. Front Lowering'' και ''Approx.Rear Lowering''.Δεν ειδα καπου να μιλαει για ψηλωμα. Τα cm που αναφερει,μιλανε για χαμηλωμα. :shifty:

Κι όμως Γιώργο, κάτω κάτω (εκεί που αναφέρεται στα Tiguan) λέει για ελατήρια ανύψωσης!!! :wink:

Εχεις χιλια δικια Νικο... :shock:
Δεν το προσεξα καλα.... :oops:
NGV '07 2.0 5D
Άβαταρ μέλους
daemonhook
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Yokohama Geolandar
Suspension: MAD Springs
Name: Γιωργος

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Τετ Απρ 21, 2010 11:37 pm

Raising Spring 22 +1.2 +0.6 29037-1 $349.00

Αυτές οι τιμές μας μιλάνε για ψήλωμα +1,2 και +0,6 αντίστοιχα
'Όμως αξίζει ο κόπος για τόσο λίγο ψήλωμα αυτό το ποσό?
Αν τελικά κάνεις κάτι συμφωνώ με τις υποδείξεις του dpol
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Πέμ Απρ 22, 2010 12:05 am

kaliakouda έγραψε:Raising Spring 22 +1.2 +0.6 29037-1 $349.00

Αυτές οι τιμές μας μιλάνε για ψήλωμα +1,2 και +0,6 αντίστοιχα

Ρε παιδιά κάτι δεν πάει καλά εδώ ...

Για τι σήκωμα μιλάμε ? Ξέρετε πόσο είναι ο,6 cm ? Λιγότερο από τη διάμετρο ενός στυλό ...
ZΗΡΕΙΑ

Επόμενο

Επιστροφή στο Ερωτήσεις

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες