GrandViturbo έγραψε:Αν το αυτοκινητο ειναι εξοπλισμενο με αισθητηρες οπισθεν τοτε υπαρχουν οι αισθητηρες και δε παιζουν ?
Δεν υπαρχουν ?
GrandViturbo έγραψε:Αν δεν υπαρχουν γιατι υπαρχει καλωδιωση ( μου θυμιζει εποχες '95 οπου ο ομιλος φιατ εβαζε την ιδια πλεξουδα σε ολα τα μοντελα.. απο το απλο εως το φουλ σκασμενο )
Αν υπαρχει η καλωδιωση και υπηρχαν οι αισθητηρες τοτε ο προφυλακτηρας ειναι αλλαγμενος με καινουριο χωρις τρυπες ?
GrandViturbo έγραψε:Και μολις μου καρφωθηκε κατι αλλο.. Μηπως ειναι καποιο "διαγνωστικο" για καμμενη λαμπα οπισθεν?
GrandViturbo έγραψε:Το πηρες μεταχειρισμενο?
GrandViturbo έγραψε:Ειναι αυτοματο?
GrandViturbo έγραψε:Τα ξενον που εχεις εχουνε αυτοματη ρυθμιση υψους? η τα ρυθμιζεις απο μεσα οποτε και ειναι αφτερ μαρκετ ξενον ?
Γιώργος Αλεξίου έγραψε:τι να πω θα ψακσω και γω στα ηλεκτρολογικα σχεδια μιμπος δω τιποτα![]()
Παιζει και να υπηρχαν (Α)!Geo. έγραψε:GrandViturbo έγραψε:Αν το αυτοκινητο ειναι εξοπλισμενο με αισθητηρες οπισθεν τοτε υπαρχουν οι αισθητηρες και δε παιζουν ?
Δεν υπαρχουν ?
Αισθητήρες δεν υπάρχουν!
GrandViturbo έγραψε:Αν δεν υπαρχουν γιατι υπαρχει καλωδιωση ( μου θυμιζει εποχες '95 οπου ο ομιλος φιατ εβαζε την ιδια πλεξουδα σε ολα τα μοντελα.. απο το απλο εως το φουλ σκασμενο )
Αν υπαρχει η καλωδιωση και υπηρχαν οι αισθητηρες τοτε ο προφυλακτηρας ειναι αλλαγμενος με καινουριο χωρις τρυπες ?
Παιζει και να υπηρχαν ( Β) !Geo. έγραψε:Ελπίζω πως όχι! Πάντως ο προφυλακτήρας κάτω από την πινακίδα είναι κομμένος που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είχε κοτσαδόρο.
GrandViturbo έγραψε:Και μολις μου καρφωθηκε κατι αλλο.. Μηπως ειναι καποιο "διαγνωστικο" για καμμενη λαμπα οπισθεν?
Εννοεις led?Geo. έγραψε:Δε νομίζω γιατί κατάργησα την κλασική λάμπα της όπισθεν και έβαλα xenonκαι δε μου ανάβει κάποια ένδειξη.
GrandViturbo έγραψε:Το πηρες μεταχειρισμενο?
"Τωρα ασχιζουν τα δυσκολαααα ( Σακης)Geo. έγραψε:Yes!
GrandViturbo έγραψε:Ειναι αυτοματο?
Καλα με αφησες _ _ _ _ _ _ τωρα.. εγω το εβλεπα για 189 αλλα τελος παντων ναι ειναι 681. Ξερουμε αρχικα πως ονομαζεται αυτο το αντικειμενο που λεγεται 681? πχ αντισταση τρανζιστορ κλπ κλπ?Geo. έγραψε:No!
Με μια γρήγορα αναζήτηση που είχα κάνει στο google δεν είχα βρει τι είναι το 681 που είναι πάνω στην πλακέτα. Θέλει πιο πολύ ψάξιμο.
Επίσης η μόνωση που είχε η πλακέτα φαινόταν να είχε γίνει από το εργοστάσιο. Αν ανοίξει κανείς το πλαστικό πίσω και υπάρχει κάποιο καλώδιο
που δεν πάει πουθενά και είναι καλυμμένο με σφουγγαράκι τότε εκεί είναι αυτή η πλακέτα!
Γιώργος Αλεξίου έγραψε:τι να πω θα ψακσω και γω στα ηλεκτρολογικα σχεδια μιμπος δω τιποτα![]()
Πιστευω τοτε πως καποια μαιμουδια εχει κανει ο ηλεκτρολογος που κατι θα εβαλε εβγαλε απο τον προηγουμενο... Γιατι δε τον ρωτας? αλλα πια καταληγουμε στο οτι μαλλον ητανε καποια συνδεση καμεραςGeo. έγραψε:Τα έχεις? Που μπορώ να τα βρω? Σήμερα έψαχνα στο εμπρός μέρος της πλεξούδας το καλώδιο που δίνει ρεύμα με την όπισθεν για να δώσω εντολή στην οθόνη
να γυρίζει στην κάμερα οπισθοπορείας και δεν το έβρισκα. Άλλα χρώματα είναι μπροστά άλλα πίσω...μάλλον ματίζονται κάπου μέσα στο σπιράλ.
Τελικά τράβηξα δικό μου καλώδιο.
GrandViturbo έγραψε:Παιζει και να υπηρχαν (Α)!Geo. έγραψε:Αισθητήρες δεν υπάρχουν!
GrandViturbo έγραψε:Geo. έγραψε:Δε νομίζω γιατί κατάργησα την κλασική λάμπα της όπισθεν και έβαλα xenonκαι δε μου ανάβει κάποια ένδειξη.
Εννοεις led?
GrandViturbo έγραψε:"Τωρα ασχιζουν τα δυσκολαααα ( Σακης)καλα δεν εχει να κανει παντως απλα μηπως "αφαιρεσε"καποια αξεσουαρ ο προηγουμενος... Και μιας και λες οτι ειχε κοτσαδορο μηπως ητανε καποιο πριζακι να δινει ρευμα στις λαμπες της μπαγκαζιερας οταν βαζεις οπισθεν..
GrandViturbo έγραψε:Καλα με αφησες _ _ _ _ _ _ τωρα.. εγω το εβλεπα για 189 αλλα τελος παντων ναι ειναι 681. Ξερουμε αρχικα πως ονομαζεται αυτο το αντικειμενο που λεγεται 681? πχ αντισταση τρανζιστορ κλπ κλπ?
GrandViturbo έγραψε:Geo. έγραψε:Σήμερα έψαχνα στο εμπρός μέρος της πλεξούδας το καλώδιο που δίνει ρεύμα με την όπισθεν για να δώσω εντολή στην οθόνη
να γυρίζει στην κάμερα οπισθοπορείας και δεν το έβρισκα. Άλλα χρώματα είναι μπροστά άλλα πίσω...μάλλον ματίζονται κάπου μέσα στο σπιράλ.
Πιστευω τοτε πως καποια μαιμουδια εχει κανει ο ηλεκτρολογος που κατι θα εβαλε εβγαλε απο τον προηγουμενο... Γιατι δε τον ρωτας? αλλα πια καταληγουμε στο οτι μαλλον ητανε καποια συνδεση καμερας
Geo. έγραψε:GrandViturbo έγραψε:Παιζει και να υπηρχαν (Α)!Geo. έγραψε:Αισθητήρες δεν υπάρχουν!
Από που το συμπεραίνεις αυτό? Αφού είπα πως το κομμάτι της πλεξούδας εκεί ήταν μονωμένο εργοστασιακά!!
Μπορεί όντως να είναι αναμονή για αισθητήρες!
GrandViturbo έγραψε:Geo. έγραψε:Δε νομίζω γιατί κατάργησα την κλασική λάμπα της όπισθεν και έβαλα xenonκαι δε μου ανάβει κάποια ένδειξη.
Εννοεις led?
Geo. έγραψε:Όχι! Εννοώ Xenon!! Μου περίσσευε ένας μετασχηματιστής και μία λάμπα και τα έβαλα!! Επιτέλους βλέπω!!!![]()
GrandViturbo έγραψε:"Τωρα ασχιζουν τα δυσκολαααα ( Σακης)καλα δεν εχει να κανει παντως απλα μηπως "αφαιρεσε"καποια αξεσουαρ ο προηγουμενος... Και μιας και λες οτι ειχε κοτσαδορο μηπως ητανε καποιο πριζακι να δινει ρευμα στις λαμπες της μπαγκαζιερας οταν βαζεις οπισθεν..
Αναμονη για τι τοτε?Geo. έγραψε:Το σκέφτηκα κι αυτό! Αλλά είναι μόνο δύο καλώδια! Κόκκινο-Μαύρο. Αν ήταν θα έπρεπε να είχε και για τα υπόλοιπα φώτα!
Αλλά ξαναλέω ήταν τόσο καλά μονωμένο που δε φαινόταν ότι υπήρχε εκεί! Δεν πιστεύω ότι κάτι έχει αφαιρεθεί! Το πιο πιθανόν είναι ότι είναι αναμονή!
GrandViturbo έγραψε:Καλα με αφησες _ _ _ _ _ _ τωρα.. εγω το εβλεπα για 189 αλλα τελος παντων ναι ειναι 681. Ξερουμε αρχικα πως ονομαζεται αυτο το αντικειμενο που λεγεται 681? πχ αντισταση τρανζιστορ κλπ κλπ?
Το κατεβαζω ηδη και θα το ψαξω αν! καταφερω να βγαλω ακρη βεβαια... και μολις μου πεταξε μυνημα για κατεστραμμενο αρχειο οποτε τζιφος.Geo. έγραψε:Μακάρι να ξερα!
Εδώ έχει 2376 σελίδες... βαριέμαι να ψάξω!![]()
http://dkc3.digikey.com/PDF/EU091-GR/digikey.pdf
GrandViturbo έγραψε:Geo. έγραψε:Σήμερα έψαχνα στο εμπρός μέρος της πλεξούδας το καλώδιο που δίνει ρεύμα με την όπισθεν για να δώσω εντολή στην οθόνη
Πιστευω τοτε πως καποια μαιμουδια εχει κανει ο ηλεκτρολογος που κατι θα εβαλε εβγαλε απο τον προηγουμενο... Γιατι δε τον ρωτας? αλλα πια καταληγουμε στο οτι μαλλον ητανε καποια συνδεση καμερας
Geo. έγραψε:Δύσκολο! Το αυτοκίνητο είναι εισαγωγής! Από Τουλούζ Γαλλίας![]()
Αν κοιτάξεις δεξιά στα πόδια του συνοδηγού που είναι η πλεξούδα, και πίσω που καταλήγει, θα δεις και στο δικό σου ότι έχει άλλα χρώματα!
Geo. έγραψε:Σκέφτομαι και το άλλο... μήπως έχει να κάνει με την όπισθεν και τα χιλιόμετρα? Μήπως διαβάζει κάτι ο εγκέφαλος?
GrandViturbo έγραψε:Ειμαι περιεργος να μου πεις τι τυπο λαμπας εβαλες σε ξενον εκει μεσα που ειναι περιεργα τα πραγματα...
GrandViturbo έγραψε:Geo. έγραψε:Αν κοιτάξεις δεξιά στα πόδια του συνοδηγού που είναι η πλεξούδα, και πίσω που καταλήγει, θα δεις και στο δικό σου ότι έχει άλλα χρώματα!
Αυτο δε το καταλαβα. Δεξια στα ποδια του οδηγου εχουμε μονο την πλεξουδα του γκαζιου. Εχει κι αλλα ?
GrandViturbo έγραψε:Τι να πω ενα τοσο δα πραγματακι μας εχει κανει να ψαχνομαστε!!!
Geo. έγραψε:Λοιπόν έχω νέα. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι είναι για να απενεργοποιεί τους αερόσακους μόλις μπει η όπισθεν.
Στην αρχή μου φάνηκε λογικό. Πως όμως γίνεται αυτό? Θα χρειαζόταν άλλο ένα καλώδιο για εντολή.
Εκτός κι αν είναι ασύρματο (Χλωμό). Και επίσης γτ να μπει πίσω και να μην είναι μπροστά κάπου κοντά στον εγκέφαλο...?
mikeGV έγραψε:Μπας και σε παρακολουθούνε το έχεις ψάξει![]()
![]()
![]()
GrandViturbo έγραψε:Χιλια συγνωμη που επεμβαινω, αλλα πες του ηλεκτρολογου σου να παει να δωσει εξετασεις παλι......![]()
![]()
![]()
![]()
είναι με κόμμα πριν το "μου"Ο ηλεκτρολόγος μου είπ
Ο ηλεκτρολόγος, μου είπε
Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά
Γιωργος ΗΛΙΑΣ | Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm | Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!! |
makis_V | Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am | Καλημέρα και καλό μήνα ! |
arahova | Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am | Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα. |
antonis1627 | Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am | Καλημέρα σας και καλό μήνα. |
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am | Καλημέρα σας. |
Γιώργος Κατσαμάκας | Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm | Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη! |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες