Καλησπέρα μετά από καιρό,
Δυστυχώς οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις με έχουν γονατίσει από ελεύθερο χρόνο και σπάνια πλέον μπορώ να γράφω τακτικά. Μου έκατσε όμως "στραβή" και ανοίγω νέο θέμα ώστε να υπάρχει το ιστορικό.
Εν ολίγοις το βιταράκι μου που είναι Diesel Allgrip Auto του 2017 110κ χλμ και αφού το ζόρισα σε ανηφόρα με πάγο, μύρισε, έβγαλε την τετρακίνηση off ηλεκτρονικά και μουλάρωσε. Μετά από λίγο το έβαλα μπροστά το γύρισα με τα πολλά για να επιστρέψω. Όταν βγήκα στην άσφαλτο μετά από λίγο αντιλήφθηκα ότι κάτι δε πάει καλά, έχανε δύναμη και δεν ανέβαζε στροφές. Μετά από λίγο έμεινε εντελώς από δύναμη και δε κουνιόταν ρούπι. Η οδική το κατέβασε Αθήνα και δυστυχώς στο τοπικό συνεργείο που το πήγα και αφού σβήσανε τα μηνύματα λάθους που είχε ανάψει (check engine) κωδικός p0401 -egr insufficient flow detected το αμάξι δεν άλλαξε συμπεριφορά. Παρέμεινε δλδ σε limp mode, να ανεβάζει 2000 στροφές μαξ και να μη κουνιέται με πρώτη, όπισθεν κτλ (αυτόματο είναι θυμίζω).
Περιμένω σήμερα να το πάνε στον Τούντα - Ψοφίμη για διάγνωση αλλά όλοι όσοι έχω μιλήσει (και δεν είναι λίγοι) μου λένε ότι σίγουρα θα θέλει αλλαγή δίσκου/βολάν κτλ στο διπλοσύμπλεκτό με αρκετά τσουχτερό κόστος. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το safe mode που έχει μπεί και το γιατί έγραψε περί egr. Ok κατά πάσα πιθανότητα και το πετρέλαιο που βάζω δεν είναι σόι αλλά μιλάμε για υποθέσεις..
Αν σε κάποιον έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, δλδ να μην ανεβάζει στροφές και να μη κουνιέται με ταχύτητα μέσα ας γράψει τι πρόβλημα ήταν τελικά.
Όπως και να έχει θα ενημερώσω.