καλησπερα, Continental Ultra Contact ειναι 8 μηνων. Εχω την εγγυηση αλλα απαντηση σε mail πολλα που τους εστειλα απο την Παρασκευη δεν πηρα απαντηση καμμια, μαλλον αυτη ειναι η τακτικη τους. Εστειλα και στην Μαμα Γερμανια για να δω.... Παντως ναι θα το αλλαξω οπωσδηποτε και δεν την ξαναπαταω στο μελλον.
Μετά από latitude cross και crossclimate είπα να δοκιμάσω kleber quadraxer suv που μου πρότεινε. Έχει κανείς εμπειρία; Θα επανέλθω αργότερα με εντυπώσεις
Καλημέρα σε όλους σας... Πήγα στον λαστιχά της γειτονιάς μου η για cooper discover η για latitude cross. Tα πρώτα δεν είναι διαθέσιμα και τα δεύτερα θα αλλάξουν πέλμα με το νέο έτος και δεν υπάρχουν. Τι άλλη ενναλακτική προτείνετε για λάστιχα 50 50 ;
Ωραίο νέο αυτό με τα Latitude Cross για αλλαγή πέλματος.. ή μήπως όχι; Θα έχει ενδιαφέρον αν θα το κάνουν λίγο πιο άγριο, ή αν θα του προσθέσουν τη χιονονιφάδα 3PMSF ως extra, μιας που ήδη έχει πολύ καλή συμπεριφορά στο χιόνι..
Ερώτηση προς όσους τα έχουν δοκιμασει ή έχουν γνώμη γι' αυτά τα λάστιχα. Αφορά 2η τετράδα σε 215/65/16 για εξορμήσεις και χρήση κυρίως Δεκέμβρη με Απρίλη για χιόνι (κυρίως), χώμα, πέτρες και άσφαλτο..
Είμαι ανάμεσα σε Malatesta Kobra (αναγόμωση) & Nankang FT9 Mud (πρωτογενές). Βέβαια το Malatesta δύσκολα το έχεις για καθημερινή χρήση και σε άσφαλτο, λόγω βάρους και καταπόνησης του οχήματος (αν δεν κάνω λάθος).
Malatesta Kobra:
Nankang FT-9 Mud:
1.jpg (78.96 KiB) 889 προβολές
Ποιο πιστεύετε ότι αποδίδει καλύτερα στις παραπάνω συνθήκες και ταιριάζει στην οδηγική συμπεριφορά του οχήματός μας;
Κωνσταντίνε σύγκριση δεν μπορώ να κάνω, καθώς έχω χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιώ μόνο τα Malatesta.
Σίγουρα αυτά είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ σε λάσπη, κοτρώνες, χιόνι και δεν έχω καταλάβει καμμία καταπόνηση στο αυτοκίνητο ενώ η μείωση της ροπής στο δρόμο (λόγω μεγαλύτερου μεγέθους 2 εκ. σε διάμετρο από τα 215/60/17) δεν γίνεται αισθητή.
Σε πλήρη στροφή του τιμονιού "χαϊδεύουν" ελαφρά τους θόλους, χωρίς όμως καμμία, ούτε καν ορατή, αλλίωση μετά από περίπου 10.000 χλμ με αυτά.
Σε άσφαλτο νιώθεις την τραχύτητα των τακουνιών και βέβαια τον θόρυβο.
Μέχρι 110 χλμ/ώρα, καλά φουσκωμένα (38 μπρος, 35 πίσω) δεν έχεις πρόβλημα (πλην του θορύβου που προσωπικά δεν με ενοχλεί)
Χρειάζεται κάποια εξάσκηση-συνήθεια στην αίσθηση "μπαλοναρίσματος"....
Σίγουρα στην ΕΟ δεν μου αρέσουν, καθώς αυτοπεριορίζεσαι σε τελική (το αυτοκίνητο άνετα πάει με αυτά, μέχρι 160 - 170!!!)
Πιστεύεις ότι βγάζουν τα 30-40.000χλμ ή αντίστοιχα 3-4 χρόνια; Θα ξεραθούν και θα χάσουν την απόδοσή τους; Σε χιόνι (20-30εκ) πάταγε καλά δλδ χωρίς γλυστρίματα;
Ρωτάω επειδή μπορεί να τα χρησιμοποιώ καθημερινά π.χ.για 3-4 μήνες κάθε χειμώνα (Δεκέμβρη με Φλεβάρη/Μαρτη χοντρικά) σε όλα τα terrain και έχοντας κατα νου ότι κάνω 3-3.500χλμ το μήνα..
Κωνσταντίνε αυτό που ξέχασα να γράψω, είναι ότι τα Malatesta είναι καταπληκτικά σε βρεγμένη άσφαλτο, καθώς έχουν πάρα πολύ μαλακό πέλμα και το aquaplanning (υδρολίσθηση) αποκλείεται λόγω των τεράστιων κενών ανάμεσα στα τακούνια.
Αυτό που ξεραίνει το λάστιχο είναι ο ήλιος και η θερμότητα και έτσι χάνουν την άριστη πρόσφυση στο βρεγμένο.
Η μεγάλη χρήση σε άσφαλτο με μεγάλες ταχύτητες, δημιουργεί θερμότητα, που τα ξεραίνει.
Τα δικά μου, που τα έχω πάνω από 4 χρόνια, δεν έχουν ξεραθεί σχεδόν καθόλου, καθώς μένουν μόνιμα στο υπόγειο γκαράζ μου (δεν τα χρησιμοποιώ παρά μόνο σε απαιτητικές βόλτες, διασχίσεις κλπ), ενώ στην άσφαλτο τα υπερφουσκώνω, οπότε θερμαίνονται λίγο σχετικά.
Πιστεύω όμως ότι η καθημερινή χρήση, που θα είναι ως επί το πλείστον σε άσφαλτο, θα τα ξεράνει σύντομα.
Ας γράψει και κάποιος άλλος φίλος που τα χρησιμοποιεί καθημερινά, την εμπειρία του.
Υ.Γ. Θεωρώ ότι η καθημερινή χρήση, είναι αδικία-αμαρτία για τις επιδόσεις του NV... ενώ στο βουνό το αναβαθμίζει σε υπέρτατο βαθμό!
Υ.Γ. 2 Αν θέλεις μπορείς να δανειστείς τα δικά μου, για test drive λίγων ημερών...