Φίλοι καλησπέρα,
Δυστυχώς ακόμα δεν έχω βρει λύση στο πρόβλημα με το αυτοκίνητο και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Έχω αρκετό καιρό να γράψω στο forum ελπίζοντας ότι θα απαντούσα μετά την τυχόν επίλυση του προβλήματος, αναφέροντας τη διαδικασία. Ωστόσο καθώς αυτή δεν ήρθε θα ήθελα και τη δική σας άποψη.
Για να ανακαιφαλαιώσω, το πρόβλημα του αυτοκινήτου που παρουσιάζεται τους 3+ τελευταίους μήνες όταν είναι κρύο ή όταν έχει αρκετές ώρες να λειτουργήσει, είναι
αυτό. Επιπλέον, για
μία μόνο φορά και ενώ οδηγούσα, το αυτοκίνητο έχασε ισχύ στο δρόμο και μετά από ένα τρέμουλο έβγαλε μήνυμα "RESTART ENGINE". Μετά οδηγήθηκε κανονικά χωρίς να ξεμείνει και αυτό δεν έχει ξανασυμβεί μέχρι τώρα. Επίσης, η κατανάλωση έχει ανέβει σημαντικά, από τα 6.3lt/100km στα 8lt/100km.
Ενέργειες που έχουν γίνει:
1) Επίσκεψη στον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο ΣΟΥΛΑΝΗ στην Πάτρα (όπου μένω). Ο τεχνικός έβαλε το διαγνωστικό και δεν βρήκε κωδικούς λάθους. Αντικατέστησε προληπτικά τα μπουζί, ενημέρωσε το λογισμικό του αυτοκινήτου και μου είπε ότι αν συνεχιζόταν το πρόβλημα θα έπρεπε να κατεβάσει το ρεζερβουάρ και να δει την αντλία. Μετά από λίγο καιρό συνέβη το περιστατικό που ανέφερα παραπάνω με το σβήσιμο του κινητήρα εν κινήσει.
2) Επίσκεψη σε δεύτερο (μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο), αμέσως μετά το παραπάνω συμβάν με το σβήσιμο. Ο τεχνικός κράτησε το αυτοκίνητο 2 ημέρες. Μέτρησε τις δύο αντλίες (αυτή του ρεζερβουάρ και την υψηλής πίεσης που υπάρχει μπροστά) για ένα βράδυ και είπε ότι λειτουργούν σωστά. Μου είπε να δοκιμάσω από άλλο πρατήριο και να μην φουλάρω γιατί η βενζίνη δεν πρέπει να κάθεται πολύ γιατί χαλάει, συν ότι πιέζεται η αντλία. Πράγματι, έβαλα από αλλού. Δοκίμασα και 100ρα χωρίς να έχει νόημα, αλλά και πάλι δεν άλλαξε τίποτα. Επίσης έβαλα δύο φορές καθαριστικό βενζίνης και έκανα και ένα ταξίδι περίπου 400km. Το πρόβλημα παραμένει.
3) Επίσκεψη σε τρίτο (μη εξουσιοδοτημένο) συνεργείο. Ο εκεί τεχνικός, διαπίστωσε το πρόβλημα και καθάρισε τον αισθητήρα στροφάλου (ο οποίος όπως μου είπε δεν ήταν ιδιαίτερα βρώμικος). Και αυτός μου είπε ότι οι αντλίες είναι υγιείς. Το πρόβλημα δεν επιλύθηκε.
Το όχημα είχε αγοραστεί καινούριο από το ΛΑΖΑΝΑ τον 12/2018. Ο ΛΑΖΑΝΑΣ δεν αναλαμβάνει καμία επισκευή όπως μου είπε, καθώς έχει σταματήσει να είναι εξουσιοδοτημένος επικευαστής suzuki. Μέχρι τώρα όλα τα service γίνονταν εκεί, όπως προβλέπεται στις οδηγίες. Το αυτοκίνητο οδηγείται συντηρητικά και θα έλεγα ότι το προσέχω με το παραπάνω. Έχω λόγους που δεν θέλω να το πάω στο ΣΟΥΛΑΝΗ και πιστεύω ότι δεν θα επιτευχθεί η επισκευή του εκεί.
Επιπλέον έχω γράψει και μια επιστολή για το θέμα στα κεντρικά του ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ στην Αθήνα, από την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να έχω πάρει απάντηση προς το παρόν. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι η τεχνική υποστήριξη δεν είναι επαρκής στην περιοχή μου. Τί θα μου προτείνατε να κάνω; Δεν ξεμένει, αλλά μπορεί το πρόβλημα με την πάροδο του χρόνου να διογκοθεί περισσότερο. Και φυσικά δεν μου είναι φυσιλογικό να συμβαίνει σε ένα αυτοκίνητο με μόνο 43.000km περίπου.