Πρόσφατα άλλαξα και τα 2 ρουλεμάν των πίσω τροχών. Επίσης, λόγω του ψηλώματος, φοράω και αποστάτες τροχών 3εκ.
Αυτά είναι τα δεδομένα και η ιστορία είναι η εξής:
Μετά το ψήλωμα άκουγα θόρυβο από τον πίσω άξονα σαν η κίνηση να μεταδίδεται με γρατσούνισμα. Αναφέροντάς το στο μηχανικό, σήκωσε το αυτ/το στο ανυψωτικό, εγώ μέσα να οδηγώ "κανονικά" με 3η ταχύτητα και το πίσω διαφορικό βάραγε σαν κατσαρόλα!

Έσβησα, κατέβηκα και ο μηχανικός γύρισε τους πίσω τροχούς έναν - έναν για να ανακαλύψει ότι τα πίσω ρουλεμάν είναι φαγωμένα.Το θόρυβο από τα ρουλεμάν τον άκουσα κι εγώ κι έφριξα! Σε ερώτηση πως κι έγινε αυτό κι αν έχει σχέση με το ψήλωμα, η απάντηση ήταν ότι πρόκειται για φυσιολογική φθορά με ένα ποσοστό επιτάχυνσης της φθοράς λόγω του ψηλώματος και της τοποθέτησης των αποστατών. Εμένα μου ακούγεται λογικό, αλλά πόσο πια επιταχύνεται η διαδικασία φθοράς των ρουλεμάν μετά την τοποθέτηση των αποστατών; Φανταστείτε ότι το ψήλωμα το έκανα περί τις 20 Δεκ. και από offroad διαδρομές ουσιαστικά μόνο αυτή στην Ελατιά Δράμας με τη Βορειοελλαδική συγκέντρωση του club...
Μετά την αλλαγή των ρουλεμάν να σημειώσω ότι το γρατζούνισμα κατά την κίνηση που ακούω στον πίσω άξονα συνεχίζεται, οπότε ο θόρυβος που άκουγα είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο πίσω άξονας έχει τραβηχτεί προς τα έξω από το κεντρικό. Αυτό θα διορθωθεί στο εγγύς μέλλον. Παρακάτω, φωτό των παλιών ρουλεμάν όταν βγήκαν τα ημιαξόνια.

- Ο αποστάτης που φοράω είναι αυτός.