Μην αγχώνεσαι δεν είναι τίποτα σοβαρό αρκεί να μην το παρατήσεις έτσι για πολύ καιρό. Πολλά Suzuki βαριούνται να ανεβάσουν τα παράθυρα και όχι μόνο Vitara.
Αν δεν δείς ουσιαστική διαφορά με τα σπρέι σιλικόνης στο τελάρο του παραθύρου σημαίνει ότι πρέπει να γρασάρεις τους γρύλους.
Δεν είναι δύσκολη διαδικασία αλλά δεν μπορώ να σου δώσω οδηγίες διότι δεν γνωρίζω το αυτοκίνητο και τις λεπτομέρειες του.
Έχω παλαιότερο μοντέλο και έκανα το γρασάρισμα μόνος μου.
Βαθμός Δυσκολίας ας πούμε 3 στα 10 και ο χρόνος που χρειάστηκα ήταν 1 ώρα για κάθε πόρτα. Βέβαια εκτός απο το γρασάρισμα έκανα και ξεσκόνισμα-καθάρισμα γιατί είχε απίστευτη σκόνη στο εσωτερικό της πόρτας.
Να ξέρεις πάντως ότι οι διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων φθείρονται αν το παράθυρο δυσκολεύεται να ανέβει.
Η πιο απλή εξήγηση μου μπορώ να σου δώσω για να γίνω κατανοητός είναι η εξής--> :
Για να ανέβει το τζάμι σου ο διακόπτης χρειάζεται συγκεκριμένη τάση ρεύματος. Όταν όμως ο γρύλος δεν δουλεύει σωστά - όπως στην περίπτωση σου - ο διακόπτης καταναλώνει μεγαλύτερη τάση ρεύματος και για περισσότερη διάρκεια , πράγμα το οποίο δημιουργεί στιγμιαία υπερθέρμανση στο διακόπτη. Αυτή η μικρή υπερθέρμανση φθείρει τα μεταλλικά λαμάκια που βρίσκονται μέσα στο διακόπτη και δίνουν τις εντολές στο μοτεράκι τους γρύλου , αλλοιώνοντας την επιφάνεια τους και τη λειτουργικότητα τους.
Κάποια στιγμή δεν θα δώσει εντολή για να ανέβει το παράθυρο γιατί με την πάροδο του χρόνου αυτη η κατάσταση χειροτερεύει και μπορεί να στο κάνει μόνο για το ανέβασμα, ενω δηλαδή το τζάμι θα κατεβαίνει Δεν θα ανεβαίνει.
Τότε χρειάζεσαι το Καθαριστικό σπρέυ ηλεκτρικών επαφών για να καθαρίσεις αυτό το φιλμ φθοράς που έχει δημιουργηθεί από τις υπερθερμάνσεις που δημιουργούνταν κάθε φορά που δοκίμαζες να ανεβάσεις το παράθυρο σου. Θα καθαρίσει προς στιγμήν και θα ανέβει το παράθυρο.
Αλλά τότε θα είναι αργά γιατί ο διακόπτης πλέον χρειάζεται αντικατάσταση ή επισκευή από ηλεκτρολόγο της εμπιστοσύνης σου.
ΟΠΟΤΕ ΕΠΙΜΥΘΙΟ Smile ---> Αν χρειαστεί να γρασάρεις τους γρύλους σου πήγαινε σε συνεργείο της εμπιστοσύνης σου ή δοκιμασε μονος σου και κάντο γιατί οι διακόπτες ,ιδίως του οδηγού αν έχουν και άλλες λειτουργίες πλην των παραθύρων, είναι ακριβά ανταλλακτικά.
Οπότε γρασάρεις τους γρύλους και δεν κουράζεις τους διακόπτες του αυτοκινήτου.
Αυτή είναι η αντίληψη που έχω για το θέμα.
Ελπίζω να βοήθησα.
Προσθήκες - Παρατηρήσεις και Διορθώσεις ΔΕΚΤΕΣ.