Λεβέντες μου καλησπέρα. Καταρχήν δεν φαντάζεστε πόσο χαίρομαι που είμαι μέλος σε αυτό το γκρουπ :) και που επιτέλους έχω είναι πανέμορφο GV 1.6 στα χέρια μου.
Προφανώς και έχω διαβάσει (πιστεύω όλα) τα σχετικά threads εδώ μέσα και έχω μάθει αρκετά αλλά σίγουρα δεν τα έχω κατανόησει όλα και έχω και αρκετές αντιφατικές γνώμες τριτων που με έχουν μπερδέψει ακόμα περισσότερο.
Όπως λέει και ο τίτλος θέλω να ψηλώσω το GV με ασφάλεια και να μην ρισκάρω ατυχήματα ή δεν ξέρω εγώ τι αλλο, ενώ παράλληλα δεν θέλω να σκληρύνω το αμάξι περισσότερο μιας και είναι αρκετά σφιχτό από μόνο του. Το αμάξι φοράει μαμά ελατήρια αλλά φοράει ασημένια kyb ενισχυμένα πίσω (που μάλλον γι'αυτό είναι αρκετά σφιχτό).
Οπότε με δεδομένο ότι :
1. Δεν θέλω να σκληρύνω - σφίξω άλλο
2. Θέλω 4cm περίπου και όχι κάτι extreme
θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας.
Η δική μου άποψη είναι ότι ένα lift kit με προσθήκες θα ήταν μια χαρά χωρίς να πειράξω τίποτα από αμορτισέρ.
Πιο συγκεκριμένα σκέφτομαι:
το ore4x4
https://ore4x4.pl/en/lift-kits/229-lift ... 85715.html+ Καμπεροβιδες:
https://ore4x4.pl/en/suspension-element ... 90465.htmlή
Προσθήκες +4cm από Μυρωνίδη, όπου μου ειπαν
90 ευρω προσθήκες +70 ευρώ τοπ μουντ για μπροστά ώστε να έρθουν σε φυσιολογικό μήκος τα μπροστινά αμορτισέρ +εργασία 80-90ευρω περίπου.
Για τα πίσω αμορτισέρ μου είπαν ότι με τα 4cm δεν χρειάζεται να επέμβουμε μιας και είναι οκ.
Όπως καταλαβαίνω καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν επιμήκυνει τα πίσω αμορτισέρ (καλά λέω ή δεν έχω καταλάβει καλά??)
Επομένως ρωτάω:
Είναι όντως σωστό να μη γίνει καμιά επιμήκυνση στα πίσω ή απλά εγώ δεν έχω καταλάβει σωστά?
Οι παραπάνω λύσεις που σκέφτομαι είναι σωστές και ασφαλεις (η επέκταση δηλαδή των προστίμων αμορτισέρ με τη χρήση του top mount είναι ασφαλής?)
Υπάρχει κάποια άλλη λύση που θα μπορούσατε να μου προτείνετε?
Σε ένα άλλο thread διάβαζα ότι με τη χρήση προσθετικών μειώνεται η ωφέλιμη διαδρομή της ανάρτησης, δεν καταλαβαίνω Γιατί συμβαίνει αυτό αφού η διαδρομή του αμορτισέρ είναι σταθερή και χρησιμοποιώντας τις επιμήκυνσεις ουσιαστικά το φέρνεις να λειτουργεί στην αρχική του θέση. Πίσω όντως υπάρχει μείωση της διαδρομής ως προς το top out (όταν κρεμάει ο τροχός) εφόσον δεν το επιμηκύνεις. Σε αυτό αναφέρονται?
Ευχαριστώ πολύ!
GV 1.6 3d 2003.
Μαμά ελατήρια με αλλαγμένα μόνο τα πίσω αμορτισέρ με ενισχυμένα KYB ασημένια.
Λάστιχα 100 ασφάλτινα...