Κατόπιν επίσκεψης σε κατάστημα του χώρου μου προτάθηκαν ως οικονομική και αποδεκτή λύση (χωρίς επεμβάσεις ύψους τύπου Ola Man + MAD) τα Monroe Adventure και τα Koni ρυθμιζόμενα. Τα Koni θεωρούνται πιο ασφάλτινα μεν αλλά ανώτερης ποιότητας ενώ τα Monroe μια πιο προσιτή και καθολική λύση και για εκτός δρόμου.
Το ερώτημά μου εστιάζεται στο αν τελικά τα Monroe υπερέχουν τελικά σε κάτι σε σχέση με τα εργοστασιακά στην αρχική τους κατάσταση. Διότι δεν ξέρω αν έχουν την ίδια διάρκεια στο χρόνο αλλά και αντοχή σε φόρτωση. Η αλήθεια είναι πως τα εργοστασιακά τα έχω φορτώσει πάρα πολύ και τα έχω χτυπήσει εκτός δρόμου αλύπητα αλλά έστω και σε μέτρια κατάσταση πλέον δεν είναι και χάλια.
Εν τέλει ποιά η αίσθηση που αφήνουν στο οδήγημα εντός και εκτός δρόμου. Το οδήγημα είναι σφικτό; στις λακούβες χτυπάνε, στις στροφές το όχημα παίρνει κλίση μεγάλη κτλ.
Προκειμένου να βελτιωθεί αισθητά η συμπεριφορά με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου μήπως πρέπει να αντικατασταθούν και τα ελατήρια ;
Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνω στη διαδικασία να συγκρίνω με τη λύση O.M.E. + MAD καθότι συζητάμε για πιο βατή λύση.