kosvitara έγραψε:εδω που τα λεμε καλυτερα γιατι στην ελλαδα δεν υπαρχει κυνηγι με την ενοια να κυνηγισω να ψαρεψω να πιασω κατι για να το φαω . οι περισσοτεροι μπαινουν απλα σε μια φονικη κουρσα ποιος θα σκοτωσει τα περισσοτερα ποιος θα ριξει περισσοτερα φυσιγγια κλπ
Είσαι πολυ λάθος...
Αλλα θα χρειστούν σελίδες για να σου εξηγησω...
Απλα θα σου τονίσω ότι όποιος κρατάει ενα όπλο δν είναι κ κυνηγός...
ΑΝ σου δείξω τα γραμμένα μου για φέτος απο τις 66 εξόδους που εχω θα βαρέθεις να μετράς μηδέν....
Δν πάμε στο βουνό για να σκοτώσουμε , μόνο...
Υπάρχουν πολλά περίσσοτερα πράγματα στο μυαλό μας...
Βεβαια υπάρχουν πολλοί οπλοφόροι που σκοτώνουν κ ότι κινείται...Αυτοί όμως δν έχουν σχέση με το κυνήγι...
Γιατί κ στα γήπεδα γίνονται μπάχαλα...Αλλα δν πάνε όλοι για τα μπαχαλα...Κ ούτε όλοι τα συμμερίζονται....Αν είναι να απαγορέψουμε κ τ γήπεδο...
Το ίδιο κ με τις πορείες.....
Το κυνήγι για μενα δν είναι χόμπι...
Είναι τρόπος ζωής....
Ετσι έχω μάθει να ζω κ έτσι θα ζω....
Μα με τουφέκι μα χωρίς τουφέκι θα πέρνω τα σκυλιά μου κ θα βγαίνω στο βουνό....
Οσο για την απαγορεύση....Καταργήθηκε η ρυθμιστική...Αρα κυνηγάμε με βάση το ΝΟΜΟ του κράτους....
ΝΟΜΟΣ 86/1969 Άρθρα που αφορούν το κυνήγι (Δασικός Κώδικας)
Θηράματα: 'Aρθρον 251.
1. Η Θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα, καθ' όλην την Επικράτειαν, κατά τας διατάξεις του παρόντος κώδικος.
2. Ως θηρεύσιμα θηράματα νοούνται πάντα τα άγρια θηλαστικά και πτηνά πλην: Εκ των θηλαστικών: Των ακανθοχοίρου, νυκτερίδος, μυγαλής, ασπάλακος. Εκ των πτηνών: α) Των μικροτέρων κατά μέγεθος της σιταρήθρας, μη συμπεριλαμβανομένης (τουτέστι των μικροτέρων εις μήκος των 17 εκ.), β) των κύκνου, πελαργού, φοινικόπτερου ροδοχρόου, γερανού, κούκου, όλων των ειδών γυπός (ορνέου), παντός είδους δρυοκολάπτου, έποπος (τσαλαπετεινού), όλων των ειδών κίρκου (κρικινεζιού) καί τριόρχου, ακριδοθήρα (αγιοπουλιού), σίττης (τσοπανάκου σφυρικτή), αιγοθήλου (γιδοβίζι - πλάνου), του μικρού μελανοκεφάλου γλάρου, παντός είδους χελιδόνος, του κορακίου (χαλκοκουρούνας), παντός είδους νυκτοβίων και της τρυγόνος της στρεπτοπηλίας δεκαοκτώ (δεκοχτούρας).
Επίσης
Χρόνος Θήρας 'Aρθρον 261.
(Ως ετροποποιήθη δι' άρθρ. 11 ν.δ. 996/1971 και άρθρ. 8 ν. 177/1975).
1. Το κυνηγετικόν έτος άρχεται από 1 Αυγούστου και λήγει την 31 Ιουλίου του επομένου έτους.
2. Η κυνηγετική περίοδος, καθ' ην γενικώς επιτρέπεται η θήρα άρχεται:
α) Του λαγού, από 15ης Σεπτεμβρίου και λήγει την 10ην Ιανουαρίου.
β) Της ορεινής πέρδικος από 15ης Σεπτεμβρίου και λήγει την 10ην Μαρτίου.
γ) Της πεδινής πέρδικος από 1ης Οκτωβρίου και λήγει την 30ην Νοεμβρίου.
δ) Των λοιπών θηραμάτων, εξαιρέσει της περιπτώσεως της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου από l5ης Σεπτεμβρίου και λήγει την 10ην Μαρτίου.
3. Επιτρέπεται από 20ης Αυγούστου η θήρα τρυγόνων, δενδροβίων (αετομάχου - συκοφάγου) και λοιπών περιστεροειδών, των ορτύγων μετά κυνός, ως και λοιπών επιβλαβών θηραμάτων, εις περιοχάς όπου υπάρχουν περάσματα, καθοριζόμενα δι' αποφάσεως του Υπουργού Γεωργίας τη προτάσει των Δασικών Αρχών.
4. Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, δύναται δι' αποφάσεώς του, τη προτάσει της δασικής αρχής ή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, να περιορίζει την διάρκειαν της κυνηγετικής περιόδου ή τας εντός αυτής ημέρας θήρας, καθ' όλην την Επικράτειαν ή περιφερείας ταύτης.
5. Επιτρέπεται η θήρα μόνον κατά την διάρκειαν της ημέρας, ήτοι ημίσειαν ώραν προ της ανατολής και μέχρις ημισείας ώρας μετά την δύσιν του ηλίου.
6. Από 11ης Μαρτίου και μέχρις ενάρξεως της κυνηγετικής περιόδου επιτρέπεται η δια δηλητηρίου καταπολέμησις των επιβλαβών θηραμάτων, μερίμνη και ευθύνη των κυνηγετικών συλλόγων και άνευ χρήσεως κυνηγετικών όπλων, η σύλληψις εις τας φωλεάς των νεογνών και νεοσσών αυτών, ως και η καταστροφή των φωλεών των. Επίσης η συγκρότησις συνεργείων δι' έρευναν (παγάνα) ως και η δίωξις των κορακοειδών τη επιβλέψει δασικοϋ οργάνου. Κατά την διάρκειαν της κυνηγετικής περιόδου η χρήσις παγίδων και δηλητηρίων επιτρέπεται μόνον κατόπιν αποράσεως του Υπουργού Γεωργίας.
7. Ο Υπουργός Γεωργίας δύναται δι' αποφάσεώς του να παρατείνη την θήραν των αποδημητικών πτηνών καθ' άπασαν την Επικράτειαν ή περιφέρειαν ταύτης, επί προσθέτω καταβολή τέλους καθοριζομένου εν τη αποφάσει.
Οπότε και με δεδομένο ότι η ρυθμιστική απόφαση εκδίδεται για περαιτέρω περιορισμούς και αφού η ισχύς της έχει ανασταλεί (και όχι ακυρωθεί) προς το παρών, κυνηγάω με βάση το Δασικό κώδικα, ο οποίος μου επιτρέπει πολύ πιο πολλά θηράματα και μέρες από τη ρυθμιστική.
Να διευκρινίσω ότι μπορεί ο Νόμος 86/1969 να μου επιτρέπει να κυνηγήσω "απαγορευμένους καρπούς", προσωπικά μου το απαγορεύει η συνήδειση μου, οπότε και θα κυνηγήσω με βάση τα δεδομένα των τελευταίων ετών.