mikeGV έγραψε:Καλές βόλτες φίλε sunnyelix πες μου λίγο τι συνέβη με το πάχος από τα τακάκια και αν το κλότσημα είναι ενοχλητικό ή με την χρήση θα βελτιωθεί?
λοιπόν :
ο εργοστασιακός δίσκος έχει πάχος 8.4 χιλιοστά αλλα έχει ανάμεσα στα δυο fermouit ένα κενό το οποιο είναι για λόγους απορροφήσεις κραδασμών έτσι ώστε να μεταφέρεται πιο μαλακα η κίνηση στα υπόλοιπα μέρη .
όταν ο δίσκος πιεστή και έρθουν σε επαφή τα δυο fermouit τότε το πάχος πέφτει στα 7.6 χιλιοστά
ο μαστρομιχάλης λοιπόν μου έφτιαξε το δίσκο στα 8.4 χιλιοστά χωρίς να έχει περιθώρια συμπίεσης εφόσον δεν έχει κενό
στην τοποθέτηση λοιπόν αυτά τα 0.8 χιλιοστά παίζουν μεγάλο ρολο
μεν ο δίσκος έμπαινε αλλα δεν άφηνε περιθώρια συμπλέξεις άρα δεν έμπαινε ταχύτητα
έπρεπε να πάω το δίσκο ,το bolan και το plato στον μάστορα να τα μέτρηση και να φτιάξει το σωστό πάχος
η πλακα του καινούριου δίσκου είναι 1.2 χιλιοστά και τα δυο τακάκια από 3.6 χιλιοστά έκαστο άρα 8.4 συνολο αλλα κανονικα επρεπαι να ειναι 7,6
συμπέρασμα άλλαξε τα τακάκια με πάχους 3.2 χιλιοστών και το θέμα έληξε και ο δίσκος δουλεύει μια χαρά
τώρα όσο αφορά το κλώτσημα είναι μαλακό σε normal καταστάσεις αν πέσεις σε κίνηση θα κουράζεται το αριστερό πόδι παραπάνω για ελέγχεις καλύτερα το κλώτσημα αν είσαι βιαστικός και το κοπανάς μια και έχω θα κλοτσάει
το θέμα είναι πως αν έχεις πολύ ώρα σε κίνηση δεν αξίζει να βάλεις τα αλλα δυο ελατήρια αφήνεις τα μαμά και είναι στην ίδια σκληρότητα αλλα και πάλι πιο σκληρός από τον εργοστασιακό γιατί δεν έχει κενό
πάντως πήγα μια σύντομη βόλτα σε κάτι αμπελοχώραφα και κάτι βουναλάκια και μπορώ να σου πω ότι εκτος δεν κλοτσάει αλλα δουλεύει καλύτερα
τώρα για το ότι με τον καιρό θα γίνει καλύτερο το κλώτσημα εννοείτε γιατί θα φαγωθούν τα τακάκια και θα δουλευτεί και το βολάν σε αυτά και θα είναι πιο μαλακό αλλα κλώτσημα θα έχει